The Championships, Wimbledon

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏20/6/08.

1. תומר22 Member

זה היה חייב להיגמר בשתי מערכות כי מי ששם לב, סאפינה הייתה גמורה פיזית כבר בתחילת המערכה השנייה ואז היה 1-4 לשחר. למרות שזה לא הלך קל - סאפינה ידועה בקאמבקים שלה - צריך להגיד כל הכבוד לשחר על משחק טוב יותר מהפעמים הקודמות (יש שיפור לעומת שני המשחקים הראשונים, וזה בעיקר בגלל היריבות) ועל מלחמה ומאמץ עילאי.

אבל אי אפשר שלא להבין ולהסכים עם הביקורות. כמו שאמרתי, המשחק שלה השתפר וזה רק בגלל היריבה - המשחק שלה נגרר ותלוי במי שעומדת מולה ולא בה. בנוסף, משחק ההגשות שלה ממש לא השתפר. אולי יש יותר ניסיון ללכת על הגשות מסובבות ולהוריד קצת מהעוצמה (דבר שהייתה צריכה לעשות מזמן) אבל עדיין, כל משחקון הגשה ששוחק כשסאפינה עדיין כשירה הלך קשה מאוד.

ראיתי שאמרו פה שזה היה המשחק הטוב בטורניר. המשחק הכי מותח ודרמטי הייתי מבין, אבל להגיד שהרמה הייתה גבוהה זה לחטוא למציאות. היה משחק באיכות די ירודה עם אינספור טעויות וללא ניסיון אמיתי ליצור מתקפה אחת בולטת (בעיקר מכיוונה של שחר). אחרי המשחק היו קטעים מהגמר של 95 נדמה לי, בין גראף לארנצ'ה סאנצ'ס, שרק המחישו עד כמה המשחק היה חלש. זה הבדל של שמיים וארץ בין הטניס הנשי התוקפני של אז לבין מה ששוחק אתמול במגרש 11.

לגבי שמינית הגמר, אין לשחר מה להפסיד כי עומדת מולה יריבה מהטופ 5 ומעבר שלה יהווה בונוס. מה שכן, אם כבר לקבל יריבה מהחמישייה המובילה, אז דמנטייבה היא הבחירה האידיאלית. היא אמנם שיפרה את ההגשות שלה, אבל זו עדיין נקודת תורפה ואפשר לשבור לה את משחקוני ההגשה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/08
  2. Tony Adams Member

כל הכבוד לפאר, אבל למרות הניצחון הדי מרשים אני עדין לא מחזיק מפאר שחקנית מהטופ של הטופ. ההגשה שלה לא מפסיק טובה, ואם זאת לא היתה ספאינה שמחזיקה ברקורד גבוה של הריסה עצמית, פאר לא עובדת.
    יש לה מנטליות חזקה, היא יודעת לחזור מפיגורים, אבל לפעמים זה לא מספיק. יש לה אופי, אבל חוץ מזה לא הרבה.

3. shlomydavid מנהלים

תומר, אל תשווה בין הטניס של אז לטניס של היום. רב הטניס הנשי של היום זה מלחמות מהקו האחורי. שחר סבלנית ויודעת לשחק משם, וזה עוזר לה. ההגשות כמובן עדיין החלק החלש שלה, אבל היא כן שיפרה אותן.
    אני שוב לא מבין את האימרה שלך 'צריך היה להיגמר ב-2 מערכות'.
    סאפינה לא סתם שחקנית, והיא נמצאת במומנטום מעולה. ברולאן גארוס היא חזרה מפיגור מערכה מול שחקניות כמו שראפובה ודמנטייבה, ופירקה אותן במערכה ה-3. מול שחר זה לא קרה, ולא רק בגלל הפציעה..

4. תומר22 Member

סאפינה שחקנית בקו עליה, פיינליסטית רולאן גארוס ואחת שיודעת לחזור מהקבר לא פחות טוב משחר פאר. ועדיין, במשחק כזה ועם המומנטום שנוצר, בנוסף לעובדה שסאפינה הייתה עם כושר גופני לקוי עוד בתחילת המערכה השנייה, אפשר לצפות שזה ייגמר בשתי מערכות. בדיוק כמו שז'נג הזאת ניצלה מומנטום שלה ויום עלוב ביותר של איבנוביץ' כדי לדרוס, כך שחר הייתה צריכה לנצל את המצב שנוצר במשחק שלה.

לזכותה ייאמר שהיא לא ויתרה עד הרגע האחרון ולא הראתה סימני שבירה אפילו לא פעם אחת במשחק. זה לא סותר את העובדה שאפשר וצריך להעביר ביקורת על המשחק החלש שהיה אתמול ועל המחסור של שחר בתעוזה ובמהלכים התקפיים שירתיעו יריבות. לא תמיד חייבים ללכת על בטוח ולחכות שהצד השני יעשה את הטעות.

אם המשחק הזה היה מסתיים בהפסד אז כל הכותרות היו מדברות על כמה שחר יצאה פראיירית שאיבדה כל כך הרבה הזדמנויות ולא ניצלה נקודות משחק או משחקונים בהם הגישה לניצחון. היא פיספסה כל כך הרבה צ'אנסים שזה אך ראוי שהמשחק הסתיים עם שגיאה כפולה של סאפינה. כאילו היא אמרה לה: "כנראה שאת לא יכולה לבד, תני לי לעזור לך".

ושוב פעם: כל הכבוד על הניצחון. בהצלחה מול דמנטייבה בשמינית. הביקורת לא באה במטרה לפגוע - אני עדיין חושב שמדובר בספורטאית מס' 1 של ישראל כרגע ואחת הגדולות בכל הזמנים.

5. shlomydavid מנהלים

שוב, עניין הסיגנון משחק נובע בעיקר מהמאמנים הקודמים ומהתקופה הלא טובה שעברה (ואמן שיצאה ממנה בעיקבות ההישג הזה). אני מאמין ומקווה שהיא תחזור לעצמה.
    מילה אחרונה על הפציעה. משום מה כל האתרים מדווחים על פציעה בצוואר, ואני מאמין שכולם ראו בכלל שהיו לה התכווצויות בשרירים ברגלים. לא יודע למה, אבל הפציעה הזאת נראית לי חשודה משהו. בדיווח הרשמי באתר של ווימבלדון, לא מופיעה שום דיווח על פציעה אלא רק על לקיחת פסק זמן של טיפול רפואי. לדוגמה במקרה יאנקוביץ', יש דיווח על פציעה וחשש מהופעה בשמינית הגמר.

בקשר לשחקנית מהטופ, ברור שעדיין היא לא שייכת לטופ 5 (הרמה הבאמת עילית של הנשים), אבל אולי תגיע לשם יום אחד.

6. אבו Member

הסרב של שחר פאר לא השתפר פלאים, הוא השתפר מעט אבל זה קרה ממזמן, ומאז לא הייתה שום עלייה משמעותית- אני כבר לא רואה איך היא עוד יכולה לשפר את הסרב ולהפוך אותו לדבר באמת טוב אצלה- היא בת 21, היא לא חזקה או גבוהה מספיק בשביל לשפר- וזה יישאר בינוני אצלה כנראה תמיד.

לגבי הפציעה, היא לא הייתה משמעותית. היא הייתה משמעותית מבחוץ, שבין כל נקודה סאפינה עוד שנייה מתמוטטת, אבל על המגרש- פרט לסרבים של סאפינה, שגם כך פאר הייתה טיפשה מספיק כדי לא לנצל את זה ולתקוף אותה, לא הייתה לזה השפעה- פרט ל3-4 נקודות, סאפינה שיחקה הכי טוב שיכלה- זאת סאפינה וככה היא משחקת, ראיתי אותה מספיק פעמים.

* מי היה מאמין שדווקא מראט יישאר הנציג של משפחת סאפין בווימבלדון? טירוף!!!
    * בתור אחד שמשחק טניס בקאנטרי, הרגו אותי אתמול שמה בשידור שקראו להגשות של סאפינה "הגשות קאנטרי". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    * המשחק של פאר מול דמנטייבה יהיה השני במגרש מספר 11(אחרי אנצ'יץ-ורדסקו), הוא ייערך מחר כמובן.
    * אין ספק שפאר ראוייה לביקורת, היא הייתה צריכה לסגור את זה מוקדם הרבה יותר. הקטע האירוני שנקודת המשחק הגיע מטעות כפולה של סאפינה, אילמלא זה נראה לי שגם כעבור 5 שעות פאר עדיין לא הייתה מצליחה לקחת נקודת משחק.

--------------------------
    ערוץ הספורט- ביזיון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    כוסעמק למה לעזעזאל אני צריך לראות משחק בערוץ הספורט ב-MUTE ולהפסיד את הקהל והסאונד, וזה למה? בגלל שבערוץ הספורט 5 שניות לפני כל סוף נקודה היה רעש של הקהל של כעבור מה שקרה 5 שניות ואז היית יודע כבר למי הלכה הנקודה- קיבינמאט, הטריף אותי! על השידורים עצמם אין לי כוח להתחיל לדבר.
    ------------------------

אנצל את יום ההפסקה כדי להחמיא לטורניר עד כה- ללא ספק פשוט נהדר! אין מה להשוות בכלל עם הרולאן המשעמם, טורניר פנטסטי! רמה, דרמות, קהל ואפילו מראט.

מחר יום משחקים מעניין ביותר, כ"כ הרבה משחקים מעניינים(למי שמעוניין)- עד כדי כך שהאחיות וויליאמס אפילו לא משובצות לאחד המגרשים המרכזיים, שתיהן.

7. oFiRzZz Member

משחק הזוגות הופסק אתמול .
    מתי הוא ישחק ?

8. אבו Member

הוא יהיה במגרש מספר 3(מצולם), מחר, אחרי שני משחקי נשים ומשחק זוגות גברים אחד- בשעת ערב מאוחרת, סביר להניח. קשה לשער שעה מדוייקת.

9. oFiRzZz Member

אוקיי תודה .
    משום מה חשבתי שאתמול השדרים אמרו "מחר המשחק יחודש" ..

10. guyholl Member

תראה בערוץ 72 בהוט(לא יודע איזה ביס) יש שם את אותם שידורים בדיוק שמשדר ספורט 5 רק עם סאונד הרבה יותר טוב ואם אני לא טועה מדובר על השידור של יורוספורט.

11. shlomydavid מנהלים

http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/graphics/logos/wimbledon.Xxx

להלן משחקים בולטים ביום ה-7, ובראשם הישראלים/ות:

גברים זוגות - שמינית הגמר:

http://www.wimbledon.org/images/flags/FRA_h.Xxx ג'וליאן בנטו וניקולאס מהאו (16) vs אנדי רם ויוני ארליך (3) http://www.wimbledon.org/images/flags/ISR_h.Xxx

מגרש מ"ס 14
    שעה: 14:00

שידור ישיר בספורט 5 + !

נשים - שמינית הגמר:

http://www.wimbledon.org/images/flags/RUS_h.Xxx אלנה דמנטייבה (5) vs שחר פאר http://www.wimbledon.org/images/flags/ISR_h.Xxx

http://img154.imageshack.us/img154/348/ddfg1.Xxx VS http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/photos/150x200/311168.Xxx

מגרש מ"ס 11
    שעה (משוערת): 16:30

* המשחק הוא השני במגרש, אחרי משחק גברים (ראו סיקור למטה).

שידור ישיר בספורט 5 + !

* המאזן בינהן הוא 1:3 לדמנטייבה.
    אף משחק לא היה על הדשא, דמנטייבה ניצחה במפגש האחרון השנה באליפות אוסטרליה. הניצחון היחיד של פאר היה ברולאן גארוס 2006. גם 2 הניצחונות האחרים של דמנטייבה היו ב-2006.

* הדרך של דמנטייבה לשמינית הגמר: מריה אלנה קמרין (איטליה, 138) ב-3 מערכות, טימאה בזצינסקי (שוויץ, 71) ב-3 מערכות. ג'יסלה דולקו (ארגנטינה, 39) ב-2 מערכות קשות.

נשים זוגות - שמינית הגמר:

להשלים את המשחק:

http://www.wimbledon.org/images/flags/RUS_h.Xxx דינארה סאפינה http://www.wimbledon.org/images/flags/HUN_h.Xxx ואגנס סזאבאי (10) vs שחר פאר ו-ויקטוריה אזרנקה http://www.wimbledon.org/images/flags/BLR_h.Xxx - 6 בטורניר

מגרש מ"ס 3
    שעה (משוערת): 19:30

שידור ישיר בספורט 5 + !

גברים - שמינית הגמר (בסוגרים הדירוג בטורניר); מגרש:

14:00: פרננדו ורדאסקו (ספרד, 22) - מריו אנצ'יץ' (קרואטיה); מגרש 11
    15:00: רוג'ר פדרר (שוויץ, 1) - לייטון יואיט (אוסטרליה, 20); מגרש מרכזי
    16:45 (משוער): מיכאל יוז'ני (רוסיה, 17) - רפאל נאדאל (ספרד, 2); מגרש 1
    16:45 (משוער): מרקוס בגדאטיס (קפריסין, 10) - פליסיאנו לופז (ספרד, 31); מגרש 18
    17:30 (משוער): יאנקו טיפסרביץ' (סרביה) - ריינר שוטלר (גרמניה); מגרש 2
    18:30 (משוער): מארין סיליץ' (קרואטיה) - ארנו קלמון (צרפת); מגרש 11
    19:15 (משוער): רישאר גאסקה (צרפת, 8) - אנדי מארי (בריטניה, 12); מגרש מרכזי
    19:30 (משוער): מארט סאפין (רוסיה) - סטאניסלס וורינקה (שוויץ, 13); מגרש 1

נשים - שמינית הגמר (בסוגרים הדירוג בטורניר); מגרש:

14:00: טאמארין טאנאסוגארן (תאילנד) - ילנה יאנקוביץ' (סרביה, 2); מגרש 18
    14:00: ונוס וויליאמס (ארה"ב, 7) - אליסה קלייבאנובה (רוסיה); מגרש 2
    14:00: ג'י זנג (סין) - אגנס סזאבאי (הונגריה, 15); מגרש 3
    15:00: ניקול ואידיסובה (צ'כיה, 18) - אנה צ'קבטאדזה (רוסיה, 8); מגרש 1
    15:45 (משוער): בטאני מאתק (ארה"ב) - סרינה וויליאמס (ארה"ב, 6); מגרש 2
    15:45 (משוער): נדיה פטרובה (רוסיה, 21) - אלה קודריאבצבה (רוסיה); מגרש 3
    17:30 (משוער): סבטלנה קוזנצובה (רוסיה, 4) - אגניישקה ראדוונסקה (פולין, 14); מגרש מרכזי

* המשחקים המודגשים בסגול ישודרו בספורט 5.
    ** המשחקים המודגשים בירוק ישודרו בספורט 5 + LIVE.
    *** יש סיכוי לשידורים גם ממשחקים אחרים.

להלן לוח המשחקים המלא להיום.

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

הבאנר והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/08
  12. JR-Riquelme Member

ערוץ 109

13. אבו Member

הבעיה ש-METV משדרים רק עד 19:00-20:00.

14. VaN Member

רק אצלי המסך שחור בכל הערוצים שמשדרים את הטורניר?

עכשיו ספורט 5 חזר לשדר.

נערך לאחרונה ב: ‏30/6/08
  15. Reyes Member

גם אצלי. חוץ מספורט 5.