מחר אגב נפתחת לה עונת הקולג'ים עם משחקי בית קלילים של UM חביבתי ואוהיו סטייט. אין איזה מצ'אפים מרתקים במיוחד במחזור הראשון, כי רוב הקבוצות הגדולות אוהבות לפתוח את העונה עם ניצחון קל וקובעות לעצמן בכוונה משחקי בית מול קבוצות קיקיוניות. אבל בכל זאת יש כמה מצ'אפים נחמדים, כמו אורגון סטייט-TCU בשבת בלילה, LSU-צפון קרוליינה בשבת בלילה ומשחק המחזור בויסי סטייט-וירג'יניה טק בשני בלילה. העיקר שמתחיל סוף סוף, כבר מגרד לי הגוף מהקריז...
יש לך זמן לפוטבול מכללות אבל לא לתחזק קבוצת פאנטזי 10 דקות בשבוע?! בוווז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx אם אני זוכר נכון, קראתי לא מזמן שפוקס מרחיבים העונה את הסיקור שלהם גם ברמת הקולג'ים ומוסיפים שידורים. לא יודע, אף פעם לא הצלחתי להתחבר לגירסה הצעירה של המשחק. זה תמיד נראה לי שכונתי בצורה כזו או אחרת. אני אוהב מאוד את האווירה והיריבויות, תוכניות הפריוויו נפלאות - אבל ברגע שמתחיל האקשן אני פשוט לא מסוגל להישאב לתוך העניין. אגב, פאנטזי - טרייד חביב לאללה. מפחיד לחשוב כמה דברים בליגה הזו משתנים מהר. לפני שלוש שנים מיילס אוסטין היה לוקח בשתי ידיים הצעה לסחוב את הקסדה של רנדי מוס מהספסל לחדר ההלבשה... היום כבר מעיזים להשוות את היכולות שלהם (נכון להיום כמובן..). לא יודע להגיד למי הטרייד היה עדיף היות ועדיין אין תשובה לגבי השאלה למי מבין השניים תהיה עונה טובה יותר.
אני לא יודע כמה זה יהיה חכם ופרקטי להעיף דאבל-קאברג' על מיילס אוסטין העונה. עונה סולידית לוויליאמס, עונת רוקי חביבה לדאז בראיינט וחזרה של בארבר לסיגנון הריצה שלו לתוך המגינים - ואף מאמן הגנה לא ירוץ כל כך מהר לשים את כל הביצים שלו על הגב של אוסטין. בעונה שעברה הקאובויז סבלו ממחסור באופציות טובות למסירה. הציפיות המוגזמות מוויליאמס שבכלל לא ידע שהוא כזה גדול גמרו להם את פתיחת העונה.. לקח להם זמן להבין שהאיש לא יכול להיות גו-טו-גאי. מה שטוב לדיטרויט לא בהכרח טוב לקבוצה של אמריקה. כרגע הם די טסים מתחת לראדר לדעתי. נהנים מקצת שקט לא אופייני. זה כמובן ישתנה אחרי שני ניצחונות - אבל בינתיים עושה רושם של שקט תעשייתי. אני חושב שהם הולכים לתת עונה מעולה בסטנדרטים שלהם. בקשר לטרייד, ראה את ההערה שצריפתי לך לדחייה..
חברים זה התחיל. בלי איזה הפתעות מיוחדות, אבל התחיל. מיאמי ואוהיו סטייט מטיילות שתיהן בבית כצפוי, במשחקים שהיו למעשה משחקי חימום לקראת הדבר האמיתי בשבוע הבא, מיאמי נגד אוהיו סטייט בהורסשו בקולומבוס אוהיו. ג'אקורי האריס של ה-U מול טרל פריור של הבקאייז במצ'אפ בין שניים מהקוורטרבקים המדוברים במדינה כעת. אוהיו סטייט נחשבים לפייבוריטים כמובן (הם נחשבים למועמדים רציניים לאליפות), אבל אני חושב שהעובדה שהמשחק משוחק בתחילת העונה, כשהקבוצות עדיין לא משומנות לגמרי ונוטות יותר לטעות, יכולה לאזן את המשחק ולשחק לטובת ה-U. מה גם שהפערים ביניהן לא כאלה גדולים גם ככה. בקיצור אני ממליץ בחום לכולם לצפות בשבוע הבא, בשבת בערב, ב-11.9, 22:40 שעון ישראל.
בטח התחיל. הבלאגן התחיל. עד שעשה רושם שהכל מתנהל על מי מנוחות בדרך לפיתרון האידיאלי - בירון לפטוויץ' נפצע אתמול במשחק ההכנה האחרון מול נמושות קרוליינה. קיבל מכה בברך הרבה אחרי זריקה וכנראה שיש נזק לרצועות. יפיייי. בסוף הפגישה של ביג בן עם הקומישנר היא רק מחר ואז גם יתברר על כמה משחקים ללא האיש הגדול מדובר. בינתיים על המגרש רות'ליסברגר נראה נהדר אתמול בדרייב וחצי שהוא הוביל. עד שביג בן יחזור הקבוצה תיאלץ להסתמך על דיקסון. מה שאומר בלאגן. אתמול הילד שיחק רק מהלך אחד כתוצאה מהפציעה של BL... כיאה למשחק קדם עונה טומלין נתן לקווטרבקים שלו רק 15 ניסיונות זריקה (4 QB's) והיתר הלך על הקרקע. ענארף. נחכה לדבר האמיתי. אטלנטה מגיעה להיינז פילד וחייבים לפתוח ברגל ימין אחרת גם יהיה מאוד קשה בשני משחקי החוץ שיבואו לאחר מכן (טנסי, טמפה). עוד מוקדם מדי להעריך אם בכלל יש לנו צ'אנס בשבוע 4 בחוץ מול הרייבנס...
וההשעיה אכן קוצרה לארבעה משחקים. טוב מאוד לקבוצת הפנטזי שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
כמו כל עונה, לכבוד פתיחת העונה, המהלך האהוב עליי בהיסטוריה של הפוטבול: http://www.youtube.com/watch?v=53imC4zojfc
טוב טוב הגמד נשלח היום בטרייד לדטרויט עבור ה-TE האליל דן גרונקווסקי (לא סגור על זה שאישתו יודע איך קוראים לו בכלל) ובחירת סיבוב 7. בסך הכל זה עלה לנו בבחירה ה-37 בדראפט שעבר (כשמאוולוגה ואוורט בראון עוד היו על הלוח) וה-16 אוברול השנה בה סיאטל לקחו את ארל תומאס שלדעת רוב המומחים יהיה הסייפטי הכי טוב שייצא מהדראפט, אבל בשביל מה שמקדי עולל בשנתיים שהוא בקבוצה מדובר בפינאטס... אני בטוח שלא היה לו קל היום לשים חותמת רשמית לליצנות שלי אבל זה נותן לי תקווה לשנה-שנתיים הבאות כשנקבל שיחה מ-GM שיציע בחירת סיבוב 8 על טיבו שהוא בעצמו יבין מה הוא עשה וישים את המפתחות.
ואנחנו שלחנו את הוש הביתה עם 7 מיליון דולר. אני מקווה שעוד מתבשל איזשהו מהלך להביא את וינסנט ג'קסון אלינו, כי עם כל הכבוד לקאמבק של מייק וויליאמס ולפרי סיזן המרשים של גולדן טייט ודיון באטלר הצעירים, חוץ מהוש אין לנו שום דבר מוכח שתופס כדורים. גם בעונה שנחשבה חלשה, הוא תפס מספר של כדורים ששם אותו במקום ה5 בפרנצ'ייז היסטורי, והעונה היה אמור רק להשתפר עם האסלבק בריא או לפחות QB מחליף יותר טוב מסניקה וואלאס. אם היינו לפחות שולחים אותו בטרייד אז בסדר, אני מבין שהיה צריך לקפוץ על ההזדמנות להשתחרר ממשכורת העתק שלו, כי אין לו הרבה עתיד אצלינו. אבל לטווח הקרוב השחרור שלו פוגע בנו, ואם אנחנו גם ככה משלמים לו באמת שאין סיבה להשאיר את העילוי בן אובומאנו ברוסטר על חשבונו. בנושא אחר, מישהו יודע מה זה אומר injury settlement? הבנתי ששחררנו את ניק ריד, שהוביל את הNFL בסאקס בפרי סיזן הקודם ונראה טוב בעונה הרגילה בדקות המעטות שהוא קיבל. העונה הוא היה אמור להיות הבק אפ הראשון לכריס קלמונס בעמדה החדשה שנקראת leo, שזה האנד שאמור להיות אחראי על הפאס ראש. הוא שוחרר בinjury settlement, אבל עד כמה שאני יודע הפציעה שלו לא ממש חמורה. בזבוז לדעתי לשחרר אותו, סה"כ הוא הראה לא מעט פוטנציאל, בטח שיחסית לבחירת סיבוב 7.
ריבאס סיים את ההולדאאוט. לפי דיווחים ראשוניים מדובר בחוזה ששווה 46 מיליון דולר (32 מובטחים) ל-4 שנים. בהתחשב בסכומים ששמענו בחודשים האחרונים - הג'טס יצאו בזול. לפחות עד 2012 כשריבאס שוב יחליט שהוא לא מקבל מספיק כסף. מישהו הביא הסבר מכתבה על הסיהוקס בפורום של דנבר (היו אמורים לעשות את זה עם סטוקלי אבל הבדיקות אתמול הראו שהפציעה חמורה מספיק בשביל IR Reaching an injury settlement allows Nick Reed to play elsewhere this season if he is able to recover. The Seahawks can also re-sign him, but Reed should have multiple opportunities around the league. It is a calculated strategy (especially if you want to retain Reed), but the Seahawks could be making the right decision here. The Seahawks could have placed Reed on IR and retained his contract, but he would be ineligible to play the entire season. If they did not place him on IR, he would take up valuable space while injured on the 53-man roster.
הוש חתם בבולטימור לעונה אחת. מהלך מפתיע בעיקר כי הרייבנס לא קושרו בכלל להוש במהלך הימים האחרונים, אבל מהלך מצוין עבור הרייבנס לדעתי. לא יודע איך זה ישפיע על מניית הפנטזי של הוש, אבל זה כבר עניין אישי שלי כבעלים שלו בליגה שלנו, וזה גם ממש לא שייך לדיון הזה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx זו עיסקה טובה גם בשביל הוש, שמקבל הזדמנות לשחק בקבוצה מנצחת, שעושה השנה קולות של קבוצה שמתכוונת ללכת עד הסוף. החוליה הבעייתית ביותר בקבוצה הזו בעונה שעברה, שהיתה גם ככה מוצלחת, היתה עמדת הרסיבר, והרייבנס טיפלו בבעייה הזו באופן אגרסיבי ויסודי הקיץ עם ההחתמות של בולדין והוש. עכשיו פתאום לג'ו פלאקו יש הרבה צעצועים לשחק איתם. זה הזמן שלו להתפוצץ על המגרש ובגדול. כדי לפנות מקום להוש הרייבנס שלחו את מארק קלייטון בטרייד לסט. לואיס תמורת בחירת סיבוב שישי. איזה מצ'אפ הולך להיות לנו במאנדיי נייט... הג'טס עם כל ההחתמות של הקיץ ועם דארל ריביס מול הרייבנס, שגם כן אמורים להיות מועמדים רציניים לסופרבול אחרי רכישות משמעותיות. יהיה חם.
למרות שמועות עקשניות על כך שצ'ארלי באץ' יוביל את הקבוצה למגרש מול הפאלקונס - טומלין מוציא היום הודעה רשמית לגבי הQB הפותח שלו ובוחר לג'וב את דניס דיקסון. אגב, מי שיתן לו את הכדורים יהיה מארקיס פיונסי הרוקי שמסתבר שנתן מחנות מעולים והוחלט לקדם אותו כבר עכשיו לעמדת הסנטר מבלי שנתנו לו אפילו להתאקלם לליגה כטאקל בצד ימין... העובדה שפיונסי תפס את הג'וב הפותח גרמה לכך שהוחלט לחתוך את ג'אסטין הארטוויג, אחת משתי ההחתמות היותר יקרות שהיו לסטילרס בשנים האחרונות מהפרי אייג'נסי. כמובן שאת ההחתמה השנייה, שון מיהן, חתכו בעונה שעברה אחרי שהארטוויג השתלט לו על העמדה. ככה זה עם החתמות יקרות בפיטסבורג. בקיצור, טומלין הולך חזק על האולד סקול סטילרס בתוספת הבלאגן הכביכול מאורגן של דיקסון. נקווה שההגנה שאמורה להיות העונה קצת יותר יציבה תצליח להחזיק אותנו עם הראש מעל המים.
ניצחון כביר לבויסי סטייט במשחק המחזור בקולג' פוטבול מול וירג'יניה טק החזקה. הקאובויס הצנועים ממשיכים להוכיח שהם לגמרי for real. בעונה שעברה הם סיימו את העונה עם מאזן מושלם ובכל זאת לא קיבלו צ'אנס לשחק על האליפות, אם הם יהיו undefeated גם השנה לא חושב שיהיה מישהו שיוכל למנוע מהם לשחק בגמר שוב. ובהתחשב בכך שהמשחק מול וירג'יניה טק היה המשחק הכי קשה בלו"ז שלהם יש סיכוי לא רע שזה אכן יקרה.