הלוואי יבטלו את הצהוב המיותר להארט, למרות שג'ו לואיס שוער די טוב למרות שזה לא אותו דבר. בהפסקה של המשחק עשיתי חלה לשבת שהתחלתי בצהריים, ולא המשכתי לראות את המשחק מאז. באמצע החלה פתאום קופצת לי המחשבה לראש "England got Istanbuled" מקווה שלא שברתי חוקי תחביר אנגליים ישנים. ועד עכשיו לא ידעתי מה קרה. וגם לא האמנתי שזה באמת יקרה אבל המחשבה קפצה לי לראש.
הטורניר הזה לא ממש מחמם אתכם, הא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx מחצית במאלמו, 1-0 לגרמניה. בסה"כ משחק נחמד עם כמה שחקנים מצויינים.
חבל שאין לנו אף כלי נורמלי על הספסל. אני חושב שפירס טעה בבחירת השחקנים שלו כשהכליל את וולקוט ורוז שהם יותר קשרים בתוך ארבעת הקיצוניים. דרוש פה חלוץ חוד ודחוף. וולקוט פשוט לא מסתדר.
איך ששיחקתם היום גם איתו הייתם מפסידים ולא בשער אחד. תמשיכו להאשים את השוערים שלכם, לא שהם לא אשמים כי תמיד אנגליה סבלה משוערים חלשים (פרט לגורדון בנקס), גם שחקני השדה שלכם הם לא בדיוק מהמשובחים.
את האמת, לא הגיעה לאנגליה כזו תבוסה. עד השער השלישי היא החמיצה 3 הזדמנויות בשביל לחזור למשחק. המשקוף, העקב שהחלוץ האנגלי בתוך רחבת החמש לא היה צריך לעשות (למה לא בעיטה רגילה?) וההצלה של בק מהקו. הגרמנים פשוט גרמנים. אפשר לתת ל-11 סינים לשחק, ברגע שהם לובשים את החולצה הגרמנית (אגב אחלה חולצה) החבר'ה הופכים למעין קבוצת רובוטים, בטח במשמעת. בסה"כ ראיתי כבר הרבה יותר נבחרות גרמניות יותר משעממות ולכן לא ארד על השכנים שלי ממזרח יותר מדי. אהבתי בעיקר את האמלס ואוציל. הסנדרו ווגנר הזה כיכב כבר בסוף. ברגות לגרמניה, אני משוכנע שאת הרב של הנבחרת הזאת נראה בבוגרת. אצל האנגלים? סביר להניח שיהיה לרב הנבחרת קשיים רבים לתפוס מקום בהרכב על חשבון זר בטח בקבוצות המובילות באנגליה. וולקוט איכזב אותי קשות היום. הוא פתח בסדר, אבל בסוף נעלם לגמרי.
מסכן הבחור, כל מה העליהום הזה? לכם אין ימים רעים במשרד? להפיל עליו את התיק יהיה מגוחך. ההגנה הפאטתית הרגה אותנו היום. וההתקפה הנהדרת של נבחרת גרמניה כמובן. בניצחם של אוזיל ווגנר.
אוזיל עשה את ההבדל, שחקן ענק! כמו שכתבתי בדיון האנגלי זה לא כוחות כאשר אנגליה בלי שוער וחלוץ חוד, יש עתיד לנבחרת הזאת וצריך להסתכל על הדברים החיוביים כמו הניצחון על ספרד וניצחון בפנדלים בחצי הגמר(!).
אני לא נכנס לויכוחים של מה היה אם אלא רק אומר שהשער של אוזיל בתחילת המחצית השנייה הוציא לגמרי את הרוח מהמפרשים של השחקנים, וזה היה גול של שוער לחלוטין. הארט היה לוקח את זה עם שתי ידיים קשורות מאחורי הגב. וכן גם שחקני השדה לא נראו מצוין, לפחות לא כולם, קאטרמול לדעתי היה טוב ויחד איתו גם מילנר וג'ונסון שהיו מסוכנים לאורך המשחק, כשבהגנה גיבס וריצ'ארדס בלטו. אבל לך תדע איך זה היה נגמר אם הארט היה עומד בשער.
הטורנירים האלה לא אומרים הרבה בשבילי לגבי העתיד של הנבחרות. מספיק לראות שנבחרות כמו אוסטריה ובלארוס מגיעות לטורניר ולא צרפת או הולנד שבעתיד ברור שיהיו הרבה יותר טובות. ראיתי שלאנגליה יש כמה שחקנים לעתיד. מיכה ריצ'ארדס עם הניסיון שהוא ירכוש יהיה בלם מהשורה הראשונה לדעתי, וולקוט כמובן, אשלי יאנג שלא היה בטורניר וחוץ מהם לא ראיתי שחקנים שבאמת הולכים להיות כוכבים. כמובן שעם השנים זה ישתנה ועוד יהיו שחקנים ברמה גבוהה. אצל גרמניה לא שמתי לב למשהו מיוחד חוץ מאוזיל הנהדר ונוייר.