אין, זה לא זה. מארי עדיין לא שם (איפה שפדרר נמצא, בין אגדות הטניס). מי יודע אם הוא גם אי פעם יהיה... גם פדרר במשחק טוב\פושר וזה מספיק. כמובן שזה לא היה קל, אבל יחסית למשחק גמר 0-3 זה לא איזה מותחן.
עכשיו כולם יתחילו עם קוסם, אגדה, משיח וכל הבולשיט הזה. אני לא מתווכח על התיאורים האלו(על רובם לפחות) אבל למה הם קשורים להיום? למה הם רלוונטים? הוא בסך הכל ניצח עוד משחק טניס עם יכולת קצת יותר טובה מפושרת. ביום שישי חתמתי או על זכייה של האחים או על זכייה של מארי, קיבלתי ואני לא מתלונן רק חבל שרודיק לא הגיע לגמר כי אני באמת מאמין שהוא היה נותן יותר פייט ממארי. בעצם אני מקנא במארי, הלוואי שרודיק היה מפסיד ככה את גמר ווימבלדון ולא איך שהוא הפסיד.
ביחס לסבב מארי לא פחות טוב מכל שאר בקאליבר של הטופ 5, כל פעם מישהו אחר שם מתעלה ומגיע לגמר, אבל פדרר הוא לאבל אחר של אכויות, פשוט גדול על כולם בסבב גם לא במייטבו. כשהוא בשיאו, גם טייברייק לא היה לנו.
פדרר סיפק כמה רגעי קסם והרבה נקודות יפות, אך גם הרבה מאוד טעויות. מארי מהצד השני גם לא היה בשיאו, אבל מדהים איך הוא מצליח להגיע לכל הכדורים האבודים האלה. עוד אחד לאוסף, כל הכבוד רוג'ר :aaa8:
לא מכחיש שבכושר הנוכחי של כל השחקנים בסבב פדרר רמה מעל כולם, אבל לא צריך להיות סופרמן או משיח בשביל זה, צריך רק להיות יותר טוב מבינוני(בינוני בסטנדרטים של הטופ 10 כמובן). רוצה עוד הוכחה? ג'וקוביץ' יהיה שני בדירוג של מחר, מה זה אומר?
זה אומר שכולם בדרוג 2-5 זזים בדירוג לפי תקופות טובות ורעות ורק פדרר מספר 1 ובפער. תפסיק להיות קנאי סלבי, תקשיב למה שמארי אומר. 3-0 בגמר זה קריעה שלא רואים הרבה, זה לא מובן מאליו, זה בית ספר. הילד קיבל עוד שיעור.
אבל איכשהו כבר כל כך הרבה שנים פדרר פשוט מעל כולם, וכשלרגע קצר יחסית מישהו עבר אותו, הוא התרסק ופדרר שוב חזר להיות מעל כולם. גם אם זה בזכות יכולת בינונית וגם אם בזכות יכולת טובה, הוא פשוט מעל כולם כבר כל כך הרבה זמן... תגובה לסלבי כמובן
שנה שלמה זה לא רגע קצר יחסית. העניין הוא שאף אחד מדירוג 2-5 לא היה 100% בגראנד סלאם הזה וזה מה שמציק לי וזה צריך להציק לכל אוהד טניס אובייקטיבי. אם אחד או שניים מהם לא משחקים טוב זה מקובל כי לכולם יש תקופות רעות וטובות, אבל שכולם משחקים לא טוב ושאף אחד מהם לא נותן טורניר ומשחק גמר כמו דל פוטרו או רודיק זה לא סביר וזה מעצבן כי זה אומר שאין תחרות. רציתי בעיקר גמר צמוד יותר מניצחון של מארי.
עשינו סלט סלבי. פדרר הוא בינוני ביחס למה שהוא יכול לתת וממה שראינו אותו נותן בעבר, נכון. אבל גם זה מספיק כדי לדלג על כל שחקני הטופ 10 בדומננטיות גם כאשר הם בכושר טוב וגם כאשר הם לא. חייבים לומר שזה עידן של טופ 10 מאוד מחמיא, הרבה שחקנים חזקים בסבב ואין שום סיבה לבוא ולנצח את חצי הגמר והגמר ב 0-3. פדרר בינוני ביחס לעצמו, אבל ביחס לאחרים הבינוני הזה שלו הוא גם רמה אחת (לפחות, אם לא יותר) מעל כולם. עריכה: אז רק בטורניר הזה כולם פתאום לא בשיאם? אוקי. לך עוד 15 גראנד סלאמים אחורה.
לא יכול להיות שאתה מאמין לזה?! הרי רק בארה"ב דל פוטרו הוכיח את ההפך! כאשר אחד משחקני הצמרת נותן משחק מושלם מול פדרר, פדרר לא יכול להישאר בינוני ועדיין לנצח, וגם אם כן אז 16-14 במערכה החמישית. אבל קייזר אף אחד לא מדבר על שאר 15 הסלאמים, מדברים על הסלאם הזה. שלא לדבר על נאדאל, אם נאדאל בכושר טוב פדרר יכול לנצח אותו ביכולת בינונית ועוד בדומיננטיות? מאיפה זה בא?
ואני אומר זאת כל הטורניר סלבי. פדרר רק ברמה אחת מעל כולם כאשר הוא לא בשיאו, כמו בחודשים האחרונים. ברגע שמישהו תופס יום ענקי, פדרר ניתן לפיצוח. כך קרה עם דל פוטרו. זה רק מחזק את העובדה שפדרר אמור לאסוף כל טורניר ורק במקרים חריגים גוברים עליו. נדאל נתן 4 שנים טובות אבל הוא לא משחזר. כרגע הוא לא שונה מאף שחקן בטופ 2-5. זה לא חודש או חודשיים, זאת כבר תקופה.
אז זה יותר מדי לבקש שאחד משחקני הטופ 10 או אפילו הטופ 20 ייתן משחק גדול מול פדרר כדי שיהיה לנו גראנד סלאם מעניין? אחד, לא אמרתי כולם. אחד זה אפילו הגיוני מבחינה הסתברותית! להכחיש שהגורם לנסיגה של נאדאל הוא הפציעה זה כמו שאני אכחיש שפדרר בטופ 3 בהיסטוריה.