זה רק אני או שרודג׳רס נתן אתמול את מסירת השנה לדבאנטה אדאמס בטאצ׳דאון השני? זה לא היה tight window כי אפילו זה לא היה שם, לא ברור לי איך הוא השחיל את הכדור הזה. יש לי תחושה שגרין ביי הולכים to run the table עד סיום העונה ולסיים עם מאזן 6-10
לא רק אתה. זו הייתה המסירה הכי טובה שראיתי השנה וכנראה אחת שלא נכנסת לטופ 5 בקריירה של רודג'רס. חולני לגמרי. בצפייה ראשונית אתה לפעמים לא מאמין למה שאתה רואה. אני לא חושב שהם ינצחו את כל המשחקים עד סוף העונה אבל גם לא חושב שהם צריכים כדי לסיים במקום ה-1 בבית. דטרויט ומינסוטה לא מספיק יציבות וטובות כדי לסיים עם 10 ניצחונות. אם כי הכל תלוי בכשירות של רודג'רס. הוא מתח אתמול את ההאמסטרינג באמצע הרבע השלישי והתחיל לצלוע על המגרש אחרי הטירוף האלוהי של המחצית הראשונה. ובלי הגירסה האלוהית שלו אין להם מה למכור מול ההגנות של סיאטל ומינסוטה.
SAME HERE לא צפיתי במשחק, הסתכלתי בהיילייטס וברגע הראשון לא הבנתי למה אינקומפליט נכנס להיילייטס של רוג'רז, עד שפתאום הבנתי שזה נתפס. זה זריקה שס"מ לכל צד והיא לא הייתה נתפסת.
האמת? חייכתי כשרודג'רס תפס את הרגל. פלייאוף זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לקבוצה הזאת ופציעת האמסטרינג מטרידה שתשאיר אותו בפוקט זה בדיוק הדבר שיהרוג את הסיכוי היחיד של הפאקרס לעלות לפלייאוף העונה (שזה רודג'רס ב-GOD MODE כפי שהזכירו פה).
http://www.up2me.co.il/images/95855126.Xxx חשוב, וחשוב יותר: מינסוטה תנסה לעצור את דאלאס בפתיחת המחזור ה-13. * המשחק יועבר בשידור ישיר בערוץ ספורט 1 וה-HD, החל מ-3:25 בלילה.
אז מסתבר שפציעת הגב ה'קלה' של גרונק היא פריצת דיסק. כמובן שסיים את העונה, עוד ניתוח גב ובסך הכל הניתוח ה-9 שלו בקריירה הקצרה יחסית שלו. בדרך כלל פריקים כמוהו לא מחזיקים יותר מדי זמן בטופ במשחק הזה במסיבות מובנות (להוציא אולי את AP אבל הוא הפריק של הפריקים ולא באמת נחשב), ואני חושש שלשיא יכולת הוא כבר לא יחזור. גם פציעות גב הן בדרך כלל כאלו שנותנות להציק לך במשך שנים לאחר ההחלמה, ובסופו של דבר יש גבול כמה הגוף שלו מסוגל לספוג. העונה הוא כבר החמיץ כמה משחקים עם בעיות אמסטרינג, אחר כך הריאה של התפנצ'רה אחרי הפצצה שהוא קיבל מתומאס ועכשיו הגב שלו קורס. מקווה שאני מקשקש, אבל זה מרגיש כמו תחילת הסוף של הגדול בהיסטוריה.
לא היה אפשר לבקש יותר מההגנה של הוייקינגס אמש. היא באמת הצליחה לעצור את אחת מחוליות ההתקפה הטובות בליגה (ואם לא הפאמבל של ת׳ילאן דאלאס לא הייתה שמה עוד טאצ׳דאון על הלוח), וזה לא הספיק לה בגלל 1) התקפה נוראית, 2) עבודת ספשל טימס מזעזעת, במיוחד מצד הפאנטר לוק. ועדיין, איכשהו, המשחק היה יכול להיכנס לאוברטיים בשניות האחרונות. לגבי דאלאס, משחק קצת לא אופייני מלווה בפנלטיז מצד האופנסיב ליין (ובפרט אסקובר). בסך הכל משחק די מעניין ללא יותר מדי פאקאפז מצד המאמנים. מאוד מתרשם מפרסקוט, שגם בערב לא מאוד טוב הוא עדיין מספק game changing plays. אגב אין לי מושג למה התגובה של האריסון הייתה כל כך איטית ביחס להטעיה של בראיינט לפני הטאצ׳דאון הראשון, זה היה coverage נוראי וגם העובדה שזו הייתה בערך הפעם היחידה שרודס לא סגר עליו היא תמוהה. מצד שני, היו לו כמה ראשים מרשימים והשימוש בו באופן הזה בדרך כלל עושה את העבודה.
http://www.up2me.co.il/images/95855126.Xxx דאלאס ניצחה גם במינסוטה, גרונקובסקי גמר את העונה. תקציר המשחק
מצער מאוד לגבי גרונק. עם כל השנאה שלי לפטריוטס אותו ספציפית קשה לי לשנוא משום מה. אולי זה כי הוא בפלואי בדם, אולי כי הוא הגדול בהיסטוריה בעמדה שלו ללא תחרות... גם אם הוא כבר לא יוכל לחזור להיות כפי שהיה, נוכל לפחות לדעת שזכינו לראות true greatness במו עינינו בשידור ישיר. לגבי דאלאס - אני חייב להחמיא שוב לרוד מרינלי הדיפנסיב קואורדינייטור הותיק שלהם, שממשיך להוציא מים מהסלע שבוע אחר שבוע. עם כל המוגבלות של מינסוטה זה עדיין מרשים להחזיק אותם על 15 נקודות בחוץ. וזה סופר מרשים בהתחשב בחבורת השחקנים הלא נוצצת שנתנו למרינלי לעבוד איתה. אם ההגנה של הקאובויז תוכל לשחק ברמה דומה גם בפלייאוף הם יהיו בלתי עצירים.
עד כמה ה"טריות" היא קריטית בעניין מרינלי וההגנה? כלומר עד כמה מרינלי הוא פלייקולר טוב לעומת מאמני הגנה טובים אחרים בליגה שאין להם את הפריבלגיה שההתקפה תאכל את השעון למוות?
הטריות קריטית אבל לא פחות מזה - העובדה שהדומיננטיות ההתקפית שלהם גורמת ליריבות לרדוף כל המשחק ולהפוך לחד מימדיות מקלה מאוד ומפשטת את המערכים והפלייקולינג. אני חייב לציין אגב שאני פחות מתלהב מנייג'ל מהעבודה שלהם וחושב שמול התקפות חצי נורמליות הם תמיד קורסים ולא, ההתקפה של מינסוטה לא מתקרבת להיחשב חצי נורמלית כי מכת הפציעות ההזויה שם שברה כל שיא אפשרי. אישית לא זכור לי דבר כזה מאז שאני עוקב אחרי פוטבול. הם משחקים עם ה-RT הרביעי בדפט צ'ארט, ה-LT השלישי והסנטר השני. TJ קלמינגס שנחשב כביכול ל"פותח" מתחילת העונה הוא כנראה התאקל הגרוע ביותר בליגה והיה מסופסל מזמן אם המצב לא היה כזה הזוי. אין מהלך מסירה אחד שבו פאס ראשר לא טוחן לו את הצורה. אחד. ההתקפה פשוט לא מסוגלת לתפקד בצורה הזאת. אשכרה. מגיע לבראדפורד המון קרדיט על המהלכים הסבירים שהוא עוד איכשהו מצליח לגרד מהחרא המזוקק הזה. אבל בחזרה להגנה של דאלאס - מול כל התקפה נורמלית שהם פגשו זה היה נראה על הפנים. פיטסבורג, וושינגטון, פילי (כשעוד היו רסיברים וה-OL היה בריא). להיראות טוב מול קליבלנד ושיקאגו ובולטימור והגירסה ההתקפית הנוכחית של מינסוטה לא עושה עליי רושם. מדובר בהתקפות מביכות במקרה הטוב.
סופש של title games בקולג׳ים, שבסופו תמונת הפלייאוף נותרה על פניו מסובכת. למה אני אומר על פניו? כי בעיניי זו שערוריה אם וושינגטון לא ייכנסו לשם, אחרי ניצחון 41-10 מרשים מול קולורדו בגמר הפאק 12. הם היו ונותרו הקבוצה היחידה שמסוגלת לנפק מספרים התקפיים גדולים באופן עקבי. אני לא איש של התקפה בפוטבול, אבל חייבים להעריך את קומבינציית הק״ב-רסיברים של ג׳יש בראונינג עם ג׳ון רוס ודאנטה פטיס. עד כמה הקומבינציה אפקטיבית? לג׳ון רוס יש העונה 76 תפיסות ל1,122 יארדים ו17 טאצ׳דאונים, כולל הטאצ׳דאון הזה מהמשחק האחרון: לדאנטה פטיס יש 50 תפיסות ל800 יארד ו14 טאצ׳דאונים ״בלבד״ שלושתם בליגת הפוטבול המקצוענית הקרובה לביתכם בעוד שנה-שנתיים... האם אני חושב שזה יספיק מול באמה? לא. אבל זה לפחות יהיה מצ׳אפ מסקרן על הנייר.
כידוע לך עד לפני כמה ימים הסכמתי איתך לאחר מסע שכנועים כבד שכלל לחץ פיזי בלתי מתון שהפעלת עליי אבל דווקא אחרי צפייה במשחק שלהם ביום שישי קצת התחלתי לחשוש כי בראונינג היה מאוד בינוני וממה שהבנתי מאוהדי וושינגטון מדובר במגמה שנמשכת כבר למעלה מחודש עם ירידה משמעותית בחוזק הזרוע שלו. זה מן הסתם ישפיע מאוד על היכולת שלו ושל ההתקפה להפתיע הגנה מטורפת כמו של באמה. את הטון במשחק נתן דווקא ה-OL על הקרקע יחד עם צמד הרצים שלהם גאסקין וקולמן שנראים כמו אחלה פרוספקטס ל-NFL (בעיקר קולמן בגלל השילוב של הגודל והמהירות) וכמובן הסקנדרי המצויין והטוב ביותר בקולג'ים שחטף את ה-QB של קולורדו 3 פעמים אם אני לא טועה, פעם אחת בפיק 6 ופעמיים בתוך ה-30 יארד ליין שלהם. קשה לראות סרט שהם לא ייכנסו אחרי התצוגה המשכנעת שלהם אבל אם זה יקרה אני מניח שהועדה תציג את הרזומה הלא מרשים שלהם לאורך העונה שהניצחונות האיכותיים ביותר בו הם על יוטה ו-וושינגטון סטייט בזמן שקבוצות כמו מישיגן (שחיטה מול פן סטייט, ניצחונות על ויסקונסין וקולורדו, הפסד סופר שנוי במחלוקת באוהיו סטייט) או פן סטייט (אלופת BIG10, ניצחון על אוהיו סטייט) יכולות לטעון ששלהן טוב ומרשים יותר. הועדה נמצאת במצב הזוי שבו ת'כלס המשוואה היא כזאת: אוהיו סטייט>מישיגן, מישיגן>פן סטייט, פן סטייט>אוהיו סטייט. לך תוציא ראש מהחרא הזה עכשיו. אקדח לרכה אני עדיין עומד מאחורי זה שמישיגן טובים יותר מוושינגטון ופן סטייט וצריכים להיות במקום 4 אבל כמעט בלתי אפשרי להצדיק את זה בהתחשב בדירוג האחרון של הועדה או במשקל הכבד שהועדה העניקה למאזני ראש בראש וזכיות קונפרנס בשנתיים האחרונות. הם הכניסו את עצמם לפינה שהם לא יוכלו לצאת ממנה בצורה חלקה ולא משנה מה תהיה ההחלטה היא הולכת להיות שנויה במחלוקת ולהשאיר טעם רע בפה של הרבה אנשים. אבל כן אין ספק שהדרך הקלה וההגיונית ביותר היא לזרום עם וושינגטון אחרת הם למעשה מודים שהדירוג שהם הוציאו בשבוע שעבר היה חרטה מחורטטת שנועדה לזיין לאנשים את השכל.