איזה לילה של עסקאות ב-NFL... לילה עצוב מבחינתי שכן פוז אהובי סיכם בג'קסונוויל. דווקא מבין כל הפרי אייג'נטס של בפאלו הייתי בטוח שעליו נצליח לשמור. הוא גם הביע עניין בלהישאר בקבוצה, וקראתי דיווחים שהוא בתחילה היסס לגבי ההצעה של ג'קסונוויל בגלל שהוא רצה לתת לבפאלו צ'אנס להשאיר אותו. חבל, חבל מאוד. הוא לא בשורה הראשונה של הליינבקרים בליגה, והוא לא שחקן של מהלכים גדולים, אבל הוא שחקן סולידי מאוד עם המון אופי ומנהיגות, מהשחקנים שאתה רוצה בחדר ההלבשה שלך. וכמה שחקנים כאלה כבר יש לנו בבפאלו? אבידה קשה מבחינתי. -הקאובויס הוכיחו שכשהם רוצים מישהו הם משיגים אותו, וסגרו עם דאג פרי ל-4 שנים נוספות בקבוצה. -פרי אייג'נט לוהט נוסף, צ'ארלס ג'ונסון של קרוליינה, גם כן נשאר בקבוצה שלו בסופו של דבר, אחרי שהפנת'רס הציעו לו הצעה פיננסית מפלצתית שפשוט אי אפשר היה לסרב לה, כפי שהוא מודה בעצמו. 72 מיליון דולר ל-6 שנים עבור שחקן שהיה די אלמוני עד העונה האחרונה זה חתיכת ג'אקפוט. -אייק טיילור האריך את החוזה שלו בפיטסבורג -טקאו ספייקס סגר בסן דייגו -קוונטין מיקל סיכם בסט. לואיס -סיאטל, אחרי שחתכה את האסלבק, סגרה עם טרבאריס ג'קסון, כשלפי הסכום שהוא יקבל בחוזה ניתן להסיק שהוא יתחרה על עמדת ה-QB הפותח מול וייטהרסט. יש סיכוי גבוה שגם מאט ליינרט ינחת בסיאטל בסופו של דבר, לאיחוד מרגש עם מאמנו לשעבר ב-USC פיט קארול. בקיצור, לסיאטל יהיו ככל הנראה 3 קוורטרבקים, שלא הייתי עולה עם אף אחד מהם בהרכב בקבוצת NFL.
אין שום קשר בין רוקיז שלא נבחרו לעמדות כלשהן בסגל בשלב הזה של העונה. הסטילרס החתימו אתמול 18 שחקנים כאלה. זה לא אומר שמחר משחררים 18 שחקני סגל כדי לפנות להם מקום. לצערי בסוף האריכו לחור התמידי אייק טיילור את החוזה. לא צפויות החתמות חדשות משוק החופשיים (מפתיע לאללה בהתחשב בהסטוריה שלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) בעיקר כי הקבוצה חורגת בקרוב לעשרה מיליון דולר מהתקרה. יאללה שיתחיל
לשמחתך הרבה אתם לא צריכים כל כך חיזוק... סנטוניו הולמס נשאר בג'טס, תמורת 50 מיליון פאונד ל-5 שנים. מאט האסלבק סגר בטנסי. האסלבק יהיה ה-QB הפותח של הטייטאנס העונה, בזמן שהרוקי ג'ייק לוקר לומד את רזי המקצוע תחתיו. ודונובאן מק'נאב כנראה יעשה את אותו הדבר במינסוטה, שם הוא כנראה יהיה ה-QB הפותח בעונה הקרובה וייתן לכריסטיאן פונדר להתבשל על הספסל. הוייקינגס יעבירו לרדסקינס בחירת סיבוב שישי בדראפט הבא עם אופציה לבחירת סיבוב שישי נוספת ב-2013 בתמורה למק'נאב. באופן לא מפתיע הקבוצות שבחרו רוקיז לעמדת ה-QB בסיבוב הראשון לא מוכנות לתת לילדים את המפתחות עדיין. גם ככה לא קל להיות QB רוקי ב-NFL, קפיצת המדרגה ברמה ובאחריות היא משמעותית. קל וחומר שלא יהיה קל לרוקי QB's השנה, כשהשביתה נגסה באופן משמעותי בזמן ההכנה והלמידה שלהם לקראת העונה הקרובה. ואין עמדה שיותר מצריכה למידה והתכוננות מאשר עמדת ה-QB. גם בפאלו פעלה בגיזרת ה-QB, כשהחתימה את טיילר ת'יגפן ל-3 שנים. ת'יגפן אמור להיות הבק-אפ של ראיין פיצפטריק. אני מקווה שלא נזדקק לשירותיו של ת'יגפן, אבל במידה ונזדקק לו הוא אחד הבק-אפים הטובים בליגה, והוא בהחלט מסוגל לנהל את ההתקפה באפקטיביות. הוא גם מכיר את השיטה של צ'אן גיילי, מאחר והוא כבר שיחק תחתיו בימיו במיאמי.
קייל אורטון למיאמי ב6 השעות הקרובות. ג'טס מדברים עם מספר שחקנים על RESTRUCTURING של החוזה בכדי לפנות מקום לקושיליראבאק.
צעד מתבקש. הקבוצה בפני שנת מעבר קלאסית עם מאמן חדש, הגנה ושיטה חדשה ולא מעט רוקיז שצפויים להיכנס לרוטציה. התחשב בכך שאפילו קבוצות בכירות ומגובשות יותר אמורות להיתקל בקשיים בעקבות השביתה הארוכה והעובדה שהעונה נפתחת תוך פחות מחודשיים אין לאנשים השפויים בדנבר יותר מדי ציפיות מהעונה הקרובה. אורטון נתן שנתיים לא רעות בכלל אבל זה היה תחת מטפח QBS בחסד (ניתן לאפס את הקרדיט הזה) ושיטה שניפחה לו באופן שיטתי את המספרים. אף אחד לא שכח שעד לפני 3 שנים הבן אדם היה לעג וקלס בליגה ואם יש אפשרות למקסם את ה-VALUE שלו אז זה הזמן. אהה, וכמובן טיבו. אם יראה איזה פוטנציאל להיות QB לגיטימי בליגה בעתיד אחלה, אם לא אז בעונה הבאה יש דראפט רווי קוורטרבקים טובים ואיזה בחור אחד מסטאנפורד. אין פה מה להפסיד. אגב, במסגרת הסכם ה-CBA החדש, דנבר תהיה רשאית להחתים את 9 בחירות הדראפט שלה בסכום כולל של עד 44 מיליון (הכי הרבה מבין קבוצות הליגה). וון מילר הבחירה השנייה אוברול צפוי לחתום על חוזה ל-4 שנים תמורת 21 מיליון עם אופציה לשנה חמישית. רק לשם השוואה, בעונה שעברה הבחירה השנייה אוברול - נדומקונג סו חתם על חוזה בסך 60 מיליון...
היינסוורת' תמורת בחירת סיבוב חמישי. איך הם עושים את העסקאות האלה כל פעם?! אני עדיין מתקשה להירגע מהעיסקה שהביאה את רנדי מוס מאוקלנד תמורת בחירת סיבוב רביעי, למרות שכבר עברו כמה שנים מאז. גם הבאתו של היינסוורת' מסתמנת כגניבה בסדר הגודל הזה. הוא אומנם ברח מה3-4 של הרדסקינס, שלא התאים לסגנון המשחק שלו, להגנה של ניו אינגלנד שגם כן משחקת 3-4, אבל 1) ה3-4 שלהם הוא מעין מערך היברידי כזה, ויוצא שהם גם עולים בלא מעט סנאפס עם הגנה שהיא בעצם 4-3 ו-2) ביל בליצ'ק יודע להוציא את המקסימום מכל מיני כוכבים ממורמרים עם אגו גדול, כפי שכבר הוכח בעבר הלא רחוק. בקיצור, בשורה רעה לכל שונאי הפאטס באשר הם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
לפטריוטס יש מאה שחקנים בסגל LOL אך זה אמור לעבוד? השמן ישחק לצד ווילפורק או שתהיה רוטציה. אני יודע שהוא פחות או יותר השחקן בעל האופי הכי טוב ב-NFL, אבל אני מופתע מהקלות והמחיר שבה הרדסקינס שיחררו אותו. בכל מקרה, יש להם תחליף נפלא בדמות בארי קופילד, אחד מה-DL הכי אנדרייטד בליגה, שנתן לג'איינטס שנים טובות. עוצר ריצה פנטסטי אבל לג'איינטס יש את לינבאל ג'וסף ומרווין אוסטין שיתחרו על מקום לצידו של קאנטי. וה-DT הרביעי, ברנארד, צפוי להיחתך מה שכנראה יוריד את הג'איינטס מתחת לתקרת השכר. רג'י בוש עובר למיאמי. צעד טוב לשתי הקבוצות. אני חושב שהוא מיצה את זמנו בסיינטס, ובמיאמי יהיה לו תפקיד הרבה יותר גדול ומרכזי. הסיינטס הרוויחו הרבה מקום בתקרת השכר, ואני בטוח שגם מיאמי העבירה אליהם משהו בטרייד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx גם הבאקפילד של הסיינטס נראה טוב עם תומאס, אייבורי ואינגרם. אבל הטרייד הזה טוב מסיבה אחרת. זה כנראה מסמל את הישארותו של ברדשואו בג'איינטס, תודה לאל. דיווחו ששעות לפני שוויליאמס חזר לפנתרס הג'איינטס הביעו בו התעניינות רצינית. זה היה יכול להיות אחלה אבל אני חושב שברדשואו יותר טוב בשביל ניו יורק. אז קדימה, להחתים את המאדרפאקר! בורס פלרטט עם הג'איינטס ואומרים שזה יימשך גם מחר. אני אישית אומר לא תודה. סטיב סמית' הוא האיש בו צריכים להתרכז. ואם מתכננים להחזיר את שניהם ביחד - אז ממש לא. צריך את המקום בתקרת השכר, ועוד מקום ב-53 האנשים האחרונים. יש 11 רסיברים שהיו בשלב מסויים של העונה החולפת בסגל של הג'איינטס בעונה החולפת. תוסיפו לזה את ההוא מהסיבוב השלישי - 12 רסיברים שמתחרים על 8 מקומות בערך זה מספיק ודי, הן מבחינת המקום בסגל והן מבחינת הכישרון והתפוקה, לכן בורס לא נחוץ. בכלל, הוא יקבל תפקיד יותר חשוב בשיקגו או פיטסבורג. סידני רייס לסיאטל. וואו, חתיכת שדרוג. הייתי בטוח שהוא יישאר במיני אחרי החתימה של מקנאב, הם נראים לי מתאימים. לסיאטל יש התקפה מצויינת להוציא את עמדת ה-QB. מה הרדסקינס יעשו עם כל כך הרבה רסיברים? גפני, סטולוורת', מוס שחזר. אין להם אפילו QB! ועדיין - אופסיזן טוב לרדסקינס. אוטוגווה שחתם לפני השביתה, קופילד וג'וש ווילסון. ועכשיו אני קורא שבאבין באיגלס. פאק ג'איינטס להתעורר!1111 חייבים לשמור על קיוואנוקה, יומניורה, בוס, ברדשואו, סמית' ולהחזיר את סויבארט או אוה'רה כי אם רוב השמות האילו יעזבו המצב בזבל. אליאור, אתה באמת לא עצוב על העזיבה של אורטון? בעצם, תן לי לנסח את זה מחדש: אתה באמת לא עצוב על נתינת המפתחות לטים טיבו? ולנושא האחרון - נאמדי. אני בטוח ששני הצדדים רוצים שהוא יגיע לג'טס, אבל הם באמת יכולים להרשות לעצמם את זה? בכל מקרה, יהיה מפחיד לחשוב מה יקרה אם הוא יחתום. QB'S יסיימו מול הג'טס 8\30 ל-60 יארד? שגם ככה כל המסירות היו לטייט אנד? אני מקווה שהוא ימצא את עצמו במקום שהוא לא הג'טס, הקאובויס או האיגלס.
אין לסטילרס פני וחצי לשלם לפלקסיקו ואני לא מאמין שהוא יסכים גם לרדת למינימום וגם להיכנס על תקן ריסיבר שלישי בקבוצה. הוא יכול למצוא סיטואציות טובות יותר. בניו יורק ישלמו לו יותר ואחרי חודש הוא גם יהיה הריסיבר מספר אחד.
היינסוורת' כנראה ישחק לצידו של ווילפורק. ווילפורק ימשיך להיות ה-NT, כשהיינסוורת' יתפוס את עמדת ה-DE ב3-4, וייצור קו הגנה מפחיד לאללה עם ווילפורק וטיי וורן בעמדת ה-DE השנייה. קופילד באמת שחקן אנדר-רייטד שאני מאוד תופס ממנו. השאלה היחידה היא איך הוא יעשה את המעבר מה4-3 של הג'איינטס ל3-4 של הסקינס. ראינו כבר שחקנים גדולים (דוגמת היינסוורת') שלא ממש הצליחו לעשות את המעבר הזה. שזה אומר - חרא של התקפה. אתה יכול להביא את הרסיברים הכי טובים לקבוצה שלך - כשטרבאריס ג'קסון הוא זה שאמור לזרוק אליהם את הכדור מצבך גרוע. לא מבין למה בסיאטל בכלל טורחים להשקיע כל כך הרבה כסף בעמדת הרסיבר כשיש שם כזה בור בעמדת ה-QB. השמות שהזכרת הם כולם רסיברים שנמצאים כבר מעבר לשיא, ולא ברור כמה שנות פוטבול עוד יש להם ברגליים. וכן, אין להם QB בנוסף. אני עדיין לא הייתי מגדיר את האוף-סיזן של הרדסקינס כטוב לאור העובדות הנ"ל.
גפני עדיין שחקן איכותי. לא יותר ממספר 2 כמובן - אבל עדיין. מעניין כמה זמן ייקח לבריילון אדווארדס להוציא את עצמו באמצעות הפה הענק שלו אל מחוץ לסגל של הג'טס שגם ככה חייבים לחתוך די הרבה כסף מהתקרה. לדעתי מיני זכתה מן ההפקר. כן, יכול מאוד להיות שצריך למתג את מקנאב מחדש ולעדכן את המיקום שלו ברשימת הקווטרבקים (צניחה חופשית מטופ 5 לפני שלוש עונות), אבל עדיין. זה יותר טוב ממה שלקבוצות אחרות בלבל של מיני יש להציע. זה יותר טוב מאורטון, קולב או כל QB שהחליף קבוצה בעונות האחרונות בין אם בטרייד או בהחתמה חופשית. הציוות של מקנאב עם ALL-DAY גם אמור להחזיר לו את האופציות למצוא ריסיברים פנויים לראוטים פשוטים בלי צורך להתגבר על דאבל קאברג'. יש בשוק כמה ריסיברים שאיבדו מניות אבל עדיין יכולים לתרום לא מעט. הויקינגס יכולים בהחלט לדבר על התקפה חדשה לחלוטין אם ימצאו אחד כזה.
אריזונה שולחת את רוג'רס-קרומרטי + בחירת סיבוב שני תמורת קווין קולב. ההגדרה המודרנית לשוד. האיגלס גם משדרגים עמדה קריטית עם שחקן צעיר ומוכשר במקום להיכנס למלחמה (אבודה) על NA וגם מקבלים בחירת דראפט גבוהה אקסטרה... קווין קולב אגב יחתום על חוזה בקארדינלס ל-5 שנים תמורת 63 מיליון (21 מובטחים). מברוק. העיקר שמיאמי עדיין ממשיכים להתקמצן איתנו על בחירת סיבוב שני בשביל אורטון... אין צדק בעולם.
את הטרייד על אלברט השמן אפשר לסכם במשפט אחד: Low risk high reward. ברגע שזה לא נראה לBB הוא מעיף אותו ולא קרה כלום. ברגע שזה כן עובד אז הפטס שידרגו את ההגנה שלהם בחתיכת שחקן, וכולם יודעים שהוא מסוגל להיות מפלצת כמו שהוא הראה לפני שנפל לבור של סניידר בבירה. אגב, אם זה עבד עם קורי דילון ורנדי מוס אין שום סיבה שזה לא יעבוד גם עם היינסוורת', אני מקווה...
סיאטל יוצרים סביבה טובה לQB צעיר שיוכל לבוא ולהצליח. אני מסכים עם טרוואריס ג'קסון וצ'רלי וויטהרסט כנראה ההתקפה לא תהיה אחת מהמאיימות בNFL. אבל רייס סה"כ בן 24, גם מייק וויליאמס צעיר. האופנסיב ליין יורכב משני רוקיז, ראסל אוקונג ומקס אונגר (שנה שלישית) יחד עם רוברט גאלרי שהגיע מאוקלנד להוסיף קצת ניסיון. אני אוהב את השיטה הזאת. קודם בונים בסיס ואז מביאים את הפרנצ'ייז QB לקודקוד. קרול מאוד מדגיש את הפיזיות ואני אוהב את זה. וויליאמס 6-5, רייס 6-4, אפילו לטרווריס ג'קסון יהיה קשה לפספס מטרות כאלה. גם בסקנדרי המטרה היא לגדול פיזית ולעבור לפרס קאברג', נראה אם יגיע עוד חיזוק מעבר לדראפט...