The Australian Open 2009

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏19/1/09.

1. piston Member

לדעתי אחרי המשחק הזה, גונזאלס גמור, הסיכויים שלו נגד נדאל גם ככה היו נמוכים, אבל אחרי המשחק הזה, הם שואפים לאפס...

2. אבו Member

איזו אווירה מטורפת הייתה במשחק. אבוקות עשן בסיום, בטניס! would you believe it?
    דרמה אדירה, בכל מקרה. תענוג של משחק. וחבל שהרע בסופו של דבר ניצח, חבל ועצוב.

גונזו מול נדאל בסיבוב הבא, עוד שיחזור של מאצ'אפ מעניין. כזכור לפני שנתיים, גונזו פתח לנדאל את הצורה באוסטרליה. הפעם, בוודאי אחרי המשחק של גונזו היום, הסיפור יהיה שונה.

3. piston Member

זה לא רק המשחק שהיה בין גונזאלס לגאסקה (למרות שהוא ישפיע).

זה גם נדאל שונה לחלוטין, הרבה יותר בוגר, והרבה יותר מדוייק.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מה היה הסיפור עם דודי סלע והפלאפון ? מישהו ראה את זה בשידור ?

5. shlomydavid מנהלים

http://www.atptennis.com/5/graphics/tournamentlogos/ausopen08.Xxx

דודי סלע נכנע לצונגה והודח בסיבוב השלישי באליפות אוסטרליה הפתוחה.

אחרי 5 ניצחונות רצופים במלבורן, דודי סלע סיים הבוקר את דרכו בסיבוב השלישי באליפות אוסטרליה הפתוחה, אחרי שנכנע לג'ו-ווילפרד צונגה (צרפת, 7) - 6:4, 6:2, 1:6, 6:1.
    צונגה יפגוש בשמינית הגמר את ג'יימס בלייק (ארה"ב, 10) שגבר על איגור אנדרייב (רוסיה) - 3:6, 2:6, 3:6, 1:6.
    סלע אמר אחרי ההפסד: "הייתי מאוד לחוץ והוא לא נתן לי לשחק את הטניס שלי. צונגה מכה ממש חזק ולא ניצלתי את ההזדמנויות שהיו לי. במערכה הרביעית כבר לא היו לי רגליים לדחוף. בסך הכל היתה לי תחרות טובה ואני מקווה להמשיך לשחק סולידי כל שבוע. יש לי עוד הרבה על מה לעבוד ויש לי הרבה מוטיבציה".
    במסיבת העיתונאים שאחרי המשחק סיפר סלע על תקרית הסלולרי הביזארית, שהביאה אותו לנבור עמוק בתיקו: "הטלפון שלי רטט, אז השופט ביקש ממני לכבות אותו. קיבלתי המון הודעות, כל כך הרבה שיחות טלפון מישראל".
    באוסטרליה, עם זאת, טענו שסלע נראה מקבל הודעה, אולי ממאמנו, דבר אסור בהחלט. טניסאי העבר האמריקני הגדול ג'ים קורייר, שמשמש כעת כפרשן טלוויזיה ברשת 'סבן' האוסטרלית, תקף את הישראלי ואמר: "זו רמאות".
    מאמנו של סלע, יואב שב, אמר אחרי ההפסד: "היה משחק קשה מאוד. דודי התחיל אותו מעט עצבני וזה טבעי. אחרי השבירה המהירה, דודי שבר חזרה, אבל כנראה שהניסיון עשה את ההבדל במערכה הראשונה הצמודה. דודי לקח במשחק רק 3 מ-11 נקודות שבירה שהיו לו, אם היה לוקח עוד שתיים במערכה השנייה או בתחילת הרביעית אולי זה היה נראה אחרת. אבל צונגה שיחק הרבה יותר טוב היום לעומת מה שראיתי ממנו לפני יומיים, בניצחון שלו על ליוביצ'יץ'. דודי נתן טורניר גדול, עם נצחונות מרשימים ואני מקווה שהוא ימשיך ככה גם בטורנירים הבאים".

* דודי סלע ימשיך לטורניר יוהאנסבורג (דרא"פ, סבב ה-250 נק', סה"כ פרסים - 500 אלף דולר).

* אחרי הדחתו של סלע, נותר אנדי רם הישראלי היחיד במלבורן, אחרי שהוא ושותפתו נטלי דשי (צרפת) , העפילו לשמינית הגמר בזוגות מעורבים כשגברו 1:6, 4:6 על רנה סטאבס (אוסטרליה) ופרנטיסק צ'רמאק (צ'כיה).
    רם ודשי יחכו בשמינית הגמר למנצחים במשחק בין סופי פרגוסון וכריס גוצ'יוני (אוסטרליה) לליזל הובר (ארה"ב) וג'ימי מארי (בריטניה) - 4 בטורניר.

גברים - נאדאל, מארי, סימון וגונסאלס העפילו לשמינית הגמר !

היום הושלמה תמונת משחקי שמינית הגמר באליפות אוסטרליה הפתוחה.
    המשחק של היום, ללא ספק היה המשחק בין פרננדו גונסאלס (צ'ילה, 14) לבין רישאר גאסקה (צרפת, 25).
    בתום משחק דרמטי שארך 4 שעות ו-9 דק', גונסאלס חזר מפיגור 2 מערכות, וניצח - 6:3, 6:3, 6:7 (10), 2:6, 10:12.
    גונסלאס יפגוש בשמינית הגמר את רפאל נאדאל (ספרד, 1) שניצח 4:6, 2:6, 2:6 את טומי האס (גרמניה).
    גם אנדי מארי (בריטניה, 4) העפיל לשמינית הגמר אחרי 5:7, 0:6, 3:6 על יורגן מלצר (אוסטריה).
    מארי יפגוש בשמינית הגמר את פרננדו ורדאסקו (ספרד, 15) שניצח בקלות מפתיעה 4:6, 0:6, 0:6 את ראדק סטפאנק (צ'כיה).
    ז'יל סימון (8) ו-גאאל מונפיס (13) יפגשו לדרבי צרפתי חם בשמינית הגמר.
    סימון גבר 6:7 (2), 4:6, 2:6 על מריו אנצ'יץ' (קרואטיה), ולעומתו, מונפיס עשה זאת עם 4:6, 3:6, 5:7 על ניקולאס אלמגרו (ספרד).

נשים - ס. וויליאמס, דמנטייבה וקוזנצובה העפילו לשמינית הגמר !

גם אצל הנשים הושלמה היום תמונת משחקי שמינית הגמר.
    סרינה וויליאמס (ארה"ב, 2) תפגוש בשמינית הגמר את ויקטוריה אזרנקה (בלארוס, 14).
    סרינה ניצחה 1:6, 4:6 את שוואי פנג (סין), ולעומתה אזרנקה ניצחה 4:6, 2:6 את אמלי מאורסמו (צרפת).
    אלנה דמנטייבה (רוסיה, 4) התקשתה, אך לבסוף גברה 6:7 (6), 4:6 על סמנתה סטוסר (אוסטרליה) בדרך לשמינית הגמר.
    דמנטייבה תפגוש בשמינית הגמר את דומיניקה סיבולקובה (סלובקיה, 19) שגברה 5:7, 5:7 על וירג'יני ראזאנו (צרפת).
    סבטלנה קוזנצובה (רוסיה, 8) העפילה לשמינית הגמר אחרי 6:7 (7), 4:6 על אלונה בונדרנקו (אוקראינה), ושם תחכה לה ג'י ז'נג (סין, 24) שטיילה עם 2:6, 2:6 על קטרינה בונדרנקו (אוקראינה).
    קרלה סוארז נבארו (46) ו-אנבל מדינה גאריגס (23) יפגשו לדרבי ספרדי חם בשמינית הגמר.
    סוארז נבארו ניצחה בדרבי ספרדי 1:6, 4:6 את מריה חוסה מרטינז סאנצ'ז, ולעומתה גאריגס הפתיעה את פלאביה פנטה (איטליה, 13) - 4:6, 1:6.
    -------------------------------------------------

משחקי היום השביעי:

שמינית גמר - גברים:

2:00 בלילה: חואן מרטין דל פוטרו (ארגנטינה) - מארין סיליץ' (קרואטיה); היסנס ארנה
    6:00 בבוקר (משוער): תומאס ברדיך (צ'כיה) - רוג'ר פדרר (שוויץ); רוד לייבר ארנה
    6:45 בבוקר (משוער): אנדי רודיק (ארה"ב) - טומי רוברדו (ספרד); היסנס ארנה
    12:30 בצהריים (משוער): מרקוס בגדאטיס (קפריסין) - נובאק ג'וקוביץ' (סרביה); רוד לייבר ארנה

שמינית גמר - נשים:

2:00 בלילה: ילנה יאנקוביץ' (סרביה) - מריון ברטולי (צרפת); רוד לייבר ארנה
    4:00 בבוקר (משוער): דינארה סאפינה (רוסיה) - אליזה קורנה (צרפת); רוד לייבר ארנה
    4:45 בבוקר (משוער): נדיה פטרובה (רוסיה) - ורה זבונרבה (רוסיה); היסנס ארנה
    10:30 בבוקר: ילנה דוקיץ' (אוסטרליה) - אליסה קלייבאנובה (רוסיה); רוד לייבר ארנה

* המשחקים המודגשים אמורים להיות משודרים ביורוספורט, אבל כמובן יש סיכוי לשידור משחקים אחרים.

להלן לוח המשחקים המלא ליום ה-7 (יש להפחית 9 שעות מכל שעה רשומה).

*הטורניר ישודר באתרים הללו: זה או זה. וגם באתר הזה.

כל התוצאות בלייב נתונים באתר הרשמי של הטורניר

הבאנר והמידע באדיבות האתרים:

האתר הרשמי של הטורניר, הסבב הרשמי של הגברים, הסבב הרשמי של הנשים, האתר

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/09
  6. Selby Member

אח ברדיך ברדיך, פדרר מתעקש להישבר רק שברדיך לא משתף פעולה, נקודת שבירה על סרב שני, סרב שני לא מי יודע מה של פדרר וברדיך אפילו לא מחזיר את הכדור למגרש.
    כמה מזל כמה?

עריכה: 2-0!!!
    ברדיך מאמין בעצמו וביכולת שלו לנצח וזה הכי חשוב.

קשה לעקוב אחרי שני משחקים במקביל.

7. אבו Member

ה-14 בדרך להידחה עד הקיץ, ברדיץ' ביום חייו דווקא היום.

8. Selby Member

אני דווקא חושב שפדרר יצליח איכשהו לעשות קאמבק כי ברדיך כבר מערכה שלמה לא מכניס סרבים ראשונים כמו שצריך ולמרות שהוא שובר את פדרר לא מעט יהיה לו קשה לשמור על ההגשות שלו.
    אבל נגד דלפו לפדרר ביכולת הזאת אין הרבה מה לחפש.

רוברדו משחק פשוט נהדר, AROD לא מתיישב לו על הבקאנד מספיק.

בחיים לא ראיתי את פדרר שובר ונשבר כל כך הרבה פעמים.

9. guyholl Member

איזה יופי של משחק. ברדיץ' נשבר ומיד שובר בחזרה. איזה באסה שאני לא יוכל לראות אותו עד הסוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx .

10. Selby Member

משחקון 12 פשוט פנומנלי של AROD http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

עריכה: ברדיך פשוט נוראי ליד הרשת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
    איזה choker...
    שוב, כמה מזל לבן אדם אחד? בדיוק במאני טיים ברדיך חוזר להיות ברדיך הישן והמוכר.

ברגע שברדיך נשבר במשחקון השביעי הוא איבד כל סיכוי לנצח את המשחק, הוא היה יכול לנצח רק בסטרייט סטס.

AROD פשוט מדהים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

ברור שמי שמפעיל את ההוקאיי אוהד פדרר, מה זה אוריגינל קול סטנדס? הם חייבים להראות את זה!
    זהו נגמר פדרר ינצח...

מדהים שכמה שברדיך פאתטי היום ברשת הוא עדיין עולה לשם בנקודות הכי חשובות שיש.

עכשיו ההוא חש את עצמו, מאיר תירגע, כולה gigantic choke של ברדיך וכמה סרבים טובים שלך.
    הכל מתנקז לשאלה אם זו תצוגת נפל מקרית של פדרר למרות טורניר טוב כמו בUSO נגד אנדרייב או שהיכולת הזו תימשך גם בשלבים המכריעים.

ניצחון מצויין של AROD, עכשיו נקווה שבגדאטיס יעייף את ג'וקוביץ' כמה שהוא יכול ואז לAROD יהיה סיכויי לא רע בכלל.

11. Selby Member

אני מרגיש יותר פאתט מברדיך לנהל פה דיאלוג עם עצמי, אבו איפה אתה?

איך שחקן כזה גבוה לא יודע לתת סמאשים בשיט?

12. אבו Member

אוי איזה משחק, OMG!
    אין לי כוח להרחיב יותר מדי על המשחק, רק מה אפשר לומר על המנטליות של רוג'ר, מדהים מדהים מדהים. הלוואי שהמשחק הזה ייתן לו את הדחיפה לזכייה בדיוק כמו המשחק מול אנדרייב. ברור שביכולת כזאת זה לא יספיק.

אבל עדיין, יש לציין שכבר שראיתי את ההודעה של VaN על ברדיץ', ידעתי שהכל יתפוצץ מול פדרר. משחק מטורף שכובל במושלם ב-2 מערכות הראשונות של הצ'כי.
    כי הוא נחנק.

לגבי רודיק-רוברדו, אמרתי לך שזה באנקר בטוח ואתה עדיין ניסית להציג את זה כמשחק שיכול להיות צמוד. רודיק-רוברדו, בהתייחס לכך שמדובר בשני שחקנים שדי צמודים יחסית בדירוג, נראה לי שאין באנקר יותר גדול מזה בסבב יחסית לשני שחקנים שצמודים אחד לשני בדירוג.
    רודיק כל פעם שרואה את רוברדו מולו, משחק מדהים.

יאללה, אני הולך לשאוף אוויר. בוקר טוב לכולם, ואני כבר חשבתי שה-14 יילך לאיבוד כבר בשמינית! :aaa021:

13. VaN Member

אין מה להוסיף, פשוט choker וזאת הסיבה שהוא במקום ה20 בעולם ואם לא הוא לא ישנה את התכונה הזאת באופן דרסטי הוא ישאר שם.

מבגדאטיס אני מצפה למערכה אחת מול דג'וקו, אם הוא יעשה משהו מעבר לזה זה יהיה צעד יפה בדרך להחזרת הבטחון העצמי והחזרה ליכולת של פעם.

COME ON MARCOS!!!

14. דנידין Member

אפשר לנשום רבותיי, זה היה קרוב מאוד להדחה. ברדיך נתן את משחק חייו הבוקר (כמו תמיד כולם מקבלים עודף מוטבציה לשחק מול שחקן הטניס הגדול בדורנו). העיקר שפדרר ידע איך לקחת את המשחק דרך הניסיון והמנטאליות החזקה והמוכרת שנבנת מחדש. מה שכן, אחרי משחק כזה צבירת העייפות המאוד לא מתוכנת כן עשוייה לשחק תפקיד בשלב כלשהו.

15. Selby Member

הסגידה העיוורת לפדרר של התקשורת בארץ מדהימה אותי.
    קודם כל, אני בטוח שרובם אם לא כולם בכלל לא ראו את המשחק (לקום בבוקר בשביל טניסאי שהוא לא ישראלי?!), אז כנראה מכאן נובעת העובדה שהם נותנים את כל הקרדיט לקאמבק אך ורק לפדרר.
    נכון, פדרר הראה אופי בכך שהוא לא נשבר ולא ויתר כמו שלא מעט שחקנים היו עושים בפיגור שתי מערכות אבל ראבאק, אפילו אוהדי פדרר(הפלג המתון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) מודים שאם ברדיך לא היה נחנק פדרר כנראה היה מודח מהטורניר.