The Championships, Wimbledon

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏22/6/07.

1. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

קצת הגזימו לגבי נדאל בגלל השנאה המוצדקת אליו. הוא משתפר זה חייבים להודות.

המילה ליצן תעבור עריכות מעכשיו.

נערך לאחרונה ב: ‏9/7/07
  2. Wave Member

אני לא קונה את התירוץ של יום גדול, יום חלש, 60% יכולת
    מתי הוא נותן יום גדול? כשהוא מנצח ב3 מערכות את מקום 150 בעולם? תעשו לי טובה
    הוא היה חלש כי נדאל תיסכל אותו וגרם לו להיראות חלש, נדאל עדיין לא מספיק מנוסה במעמדים האלה לטעמי כמו פדרר עדיין ובעיקר בגלל זה פדרר הכריע את המשחק לטובתו
    על אותו מטבע, אם פדרר היה מנצח בגמר הרולאן גרוס, הייתם אומרים "יום חלש של נדאל, יום הירואי של פדרר?" נו באמת, העובדות הן שנדאל קרוב מאוד ביכולתו לפדרר, כל אחד מהם זכה באחד משני הגראנד סלאם האחרונים, ואני לא יופתע אם בארה"ב נדאל יזכה

3. Nevermore Member

חלאס עם השטויות, יש לך מושג איזה יתרון זה להיות שמאלי?
    אני לא מדבר איתך על רמת הנוער והילדים שם באמת זה לא חשוב...כשזה מגיע לשחקנים הטובים בעולם כשלכל אחד מהם מיומנות ברמה הכי גבוהה שאפשר, השמאלי יכול ליצור לעצמו אין ספור אנגלים ומיסמצ'ים שהימני לא יכול.
    יותר מכך, שמעתי שנדאל הוא בכלל ימני במקור, אבל אבא שלו הרגיל אותו לחבוט ביד שמאל. למה שיעשה דבר כזה? כי זה יקנה לבן שלו יתרון, חביבי.

ברור שזה לא הדבר היחיד שלו, אבל בלי זה הוא לא אותו שחקן.

כן, אולי עוד שנה או שנתיים זה יגיע. אבל השחקן הטוב בעולם, בלי בכלל ספק, לקח גם היום והתעלה על עצמו גם ברגעים הקשים. ואתה עוד אומר שפדרר לא כזה גדול כמו שעושים ממנו?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/7/07
  4. George Best Member

הגיע הזמן.
    זה אומר שמעכשיו כל מילה שלישית של סרגיי תעבור עריכה?

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כן.

6. Diamond Cutter Member

פדרר הוא גדול,ענק אף אחד לא לוקח ממנו לא את הארבע זכיות שלו בווימבלדון וכן הוא שולט לגמרי בטניס אבל די,כאילו הוא לא זכה בעזרת מזל טהור?היה לו משהו להציע חוץ מזה?אפילו כאשר נאדל נפצע הוא לא הצליח לשבור אותו במערכה הרביעית.
    כן גם מר.סופרטניס בעל שם ארצי פדרר לא תמיד מנצח בזכות אז יאללה די לגמור מכל אייס של פדרר.

7. Arsenal fan Member

לא הייתה לפציעה של נדאל שום השפעה על המשחק, התנועה שלו הייתה רגילה לחלוטין.

8. Tony Adams Member

היה משחק נפלא... נהנתי מאוד.
    פדרר שיחק מאוד מוזר. לרגעים ארוכים זה היה נראה כאילו 2 השחקנים התחלפו. נדאל התחיל ללכת לרשת לעומת פדרר שנתקע בקו האחורי. בשוברי שיוויון פדרר פשוט שחט את נדאל ולא השאיר לו שום סיכוי.
    אין ספק שפדרר ניצח בזכות ההגשות. איזה הגשות מדהימות היו לו. 24 אייסים! זה מספר נדיר. רק אייס בודד סיפק נדאל.
    הכי הדהים אותי המשחקון שאחרי השבירה במערכה המכרעת. 3 אייסים הוא נתן במשחקון כל כך מלחיץ. ואיזה סיומת למשחק. בוולי נפלא.
    כל הכבוד פדרר!

9. Diamond Cutter Member

איך בדיוק אפשר לשפוט את התנועה שלו כאשר פדרר לא הצליח לההריץ אותו בשלוש הנקודות האחרונות?

10. erez Member

טוטי, אני שבוע שלם קורא את דברי הרפש והשנאה שאתה מוציא מהפה ומחכה.

איך אני שמח שהגיע הרגע להגיב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

אני רואה שאתה מאוד אוהב לחזור על כך שפדרר הומו. אני לא רואה בזאת קללה, אבל האובססיביות שלך לגבי ה"קללה" הזאת מוכיחה שאתה מתחנגל לא קטן בעצמך. אני מקווה שקיבלת באהבה את הצינור האדיר שהוחדר לך במשחק היום :aaa021:

קראת לפדרר שחצן. אם כבר נדאל הוא השחצן מבין השניים. דיברת על הז'אקט שפדרר עלה עימו בכל משחק כאקט של שחצנות. חתיכת חסר מושג שכמוך. את הז'אקט הוא קיבל ממארגני הטורניר שביקשו ממנו ללבוש אותו בכל משחק כבר בטורניר שעבר. בנוסף, מי שהתחיל לרשום את שמו על הנעליים הרבה לפני פדרר היה נדאל, אז קצת דיוק בעובדות לא יזיק.

נדאל שחקן מלוכלך. לא יכול להיות שלפני כל סרב הוא יחכה שעה וחצי. אם היו פועלים לפי החוקים, בכל משחק הוא היה צריך להפסיד כמה משחקונים על הבזבוזי זמן המגעילים האלה. גם לפני כל תחילת משחק יש לו טקס שאורך זמן שאסור לו לעשות ותמיד הוא יעלה מאוחר יותר ממה שהוקצב לו אחרי חילופי צדדים. לא פלא שהוא הפך להיות שנוא השחקנים אחרי יואיט. נדאל צריך להודות לאלילת המזל על כך שדיוקוביץ' נפצע במשחק נגדו. למי שלא יודע, בערב שלפני המשחק הוא לא יכל להרדם בגלל הדימום ברגלו. מדהים שהוא עדיין הצליח לנצח את המערכה הראשונה מה שמראה שנדאל היה מפסיד בוודאות במידה ודיוקוביץ' היה ישן בלילה שלפני והיה עולה בלי יבלות ברגליים אחרי המשחק שהוא שיחק נגד באגדטיס שהיה המשחק הארוך ביותר אי פעם שנערך על דשא.

המשחק עצמו היה ברמה פנומנלית. אני אומר זאת בכל פעם ואני יאמר זאת שוב. משחק בין פדרר לנדאל הוא אירוע הספורט הגדול ביותר של התקופה שלנו. יותר מכל גמר צ'מפיונס ליג או גמר מונדיאל. אסור בכלל לומר זאת באותה מילה ביחד עם הקופה אמריקה למשל.

היום אני משוכנע יותר ויותר שסאמפראס, בורג, אגאסי, מקנרו, קונורס, אדברג, בקר, איבניסביץ' ואתם מוזמנים להוסיף כל שם שאתם רוצים לרשימה המכובדת הזאת, לא היו עושים שני גיימים נגד נדאל או פדרר. אני לא מדבר בכלל על לקחת מערכה. הם היו יוצאים מובסים ללא תנאי. פדרר, נדאל וגם דיוקוביץ' הם פשוט קלאסה אחרת של טניס שהשאירה את הגדולים האלה מאחור במרחק שנות אור.

שלמה צורף הוא פרשן עלוב וחסר כל הבנה בסיסית בטניס אם הוא חושב שהמשחק לא התעלה לרמה יוצאת דופן. פדרר ונדאל עשו נקודות שאף טניסאי לא יכול היה לבצע. בכלל, אני משוכנע שצורף הימר בכסף על נדאל במשחק הזה. החוסר אובייקטיביות שלו זעקה לשמיים ושמחתי לשמוע את יורם שימרון עוקץ אותו על דברי הטפשות שיצאו מפיו ללא הרף. לא ראיתי את רוב המשחק בערוץ הספורט אלא בערוץ המזה"ת. כדאי לצורף להקשיב לשידור של המזה"ת ולשמוע שם את הפרשן ששיבח את המשחק ותיאר אותו כאחד הגדולים שהוא ראה בימי חייו.

ערוץ הספורט גם צריך ללמוד לא לתרגם את הנאומים בזמן שהם נאמרים. ניתן לחכות עד לסוף הדברים ואז לתרגם ולא לקטוע בכל פעם את דברי השחקנים ואת השאלות מכיוון שזה רק מפריע. למזלי בערוץ המזה"ת לא היה שדר דובר ערבית וכך יכולנו לשמוע במלואם את הנאומים של השניים. חבל שיורם שמרון חוזר על מנהג זה כל פעם מחדש. אני חוזר בי מהאמירה של האנאלפבתים, בהחלט צריך לתרגם את דבריהם אבל עדיף יעשו אם יחכו עד לסוף דברי השחקנים.

טוטי, בנאום של פדרר באמת אפשר היה להתרשם איזה "שחצן" הוא. אם לא שמעת אז הוא אמר שהוא שמח מאוד על ההזדמנות לזכות בתואר הזה לפני שנדאל ייקח לו את כל התארים האפשריים בטניס...שחצן עאלק.

פדרר העניק לי היום את אחד הרגעים המאושרים בחיי. עברתי ניתוח להסרת משקפיים לפני שבוע ורגע הזכייה של פדרר היה מאושר יותר מבחינתי מאשר הרגע שבו ראיתי ללא משקפיים. מבחינתי הוא הספורטאי הגדול ביותר כיום ובכלל. מודה לאלוהים על כל הזדמנות שאני יכול לצפות בו. פשוט תענוג צרוף.

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

זה לא משנה וזה לא תירוץ. ספורטאים נפצעים וטוב שכך (הם לא מכונות). אין לכם על מה לדון חוץ מהפציעה (נגיד פציעה)?

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

העניין של השחצן באמת לא היה במקום, זו קנאה או שנאת חינם שמאוד לא ברורה.

ובקשר לניתוח אז מזל טוב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

13. erez Member

תודה דר קייסר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

14. Nevermore Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

רק רציתי להגיב בקשר להשוואה של שחקני העבר לבין אלו של היום. "לא היו לוקחים גיים נגד פדרר או נדאל".

המשפט הזה תקף לכל סוגי הספורט. אין ענף שלא עובר התפתחות כזו או אחרת.
    אם כי אני מאמין שאגאסי וסמפראס ב-prime שלהם יכולים לתת פייט לא רע, כי הזמנים לא השתנו הרבה יותר מדי. אבל בורג ומקנרו כמובן שלא היו מסוגלים להתמודד עם העוצמות של היום...הרי הם חבטו עם רקטות מעץ והיום יש טיטניום ואלומיניום. 2 עולמות שונים לגמרי.

15. erez Member

NEVERMORE, תודה על התגובה.

אני עדיין לא מסכים איתך לגבי סאמפראס ואגאסי. הערצתי מאוד את סמפראס אבל אני עדיין חושב שגם בשיאו הוא לא יכול היה לקחת סט מנדאל שלא לדבר על פדרר. פדרר שהיה ב-40 אחוז מיכולתו היום נצח את סמפראס שהיה כמעט בשיאו בווימבלדון, כך שאין לי ספק שהיום הוא היה מטאטא אותו מהמגרש בלי בעיות מיוחדות. הדבר נכון גם לגבי נדאל.