אחח יותם...אם צריך מישהו שיבוא ויקטרג על הפרימיירשיפ אתה תמיד שם. לפני שאתה מאשים את הבריטים שוב בגזילה, כדאי שתתקשר לאו'טולי לשאול למה בעצם קארדיף לא משחקת בוויילס. התשובה, אגב, תהיה כנראה שאם קרדיף היתה היום בליגה הוולשית, היא המועדון המקצועני היחיד ולא היה שום סיכוי לפתח איזשהו דמוי תחרות או לשלוח כשרונות וולשים קדימה. ה-FAW "נפטרה" מקרדיף וסוואנסי בשמחה רבה.
לא יאומן... ברצינות עכשיו, מספיק. אתה לא יכול לבוא ולהפוך כל הודעה שלי לאנטי-אנגלית, זה לא היה הכיוון בכלל. אובפמי טען שמדובר בבעיה שמערבת שני צדדים, אני הזכרתי לו שיש פה את הצד הוולשי ואיך הם יכולים להוות כאן את הצד המפסיד. גם הסברתי שמבחינתי האשמה על כל הבלאגן נופלת על קארדיף המועדון. האנגלים פה בסדר. מאיפה אתה מביא את הנתונים על ההיסטוריה של קארדיף? האם לפני שנות ה-20 הם היו ה'מכבי ת"א' של וויילס? בעוד שכנראה שקארדיף כבר הייתה בזמנו קבוצה חזקה (אם לא, היא לא הייתה עוברת), אפשר לטעון שהפער העצום הנוכחי בין קארדיף לליגה הוולשית נובע מכל השנים של המועדון בליגות האנגליות. תחזיר גם את סוואנסי והרי לך תחרות. יודע מה? גם אם יוכח שהוולשים במקרה המסויים הזה לא מפסידים דבר ושהם היו שותפים מלאים למהלך אי שם לפני 90 שנה - זה לא משנה את העובדה שמקרים כאלו יוצרים מצב לא נעים כלפי התאחדות הבית של קבוצה שתרצה לעבור למערכת הליגות של שכנה עשירה יותר.
יש כמה קבוצות מהשטחים (ישראליות) כמו מעלה אדומים ואריאל לדעתי אין לתת להם לשחק באירופה אם הם יזכו הם גם חתמו על הסכם שמאשר את זה אז אין להם כאן שום ויכוח וקבוצה וולשית לא יכולה לקחת מקום של קבוצה אנגלית
קארדיף והקבוצות הוולשיות זו דילמה, כי מצד אחד הן משחקות בליגה האנגלית, ולפיכך הן קבוצות אנגליות לכל דבר, מצד שני הן קבוצות וולשיות ולכן יש אפשרות שבה ייצגו את וולס. אין פה פיתרון אידיאלי, אבל לפי דעתי קבוצה שיודעת שלא משנה מה היא תעשה היא לא תגיע למשחקים אירופאים, זה מקל בגלגלים ובעצם מוריד את רמת הציפיות של הקבוצה. צריך לתת לקארדיף לבחור - להגיע לאירופה כקבוצה אנגלית, ולכבד את כל חוקי ה-FA, כולל השמעת המנון אנגליה לפני משחקים, או לוותר על היצוג של אנגליה ולוותר על אירופה.
אני גם לא מבין מה הסיפור אם הם חתמו שהם לא יוכלו לשחק באירופה? הסיפור גמור וחתום. אם רוצים לפתוח את זה, אז הרי שצריכים לנסח את כל החוקים האלה מראש. אבל אם כרגע מה שחתום זה שקבוצה וולשית לא יכולה לשחק באירופה דרך מפעל אנגלי, אז אין פה ויכוח בכלל.
על זה נמאר "כשנגיע לגשר נעבור אותו". מעבר לזה שכשקרדיף הצטרפה לאנגליה לא היה דבר כזה גביע אופ"א או צ'מפיונס ליג, אני מניח שהם לא חשבו על מעמדים כאלה אלא רק על כמה קווייד נוספים. היום, כשיש טורנירים אירופיים והייצוג של קרדיף בהם הוא כבר לא חלום יותר מדי רחוק, הבקשה היא לבחון את ההתאמה של החוקים האלה למציאות החדשה ולראות אם יש טעם לשנות אותם. הרי בסה"כ עושים דברים כאלה גם במדינות שהן קצת יותר מסודרות מישראל ומספיק שקרדיף תגיע לגמר כדי שהבריטים יצטרכו להתחיל ולשקול את זה מחדש. לי עדיין אין דעה בנושא. נשמע לי מוזר שהמפסידה בגמר תייצג את אנגליה נשמע לי מוזר שקבוצה וולשית תייצג את אנגליה והכי לא פייר זה אם ישללו לאנגליה את הזכות לייצוג דרך הגביע
לכבד את כל חוקי ה-FA? אני משוכנע שהם עושים את זה. ואני משוכנע שהשמעת האמנון האנגלי לא מוגדרת כחוק, ואם זו היתה הבעיה כל אוהדי קארדיף היו שמים את גוד סייב דה קווין כרינגטון שלהם. קארדיף מתנהגים כמו מועדון אנגלי לכל דבר, מלבד פרט שולי אחד - המיקום הגיאוגרפי, וחשוב מכל, עצם זה שהם חתמו על אותו הסכם.