Superleague Ελλάδα- ליגה יוונית 2011-2012

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Leoforos, ‏29/8/11.

1. Leoforos Member

טוב לצערי בשל צבא הגנה לישראל ירדה דראסטית כמות ההודעות שלי, שמח לחזור לכתוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

לגבי הדרבי האתונאי הראשון השנה

במחזור הקודם אולימפיאקוס שוב גירדה ניצחון אבל הפעם בבית במהפך 2-1 על פאוק החזקה מה שנתן לה מאזן מושלם של שלוש משלוש, מצד שני אא"ק אחרי פתיחת עונה זוועתית באירופה ותבוסה 3-0 לפאוק סלוניקי ניצחה בפוקס בתוספת הזמן בחוץ בפאניוניוס. המאמן הספרדי המוערך של אא"ק מאנולו חימנז פוטר ויש לי תחושה שהוא לא האחרון השנה באא"ק. אבל דרבי זה דרבי והיציעים באיצטדיון האולימפי יבערו מחר ושום תוצאה לא תפתיע אותי.

בחלק הירוק של אתונה כבר חודש לא ראו כדורגל(עדיין לא מצאו 2 קבוצות להחליף את וולוס וקבאלה!+פגרת נבחרות) ויוצאים למשחק חוץ לא פשוט אצל סקודה קסאנת'י בצפון יוון
    שוב בשל פציעות והרחקות יעלה שוער הנוער בן ה17 סטפנוס קאפינוס ורודולף וטוצ'ה החלוצים פצועים מה שישאיר אותנו עם חלוץ אחד בלבד בסגל- אדוניס פטרופולוס. שרגיל להיות אופציה שלישית.

אבל המשחק הזה הרבה פחות מעניין ממה שכבר הולך ביוון בערך כחודש אבל אני כותב עליו פה בפעם הראשונה:

לפני כחודשיים... הודיע האדם הכי שנוא על ידי אוהדי פנאתינייקוס- בעל המניות העיקרי יאניס וארדינויאניס בן למשפחת הטייקונים וארדינויאניס ששולטת בפנאתינייקוס ב31 השנה האחרונות שהוא מוכן לתת את 55% ממניות הקבוצה שבבעלותו לכל אחד שמוכן לקחת אותם... זה היה יום מאושר אבל מלא בערפל עבור עתיד המועדון... לאחר כחודש של מסיבות עיתונאים של כל מיני בעלי מניות עם אינטרסים שונים שהאשימו אחד את רעהו, פתאום צץ לו בחור שמן ומכוער שמתלבש כמו מהגר אלבני בשם ולאסיס צ'אקאס
    http://i.mtbw.gr/t/227A06B41DA6916B19F7CC432CC9AAF6.Xxx

הוא מגיע למשרדי המועדון ונותן הצעה רשמית מהנסיך הסעודי נאסר עלי בין סולטן אל סאוד לרכישת מניות וארדינואיניס בפנאתינייקוס והשקעה של 220 מיליון יורו ב3 שלבים
    1.הזרמה של 20 מיליון יורו מיידית לאיזון החשבונות
    2. 50 מיליון לרכש
    3. 150 מיליון יורו לבניית איצטדיון

http://prasinanea.gr/categories/management/article1404484.ece/ALTERNATES/w620/sultanoaka.Xxx

בחודש שחולף הרבה שאלות על אמינותו של צ'קאס, על הנסיך הזה, עוד הצעות שמגיעות לרכישה מהחברה שתווכה לרכישת מנצ'סטר סיטי, קרנות אמריקאיות בקיצור חגיגה לעיתונים ואחרי הרבה דיבורים הוא אמור להגיע שבוע הבא למשחק הבית מול ארגוטליס ועניין הרכישה נראה רציני יותר יותר... ימים יגידו, אני עדיין מאוד ספקן...מבטיח לעדכן

2. Leoforos Member

טוב לקראת הדרבי מחר בחרתי לתת טעימה של כמה דרבים אדירים מהשנים האחרונות. מומלץ מאוד!

1. אא"ק -אולימפיאקוס 0-4
    עונת 2007-8 ריבאלדו בדיוק חוצה את הכביש לאא"ק ונותן שני בישולים נדירים ועוד פצצה של ליברופולוס, ערב בלתי נשכח לאוהדי אא"ק שקבוצתם היתה צריכה לזכות האליפות אך כמובן בית המשפט פסק אולימפיאקוס( כתבתי על פרשה זו בתחילת הת'רד)

2. אא"ק -אולימפיאקוס4-4 15-14 בפנדלים
    עונת 2008-9 גמר הגביע, שני הקהלים יוצרים אווירה מטורפת ומקבלים את אחד המשחקים הכי מדהימים שראיתי בחיי, ה-כל היה שם.

3. אולימפיאקוס -אא"ק 0-6
    אולימפיאקוס מפרקת את אא"ק אשתקד ומכתירה עצמה כאלופה.

3. Leoforos Member

טוב אז הדרבי האתונאי הראשון של השנה הסתיים ב שיוויון אחת, לא משחק גדול של שתי הקבוצות אבל שערים יפים במיוחד של מיראלס ולאונרדו

הקישורים ליוטיוב הורדו אז הנה קישור לתקציר למי שרוצה:
    http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superle...os.1412040.html

4. GRANDE LAZIO Member

לאן נעלמת לאו?

הייתי נכנס קבוע לדיון, קורא חדשות, סיקורים מפורטים ורואה קליפים נהדרים שהבאת, ממש פינה נהדרת שהייתה מנקודות האור של אייסוקר.

חבר, אתה חסר.

5. The_Arsenal Member

הוא כרגע בתקופה שאין לו זמן בגלל הצבא. אם אני אראה אותו אני אמסור לו את געגועיך.

6. ראיין אדלי Member

לאיפה הקהל נעלם? בקושי יש עכשיו אוהדים במפגש בין אתונה לפאוק סלוניקי...

7. Burrito Ortega Member

א.א.ק ופאו משחקות באצטדיון ענק. הוא מלא רק לעיתים רחוקות. מה גם שכבר כמה שנים שאין אוהדי יריבה במגרשים בעקבות אירועים אלימים.

8. Bensh Member

אפשר איזה טבלה מעודכנת? מה שלום אריס?

9. ראיין אדלי Member

מה קרה להיראקליס השנה? שנה שעברה סיימה במרכז טבלה והשנה משחקת בליגה הרביעית

10. Leoforos Member

טוב אז באמת בה"ד 1 ככה הרחיק אותי מהפורום הנה לכם טבלה עדכנית בקרוב סיקור

Team Pld W T L GS GA Pts

Panathinaikos 19 15 3 1 38 15 48

Olympiacos 19 13 4 2 42 14 43

PAOK 19 10 5 4 28 15 35

AEK 19 10 4 5 26 20 34

SKODA Xanthi 19 8 5 6 24 18 29

OFI 19 8 5 6 21 16 29

Atromitos 18 7 6 5 16 16 27

Aris 19 6 7 6 18 17 25

Ergotelis 19 6 4 9 19 26 22

Panionios 19 6 4 9 17 19 22

Asteras 18 6 4 8 11 19 22

Panaitolikos 17 4 5 8 12 19 17

PAS Giannina 17 3 5 9 14 22 14

Kerkyra 17 2 6 9 9 23 12

Levadiakos 15 2 4 9 9 25 10

Doxa Dramas 15 1 3 11 3 23 6

נערך לאחרונה ב: ‏4/2/12
  11. Leoforos Member

המצב קשה מאוד ביוון מכל הבחינות בשל המשבר שכמובן משפיע בצורה קשה על הכדורגל ובעיקר על הקבוצות הגדולות אריס פאוק אא"ק ופנאתינייקוס שפשוט לא מצליחות למצוא מזומנים, מעכבות משכורות... כל אחת מסיבתה היא, כמה מהליגות הנמוכות היו על סף סגירה, וחלון ההעברות בינואר שהוא כל שנה חגיגה לעיתונים, היה סגור עוד לפני שהוא התחיל למשל לפנאתינייקוס לא היו אפילו 200 אלף יורו להשאיל בלם מפורטו.
    אבל יש ליגה מעניינת, והרבה מאוד כשרונות יוונים מתפתחים ותפסים הרבה מקומות של זרים איכותיים שהיו מציפים את הליגה ויש גם כדורגל טוב בעיקר מצד קבוצתי האהודה פנאתינייקוס.
    פאו שהתחילה את העונה בצורה הנוראית ביותר אולי בהיסטוריה שלה וביחד עם הבעיות הכלכליות נראתה בדרך לעונה נוראית... קמה מהקרשים עם כדורגל שוטף ומצוין, בשל המחסור בכסף לא הובא חלוץ ראוי שיחליף את סיסה אז פאו שיחקה את רוב העונה עד עכשיו במערך ללא חלוץ ומי שתפס פיקוד היה סבסטיאו לטו הארגנטינאי שנותן עונה פשוט מדהימה( 15 שערים ו7 בישולים ב13 משחקים) אפילו ריבאלדו לא עשה דברים כאלה ביוון, פאו ללא חריסטודולופולוס וניניס הפצועים שהיו היוונים המובילים בקבוצה אבל עם קצוראניס סימאו וזקה( פורטוגלי צעיר שהוא גניבה של פריירה) במרכז המגרש וקווינסי שמזכיר לפעמים למה הוא היה אחד הכשרונות הגדולים באירופה לטו וקלייטון הברזילאי מצעידים את פאו לעונה גדולה בליגה עד עכשיו.
    למה כיף לראות את פאו?

היריבה הגדולה מפיראוס סובלת ממכת פציעות והחלטות מוזרות של וולוארדה בנוסף לאחד השוערים הכי מצחיקים שראיתי ביוון-פראנקו קוסטנצו הארגנטינאי נמצאת במרחק 5 נק'.
    אפשר להגיד כמה מילים טובות לאולימפאקוס בזכות הקמפיין שלה בצ'מפיונסליג שרק בנס לא עלתה שלב אבל ניצחה את דורטמונד ארסנל ומארסיי. בינואר התחזקה בקאזים ריצ'ארדס מגאלאטסראיי בהשאלה.

פאוק פאוק- שנותנת עונה גדולה באירופה עם נצחון חוץ על טוטנהאם ונצחון ביתי על רובין קאזאן. בליגה פאוק די גמגמה אבל דווקא אחרי שמכרה את שנ הכוכבים הזרים שלה פאבלו קונטרראס הבלם הצ'יליאני ואדלינו וייריניה הפורטוגלי המצוין שוולפסבורג שלמה עליו 5 מיליון יורו התחילה עם רצף של נצחונות בהובלה של שני כשרונות יוונים את'נסייאדיס וגאורגיאדיס וכמובן דימטריו סלפינגידיס.
    הרגעים המרגשים של פאוק בלונדון:

אא"ק - זאת אא"ק הכי חלשה שאני זוכר והקהל מגיע בהתאם אבל זה עדיין מספיק לה למקום 4 בעיקר בזכות ליאונרדו וליברפולוס הבלתי נגמר. שני שערים גדולים וזהים מהדרבי

אריס - עונה שהתחילה בצורה איומה עם רכבת של שחקנים באים והולכים אב מאז הנצחון על פנאתינייקוס קצת התייצבה בעיקר בזכות נרי קאסטיו המקסיקני.
    את שאר הקבוצות בליגה מובילים ברובם כשרונות יוונים - וסילקקאיס וולחודימוס בקסאנת'י, מיטרוגלו טאטוס וקראגוניס באטרומיטוס, מאנציוס –אופי, קוציאניקוליס- ארגוטליס על רובם אני מניח שעוד תשמעו

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בינתיים פראנקו קוסטאנסו כבר נזרק מהקבוצה...

13. Leoforos Member

כן קוסטאנסו נזרק ואפילו חברת אנרגיה סולארית השתמשה בחצי עונה האיומה שלו לפרסומת המבדרת:

הבחור צועק לשוער בוסטאנסו ושואל אותו איך מ4 בעיטות קיבלנו 5 גולים...

14. ראיין אדלי Member

שמח לראות שהנושא הזה חזר קצת לחיות, יצא לי לראות הרבה משחקים ביוון, הרבה בגלל הימורים, בגלל הקהל, בגלל המפגשים הגדולים בין הקבוצות [הדרבי של סלוניקי דבר נדיר]
    מחר יש משחק טוב בין פאוק סלוניקי לאולימפיאקוס, מאמין שפאוק תצליח לצאת מהמשחק הזה עם נקודות... לפחות מקווה

עריכה:
    במשחק שהרגע הסתיים פאו הפסידה 1-0 ללבאדיאקוס, פספסה הזדמנות גדולה לברוח לאולימפיאקוס

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

חמוד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לאופורוס, מה אתה אומר על היכולת שמציג מיטרוגלו באטרומיטוס? ראיתי אותו בשני משחקים העונה והוא נראה מאוד מסוכן וחד באזור הרחבה, מה גם שהוא מציג מספרים יפים כהמשך להשאלה המוצלחת בפאנייוניוס. אתה מאמין שהוא יכול לשחק שוב ברמות הגבוהות יותר של יוון או בכלל?

נערך לאחרונה ב: ‏5/2/12