US Open 2008

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏25/8/08.

1. אבו Member

המשחק הזה הבטיח כ"כ הרבה וגם מקיים, פשוט נהדר. אני אכתוב תגובה מורחבת עליו עוד.

2. shlomydavid מנהלים

http://www.usopen.org/images/nav/top/uso_nt_00000g1.Xxx

סיקור משחקי היום ה-10:

גברים - חצי הגמר ה-1: רפאל נאדאל vs אנדי מארי !

הלילה נקבע משחק חצי הגמר הראשון אצל הגברים, שיפגיש את רפאל נאדאל (ספרד, 1 בעולם) ו-אנדי מארי (בריטניה, 6 בעולם).
    במשחק שהסתיים בסביבות 2:10 בלילה שעון ניו יורק, נאדאל יצא מפיגור מערכה מול מארדי פיש (ארה"ב), וניצח - 6:3, 1:6, 4:6, 2:6. לעומתו, מארי הזיע כמעט 4 שעות (3:58), ועצר את רצף הניצחונות של חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה) על 23 'בלבד' כשגבר עליו - 6:7, 6:7, 6:4, 3:6.
    בזכות הניצחון, מארי יעלה לדירוג שיא בקריירה - מקום 4 בעולם !

נשים - חצי הגמר ה-2: סרינה וויליאמס vs דינארה סאפינה !

אצל הנשים הושלמה הלילה תמונת הפיינל פור ב-US OPEN 2008, כשבחצי הגמר השני יפגשו סרינה וויליאמס (ארה"ב, 3 בעולם) ו-דינארה סאפינה (רוסיה, 7 בעולם).
    סרינה גברה 6:7, 6:7 במשחק מוזר ודרמטי על ונוס אחותה, ולעומתה סאפינה טיילה עם 2:6, 3:6 על פלאביה פנטה (איטליה).
    קצת על המשחק של האחיות:
    ונוס הגישה למערכה הראשונה במצב של 3:5, אבל סרינה שברה והשוותה ל-5:5. בשובר שיוויון, אחרי שכבר פיגרה 6:4, סרינה לקחה ארבע נקודות ברצף לניצחון 6:8 בטיי ברייק.
    במערכה השנייה ונוס כבר ברחה ל-2:5, אבל גם יתרון 3:5 ו-0:40 בהגשתה, לא הספיק לה כדי לקחת את המערכה ולשלוח את המשחק להכרעה דרמטית בשלישית. במצב 5:6, על הגשת סרינה, ונוס החמיצה עוד נקודת מערכה ובסך הכל החמיצה עשרה כאלה, אחרי שגם איבדה יתרון 3:6 ו-6:7 בשובר שיוויון.
    התגובות של האחיות למשחק המוזר:
    סרינה: "במהלך המשחק ניסיתי לא להסתכל עליה כי אז הייתי מרחמת. אני אוהבת אותה כל כך, היא החברה הכי טובה שלי. לא כיף לנצח אותה, אבל אלה החיים".
    ונוס: "אני בדרך כלל סוגרת משחקים ללא בעיות, הפעם זה לא היה זה. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי".

להלן משחקים בולטים ביום ה-11 (בסוגרים הדירוג בטורניר); מגרש:

גברים - רבע הגמר:

21:30 (משוער): ג'יל מולר (לוקסמבורג) - רוג'ר פדרר (שוויץ, 2); 'ארתור אש'.
    3:30 לפנות בוקר (משוער): אנדי רודיק (ארה"ב, 8) - נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3); 'ארתור אש'.

* שני המשחקים ישודרו ביורוספורט.

להלן לוח המשחקים המלא להיום (יש להוסיף 7 שעות לכל שעה רשומה).

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

הבאנר והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר

3. אבו Member

טוב, היה אחלה טניס אתמול.

מארי-דל פוטרו- The new NO.4 ובצדק. חבל על הפשלה באולמפיאדה, אבל באמת ההתקדמות שהוא עושה נהדרת. בעיקרון, אם הוא ישחק כמו שהוא שיחק אתמול, אין לו סיכוי ממשי לנצח את נדאל. יותר מדי טעויות, מול נדאל זה כבר יעלה ביוקר.
    הטניס עצמו היה רחוק להיות ברמה גבוהה, אבל הדרמה הייתה הנדרת, בייחוד בשתי המערכות האחרונות. חבל שדל פוטרו מאבד ריכוז מהר מידי, ובכלל בראלים ארוכים הוא עדיין לא מספיק טוב(בגלל זה רציתי שמארי יפגוש את נדאל ולא הוא). אבל שוב, בן 19, בדיוק כמו גולביס, גם הוא עוד ישתפר. רבע גמר זה בכל מקרה נהדר בשבילו.
    מארי ממשיך לחצי, ויכול להיות משחק צמוד אם: מארי יגיש הרבה יותר טוב, ישתמש בבקהנד הלא רעה בכלל שלו לעיתים קרובות יותר. עדיין, זה ייגמר 3-1 לנדאל.

ונוס-סרינה- טוב, זה מה שיש לי להגיד על המשחק של ונוס: http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    באמת שבחיים לא ראיתי את ונוס, עושה כ"כ הרבה שטויות ברגעים מכריעים. היא הייתה עדיפה ללא ספק על סרינה, גם השדרים ציינו את זה, אבל פשוט נפלה בענק בנקודות המכריעות. להגיש לסט הראשון ולפשל, להוביל 40-0 בסט השני עם הגשות שלך ולפשל(WTF?!), להוביל 6-3 בשובר שוויון ולפשל- אין מילים.
    הטניס עצמו, היה פשוט מעולה. זה אולי היה המשחק הכי טוב ביניהן מהבחינה הזאת. לפחות מאמצע המערכה הראשונה, שעד אז היה משעמם.
    חבל, רציתי שונוס תנצח ותיהיה בדרך לעקוף את האחות בGS.
    בכל מקרה, סרינה פייבורטית לקחת את זה אבל דמנטייבה וסאפינה בהחלט יכולות לעשות לה בעיות, כמובן דמנטייבה.

*אני לא מהמאמינים לקוספירציות של ריצ'ארד, אבל מה שהיה אתמול היה פשוט חשוד. בנקודות המכריעות, היה חסר רק שאיתן טייב היה נכנס למגרש ומלמד את ונוס איך לקשור שרוכים באמצע נקודה. באמת, אני מקווה שלא הייתה קומבינה של ריצ'ארד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏4/9/08
  4. צחי לייבמן Member

לדעתי הולך להיות משחק טוב היום בין פדרר לבין ג'יל מולר .

5. AA1305 Member

יהיה משחק חד צדדי,לא כי פדרר כזה טוב,יותר בגלל שהוא משחק נגד 130 בעולם.

6. Tony Adams Member

כרגע 130. הוא יתקדם משמעותית בפרסום הדירוג אחרי הטורניר. לאיזור ה-40.

7. shlomydavid מנהלים

דירוגו של מולר אחרי הטורניר:
    הפסד ברבע - 63, הפסד בחצי - 42, הפסד בגמר - 28, זכייה - 18.

8. Tony Adams Member

טוב, אז טעיתי בקצת. בכל מקרה קפיצה של 67 מקומות זה מאוד מרשים.
    רק שלא יעלם פתאום.

9. צחי לייבמן Member

בגלל שהוא משחק נגד מישהו שהוא מקום 130 בעולם זה אומר שיהיה משחק חד צדדי?
    אני ממש לא מסכים עם זה. במשחק אחד הכל יכול להיות. תאמת, זה כל היופי פה.

10. Selby Member

האחים בגמר סלם ראשון העונה!!!!!!!!!!!!
    מי היה מאמין שנגיד את זה רק עכשיו?
    הם בטורניר פשוט מדהים, כל משחק הם מנצחים בפחות משעה כמו בימים הטובים עם 6-1 6-2 או בסביבה הזאת.
    דלוהי ופהאס טובים אבל האחים בטוח זוכים הפעם, אני לא דואג בכלל.

הקלטתי את כל המשחקים שהיו אתמול, קיבלתי קובץ פשוט ענק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    חלק מהמשחקים ראיתי יותר וחלק רק ריפרפתי.

מארי-דל פוטרו: מארי מדהים, השווה את דירוג השיא של חבר בממלכה בעידן המודרני אם אני זוכר נכון.
    אם נאדאל כבר לא עשה את החצי הקשה של העבודה(שזה לזכות גם על חימר וגם על דשא) אז הייתי אומר שלמארי יש את הסיכוי הכי טוב להיות הראשון מאז אגאסי שזוכה בכל ארבעת הסלאמים בגלל הורסיטליות המדהימה שלו.
    יש טניס בממלכה!

נדאל- פישי(שכידוע אני חולה עליו כי הוא חבר טוב מאוד של AROD אבל היום רציתי שנאדאל ינצח ויגדיל את הפער מ_) ראיתי את כל המשחק.
    במערכה הראשונה מארדי עשה את כל מה שצריך לעשות לפי הספר בשביל לנצח את נאדאל על קשים אבל נאדאל הוא כיום אחד הספורטאים הווינרים בעולם.
    אתה לא חושב שיצור כזה יכול להיות עוד יותר מהיר ועוד יותר חזק אבל כשאתה לוקח לו מערכה פתאום יש לו איזה גל ענק של אדרנלין(במיוחד במערכה השנייה שהוא פשוט התפוצץ) ואותי זה הפחיד מהטלוויזיה אז אני לא מקנא במארדי והוא לא ממש אשם שהוא הפסיד, הוא עשה את שלו, רבע גמר זה מדהים והוא יעלה בדירוג.

de Middenweg,
    קודם כל, ריצ'ארד רואה כל משחק פשוט לא משחקים שהן אחת נגד השנייה.
    הוא היה איתם די קשוח כשהיו ילדות אבל מה לעשות, יש הרבה הורים שקשוחים עם הילדים שלהם גם אם הם לא מגדלים אותם להיות ספורטאים.
    לא יודע אם הייתה קומבינה...

אני שוקל לא ללכת מחר לביה"ס בשביל לראות את אהובי היום בלילה נגד נולה, להקליט זה לא כיף כי אני תמיד לא מתאפק ושומע איכשהו על תוצאת המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/08
  11. shlomydavid מנהלים

Selby, גם דלוהי ופאאס נראים דיי טוב. בחצי הגמר הם הביסו את מונאקו ומקסימו גונסאלס. ד"א הם פעם ראשונה בגמר גראנד סלאם ביחד, אבל זו רק תחילת הדרך שלהם. הם ביחד מאז הרולאן גארוס השנה, וכבר הגיעו לחצי גמר ווימבלדון ומאסטרס קנדה. אל תזלזל בהם..

לגבי מארי, אכן השווה את השיא של שחקן בריטי בדירוג העולמי ולא סתם של שחקן, אלא של טים הנמן וגרג רוזיצקי..

בדיוק באתי לשאול אותך בפרטי אם תעז לפספס את המשחק של רודיק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. Tony Adams Member

מתי המשחק של פדרר-מולר לעזאזל?!

13. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

שלומי כתב בסיקור. 21:30, לא?

14. צחי לייבמן Member

המשחק בשעה 21:30. אבל זה זמן משוער.

15. Tony Adams Member

גאד דמט עם היורוספורט הזה. כותבים 19:15.