ורדסקו מעיף את צונגה ב-4 מערכות. מה שעשה את ההבדל, ללא ספק, זה ההגשות של צונגה. שלא הזכירו ולו במעט את ההגשות שלו מול בלייק. מעבר לכך, כל חצי הזדמנות שורדסקו קיבל הוא לקח בשני ידיים, מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה בשביל זה. האוסטרלין אופן ממשיך להיות הסלאם שבאופן קבוע ממשיך לספק הפתעות שנה אחרי שנה. שנה שעברה זה היה צונגה על גדר ההפתעה, הפעם הוא על גדר המופתע. והרבע הזה אפילו עוד לא גמור, שלא נדבר על כל הטורניר.
כל הכבוד לורדאסקו על תצוגה משכנעת נוספת. אני מקווה שהוא יתן פייט לנדאל, אבל נדאל נראה טוב מידי, ומרסק את סימון יחסית מהר.
המשחק בין נדאל לסימון היה קצר מהצפוי, והסתיים לאחר שעתיים ועשרים ושמונה דקות. שוב, נדאל לא השמיט מערכה, ונראה מרשים מאד. היו לא מעט נקודות יפות במשחק, כשנדאל מריץ אץ סימון מצד לצד, וסימון עומד בכמעט כל הרצה, אבל בסופו של דבר, נדאל היה טוב מדי.
נדאל יכול להיות טוב עד מחר. הוא יכול להיות מהיר, חזק ומה לא, אבל אין לא קלאסה בשיט. פשוט שחקן די אפור שעבד קשה מאוד. קלאסה זה משהו שנולדים איתו ויש רק מעט בסבב שיש להם אותו. אני כמובן מדבר על פדרר וסאפין.
יש פתגם עתיק שאומר שעבודה קשה מנצחת כישרון, מלבד המקרה בו הכישרון עובד קשה גם כן. נדאל נמצא איפה שהוא היום בזכות ולא בחסד. אולי יותר מהנה לראות את פדרר, אבל נדאל עשה דרך ארוכה בכדי להגיע לאן שהוא היום, ומגיע לו כל הכבוד על כך.
כנראה שלא הבנת אותי. לא חושב שיש ספק שהוא השחקן הכי טוב בסבב ולא העלתי את זה כאן לדיון. גם אם יהיו שחקנים שיקלעו יותר ממייקל ג'ורדן או יקחו יותר אליפויות ממנו, כרגע עד היום לאף אחד לא היה את הקלאסה שהיה למייקל ואת היחודיות. בנדאל אין כלל גאונות בהשוואה לפדרר. האחד גאון ונדיר מסוגו בדורנו והשני הוא מספר 1 בעולם בין רבים שהיו ויהיו.
הגדולה האמיתית של ג'ורדן היא שלרגע הוא לא הפסיק לעבוד על שיפור המשחק שלו. לגבי פדרר, די ברור שהוא יזכר כשחקן הכי גדול בתקופה הזו, וכנראה שכבר השנה ישבור את השיא של סמפראס, אלא עם כן נדאל יעשה את הבלתי יאומן ויתחיל לקחת גראנד סלאמס בקצב של 4 בשנה. הדבר היחיד שעומד כנגד פדרר (ועמד גם כנגד סמפראס) הוא שלא הצליח עד עכשיו לקחת את הרולאן גארוס, וכפי שנדאל נראה על חימר, הוא לא קרוב לזה.
שלא יקח את הרולן גארוס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כמו שאמרת: אף אחד לא יקח מפדרר את אשר עשה. הוא כנראה אחרי השיא וגם אם הוא נותן טורניר טוב, לא אומר שהוא יקח אותו. השיא מאחוריו. מה שלא יקחו ממנו זה הקלאסה. מה שכן יכולים לקחת ממנו (אולי) בעתיד זה את ההישג של שיא שבועות רצופים כמדורג מספר 1 בעולם. 5 שנים זה לא צחוק עד כדי לא אנושי. כמה שבועות זה יצא שלומי? אבל הקלאסה.. אוךך הקלאסה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
אני כידוע לא מחסידיו של נדאל, מן הסתם(כאוהד של פדרר), אבל להציג אותו כאילו הוא עוד שחקן במקום ה-1 בעולם- בשביל מה השטויות האלה? זה שנדאל נופל על הדור של רוג'ר, לא מוריד מהגדולה שלו. הבחור שחקן החימר הטוב ביותר בכל הזמנים בגיל 23, וימשיך לעשות שיאים על המשטח הזה שאין לי מושג מתי הם יישברו. מעבר לכך, 5 סלאמים(אולי 6 ביום ראשון?)- שהזרוע עוד נטויה, נדאל אני מאמין יסיים עם מספר סלאמים דו ספרתי, מקסימום על הגבול של זה. כך שבוודאי הוא ייזכר כאחד מהשחקנים הטובים בהיסטוריה. זה שהסגנון שלו לא אטרקטיבי והגנתי, זה ברור. אבל זה לא מוריד בכלל מהאיכות שלו כשחקן, שווה ערך לבוסטון בNBA מהעונה האחרונה בערך. אם התכוונת לספרדי אחר שהיה פעם במקום הראשון, חואן קרלוס פררו, אז זה בהחלט נכון. אבל נדאל זה סיפור אחר. יש כאלה שקלעו יותר ממנו, ויש כאלה שלקחו אליפיות יותר ממנו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ויש בהחלט שחקנים שיש להם את הקלאסה של מייקל, אפילו שניים כאלה, היית מאמין?
אני חושב שצריך להשאיר את ויכוחי מייקל ג'ורדן קובי מחוץ לדיון הזה, ובאזור הNBA. בקשר לנדאל, הוא לא תופעה חולפת, הוא לא עשה גיחה קצרה למקום הראשון, ונעלם, הוא כאן בכדי להישאר, וזה עושה אותו אלוף גדול, אם הוא הכי גדול? לא נראה לי, אבל הזמן יגיד.
אה כן, שכחתי אפילו להגיב בקשר למשחק- ZZZZzzzzzzzzZZZZZZZ. מסכם היטב, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ברצינות, כצפוי משחק הגנתי ביותר שהיה מרוח חבל על הזמן. לסימון היו את הצ'אנסים(סט פויינט במערכה השנייה, לפחות לסחוט בטיי ברייק באחת משתי המערכות האחרונות) ליצור מפגש שיהיה באמת אל תוך הלילה, אבל הוא פיספס אותם. נדאל נראה מצויין. מדריד היה סיפור חד פעמי, כצפוי. סימון תפס יום מדהים, נדאל היה ביום רע. ובנוסף, גם היה פצוע וגם המשטח באוסטרליה, הרבה הרבה פחות מהיר, מה שמקל על נדאל, כמובן. חצי גמר ורדסקו-נדאל, די מאכזב בהתחשב בכך שהאלטרנטיבה הייתה צונגה, מה שבאמת היה יוצר חצי גמר קטלני בוודאות. גם פה יכול להיות חצי גמר קטלני, אבל זה רק אם ורדסקו ישחק כמו שהוא שיחק בשני המשחקים האחרונים, ולא יקבל בלק-אאוט מהיריב וחברו מהצד השני. NEXT. פיסטון, נדאל לא יהיה הגדול ביותר. הוא ידורג בטופ 6-7, אבל לא יחד עם פיט ורוג'ר. אם אני אצא צודק, נתראה פה עוד כמה שנים ונראה.
היה משחק אדיר בין שני שחקנים מעולים, שהגיע לרמה הגבוהה ביותר, הייתי בטוח שזה יהיה הרבה יותר צמוד ,והמשחק ימשך הרבה יותר זמן,אין לי ספק שאם סימון היה לוקח את הנקודת מערכה במצב של 5-4 במערכה השניה, המשחק הזה היה נמשך לפחות עוד שעה,ואי אפשר לדעת איך היה מסתיים. לגבי חצי הגמר, לא הייתי ממהר להספיד את ורדסקו, שחקן שהדיח את מארי וצונגה חייב להיות בכושר אדיר,ואני לא כל כך בטוח שנדאל יעלה בקלות.
קשה לי לראות את הזילזול הזה בנדאל. הוא ככל הנראה שחקן החימר הטוב ביותר שהיה, אחד הבודדים שהצליח לקחת רולאן גארוס ווימבלדון באותה שנה (יחד עם רוד לייבר וביורן בורג בלבד לפי מה שאני יודע) וכל זה כשהוא מתחרה באחד הטניסאים הגדולים ביותר שהיו אי פעם ומנצח אותו בגמר ווימבלדון אחרי 5 זכיות רצופות. הטענות בקשר לסגנון המשחק שלו לגיטימיות, אבל להציג אותו כעוד אחד שהגיע למקום הראשון זה פשוט לא הוגן. חוץ מזה, אני דווקא חושב שהוא מאוד כשרוני. אם היית רואה אותו כשהוא רק פרץ לסבב היית רואה מה הוא יודע לעשות גם כשהיה נחות פיזית מהרבה מתמודדים. מעבר לזה הוא גם אחד השחקנים החזקים ביותר מנטאלית שיצא לי לראות אם לא החזק ביותר.
משחק אדיר בין נדאל וסימון????? היו פעמים שהשתגעתי מרוב שיעמום וזיפזפתי לשידור החוזר של יונייד- ווסט ברומיץ'. אם נדאל ממשיך ביכולת שלו מהיום הוא היה מפסיד לצונגה ומוארי בוודאות- אבל ורדאסקו, שהמעמד יגרום לו להתרגשות יתר, לא יצליח לפי דעתי לשחזר את היכולת מרבע הגמר. אני צופה ניצחון של נדאל שיוציא אותו גדול אבל בעצם הקרדיט ייזקף לחובת וורדסקו. גמר בין פדרר לנדאל, פדרר לוקח :\
נדאל אולי משעמם כמו שאמרת, כי הוא משחק מאוד הגנתי, אך אל תגיד שהוא היה מפסיד לטוסנגה כל כך מהר, כי הוא בכושר מטורף. הוא בחצי גמר בלי להפסיד מערכה אחת לאורך כל הטורניר עד כה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx