The Championships, Wimbledon

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏22/6/07.

1. itzik zohar #20 Member

אין שום בושה לראות אנימות. אני מתגאה בזה שאני רואה בוב ספוג פשוט אתה הצגת בפוקימון סדרה לילדים בלבד, למרות שההאמת אני חושב שפוקימון היא כן לילדים מתחת לגיל 10 אבל פה זה דיון טניס.
    אין לי כוח להתווכח איתך אחי כבר 2 לפנות בוקר, אני ילד קטן ואני מבקש ממך שתתן לי מנוחה כי אני ילד קטן שלא רגיל להיות ער בשעות כאלה.

2. shlomydavid מנהלים

מצטער על האיחור..להלן הסיקור מאמש:

http://img231.imageshack.us/img231/9985/07wimbledonwem5wj9.Xxx

גמר ווימבלדון 2007: רוג'ר פדרר VS רפאל נאדאל !

רוג'ר פדרר (שוויץ, 1 בעולם ובטורניר), שניצח את רישאר גאסקה (צרפת, 12 בטורניר, 14 בעולם) 5:7, 3:6, 4:6 אחרי שעה ו-44 דק', יפגוש בגמר ווימבלדון 2007, את רפאל נאדאל (ספרד, 2 בעולם ובטורניר) שנזקק לפרישה של נובאק דיוקוביץ' (סרביה, 4 בטורניר, 5 בעולם) במצב של 6:3, 1:6, 1:4 לזכותו, כדי להעפיל.

התגובות:

גאסקה המאוכזב: "אם הייתי מנצל את נקודת השבירה (במצב של 5:5 במערכה הראשונה), כל דבר היה יכול לקרות".
    פדרר הסכים איתו: "המערכה הראשונה היתה קריטית. הגיע לו לפחות לכפות שובר שיוויון, אבל שיחקתי מצוין בערך 10 דקות, הובלתי ביתרון מערכה ושבירה וזה למעשה סיים את הסיפור".

דיוקוביץ' המאוכזב: "לא ישנתי הלילה בגלל שהיה לי דימום ובקושי הלכתי הבוקר. עשיתי את הכל כדי להגיע למגרש וחשבתי הרבה לפני כן האם אני צריך לעלות ולשחק. זה היה באמת רציני".
    נאדאל על דיוקוביץ': "אני מאוכזב בשבילו". על משחק הגמר: "זה הולך להיות משחק קשה מאוד, אבל אני אתן את הכל".

המשחק יערך היום (8.7) ב-16:00. בקרוב הסיקור המיוחד..

ונוס וויליאמס ניצחה את מריון ברטולי וזכתה בפעם הרביעית בווימבלדון !

האמריקאית ניצחה בקלות 4:6, 1:6 תוך שעה וחצי, והניפה תואר גראנד סלאם שישי בקריירה, והרביעי בווימבלדון.

סיקור המשחק:

וויליאמס פתחה חזק את המשחק, שברה את ברטולי כבר בהגשתה הראשונה, ועלתה ל-0:3. ברטולי התעוררה, שברה חזרה, והשוותה ל-3:3. מכאן שתי השחקניות שמרו על הגשותיהן, עד למשחקון ה-10, בו ונוס שברה את ברטולי, וניצחה 4:6 במערכה הראשונה.
    בדומה לפתיחת המשחק, גם במערכה השנייה שברה וויליאמס כבר בהגשתה הראשונה של ברטולי, ועלתה ל-0:3. במצב הזה ברטולי ביקשה לקבל טיפול ברגלה הפצועה, ומיד אח"כ גם ונוס נזקקה לטיפול בירך, והמשחק נעצר לדקות ארוכות. כשהמשחק חודש, הצליחה ברטולי לשמור על הגשתה, אך לא יכלה לעוצמות של ונוס, נשברה פעמיים, ונכנעה 6:1 במערכה השנייה, ובמשחק כולו.

ונוס אחרי הזכייה: "יש לי כל כך הרבה אנשים להודות להם. לסרינה שהיא ההשראה שלי, לאמא שלי ולאבא שלי. הייתה לי דרך ארוכה לעשות אחרי הפציעה והמשפחה שלי יודעת מה עברתי. אני ממש מרוצה מזה שהצלחתי להביא את הטניס הטוב ביותר שלי לגמר". ופירגנה ליריבתה: "ברטולי היא יריבה מצויינת".

ברטולי שדיי התרגשה מהמעמד: "זה היה נחמד לשמוע את הקהל הזה מאחורי. ברכות לונוס על הזכייה. הטורניר הזה היה חלום שהתגשם עבורי, וזה רק בגלל אדם אחד - אבא שלי. ניסיתי לשמור על ריכוז לאורך כל הדרך עד לסיום, אבל זה לא היה אפשרי מבחינתי לנצח היום. ונוס היא לבטח מספר 1 בעולם על דשא. אשמח להגיע לאותו הישג גם בשנה הבאה".

* ונוס וויליאמס תעלה בעיקבות הזכייה עד למקום ה-17 בעולם. (עקב כך, שחר פאר תרד למקום ה-18).

* בעיקבות ההישג, מריון ברטולי תעלה עד למקום ה-11 בעולם.

ונוס וויליאמס והצלחת הרביעית בווימבלדון.

http://www.wimbledon.org/images/pics/large/b_13_vwilliams_232_gettyimages_a_livesey.Xxx

ונוס וויליאמס והצלחת הרביעית בווימבלדון.

http://www.wimbledon.org/images/pics/large/b_13_vwilliams_233_reuters_t_melville.Xxx

המידע והתמונות באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים , האתר, האתר, האתר, האתר, האתר

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/07
  3. Nevermore Member

בין כל הוויכוח הזה שמתי לב למשפט "פדרר מתנהג כמו שחצן"

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
    ההתנהגות שלו מופתית.

אבל כמובן, לעשות תנועת אגרוף ולצרוח "וואמוס" אל תוך הפנים של היריב שלך זה אינסטינקט של שחרור עצבים ומתח, לא שחצנות חס וחלילה.

4. Barcelona Member

אתם לא נורמליים פה, אה? בני כמה אתם, 12?

פדרר זה שחקן של פעם בחיים, שחקן שמתמצא בכל החבטות וללא ספק יזכרו אותו כאחד הגדולים בכל הזמנים. נאדל טניסאי מצויין, שמתמחה בחימר. כשיזכירו בעתיד מומחי חימר, יגידו נדאל. אולי פדרר מגוון יותר ממנו, אבל אני לא רואה סיבה שנדאל לא יילחם נגדו בגמר. העבודה שנדאל הגיע לגמר (גם אם דיוקוביץ' היה עובר אותו, ואת זה אי אפשר לדעת חבריי הנביאים, אז חצי גמר) אומר שהוא מתמצא גם בדשא, אז אני לא מבין על מה הוויכוח פה. שניהם טניסאים גדולים שידברו עליהם בעתיד.

לגבי ההתנהגות - פדרר עושה את כל השטיקים הקטנים בשל פרסום. אתם באמת חושבים שלעלות עם התיק הזה זה רעיון שלו? תעשו לי טובה. אז הוא מסדר את השיער, שם סרט - מה הבעיה? השיער מפריע לו, בדיוק כמו לרונאלדיניו.

לגבי נדאל והשמחה - יש לכם בעיה שהוא ישמח? שישמח. הוא נהנה מטניס, תראו איך הוא מתנהג אחרי ניצחון, נשכב על המשטח (חימר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx), ופשוט מתענג. זו ממש בעייה שהוא קופץ בכל נקודה קשה או בכל סיום משחקון/מערכה? זה שהנין ארדן עושה אלה' זה מפריע? הצעקות של שראפובה? של סרינה?

בחייאת...

5. shlomydavid מנהלים

http://img231.imageshack.us/img231/9985/07wimbledonwem5wj9.Xxx

היום: גברים - משחק הגמר:

http://www.wimbledon.org/images/flags/SUI_h.Xxx רוג'ר פדרר (1 בעולם) VS רפאל נאדאל (2 בעולם) http://www.wimbledon.org/images/flags/ESP_h.Xxx

http://www.atptennis.com/5/photos/headshots/main/F324_AS.Xxx VS http://www.atptennis.com/5/photos/headshots/main/N409_AT.Xxx

המגרש המרכזי
    שעה: 16:00 - שידור ישיר בספורט 5

מידע על השחקנים:

רוג'ר פדרר:

תאריך לידה: 8.8.1981
    נולד בבאזל (שוויץ), וכרגע מתאמן באוברוויל (שוויץ)
    משקל: 80 ק"ג
    גובה: 1.85 מ'
    משחק ביד ימין בד"כ
    מקצוען משנת 1998, כשהיה בן 17
    מחזיק ב-48 תארים ביחידים (מתוכם 10 גראנד סלאם - אוסטרליה 2004 ו-2006-7, ווילמבלדון 2003-6,
    US Open 2004-06), ובנוסף 7 תארים בזוגות.
    הוא הרוויח כ-31.2 מיליון דולר רק מטניס.
    משחק בפעם התשיעית בווימבלדון, וכאמור זכה בו בארבע שנים האחרונות.
    מאזן כללי: 513 ניצחונות ו-130 הפסדים.

רפאל נאדאל:

תאריך לידה: 3.6.1986
    נולד ומתאמן כרגע במאנאקור (מאיורקה, ספרד)
    משקל: 85 ק"ג
    גובה: 1.85 מ'
    משחק ביד שמאל בד"כ
    מקצוען משנת 2001, כשהיה בן 15
    מחזיק ב-22 תארים ביחידים (מתוכם 3 גראנד סלאם - רולאן גארוס 2005-07), ובנוסף 3 תארים בזוגות.
    הוא הרוויח כ-11.6 מיליון דולר רק מטניס.
    משחק בפעם הרביעית בווימבלדון, והשיא שלו הוא שני גמרים רצופים (הנוכחי ואשתקד).
    מאזן כללי: 228 ניצחונות ו-58 הפסדים.

המאזן הכללי בינהם הוא 4:8 לנאדאל. ועל הדשא - 0:1 לפדרר (גמר ווימבלדון אשתקד).

הבאנר, התמונות והמידע באדיבות האתרים:

הסבב הרשמי של הגברים, האתר הרשמי של ווימלבדון,

נערך לאחרונה ב: ‏8/7/07
  6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

טוב, מחכים למשחק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

שימו לב למאזן בין הצמד הזה. נדאל למרות כל מה שאמרו כאן (פדרר טוב פי 30 http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) עם ידו על העליונה מול פדרר. אז נכון שרוג'ר בסך הכל קטף יותר תארים (אולי גם בגלל שהוא יותר זמן בסבב), אך נדאל ממשיך להתקדם ולא נופל מהפנומן השווצרי בהרבה כמו שחושבים כאן.

7. פול סקולס Member

אנשים נוטים לשכוח שאמנם פדרר הרבה (אני בכוונה אומר הרבה..) יותר מוכשר מנדאל, אבל גם מנטליות היא חלק לא פחות חשוב.. על זה יעיד גמר הרולאן גארוס מלפני שנתיים.. פדרר הדהים את נדאל עם 0-6 במערכה הראשונה ונדאל החזיר לו באותה תוצאה (או שזה היה 1-6..) במערכה השנייה..

הרבה יוכרע בעקבות המצב הפיזי של השחקנים.. בהגשות של פדרר אני מעריך שיהיה לו קל להשיג נקודות קצרות והוא יעזר בעובדה שנדאל עומד רחוק מקו הבסיס וזה פותח יותר זוויות..

נדאל לעומת זאת, שאוהב נקודות ארוכות (לא יודע אם אוהב, אבל טוב יותר בהן) ייתקשה לייצר אותן כי הטופ-ספין שהוא מכה בטבעיות עם הפורהנד לא מועיל על דשא כמו שעל חימר.. אני לא אגיד שיש לו סגנון משחק פסיבי על דשא, אבל הוא יותר מחזיר כדורים מאשר יוזם התקפות בגלל מה שציינתי..

אני כמובן תומך בנאדל (משהו שהתחיל מאי-אהדה לפדרר.. אני מאלה שלא יכולים להיות כמו כולם, כנ"ל על רונלדיניו) אבל לא מתכחש לטניס המדהים והעקבי שפדרר מציג.. אני משער שנדאל יוציא מפדרר את המיטב ולבסוף השוויצרי יניף את הגביע כי מה לעשות, הוא מס' 1 (ניצחון ב4 סטים)

אז כמו שציינו פה, פדרר הרבה רמות מעל נדאל (20, 30, מה שתרצו) אבל הנקודה שלי היא שזה לא תמיד מספיק בשביל לנצח.. ברוב הגדול של הפעמים כן, לא תמיד.. בכל אופן, כרגע שום דבר לא יזיז את פדרר מראש הדירוג.. הבן אדם לא נפצע, ככה שגם התסריט הזה לא בא בחשבון.. יש טענה (יש מצב ראיתי את אותה גם בדיון הזה..) הגורסת שפדרר משחק מול "קונוסים" לעומת ביורן בורג, איבן לנדל, קונורס , מקנרו ששיחקו בתקופה ההיא וכביכול הסבב היה הרבה יותר קשה.. ואני שואל, האם אפשר להשוות בין התקופות? ממה שראיתי המחבטים שלהם מזכירים מחבטי בדמינטון וה"סרב & וולי" היה הרבה יותר באופנה..
    לא יודע, נראה לי כמו משחק שונה לגמרי..

יש לי שאלה:
    האם העובדה שפדרר ונדאל יכולים להיפגש רק בגמר נובעת מהדירוג שלהם (1 , 2) ??

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/7/07
  8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

כן, הדירוג מסדר את זה שהם לא יפגשו עד הגמר.

9. miko1 Member

כן אחי זה קשור לדירוג.
    המדורג ראשון נמצא בהתחלה והשני בסוף כך שהם נפגשים רק בגמר.
    המדורג 3 נמצא בסוף הבית של מדורג 1 והמדורג הרביעי נמצא בתחילת הבית של המדורג 2.כך שמדורג 3 יכול להיפגש עם 1 רק בחצי ומדורג 4 גם נפגש רק בחצי עם המדורג 2.

זה קרה בוימבלדון נאדל(2) שיחק נגד דיקוביץ(4) ופדרר היה אמור לשחק נגד רודיק(3) אם רודיק היה מנצח את גאסקה.

מקווה שהבנת משהו.

לגבי הגמר..

לדעתי פדרר ינצח את נדאל ב4 מערכות מקסימום.

10. VaN Member

רוב הילדים בגיל 12 הם לא נורמליים ובכל זאת אני אנסה לענות,
    הבעיה עם פדרר והשחצנות שלו היא שנראה שהוא יכול לגמור כל משחק בתוצאות הרבה יותר מרשימות ונראה שהוא לא משקיע את כולו במשחק בניגוד גמור לנדאל. בגלל זה אפשר לראות המון עליות וירידות במשחק של, כשהעליות מראות איזה שחקן הוא באמתו.

הבעיה עם נדאל היא שמעבר לשמחה המוגזמת שהוא מפגין, שהיא נשק פסיכולוגי שהרבה טניסאים משתמשים בו. הוא פשוט משתמש בכל מיני דרכים להסטת תשומת הלב של השחקן השני מהמשחק, בעצם לא משתמש בטניס נטו בשביל לנצח את היריב שלו.
    המון טניסאים בדרכם מנסים להשפיע על היריב שלהם כדי להגיע לאותה מטרה כמו נדאל, אבל השימוש המוגזם של נדאל בכל הקריאות שלו והמבטים שלו פשוט מעצבנת, לפחות אותי.

11. itzik zohar #20 Member

מה מעצבן בזה? הוא רוצה לנצח בכל דרך כי המשחק באמת חשוב לו, אסור לשחקן להיות שמח, מה הוא צריך להיות שמח בלב? הוא מנצח הוא שמח. עוד מעט תגיד לרוביניו לא לחייך אחרי שהוא הבקיע גול

12. VaN Member

אבל נדאל לא מחייך, והוא לא רק שמח, נדאל שמח ומחפש את הפרצוף של היריב שלו כשהוא שמח, ולא כדי לחלוק איתו את השמחה.הוא רוצה להוריד את הבטחון של השחקן מולו.

אני יכול לתת דוגמא אם אני לא מובן, במשחק אתמול מול דיוקביץ' המשחקים נעצרו כמה פעמים אחרי צ'לנג'ים בכל פעם היית יכול לראות את הפרצופים שעושה נדאל לכיוונו של דיוקוביץ' וכשההחלטה הייתה נגד נדאל והבררה כשגויה נדאל הפנה את המב שלו אל השופט בכעס. הייתי מצפה מספורטאים אחרים להיות יותר "ספורטיביים" אבל אולי אתה צודק ובאמת הכל בא מווינריות טוטאלית שבוערת בו, אני חושב שלא.

13. Tony Adams Member

אני עדין לא תופס את זה שרודיק עף כל כך מהר.
    יש לו כל כך הרבה פוטנציאל, אבל הוא כל כך לא ממומש. עם כאלה חבטות הגשה רודיק צריך להיות הרבה יותר דומיננטי בעולם הטניס ובטורנירים הגדולים ולא רק בטורנירי הכנה כמו קווינס.

בקשר למשחק היום: זאת ה-הזדמנות של נדאל לעקוץ פדרר. פדרר, וסלע יסכים איתי, נמצא במין ירידה מאז תחילת 2007. זה התאפיין בכמה הפסדים לשחקן שמדורג משהו כמו 50 בעולם ובהתקשות מול שחקנים שבדר"כ השוויצרי מטאטא. אחרי הניצחון הגדול על נדאל בהמבורג נראה היה שהפנומן עלה שוב על הסוס והפעם הוא אפילו יותר טוב. אבל אז הגיע הרולאן גארוס והסדר שב לכנו. נדאל ניצח בגמר את פדרר ללא יותר מדי בעיות והראה שלפדרר יש עוד הרבה מה לעשות לפני שהוא יהיה NO#1 בהיסטוריה. עד הדשא נדאל הראה השנה אופי מדהים. במיוחד ברבע כשחזר מפיגור 0:2 מול יוז'ני כדי לעלות לחצי. גם בשמינית נדאל נאבד על חייו, אבל הגשם בסופו של דבר לא מנע ממנו לעלות. פדרר לא התקשה במיוחד להגיע לגמר ואיבד רק מערכה אחתת, בחצי מול פררו. אבל הוא לא היה חד כמו שהוא היה בווימבלדון אשתקד. היום אני באמת מפחד שנדאל יעשה את זה.
    COME ON ROGER!!!

14. פול סקולס Member

קצת מציק לי שאנשים כל הזמן מנסים לדרג את פדרר כמספר 1 בהיסטוריה, גם אם זה נכון.
    הרי קשה מאוד להשוות בין התקופות.. אם זכייה בכל הגראנד-סלאמים מעמידה אותך בראש, מדוע לא מזכירים רוד לייבר כגדול מכולם?

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

מי אמר שהוא לא הגדול מכולם? בכל מקרה דירוגים זה הרגל או מנהג אמרקאי מטומטם, עזבו אותם. הם חסרי כל חשיבות.

תהנו מרוג'ר, אךךך http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx