The Roland Garros 2011

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏21/5/11.

1. shlomydavid מנהלים

http://img684.imageshack.us/img684/6979/eb1908d3ce6847249865109.Xxx

התגובות אחרי חצאי הגמר:

פדרר: "ברור שהייתה כמות עצומה של לחץ על נובאק והוא שיחק באמת היטב, אבל התאמנתי הרבה כל חיי בדיוק בשביל משחקים כאלה. המערכה הראשונה הייתה בקצב מפלצתי, ובמערכה השנייה שנינו היינו עייפים. בסיום המשחק ליד הרשת אמרתי לו שלמרות שהוא לא שבר את השיא, הרצף שלו היה פשוט מדהים".
    פדרר עקץ קצת את נאדאל: "אולי הניצחון שלי היום היה מתנת יום הולדת טובה לנאדאל, כי הוא הפסיד מולו בארבעת המפגשים האחרונים ביניהם. ועכשיו יש לי עוד קרב בגמר גרנד סלאם מול היריב הקבוע שלי, ואלה הרגעים שבשבילם אנחנו חיים".

ג'וקוביץ': "אני חושב שהייתה לי מערכה ראשונה טובה, והפסדתי בה בגלל חוסר מזל. בגדול שיחקתי טוב, אבל אני חייב לברך אותו על הופעה נהדרת. שנינו היינו חלק ממשחק ממש טוב".
    על קטיעת הרצף המדהים שלו אמר ג'וקביץ': "אלו היו חמשת החודשים הטובים בחיי, אני לא יכול להתלונן. זו הייתה תקופה מדהימה, והיא הייתה צריכה להסתיים איפשהו. ידעתי שזה יגיע, ולרוע מזלי זה הגיע בתזמון רע".
    לאחר מכן הודיע דג'וקוביץ' על החלטתו לפרוש מטורניר קווינס בשל העייפות המצטברת שלו מתחילת העונה, ולנוח עד כמה שניתן לקראת פתיחת טורניר ווימבלדון.

נאדאל: "הכושר שלי והביטחון שלי שונים לגמרי מכפי שהיו לפני שבוע. אני שמח להיות כאן. אנדי שחקן פנטסטי. מגיע לו לנצח גרנד סלאם בקרוב מאוד".

מארי: "היו לי הרבה הזדמנויות שבירה, אבל הוא שיחק את כולם היטב. אני חושב שאני משחק טוב יותר על חימר מלפני שנה.
    כרגע אני מאוד מאוכזב, אבל אם מישהו היה אומר לי לפני חודש שאגיע לחצי הגמר בצרפת, ושאשחק טניס טוב, הייתי חותם על זה. זו היתה ההופעה הכי טובה שלי ברולאן גארוס, עד היום לא הרגשתי שאני משחק היטב בטורניר.
    אני חייב להתכונן בשבועות הקרובים כאילו אני הולך לזכות בווימבלדון, זו הדרך היחידה להגיע לשם".

http://uk.eurosport.yahoo.com/video/030620...-r-federer.html

וגם לו מגיע..

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/11
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם מישהו רוצה לדעת עד כמה דיוקוביץ' שיחק רע, במהלך המערכה השניה הברייק פוינטס של פדרר עמד על 4 מ-22! 22 ברייק פוינט, אני בספק אם נדאל מאפשר דבר כזה ליריבם שלו במשך גראנד סלאם שלם, וברייק פוינטס ליריב שלך זה נטו הגשות רעות שלך שלא נכנסות ב-T פוינט וגוררות החזרה למגרש ומפתחות ראלי ארוך.

3. Selby Member

גם במשחק של נאדאל, למארי היו 18 נקודות שבירה, מתוכם ניצל רק 3.

4. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההבדל הוא שמארי שחקן מוגבל (יחסית לטופ 3 כן?) שהיה ברור לכל שהסיכוי שלו לנצח את נדאל, ועוד על חימר, שקול לסיכוי של ישראל לעלות לטורניר גדול, בעוד דיוקוביץ' השנה עד אתמול הציג את הטניס הטוב בקריירה שלו, והטוב העונה אפילו מזה של נדאל (גמר טורניר רומא היה עצום בין השניים) עם 0:41, לא ציפיתי ממנו לנפילה שכזו, ושלא תבין אותי לא נכון, כל הכבוד לפדרר, אבל הסיכויים שלו גם לנצח בראשון הם די נמוכים. השאלה איזו מתנת יום הולדת טובה יותר נדאל קיבל: זו שהוא העניק לעצמו עם הניצחון בחצי או זו שפדרר העניק לו.

5. פול סקולס Member

זו הייתה הפעם הראשונה בחיי שהייתי בעד רוג'ר פדרר- גם כי אני מחבב את דיוקוביץ' אפילו פחות מהשוויצרי וגם כי אני חושב שפדרר הוא מאץ'-אפ יותר נוח לנאדאל בגמר, לא בהכרח tennis-wise אבל מבחינה פסיכולוגית- והאמת, היה תענוג.

גם במשחקים של נאדאל מול פדרר ידעתי להעריך גאונות כשאני רואה אותה מול העיניים, אבל היה כיף לשמוח אחרי המכות האלה אתמול, במקום לקלל את האמא והאבא שלו.

עכשיו מוחקים את כל זה, VAMOS RAFA

6. shlomydavid מנהלים

נשים - משחק הגמר:

http://www.rolandgarros.com/images/flags/CHN_h.Xxx נה לי vs פרנצ'סקה סקיאבונה http://www.rolandgarros.com/images/flags/ITA_h.Xxx

http://mscwne.wcdn.co.il/w/f-466/1068920-5.Xxx

האצטדיון ע"ש פיליפ שאטרייה (Philippe Chatrier)
    שעה: 16:00.

* שידור ישיר ביורוספורט.

מידע על השחקניות:

נה לי:

תאריך לידה: 26.2.1982
    נולדה בווהן (סין)
    משקל: 65 ק"ג
    גובה: 1.72 מ'
    משחקת ביד ימין (בק-הנד בשתי ידיים)
    את המשחק הראשון בסבב ה-WTA שיחקה ב-1999, כשהייתה בת 17.
    זכתה ב-4 תארי WTA ביחידות, ובנוסף 2 בזוגות.
    הרוויחה כ-5 מיליון דולר רק מטניס.
    זו הופעתה החמישית ברולאן גארוס, והשיא שלה הוא הגמר הנוכחי.
    דירוג עולמי נוכחי: 7
    דירוג שיא בקריירה: 6 (מרץ 2011)

פרנצ'סקה סקיאבונה:

תאריך לידה: 23.6.1980
    נולדה במילאנו (איטליה)
    משקל: 64 ק"ג
    גובה: 1.66 מ'
    משחקת ביד ימין (בק-הנד בשתי ידיים)
    את המשחק הראשון בסבב ה-WTA שיחקה ב-1998, כשהייתה בת 18.
    זכתה ב-4 תארי WTA ביחידות ו-7 תארים בזוגות.
    היא הרוויחה כ-8 מיליון דולר רק מטניס.
    זו הופעתה ה-11 ברולאן גארוס, והשיא שלה זו הזכייה אשתקד.
    דירוג עולמי נוכחי: 5
    דירוג שיא בקריירה: 4 (ינואר 2011)

* המאזן בינהן הוא 2:2. (1:0 לסקיאבונה על החימר)

* הניצחון היחיד של סקיאבונה על החימר היה במשחק האחרון בינהן ברולאן גארוס אשתקד.
    הניצחון האחרון של לי היה ב-US OPEN 2009.

גמר הזוגות - גברים:

18:30 (משוערת): חואן סבסטיאן קאבאל (קולומביה) ו-אדוארדו שוואנק (ארגנטינה) - מקס מירני (בלארוס) ו-דניאל נסטור (קנדה)

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

** שידורים למשחקים אפשר למצוא באתרים הזה או הזה או הזה

7. VaN Member

אני חושב שהבדלי הרמות הרבה פחות קיצוניים ממה שאתה מתאר.
    בוא לא נשכח שברומא לפני פחות מחודש מארי היה קרוב מאוד לנצח את דגוקוביץ' בחצי הגמר, בנוסף להסטוריה של משחקים מאוד צמודים בין השניים.
    לפי דעתי למארי לא חסר כשרון גם בהשוואה לחבר'ה שמעליו, ובמאצ'אפים שבטוח הרביעייה הוא מוכיח את זה.
    אני לא חושב שכרגע הוא מיישר איתם קו מבחינת יכולת ובמיוחד מנטאלית אבל אין לי ספק שהוא יכול להגיע גם לרמה כזאת.

אני מסכים לגבי העדיפות של נדאל ביום ראשון, אבל שוב, הפערים הרבה פחות גדולים ממה שאתה מתאר.
    עם שילוב של היכולת הפחות מרשימה של נדאל לעומת היכולת הטובה והעקבית של פדרר לאורך הטורניר אני בהחלט חושב שהסיכוי של רוג'ר לנצח לא קטן בכלל.
    מבחינת יכולת נטו לאורך הטורניר לי נראה שפדרר מראה עדיפות, אבל כמו שכבר כתבו פה במאץ' אפ ביניהם תמיד יש תחושה (שבדרך כלל מוכיחה את עצמה) שפדרר עולה בחסרון.

8. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני גם לא חושב שמארי מוגבל ביחס לטופ 3, יש לו פוטנציאל עצום שהוא עדיין לא מצליח לממש עד הסוף. לא שההישגים שלו עד היום רעים, אבל דווקא מבחינת כישרון אני חושב שהוא פספוס בינתיים, כי מהבחינה הזו הוא יכול וצריך לאיים על המקום ה-1. רק שיקח גראנד סלאם קודם, או שלא - כי למרות שאני מאוד מאוד מעריך את היכולות שלו, אני פשוט לא יכול לסבול את הפרצוף שלו.

דיוקוביץ' שיחק רע? אני כנראה ראיתי משחק אחר...

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דג'וקוביץ' לא שיחק רע כל המשחק. הסט הראשון היה איכותי מ-2 הצדדים, בסט השני אפשר בהחלט לומר שנובאק היה רע, חילק מתנות על בסיס קבוע, מכות פשוטות ונוחות הלכו לרשת והחוצה, אז לפחות בסט הזה אפשר לומק שהוא היה רע.

מעבר לזה לא יודע, אני אישית לא ראיתי את 2 המערכות האחרונות.

מקווה שנה לי תיקח.. מחבב את השחקנית הזו.

10. guyholl Member

גם לדעתי דיוקוביץ' לא הבריק אתמול. הזכיר את השחקן של השנה שעברה ולפני שנתיים. יותר מדי עליות וירידות במהלך המשחק, יותר מדי טעויות בלתי מחויבות, משחק הרשת שלו היה רע, מעט מדי נקודות מהסרב הראשון והוא נראה כבוי אתמול בחלקים לא קטנים של המשחק. אתמול הוא שיחק ברמה נמוכה הרבה יותר ממה שהתרגלנו לראות אותו העונה בחלקים נרחבים של המשחק, אבל אני מניח שזה הגיוני שאחרי כל כך הרבה משחקים תבוא איזה נפילה, אי אפשר לנצח לעד.

11. JohnTerry26 Member

שמה של השופטת בגמר הנשים, מישהו? חגגתי בכל החלטה מעוררת מחלוקת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. אבו Member

למרות שמבחינת שחקניות זה רחוק מאוד מלהיות גמר יותר מדי אטרקטיבי, אבל מבחינת רייטינג, אני מניח שהגמר הזה שבר שיא או שניים.

13. shlomydavid מנהלים

Louise Engzell, שבדית. בהחלט אחת הנאות..

14. אבו Member

נחמדה יחסית לשופטת טניס, לא צריך להגזים.

15. shlomydavid מנהלים

נה לי אלופת הרולאן גארוס לשנת 2011 !

נה לי (סין) חגגה הערב תואר גראנד סלאם ראשון בקריירה, אחרי שגברה 4:6, 6:7 (0) על פרנצ'סקה סקיאבונה (איטליה) בגמר הרולאן גארוס 2011 !

סיקור המשחק:

המשחק נפתח בצורה צמודה, כששתי השחקניות שמרו על הגשותיהן עד למשחקון ה-5.
    במשחקון החמישי השיגה לי את השבירה שהספיקה לה לזכות במערכה הראשונה - 4:6.
    לי המשיכה את המומנטום, שברה את סקיאבונה כבר בהגשתה הראשונה, והמשיכה ל-0:2.
    בהמשך שתי השחקניות המשיכו לשמור על הגשתן, כשלי עושה זאת בקלות, וסקיאבונה מתקשה.
    במשחקון השמיני הגיעה השבירה של סקיאבונה, אחרי משחקון הגשה חלש של לי - 4:4.
    בהמשך שתי השחקניות שמרו על הגשותיהן, והמערכה הלכה לטייברייק.
    בטייברייק הייתה רק שחקנית אחת על המגרש, וזוהי נה לי שניצחה בו 0:7, והשלימה תואר גראנד סלאם ראשון בקריירה !

* נה לי היא הסינית הראשונה בהיסטוריה שזוכה בגראנד סלאם ליחידות !

* בזכות התואר, לי תעלה לדירוג שיא בקריירה - מקום 4 בעולם (עלייה של 3 מקומות), וגם תשלשל לכיסה צ'ק של 1.2 מיליון יורו.
    לעומתה, סקיאבונה תירד במקום ה-7 (ירידה של 2 מקומות), ותסתפק במחצית מהסכום.

http://d.yimg.com/i/ng/sp/reuters/20110604/15/1736569835-04062011153527.Xxx
    לי עם גביע הגראנד סלאם הראשון בקריירה

התגובות אחרי המשחק:

לי נה, כהרגלה, שמרה על קור רוח ולא הראתה יותר מדי אמוציות גם אחרי הזכייה וגם בטקס הגביעים: "ברור שאני נרגשת והייתי עצבנית לאורך הגמר הזה, אבל ניסיתי להסתיר את זה.
    זה יום גדול עבורי ועבור הספורט הסיני, אני בטוחה שכולם שם נרגשים. הובלתי במשך מערכה וחצי די בנחת ואז היא הצליחה להתקאמבק, אבל לשמחתי השלמתי את המשימה".

האלופה היוצאת, סקיאבונה, אמרה: "היא שיחקה טוב ממני והגיע לה לנצח במשחק הזה. שנה שעברה היה תורי לזכות, הפעם היה תורי להפסיד וצריך לדעת לקבל את זה. אני מברכת את לי נה על התואר הזה, מגיע לה לשמוח.
    היה גמר קשה מאוד, אבל אני צריכה לברך את לי על ההתקדמות שלה בשנה האחרונה. היא עשתה עבודה נהדרת. אני שמחה שהגעתי שוב לגמר. הפעם לא זכיתי, אני מקווה לשוב למעמד הזה".

* מקס מירני (בלארוס) ו-דניאל נסטור (קנדה) זכו הערב בתואר הזוגות גברים ברולאן גארוס, אחרי שגברו 6:7(3), 6:3, 4:6 על חואן סבסטיאן קאבאל (קולומביה) ו-אדוארדו שוואנק (ארגנטינה).
    למירני ונסטור זהו תואר גראנד סלאם משותף ראשון.
    למירני זהו תואר שלישי בפריז, וחמישי בסה"כ. גם לנסטור זהו תואר שלישי בפריז (שני ברציפות), ושביעי בסה"כ.