בריידי, מאנינג, בריס ועוד שבעה שחקנים הגישו תביעה נגד הליגה בטענה שהייתה קונספירציה נגדם. http://sports.yahoo.com/nfl/news;_ylt=AgQP...labor-antitrust
וואו.. לפחות אני לא רואה מצב שדיוויד סטרן מפספס את ההזדמנות הזאת ונותן לNBA לשבות בזמן שאין פוטבול.. זה הזדמנות אדירה בשבילו - אתם יכולים לדמיין מצב שלא יהיה גם NFL וגם NBA? זה בלתי נתפס. מה הצפי כרגע? שכל העונה תושבת?
הצפי כרגע, לפי מה שהבנתי הוא לנסות ולאחד את איגוד השחקנים שוב, כדי להגיע להסכמה. כרגע אין עונה, אבל מקווים לפתור את זה. ביום שני אם אני לא טועה הצדדים הולכים לבית-משפט. נקווה לטוב! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
השורה התחתונה היא שבכל יום שעובר פחות או יותר כולם מפסידים כסף. אני לא רואה את שחקני הNFL, כמו כל עדת ספורטאים מפונקת אחרת - שוכבת על הגדר בשביל הבאים בתור. צו בית המשפט שמשך את השטיח מתחת לרגליי הבעלים בשבוע שעבר מבטיח שלשני הצדדים יש אינטרס לסגור את זה כמה שיותר מהר. מן הסתם כרגע נצטרך להמתין ולראות מי יוותר על האגו ויכריז ראשון שהוא מוכן לוויתורים... תהיה עונה, אף אחד לא מוותר על מיליארדי דולרים כל כך מהר. אבל זה ייקח קצת זמן.
דווקא הנקודה היא לא על ההבאים בתור אלא על אלו שנמצאים שם כעת. שתי נקודות המחלוקת העיקריות הם עונת 18 המשחקים שמשפיעה ישירות על כל השחקנים (ואם כבר תשפיע יותר על אילו המבוגרים שנמצאים לקראת פרישה) וחלוקת ההכנסות. הבעלים ינצחו באחד מהמאבקים האלו לפחות כי הם נעולים על מציאת מקור הכנסה נוסף ולבעלים יש הרבה יותר LEVERAGE מאשר השחקנים (לג'רי ג'ונס ובוב קראפט יש SAVING, מקורות הכנסה חלופיים ויכולת טובה יותר להתמודד ללא הNFL מאשר אנטוניו קרומארטי). אם הייתי צריך לנחש, הייתי אומר שהפשרה תהיה איפושהוא באמצע. לא מיליארד דולר, אלא 600 מיליון אקסטרה לבעלים. ואיזשהיא דחייה לרעיון 18 המשחקים, עם אופציה להכניס את הרעיון תוקף תוך 4 שנים או משהו.
שון, תשכח מעונה של 18 משחקים. Not gonna happen. וזה לא רק אתה, מי יתן לטמבל הזה לנהל לי את הארגון? אין פלא שהם הלכו לפירוק.
איזה דיכאון. סיפור השביתה הזה ממש הוציא לי את החשק מהענף בימים האחרונים. אפילו הידיעות על כך שצ'אד אוצ'וסינקו/ג'ונסון נבחן בקבוצת MLS בימים אלה לא מעלות חיוך על שפתיי. ועוד ארגון השחקנים רוצה להרוס את הדבר היחיד שנשאר לנו לצפות לו בימים אלה, הדראפט, ואוסר על הרוקיז הבכירים להגיע לאירוע כפי שמקובל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
כשמעורב כל כך הרבה כסף בספורט זה מה שקורה. לי אין בעיה שהשחקנים מרוויחים סכומים יפים, אבל לעתים אני חש שספורטאי צמרת בארה"ב פשוט מקבל הרבה יותר מדי כסף. אגב כנ"ל עם שחקני כדורגל בעולם. בסופו של דבר ספורט צריך להיות בריא לגוף ולנפש, צריך להיות מבדר ולא להפוך למשחק על כסף ושליטה. אנשים שעובדים למשל בסלילת כבישים נותנים הרבה יותר לחברה מאשר החבר'ה שמדי שבוע מבדרים אותנו. למה 'ג'ון דו' שעובד יום יום בעבודת פרך לא מקבל מיליונים ביום? אז החבר'ה ישחקו עוד שני משחקים, וואלה, כסף הם יקבלו בשביל זה, לא? אני לא חושב שצריך להיות בצד של נשיאי הקבוצות שגם נהנים מיליונים בשנה, אבל שני השחקנים חושבים שהם נשיאי העולם או משהו שכזה.
הטיעונים האלה מתאימים לימי המשיח. עד אז, העולם יישאר נאמן לסמל הדולר. כשג'ון דו יהיה חלק כזה או אחר מעסק שמניב זכויות שידור של 4 מליארד דולר - שידרוש כמה כסף שבא לו על סלילת הכביש. אין לי שום בעייה עם הסכומים ששחקנים מקבלים. יש לי בעייה עם חוזי הרוקיז. אם בא בעל קבוצה ומחליט משיקול מקצועי או עסקי לשלם לשחקן שנה שלישית ים כסף, אז אחלה. זו הקבוצה שלו, זה הכסף שלו, זה השיקול הבלעדי שלו. הוא חלק ממערכת. זה לגיטימי. אבל לבוא ולשלם לכל מיני ליצנים שבקושי ראו קולג'-בול (כשהשיקולים הם כמובן הזויים ונעים בין שתי מאיות שנייה ב-40 לשני סנטימטר בורטיקל - זו בושה.. מסתובבים בליגה שחקנים שעשו משהו בNFL ובקושי מקבלים חוזה כשהצוציקים האלה עושים שני אימונים וחצי ודופקים קופה. שיטת התשלומים חייבת להשתנות. רוקיז צריכים להרוויח חוזי מינימום באופן גורף בעונה הראשונה שלהם לטעמי. שהבונוס על בחירה גבוהה תהיה התחייבות על אורך החוזה או התחייבות עתידית לאחוז מסויים בחוזה הבא... משהו.
מזיזים את הבעיטה ל35, הטאצ'בק נשאר על ה-20. אני לא יודע, כל השינויים האלה, הם מנסים להרוס את המשחק...