יש המון דברים חיוביים לקחת מההפסד של רודיק ומפתיחת העונה שלו ואני בסך הכל אופטימי. לפי מה שהבנתי יש לו פציעה עצבית בכתף שאיכשהו גרמה לו לשתי אצבעות רדומות בכף היד וכמו שראיתם זה השפיע מאוד על הסרב שלו, הוא הגיש איום ונורא בסנטנדרטים שלו, אם הוא היה מגיש 100% או אפילו 80-85% כמו נגד גונזאלס זה היה נגמר ב3 מערכות חלקות, לא כוחות בכלל. הוא גם אמר שבגלל הפציעה היה לו הרבה יותר קשה להכות טופסין מאשר flat stroke ולכן הוא שיחק אגרסיבי יותר, בזה דווקא הפציעה רק עזרה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ולמרות זה הוא שיחק מעולה חוץ מהסרב, שבר את הקרואטי 6 פעמים שזה לא צחוק בכלל, במשחק בינוני שלו הוא שובר אותו גג פעמיים אפילו שזה 5 מערכות. אז בקיצור, ההפסד הזה הרבה פחות מאכזב בגלל הפציעה הזאת כי נכון שהוא היה יכול לנצח אחרי שהוא כבר חזר מפיגור שתי מערכות אבל גם אם הוא היה מנצח הפציעה הזאת לא הייתה עוברת עד המפגש נגד מארי ואין שום סיכוי שהוא היה מנצח את מארי בלי להגיש כמו שהוא הגיש נגדו בווימבלדון. והבדל משמעותי בין רבע גמר לחצי גמר הרי אין... הכי חשוב שהוא ינוח עכשיו, יחלים מהפציעה וימשיך להציג את אותו הטניס רק עם שיפורים נקודתיים ועם יותר יציבות וכמובן להגיש כמו שהוא יודע. הענקים האלה עוד ישלטו בטניס, עוד 10 שנים לא יהיה בטופ 5 מישהו פחות מ2 מטר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
http://i899.photobucket.com/albums/ac194/AsoccerAsoccer/AU.Xxx רם ו-וסנינה העפילו לרבע הגמר בזוגות מעורבים ! אנדי רם ושותפתו, אלנה וסנינה (רוסיה), העפילו אמש לרבע גמר הזוגות מעורבים, אחרי שגברו על אנה-לנה גרונפלד וכריסטופר קאס (גרמניה) - 6:3, 5:7 ו-6:10 בסופר טייברייק. רם ו-וסנינה יפגשו ברבע הגמר את המדורגים 1 בטורניר, ליאנדר פאאס (הודו) ו-קארה בלאק (זימבבואה) שניצחו בקלות 4:6, 2:6 את ריק דה ווסט (דרא"פ) ואקגול אמנמורודובה (אוזבקיסטאן). גברים - חצי הגמר: אנדי מארי vs מארין סיליץ' ! היום נקבע משחק חצי הגמר הראשון באליפות אוסטרליה הפתוחה 2010 אצל הגברים, והוא יפגיש אנדי מארי (בריטניה, 4) ו-מארין סיליץ' (קרואטיה, 14). סיליץ' העפיל ראשון למשחק חצי הגמר, אחרי שהפתיע וגבר על אנדי רודיק (ארה"ב) אחרי שלוש שעות ו-50 דקות של טניס משובח - 6:7 (4), 3:6, 6:3, 6:2, 3:6. לסיליץ' זה יהיה חצי גמר גראנד סלאם ראשון בקריירה. סיליץ' התרגש אחרי הניצחון, ואמר: "זה מדהים. לא ציפיתי להגיע לרגע הזה, אני מרגיש כמו בחלום". מארי עלה לחצי הגמר אחרי שרפאל נאדאל (ספרד, 2) נאלץ לפרוש בפיגור 6:3, 7:6 (2), 3:0 בגלל פציעה בברך. יש לציין שעוד לפני הפציעה, נאדאל נראה די חסר בטחון וצבר כמות רבה יותר מהרגיל של טעויות לא מחויבות. למארי זה יהיה חצי גמר גראנד סלאם שלישי בקריירה וראשון באוסטרליה, והוא ינסה לזכות בסלאם בכורה. גברים - רבע הגמר: פדרר vs דוידנקו, ג'וקוביץ' vs צונגה ! אמש הושלמה תמונת רבעי הגמר אצל הגברים. הרבע גמר הראשון שנקבע יפגיש למשחק מרתק את רוג'ר פדרר (שוויץ, 1) ו-ניקולאי דוידנקו (רוסיה, 6). דוידנקו העפיל ראשון לרבע הגמר, אחרי שגבר 2:6, 5:7, 6:4, 7:5 (5), 3:6 על פרננדו ורדאסקו (ספרד, 9). לעומתו, פדרר טייל עם 2:6, 3:6, 4:6 על לייטון יואיט (אוסטרליה). הרבע גמר השני יפגיש לשיחזור גמר אוסטרליה 2008 את נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3) ו-ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 10). ג'וקוביץ' טייל לחצי הגמר עם 1:6, 2:6, 5:7 על לוקאס קובוט (פולין). לעומתו, צונגה התאמץ קשות כדי להכניע את ניקולאס אלמגרו (ספרד) - 3:6, 4:6, 6:4, 7:6 (6), 7:9. נשים - חצי הגמר: ז'סטין הנין vs ג'י זנג ! גם אצל הנשים נקבע היום משחק חצי הגמר הראשון באליפות אוסטרליה הפתוחה 2010, והוא יפגיש ז'סטין הנין (בלגיה) ו-ג'י זנג (סין, 35). הנין העפילה ראשונה לחצי הגמר, אחרי שגברה 6:7 (3), 5:7 על נדיה פטרובה (רוסיה). לעומתה, זנג טיילה עם 1:6, 3:6 על מריה קירילנקו (רוסיה). נשים - רבע הגמר: ס. וויליאמס vs אזרנקה, ו. וויליאמס vs נה לי ! אמש הושלמה תמונת רבעי הגמר גם אצל הנשים. סרינה וויליאמס (ארה"ב, 1) תפגוש את ויקטוריה אזרנקה (בלארוס, 7). סרינה עלתה ראשונה לרבע הגמר, אחרי שניצחה 4:6, 2:6 את סמנתה סטוסור (אוסטרליה). לעומתה, אזרנקה נאלצה לחזור מפיגור מערכה כדי להכניע את ורה זבונרבה (רוסיה) - 6:4, 4:6, 0:6. ונוס וויליאמס (ארה"ב, 6) תפגוש את נה לי (סין, 17). ונוס חזרה מפיגור מערכה, וגברה 6:3, 2:6, 1:6 על פרנצ'סקה סקיאבונה (איטליה). לעומתה, לי הפתיעה כשגברה 4:6, 3:6 על קרוליין ווזניאקי (דנמרק, 4). ------------------------------------------------- הישראלים/ות ביום העשירי (בלילה שבין שלישי לרביעי): גברים זוגות - רבע הגמר: יוני ארליך ו-ארנו קלמון (צרפת) יפגשו הלילה את דניאל נסטור (קנדה) וננאד זימוניץ' (סרביה) - 2 בטורניר. מגרש 'Margaret Court Arena' שעה: 2:00 בלילה. זוגות מעורבים - רבע הגמר: אנדי רם ו-אלנה וסנינה (רוסיה) יפגוש מחר בבוקר את ליאנדר פאאס (הודו) ו-קארה בלאק (זימבבואה) - 1 בטורניר. מגרש 'Show Court 2' שעה (משוערת): 8:30 בבוקר. יום 10 - רבע גמר גברים ונשים: 2:00: נה לי (סין) - ונוס וויליאמס (ארה"ב) 3:45 בלילה (משוער): סרינה וויליאמס (ארה"ב) - נה לי (סין) 5:30 בבוקר (משוער): רוג'ר פדרר (שוויץ) - ניקולאי דוידנקו (רוסיה) 10:30 בבוקר: נובאק ג'וקוביץ' (סרביה) - ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת) להלן לוח המשחקים המלא ליום ה-10 (יש להפחית 9 שעות מכל שעה רשומה). * ערוץ יורוספורט יעביר כל יום שידורים ישירים של משחקי האליפות, גברים ונשים, החל מ-2:00 בלילה. *הטורניר ישודר גם באתר הזה כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר
לא טענתי שהוא לא היה פצוע, למרות שהוא צוטט שאמר שלא היה לא שיכוי מול מארי באותו משחק. מה שטענתי זה שיכול מאד להיות שדג'וקוביץ' גם היה פצוע, או במצב בו לא ממש יכל להמשיך. צריך לקחת כל מקרה לגופו, ולא צריך להתלהם על שחקן רק בגלל שלא מחבבים אותו, גם אם לא מחבבים אותו מסיבות מוצדקות. זה 100% לגיטימי לפרוש ממשחק, בוודאי אם אתה לא מרגיש כשיר, אבל גם אם כן.
אגב פציעות - סלבי, ובאמת שאני לא אומר את זה בביקורתיות אלא רק כעקיצה בין חברים, מדהים איך אתה מתאר את המשחק של רודיק תחת פציעה כבתיאור כל כך הירואי, ומאידך מתייחס לפציעה של דלפו כהמצאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx יכול להיות שזה נכון, אבל מבחינת מה שאנחנו יודעים שניהם היו פצועים... בדיוק כמו שפיסטון העלה בקשר להבדלים בין נדאל לנולה אגב. הימרתי על מארי כזוכה של הטורניר, אבל המגדל המוכשר יכול להפתיע אותו לדעתי
לא יודע בוודאות אם זאת פציעה או לא, בשורה התחתונה הוא הגיש נוראי והסיבה היחידה שאני יכול למצוא לכך, במיוחד לאור ההבדלים בהגשה בין המשחק הזה לבין המשחק נגד גונזאלס רק יומיים לפני היא פציעה. אבל גם אם זאת לא פציעה זה לא משנה את דעתי: אם הוא מגיש טוב הוא יחסית בקלות מנצח את ה"מגדל"(אהבתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ). וכן מה לעשות ידוע שאני סובייקטיבי, אני אוהד של רודיק ולא של דל פוטרו, למרות שזה לא תירוץ כי אתה הרבה יותר אובייקטיבי ממני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx ורודיק הירואי, ספרטני, לוחם ובקיצור מלך בלי קשר לאם הוא מפסיד או מנצח משחקים של 5 מערכות. הבן אדם לא מפסיק להילחם במצבים שרוב השחקנים היו מניפים בהם דגל לבן ומקבלים בייגל בראש, הוא לא יירד מהמגרש בלי לתת את כל מה שיש לו ובלי לנסות הכל, פשוט כל מה שאפשר. וכל זה אחרי אינספור רגעים שוברי לב בקריירת הטניס שלו כשהקש שהיה אמור לשבור את גב הגמל בווימבלדון רק חישל את הגמל עוד יותר, מאיפה הוא מוצא את המוטיבציה? הטורניר הזה מאוד פתוח עכשיו ואין לי מושג מה יקרה, מצד שני אף פעם אין לי מושג, ראיתם את התחזיות הקודמות שלי? :aaarofl: אפילו המגדל יכול לזכות כמו שדל פוטרו זכה בארה"ב... פדרר הפייבוריט ואני מן הסתם עם מארי, לא אהבתי את איך שהוא שיחק נגד ג'וני איזנר אבל נגד נאדאל הוא הראה המון בגרות שזה משהו די חדש. הוא גם היחיד שלא איבד מערכה אבל אולי זה יכול להתברר אפילו כחיסרון, מי יודע...
אתה יודע שאני אוהב את רודיק, רק הצחקת אותי, כרגיל, בסובייקטיביות שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לא ראיתי את מארי משחק, לצערי ראיתי מעט משחקים בכלל, אבל הוא חייב לזכות כבר!!! יש לו כל מה שצריך ועכשיו הוא פייבוריט בחצי, שאם יגיע לגמר הוא יפגוש את פדדר שבדעיכה, או את נולה שהבנתי שלא בכושר שיא, או את דוידנקו שמולו הוא פייבוריט כבייכול (מצטער דקו, לא רואה את טסונגה שם). זה הזמן שלו לדעתי, ושיהיה ברור שאני לא סובל אותו פשוט מעריך אותו מקצועית.
הוא חייב לזכות כבר(!!!) זה בדיוק איך שאני מרגיש והאמת היא שבפעם הראשונה אחרי הניצחון על נאדאל אני מרגיש שלא חסר לו כלום בשביל לזכות אבל ההיגיון אומר לי שזה מתכון בטוח לאכזבה... בהצלחה ליוני ארליך, יש לי אינטרסים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
במקרה ג'וקוביץ' יש יותר מידי "מקרים" לגופם. הוא נוטה להפסיק את המשחקים די הרבה לכל מיני הפסקות קטנות מכל מיני סיבות מלוכלכות. נדאל לא, זהו זה.
אני לא יודע מה קורה עם הזיכרון של אנשים בגמר רוטארדם נדאל נפצע נגד מארי והוא לא פרש ונתן את הכבוד למארי וקיבל בייגל שאלו אותו אתמול במסיבת עיתונאים מה הבדל היה שברוטארדם הוא המשיך ופה הוא הפסיק לשחק הוא הסביר המשך שלו ברוטארדם החמיר את הפציעה והוא לא רצה לעשות את הטעות הזאתי שוב. נולה משיחה אישית עם רונן בגה שהיה מאמן הכושר שלו בתקופה שהוא פרש אמר לי בפירוש שנולה היה חולה במחצית העונה והפסיד לפחות חודשיים מלאים של אימונים הפרישות שהיו לו היו בגלל חוסר כושר לקוי לא משהו בכוונה אבל התקשורת תמיד חייבת להעצים כל סיפור כאשר אפחד לא יודע מה הסיפור הנכון מאחורי הקלעים!
אחד המשחקים היותר מוזרים שראיתי אי פעם בכל ענף ספורט כלשהו,דוידנקו עשה במגרש מה שהוא רוצה עד ה6-2 3-1 וניראה שהוא פשוט החל להחטיא בכוונה כדורים החוצה,אין שום סיכוי שהוא היה עייף אחרי כל כך מעט זמן של משחק,פדרר לא עשה כלום כמעט כל המשחק, רק החזיר כדורים רגילים לדוידנקו שהעיף אותם החוצה,יש תחושה מאוד רעה מהמשחק הזה.
אפשר להשתמש בזה גם בצורה ההפוכה- דווידנקו ממש לא היה בשיאו ובכושרו של הזמן האחרון גם שהוביל בבטחה במערכה השנייה ושהגיע לשתי נקודות שבירה במצב של 3-1 במערכה השנייה, רוג'ר לא הפסיק להחטיא ממילימטרים כל כדור. ואז הבקהנד שהשדר לא הפסיק להזכיר במשך כל המשחק, לא מעט מזל, והתהפך הכל. במערכה הרביעית שוב היה מפנה ומעט גם טניס טוב, בסופו של דבר שמירה ענקית של רוג'ר עם סרבים ראשונים בלתי ניתנים לעצירה ושבירה לפני הטייברייק- ורוג'ר שוב בחצי גמר סלאם. אבל אין ספק, משחק מוזר ביותר. סה"כ צמד המשחקים הזה שהיה אמור להיות על הנייר ענקי- מארי מול נדאל ורוג'ר מול ניקו, לא עמד בציפיות אולי פרט למערכה השנייה במשחק בין מארי לנדאל.
ראיתי רק תקציר מורחב ולא את כל המשחק, אבל זה באמת היה משחק ביזארי ביותר. אוי דאבידנקו דאבידנקו... לא נורא ניקו, יש וודקה אין צרות, שוכחים מהכל... אם הייתי חובב קונספירציות, בהתחשב ברקורד ה"מרשים" של דאבידנקו הייתי אומר שהיה פה fix אבל זה סתם היה massive choke שהסביר למה דאבידנקו מעולם לא זכה בגראנד סלאם ולא הוא גם אף פעם לא יזכה. גם לתנאי המגרש היו חלק בהתהפכות של המשחק.
אני מקווה שכולם רואים את צונגה הוא פשוט עבד הרבה בפגרה איזה שינוי לחזור מ5-2 (פעם שניה בטורנירגם מול האס) לשובר שווין ולנצח אותו בהצגה ענקית ליד הרשת הוא השתנה מנטלית וזה הכי חשוב בשבילו להאמין בכל נקודה!
זה נראה מאוד מוזר איך שפדרר לא הצליח לחבוט במחבט בערך 3/4 שעה בתחילת המשחק, מה שכמובן הביא לטיול של דוידנקו ליתרון הראשון (שאמור היה להיות די משמעותי). פדרר חזר ונכון, בלי טניס גדול, כי דוידנקו פשוט נשבר ראשון מנטאלית אחרי שפדרר הראה בצורה בולטת שהוא לא זה שישבר ראשון. מאז דוידנקו כמעט ולא הצליח להחזיר לעצמו את הביטחון העצמי, לכן גם ראינו טניס רע ממנו בהמשך. לכל מחפשי הקונספרציות, צודקים, פדרר ירד לעולם התחתון ואמר למאפיה הרוסית לאיים על חיו וחיי משפחתו של דוידנקו, לכן היכולת הרעה! וואלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
כשדוידנקו הוביל על פדרר זה היה בזכות טניס התקפי מעולה שלו,ב13 המשחקונים שבאו לאחר מכן פדרר שיחק בדיוק אותו דבר,רק שדוידנקו החטיא את כל הכדורים במכוון ומי שלא רואה את זה הוא עיוור,4 ווינרים היו לפדרר בכל ה13 משחקונים האלה,זה פשוט בדיחה. DER KEISER אתה ממש צודק פדרר הראה שהוא לא נשבר ראשון רק פיגר 6-2 3-1.. ואז פתאום הוא התחיל להחטיא הכל ברגע אחד.