ובקונפרנס נקבע שקרלייל שאני אוהב עלתה לגמר הפלייאוף מול סטיבניג בורו אחרי שניצחה את אולדרשוט בפנדלים אחרי שכבר פיגרה בפנדלים 3-1 ! היה גם קטע מצחיק שהאוהדים של קרלייל חשבו שנבעט הפנדל המכריע והם ניצחו ואז הם חדרו כולם למגרש ולקח זמן עד שהוציאו את השיכורים האלה והסבירו להם שהפנדלים לא נגמרו...אז בסוף הם ניצחו וחדרו עוד פעם...
למי שמעוניין, ליג 1 ננעל היום בכמה הפתעות מרעישות. במשחק העלייה לפלייאוף בורנמות' האמיצה (שלה אני עוד זוכר חסד נעורים מהימים שהארי רדנאפ אימן אותה והימים שהיינו שולחים את כל הכשרונות הצעירים שלנו אליהם להשאלות) אמנם הובילה 1-0 ו2-1 נגד הארטלפול, אך שער שיוויון עמוק במחצית השנייה של פול העלה אותה לחצי גמר הפלייאוף נגד טרנמיר. בתחתית הצליחה מ.ק. דונס (ווימבלדון לשעבר) להמנע מירידה לליג 2 בנס. הדונס ניצחו את טרנמיר ממרומי המקום השלישי 2-1 משער נצחון 5 דקות לסיום של גארת' אדס, בעוד שטורקאווי הפסידה 2-1 לקולצ'סטר, וכתוצאה ירדה ליגה עקב הפרש שערים גרוע מזה של הדונס. זהו, הכל מוכן למחר!
מחזור הסיום מאשר, וויגאן עלתה לפרימיירשיפ! נצחון 3-1 על רדינג בJJB העלה את הלאטיקס לליגה הבכירה, 6 שנים בלבד לאחר שהייתה בליגה הרביעית. איפסוויץ' לא הצליחה להכניע את ברייטון בווית'דין, מה שאישור שהטרקטור בויז נפלו לפלייאוף וברייטון נשארה בליגה. תיקו של ג'ילינגהאם נגד נוטינגהאם הוריד את הג'ילס ליגה, לאחר שקרו הצליחה להפוך פיגור 1-0 נגד קובנטרי לנצחון 2-1 הירואי באצטדיון האלכסנדרה. הפטישים שלי ניצחו 2-1 ברוגע את ווטפורד בויקרג' רואוד, מה שהבטיח את מיקומנו בפלייאוף. דרבי ניצחה את פרסטון 3-1 ולקחה ממנה את יתרון הביתיות. הפלייאוף: איפסוויץ' - ווסט האם דרבי - פרסטון הטבלה הסופית
הלוואי ופרסטון יעלו,מועדון עם עבר מפואר,אחלה אצטדיון וחשוב מכל עוד משחק קרוב לאוהדי היונייטד,מה גם שכיף יהיה לראות דם חדש בפריימיר יחד עם וויגן ולא עוד פעם קבוצה מתנדנדת כדוגמת איפסוויץ. אני עוד זוכר את המשחק הראשון העונה שבו ניצחה לידס את דרבי 1-0 ולא האמנתי שדרבי תהיה זו שבעמדת עלייה ולידס...אך כמה טוב לראות את זייני הכבשים ממשיכים לאכול עשב.
ועוד אחרי המכירה של השחקן היחיד הראוי שלהם אשטון בינואר... בהחלט לא ברור. ווסטהאם-פרסטון נשמע לי אחלה גמר בפלייאוף, נקווה לראות את הפטישים חוזרים למקום אליו הם שייכים. לא יזיק גם לראות דם חדש כפי שסטרטפורד ציין בדמותה של פרסטון בפרמיירשיפ, שלי אישית לא יצא לראות אותה מעולם בליגה הבכירה. חבל שוויגאן עלו אוטומטית ולא איפסוויץ', שמציגה קאדר בריטי צעיר ומרענן. צפו לקרחות באיצטדיון ה-JJB בעונה הבאה...
אנטון פרדיננד ומרלון "המלך" הרווד. אני פוחד שכל מה שאכתוב מעתה יכול לנחס אותנו. אבל בכל אופן תחושת הבטן שלי היא שאם נעבור את איפסוויץ' נעלה לפרימיירשיפ. וככל שטדי יחזור מהר יותר לקו הבריאות, הסיכויים שלנו לעשות את זה גדולים יותר. קצת מפחידה אותי העובדה שההכרעה תהיה בפורטמן רואוד ולא באפטון פארק.
גם עם אליגנטון וגייסון רוברטס וויגאן היא עדיין הקבוצה הגרועה ביותר שעלתה לפרמייר. וויירה נראה לי שגם לסבא שלך לא יצא לראות את פרסטון בליגה הראשונה ובכל מקרה יהיה פלייאוץ מעניין מאוד.
דיפדייל ממוצע ומטה. שני יציעים יפים ושני יציעים שלא היו עושים כבוד לקבוצות נון-ליג. רק 20,000 מקומות. בקשר לעלייה של וויגאן, אחת הגאוות הגדולות ביותר של הפימיירשיפ היא האצטדיונים המלאים, הקהל המסור והצבעוני. וויגאן לצערי תהרוס את זה, גם בימים הטובים שהלאטיקס מצליחים למשוך 10,000 צופים, האווירה בJJB עלובה. כל מה שניתן זה לספור את החודשים עד שנשמע את אבי רצון ושאר הקשקשנים חוגגים על התופעה הזו. בעניין אחר, דניס וייז החליט להתפטר ממילוול לאחר משחק סיום העונה היום נגד ברנלי. האריות סיימו במקום העשירי והיחסית מכובד, אך חילוקי דעות עם יושב הראש החדש גרמו לקפטן של צ'לסי לשעבר לעזוב המועדון הראשון הקריירת האימון שלו.
יש לי חיבה לוויגאן מימי המנג'ר שבו הגעתי להישגים ב- JJB (זכור לי שיש יריבה שמשחקת גם כן באצטדיון הזה). אני לא ממש מכיר את הקבוצה של היום, אבל תמיד נחמד שקבוצה מפתיעה ומגיעה עד הפרימיירליג. הם עשו קפיצה של שתי ליגות אם אני זוכר נכון בתקופה קצרה. אני רואה שאתם לא כל כך מרוצים מהעלייה שלהם. אתם כנראה יודעים שאין להם סיכוי לתקוע יתד כמו הפומפיי'ז. אולי הם יפתיעו גם אתכם. אני מחכה לפרטים על הקבוצה בפרויקט הפתיחה של העונה הבאה. אולי אאמץ לעצמי אנדרדוג. יהיה חם במשחקי הפליאוף!! מישהו יודע אם ערוץ 5 מתכון לשדר אותם? הרי יש לו זכויות.
היו גם היו. הם גם זכורים לנו הצעירים יותר כי בקהאם הושאל לשם בעבר, בדרך לקריירה זוהרת באולד-טראפורד http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx . עפ"י מיטב הבנתי לערוץ 5 יש את זכויות השידור על גמר הפלייאוף של הצ'מפיונשיפ (ואולי גם לליגות הנמוכות יותר, אני זוכר איזה כיף היה לראות את הגמר של דיוויז'ן 3 בעונה שעברה), נקווה שהם באמת ישדרו אותו ולא ימצאו איזו תואנה לביטול השידור. ובקשר לסיכויי ההשרדות של וויגאן בפרמיירשיפ - מוקדם מאוד לדבר על כך, מאחר ואנו לא יודעים מה הולך לקרות שם בקיץ. אני משוכנע שבכל מקרה המשימה שלהם, וגם של סנדרלנד ושל הקבוצה השלישית שתצטרף אליהן דרך הפלייאוף, תהיה קשה מאוד, מאחר והפערים בין הפרמיירשיפ לצ'מפיונשיפ רק הולכים וגדלים מעונה לעונה, ולראייה 3 העולות החדשות לפרמיירשיפ העונה נאבקות חזק בתחתית. אני בכל מקרה לא ממש משתגע אחריהם מהסיבה שערן ציין - אין לקבוצה קהל. וויגאן זו עיר של רוגבי באנגליה, ומאחר ומדובר בקבוצת כדורגל צעירה (הוקמה רק לפני 27 שנים!) ששיחקה בעיקר בליגות הנמוכות אין לה מסורת של אוהדים בניגוד לקבוצות האחרות באנגליה.
לא צריך להספיד את וויגאן, בטח לא מוקדם כל כך. כשווימבלדון עלו חשבו שהם בדיחה והם שרדו הרבה זמן בפרמיירשיפ. צ'רלטון הייתה קבוצה שהייתי בטוח שתרד באותה מהירות שעלתה, והם עדיין איתנו - וקרובים למרכז הטבלה הרבה יותר מאשר התחתית. אגב, צ'רלטון ופולהאם הן שתי קבוצות שכבר שנתיים דורכות במקום ולא מתקדמות. אי חיזוק השורות שם בפגרה יהפוך אותם, מבחינתי, למועמדים לירידה.