The Australian Open 2009

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by shlomydavid, Jan 19, 2009.

1. VaN Member

אני מדבר באופן כללי על כתבות שאני קורא באינרנט ובידיעות אחרונות ומעריב. במקרה הזה לקחתי דוגמא מONE.

אני לא אומר שאסור לכתוב שפדרר עשה קמבק אדיר, אני רק חושב שאם כותבים על המערכות הנהדרות של פדרר ועל השיפור הגדול שחל ביכולת שלו חייבים לכתוב את אחת הסיבות המרכזיות לכך, ולא לטייח את העובדות ולהציג בסופו של דבר את מה שהקורא רוצה לראות.

2. shlomydavid מנהלים

וואי איזה דוגמה נתת..ONE הם האחרונים שאפשר לתת אותם בתור דוגמא למשהו ואני מתאר לעצמי שאתה יודע גם למה..
    הבנתי את הטענה שלך ויש לה כמובן הצדקה, אבל כמו שאמרת..את רב הקוראים זה פחות מעניין. אני בטוח שגם את אוהדי פדרר מעניין יותר הקאמבק עצמו (האופי וכו') מאשר הירידה ביכולת של ברדיך..

3. VaN Member

הבאתי דוגמא מONE כי הכתה הזאת ממש זעקה לשמיים, אבל זה לא דבר חדש ולא ייחודי לONE.

אבל מה זה משנה, יש לנו אותך אז במילא לא צריך את הסיקורים שלהם. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

4. דנידין Member

בדיוק. יש לנו את שלומי וזה אומר שכל עיתונות הטניס העולמית מתעדכנת כאן באייסוקר. לא צריך לחפור באתרים!

:aaa8:

Last edited: Jan 26, 2009
  5. Pipe Member

אני חייב להגיד שסבב הנשים כבר הגיע לשלב ההזוי שלו. אם עבורי הוא הפסיק להיות מעניין מזמן, כעת הוא כבר משעשע. באמת שאם אני לא מכיר את השחקניות אני לא יוכל לנחש מי המדורגת ראשונה ומי מדורגת 15. אין יריבות אמיתית בספורט (פרט לזו של האחיות וויליאמס), אין שחקניות עם כריזמה ואופי שמסוגלת לסחוב את הענף (שראפובה התאימה לקטגרויה הזו אך היא פצועה כבר המון זמן) ולמעשה יש לי תחושה שהמדורגות ראשונות לא באמת טובות משמעותית מהשאר. יאנקוביץ, סאפינה, בסבב של 3-4 שנים אחורה הם לא היו פאקטור לדעתי.
    קלייסטרס, הנין, הינגיס, ההעלמות של מורזמו, החופשה של דבנפורט, הפציעה של שראפובה, בפרק זמן יחסית קצר, ממש פגעו בסבב הזה. הם היו עמודי הטווח של הספורט וכשמוציאים אותם מקבלים סבב חסר חוד שדרה. מקווה מאוד שתגיע איזה שראפובה נוספת וכמו שסבב הגברים ידע לייצר את הג'וקוביץ' והמארי בשנתיים האחרונות ככה סבב הנשים ידע לחדש את עצמו.

Last edited by a moderator: Jan 26, 2009
  6. shlomydavid מנהלים

יש משהו בדברים שלך (לפחות היחס שלך אל הטניס נשים קצת פחות ציני), אבל את אותם דברים אפשר היה להגיד על סבב הגברים לפני שעלו מארי וג'וקוביץ'. לכל ענף ספורט יש את השנים ה'מתות' שלו. אני זוכר כמעט את אותם דברים שלך לפני בערך שנתיים על סבב הגברים והשליטה האבסולוטית של פדרר בו.
    המצב כרגע של הטניס נשים הוא לא הכי טוב, אבל גם שיוויוניות כזו היא לא בדיוק דבר כ"כ רע.

7. Pipe Member

אצל הגברים המצב לא היה בריא, אבל הוא היה שונה לטובה. היה שליט אחד, עילוי, שחקן שהרבה יותר טוב מכל השאר שגרם למחסור בתחרותיות אבל מצד שני יצא תחושת פליאה, מן תחושת מייקל ג'ורדן, טייגר וודס, מיכאל שומאכר כזו.
    אצל הנשים זה לא קיים כיום - כולן שוות בבינוניותן. בזמנו היה סבב תחרותי ואיכותי, עם מספר טניסאיות טובות מאוד. כיום הסבב תחרותי מאוד אבל לא איכותי.

והתייחסתי לסבב הגברים בהודעה הקודמת. אצל הגברים עלה לגדולה נאדאל שהשתווה לפדרר ברמת העליונות, יצר יריבות אדירה שסחבה את הענף על הגב ועם הזמן כשהשוויצרי קצת איבד מכוחו ונולה ומארי הפכו לסופרסטארים (אם כי הבריטי עוד צריך להוכיח את עצמו) קיבלנו את המצב הנוכחי - 4 טניסאים מעולים שיוצרים סבב נהדר, איכותי ותחרותי.
    דבר כזה עוד לא קרה אצל הנשים. כשזה יקרה הסבב יחזור להיות טוב, השאלה היא כמה זמן זה יקח. זה לא יחס ציני, זה יחס מציאותי. למי שצפה באדיקות בWTA לאורך השנים קשה שלא לסלוד מהסבב הנוכחי.

8. shlomydavid מנהלים

הסוגריים שלי התייחסו לאנשים אחרים שלא בדיוק מתייחסים לטניס הנשים בצורה נאותה, אבל בוא נעזוב את זה. אני כמובן מסכים איתך..בנתיים נשאר לנו רק לקוות לזה.

9. shlomydavid מנהלים

תודה רבה, VaN ו-דנידין על המחמאה. באמת שזה נחמד לשמוע פידבקים..
    ברב המקרים אני כן מסתמך על הסיקורים שלהם (ולכן הרגשתי צורך להגן עליהם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx )
    --------------------------------------------

http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/ausopen08.Xxx

גברים - רבע הגמר: פדרר vs דל פוטרו, ג'וקוביץ' vs רודיק !

היום נקבעו שני משחקי רבע הגמר הראשונים אצל הגברים באליפות אוסטרליה הפתוחה 2009.
    ברבע גמר הראשון נקבע שרוג'ר פדרר (שוויץ, 2) יפגוש את חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה, 6).
    פדרר שרד פיגור 2 מערכות מול תומאס ברדיך (צ'כיה), וביצע קאמבק יפה כדי לנצח בסופו של משחק שארך כשעתיים וחצי - 6:4, 7:6 (4), 4:6, 4:6, 2:6.
    פדרר פתח את המשחק לא טוב ונקלע לפיגור 2 מערכות, אבל שבר במצב של 3:4 לזכותו במערכה השלישית, ומשם לא עצר בדרך לניצחון במשחק כולו.
    יש לציין שגם ברדיך תרם לקאמבק המופלא של פדרר, כשהחל לאבד את הראש ולבצע טעויות רבות.
    גם דל פוטרו נאלץ לחזור מפיגור מערכה מול מארין סיליץ' (קרואטיה), כדי להשלים ניצחון - 7:5, 4:6, 4:6, 2:6.
    ברבע הגמר השני שנקבע ב-2:26 בלילה שעון מלבורן, נובאק ג'וקוביץ' (סרביה, 3) יפגוש אנדי רודיק (ארה"ב, 7).
    רודיק העפיל לשם ראשון, אחרי 5:7, 1:6, 3:6 לא קשה במיוחד על טומי רוברדו (ספרד).
    וכאמור במשחק שהסתיים עמוק בתוך הלילה במלבורן, ג'וקוביץ' גבר על מרקוס בגדאטיס (קפריסין) - 1:6, 6:7 (1), 6:7 (5), 2:6.

נשים - ברטולי הדיחה את יאנקוביץ', ותפגוש ברבע הגמר את זבונרבה ! סאפינה תפגוש את דוקיץ' ברבע הגמר השני.

גם אצל הנשים נקבעו היום 2 משחקי רבע הגמר הראשונים, ושוב עם הפתעה גדולה.
    מריון ברטולי (צרפת, 17) רשמה ניצחון גדול 1:6, 4:6 על ילנה יאנקוביץ' (סרביה, 1 בעולם), ותפגוש ברבע הגמר את ורה זבונרבה (רוסיה, 7), שגברה בדרבי רוסי על נדיה פטרובה - 5:7, 4:6.
    ברבע גמר השני יפגשו דינארה סאפינה (רוסיה, 3) ו-ילנה דוקיץ' (אוסטרליה, 187).
    סאפינה גברה 2:6, 6:2, 5:7 על אליז קורנה (צרפת), ולעומתה דוקיץ' המשיכה לשמח את הקהל המקומי ב'רוד לייבר ארנה', כשגברה 5:7, 7:5, 6:8 על אליסה קליבנובה (רוסיה).
    -------------------------------------------------

משחקי היום השמיני:

שמינית גמר - גברים:

2:00 בלילה: גאאל מונפיס (צרפת) - ז'יל סימון (צרפת); רוד לייבר ארנה
    7:00 בבוקר (משוער): רפאל נאדאל (ספרד) - פרננדו גונסאלס (צ'ילה); רוד לייבר ארנה
    8:00 בבוקר (משוער): אנדי מארי (בריטניה) - פרננדו ורדאסקו (ספרד); היסנס ארנה
    10:30 בבוקר: ג'יימס בלייק (ארה"ב) - ג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת); רוד לייבר ארנה

שמינית גמר - נשים:

2:00 בלילה: קרלה סוארז נבארו (ספרד) - אנבל מדינה גאריגס (ספרד); היסנס ארנה
    4:00 בבוקר (משוער): דומיניקה סיבולקובה (סלובקיה) - אלנה דמנטייבה (רוסיה); היסנס ארנה
    5:00 בבוקר (משוער): ויקטוריה אזרנקה (בלארוס) - סרינה וויליאמס (ארה"ב); רוד לייבר ארנה
    6:00 בבוקר (משוער): סבטלנה קוזנצובה (רוסיה) - ז'י ז'נג (סין); היסנס ארנה

* המשחקים המודגשים אמורים להיות משודרים ביורוספורט, אבל כמובן יש סיכוי לשידור משחקים אחרים.

להלן לוח המשחקים המלא ליום ה-8 (יש להפחית 9 שעות מכל שעה רשומה).

*הטורניר ישודר באתרים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה.

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

הבאנר, התמונות והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים

10. דקו Member

אבו מה קרה למארי?
    מערכה חמישית?

11. Selby Member

אני לא מבין מה קרה לורדאסקו ואיך הוא השתפר כל כך כי מארי משחק בסדר גמור.
    תמיד ידענו על הפורהאנד שלו אבל פתאום יש לו גם בקהאנד וסרב.
    לדעתי המשחק הזה ברמה מאוד גבוהה.

מארי צריך להיות פחות פאסיבי.

12. אבו Member

אני בשוק. הלם. בהלה. שמחה. מפחיד!!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
    איזו סנסנציה, בחיי.

וכמו תמיד, רוג'ר יוצא צודק.

13. VaN Member

בהחלט נראה שורדאסקו מאוד השתפר אבל גם סרב תמיד היה לו.
    תמיד הבקהאנד שלו הייתה נקודת תורפה רצינית ונראה שהוא הצליח לשפר אותה, כל הכבוד.

14. אבו Member

למי שלא יודע, רוג'ר הוציא הצהרה לפני תחילת הטורניר שהוא מופתע שמארי פייבוריט, בגלל שגרנד סלאם זו אופרה אחרת מכל מאסטרס שלא יהיה, בגלל שהטוב מ-5 זה אופרה אחרת מהטוב מ-3.

ומה אפשר לומר, צדק בענק. צריך לזכור שאת הגמר בארה"ב, מארי עשה כנגד כל הציפיות. פה הגיע פחות או יותר פייבוריט לזכות, ופשוט קרס תחת הלחץ. מה נגיד ומה נאמר, בריטי בסופו של דבר יישאר בריטי.

טוב, החצי הזה עכשיו מתבלגן לחלוטין. יש סיכוי גדול לשחזור של נדאל-צונגה מהשנה שעברה, אם כי ממש לא הייתי ממהר להספיד את בלייק. בקיצור, סוכניות ההימורים נפלו בגדול עם הגמר של פדרר-מארי.

נ.ב
    כן, ורדסקו שיחק מדהים היום.

15. צחי לייבמן Member

נראה לי, שבגלל שאמרו שמארי הוא בטוח לניצחון וכל סוכניות ההימורים היו עליו זה דיי גרם לו להפסיד.
    בהחלט הפתעה.