Super Bowl LIX

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏7/9/06.

1. KirkH Member

זה כל כך קלאסיק קאוובוייז. בחודש הקרוב הם ינפחו את הבלון למימדי על כמו כל עונה.

קצת קור והסיפרה 12 בלוח השנה יפנצ'רו את העניין הזה כמו תמיד. לטעמי מה שאנשים בדאלאס עוד לא הבינו זה שהבעייה שלהם בעונות האחרונות הייתה באמת בעייה של אופי - אבל לא של TO, להיפך, של כל המלוקקים שמשחקים בשביל הצילומים היפים והכניסות לפאוואר רנקינגס. כשזה מגיע ללרדת לדשא ולהתלכלך בשביל הניצחון אף אחד שם לא מסכן את הפדיקור. לא חושב שזה השתנה העונה.
    אני חושב שהכישלון שלהם בהבאה של ריי לואיס לקבוצה של אמריקה הצילה את העולם מחגיגות סופרבול נוסח טקסס.

2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מוצא חן בעיני בכלל, כמובן שלא ברמה האידיאולוגית אבל גם ברמה המקצועית אני לא רואה איך הוא יכול לתרום לנו. לא בכדי הוא בקושי שיחק עד כה בפילי, הם רואים אותו באימונים כל יום ויודעים מה הוא מסוגל לעשות. עדיף לתת עוד עונה לטרנט...

3. Pipe Member

פילי רוצה להפטר ממנו בשנה הבאה כי הוא יעלה לה 5 מיליון דולר. כשיש לך את מקנאב בקבוצה ובסביבה הכלכלית של היום זו פשוט הוצאה גדולה מדי עבור QB מחליף. בעיני אם גם בעונה הבאה הוא היה עולה להם 1.5 מיליון אז הם לא היו מחפשים להפטר ממנו.
    מקצועית, הבחור לא שיחק שנה וחצי פוטבול, עבר חוויה טרואמטית מאוד בזמן הזה והגיע במצב פיזי בעייתי לעונה הזו (12 פאונדס מעל המשקל הרצוי). הוא צריך זמן. הוא כבר לא יחזור להיות הQB האקספלוסיבי שהוא היה כי בכל זאת הגיל עושה את שלו אבל לוגית הוא רק אמור להשתפר ככל שיעברו החודשים. לשחק פוטבול הוא לא שכח, רצון יש לו, חובת ההוכחה היא עליו. הוא רק צריך לצבור מחדש את הכושר הגופני ואת הביטחון. בקבוצה שתתן לו את הבמה המרכזית, התהליך יואץ ויהיו לו יותר סיכויים להשתפר כי הוא ישחק הרבה יותר. בפילי הוא נמצא על המגרש אולי דקה בשבוע. כמובן שהוא לא יציג מספרים מרשימים בזמן הזה. לקבוצות המוזכרות כמעוניינות בו אין מה להפסיד ובעיני גם לבילס לא. זה לא שטרנט אדוארדס הוא כזה להיט גדול במיוחד שאי אפשר לספסל אותו...

4. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

בניגוד למה שמספרים בשמיים דווקא נחמד כאן על הקרקע. צריך מתישהו להתפכח ולהיזכר מי ומה אנחנו.

נתחיל בזה שהמשחק אתמול היה הגרוע ביותר של הברונקוס השנה. ועד לפני חודשיים מבחינתי תצוגה כזו הייתה בגדר חלום ככה שגם פרופורציות לא יהרגו אף אחד.

אני עדיין לא כ"כ יודע איך לאכול את ההפסד אתמול אבל סימנים חיוביים בטח שלא היו שם. שבוע שני ברציפות שמגיעה מולנו קבוצה עם אותה תוכנית משחק הגנתית וגורמת להתקפה שלנו להסתובב סביב עצמה. בחצי הראשון תיקתקנו יפה מאוד עם המסירות הקצרות לקזינו ובי מארש אבל כשזה הגיע לטריטוריה של הסטילרז, שממה ושיממון. דרופים לא אופייניים, פנאלטיז מטומטמים ושאר שטויות. פי 3 בטוטאל יארדס, פי 2 בהחזקת כדור, פיגור 7-3 במחצית. בחצי השני, אחרי ההתאמות של דיק לבו והכלום שמקדניאלס עשה במחצית זה כבר התחיל להיות רע. זה לא הגיוני שמשחק שלם אורטון לא ינסה זריקה לטווח שעולה על 15 יארד במקרה הטוב (זו בדיוק הסיבה שהסייפטיז של פיטסבורג הרשו לעצמם לשחק כמו ליינבקרס לכל דבר ועניין). הפרוטקשן מצויין, הרסיברים תותחים. זה לא הגיוני שבכל 3rd and long נלך על הסקרינס מול חבורת הרוצחים של פיטסבורג ונרים ידיים מראש על המשחק. אז נכון שלא הצלחנו להשיג כלום על הקרקע אבל מול הסטילרז אף אחד לא משיג וגם אם כן, בטח שלא בריצות up the middle שלא מובילות לכלום ורק מוכיחות לכולם שוב שעם פלייקולינג קונסרבטיבי שכזה לא נגיע ליותר מדי.
    עם האינטרספשן הראשון של אורטון אני עוד יכול איכשהו לחיות אחרי שהמגן היה לו בווריד, אבל השנייה פשוט הייתה אורטון הישן והרע. שום לחץ, רסיבר פנוי, ו-overthrown היישר לידיים של פולמאלו.

כל האנמיות ההתקפית הזו רק בלטה יותר לנוכח ההתעלות הגדולה של ההגנה. בחצי הראשון פשוט לא נתנו לסטילרז לזוז. גם בפעמים שביג בן האריך את המהלכים כהרגלו, הסקנדרי שלנו סגר הרמטית כל מטרה down the field ואפילו ההימור על פאקינג טיי לואו ב-man to man עם היינס וורד השתלם. אבל שוב, כמנהגנו בקודש, המשוואה של מחצית מדהימה-מחצית מזעזעת נמשכה ובחצי השני ביג בן עשה מה שבא לו. בדרייב הראשון הוא עבר עלינו בקלילות עד הטעות של ה-LT שלהם והחזיר אותנו למשחק, אבל מאז והלאה הייתה קבוצה אחת על המגרש. על הקרקע, באוויר, בהתקפה ובהגנה.

סך הכל זה נשמע לי הזוי ברמות מטורפות להיות מאוכזב אחרי הפסד לפאקינג סטילרז אבל עם איך שהעונה הזו מתפתחת אי אפשר שלא. 2 הפסדים רצופים אבל יותר מכל, החשש הגדול שעכשיו קבוצות יבוא ויסגרו לנו את הקצר ופשוט לא יהיה לנו מענה. סמכתי על מקדניאלס שיפיק לקחים מההפסד לבולטימור אבל אתמול ראיתי את אותו gameplan שמרני. עם זה אמנם ניצחנו את הפאטס והקאובויז אבל ככל שהעונה מתקדמת חייבים לפתוח עוד קצת את הפלייבוק ולהראות שגם ברחוק יש לנו מה למכור.
    משחק אחד מעל סנדי (ותודה לג'איינטס) ופתאום כל שבוע הופך להיות must win. הרד סקינס על הנייר נראים כמו התחלה לא רעה ואחת מ-4 הקבוצות שאנחנו אמורים לנצח עד סוף העונה. אני מאמין.

5. Pipe Member

גם כשהברונקוס עוד היו טיפה טובים יותר הם ירדו בפיגור במחצית הראשונה, המחצית השנייה כבר הייתה סיפור אחר. אחת התצוגות דומיננטיות שאני זוכר העונה מקבוצה כלשהיא. זה לא היה מוחץ כמו ה59-0 של NE על טנסי, אבל יש גם דרכים אחרות להביס. פיטסבורג פשוט owned דנבר. לבוא לקולורדו, מול מוליכת הAFC, ללא 4 שחקני הגנה פותחים, ולהתעלל בה כך, רספקט. הסטילרס הקבוצה השנואה עלי בליגה, אבל צריך להודות שהם פשוט מפחידים. משחק ריצה מרשים (אתמול מנדנהול היה one man wrecking crew. עשה מה שהוא רוצה מול ההגנה של דנבר, גם הרבה תודות לאופנסיב ליין הבלתי נלאה שיצר לו חסימות אבל היהודי הקטן ממשיך להתפתח לחתיכת שחקן), QB אידיאלי (שאתמול לא היה ביום גדול ועדיין ביג פליי אחד ברבע הרביעי, עם היכולת המדהימה שלו להאריך את הדרייב ולשמור על הכדור לאורך זמן למעשה ניצח לסטילרז את המשחק) והגנת בטון (טרוי פאלומלו צריך לקבל את מפתח העיר, או תואר אבירות. או משהו בסגנון כי פשוט אין דברים כמוהו בפוטבול). כשדברים מתחברים להם, אני לא יודע אם יש קבוצה בליגה שיכולה לנצח אותם.

6. Pipe Member

7. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

אחרי מופע אימים נוסף אני חושב שהגענו לשלב שאפילו אני מרים ידיים בקשר לג'יי קאטלר. זה כבר הופך הזוי משבוע לשבוע לראות איך כל פעם מחדש הוא סומך על הזרוע ומכריח זריקות לאיזורים שאפילו החלון הכי קטנטן לא נמצא בהם. והנטייה להוסיף חטא על פשע ולעשות את זה גם תמיד ברד זון זה כבר בכלל שיא השיאים.
    גם בדנבר הוא היה ככה אבל כמו שאמרתי מיליארד פעם כבר, האופנסיב ליין והרסיברים הצליחו לגרום לזה לא לבוא לידי ביטוי בצורה שזה קורה בשיקאגו, אבל זה פשוט בלתי נתפס מבחינתי החוסר אחריות הזאת. כמה משחקים של מיליארד אינטרספשנס הבן אדם צריך כדי לעשות pause ולחשוב שאולי אפשר גם אחרת? אולי עדיף לחטוף את הסאק או לזרוק לסיידליינס במקום לזרוק לטריפל קאברג?!

הכישרון שם, היכולת האתלטית והפיזיות גם, אבל קבלת ההחלטות זה משהו שהייתי בטוח שהולך להשתנות עם הזמן וקאטלר רק מוכיח את ההפך משבוע לשבוע. אז נכון שאין לו רסיבר אחד שיודע לרוץ ראוט כמו בן אדם או אופנסיב ליין טוב אבל זה עדיין לא תירוץ לביזיון כמו שהיה היום. בלתי נסלח.

17 INT ב-9 משחקים. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

8. Pipe Member

9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

כתבה מעולה שון... אני רק לא מסכים עם ההשוואה לקרבות כלבים מאחר ושחקני פוטבול נכנסו לעסק הזה מתוך בחירה ומודעות לסיכונים הפיזיים שכרוכים במשחק (אולי לא לסיכון לפתח דמנציה שהחוקרים שהוזכרו בכתבה גילו, אבל אין בנאדם שלא יודע שפוטבול זה משחק מסוכן). בהחלט כתבה מעוררת מחשבה...

10. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

11. Pipe Member

מתי הייתה הפעם האחרונה שאוצ'ו לא נקנס?

לגבי הנזקים, לראשונה נתקלתי בנושא בכתבה שקראתי בGQ בגליון לפני חודשיים. זמן קצר מאוחר יותר אף ניהלו על כך דיון בPTI ולפני שבוע נתקלתי בה בניו יורקר. לאט לאט הנושא כאן נכנס לעניינים, וטוב שכך כי בהחלט מדובר בתופעה שאסור להתעלם ממנה.
    http://www.gq.com/sports/profiles/200909/n...ory-concussions
    (הכתבה מGQ מוסיפה צד אחר לנושא שלא דובר עליו בניו יורקר והוא ההתעלמות המוחלטת של הNFL והיחס המזלזל והמשפיל לאחד משני הרופאים שאחראים על הגילוי, ד"ר אומאלו. בהחלט שווה לקרוא. מעורר מחשבות לא מעטות על צורת ההתנהלות של הליגה והעומדים בראשה.

אגב, השבוע שמעתי שהמקרים הנ"ל הם אחת הסיבות המרכזיות שברייאן ווסטברוק שחטף זעזוע מוח לפני כשלושה שבועות מאוד נזהר בחזרה שלו למגרשים.

12. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

יום שידורים גדול בקולג'ים היום, כשאנחנו זוכים לקבל את 3 האימפריות הבלתי-מנוצחות של הענף על מסכינו, אחת אחרי השנייה. זה מתחיל ב-19:00 בפוקס עם טקסס שמתארחת אצל ביילור, ממשיך עם פלורידה אצל דרום קרוליינה (גם כן בפוקס) ונגמר בלילה באלבמה אצל מיסיסיפי סטייט (ESPN). מדובר ב-3 משחקי חוץ נגד קבוצות שהן אומנם לא מדורגות ומגיעות אליהם כאנדרדוגיות ברורות, אבל בכל זאת משחקים שהפתעה אפשרית בהם ובמקרה שכזה כל הקלפים ייטרפו במירוץ לאליפות. ובעיקר מדובר בצ'אנס לראות את 3 המועמדים העיקריים להייזמן, קולט מק'קוי של טקסס, טים טיבו של פלורידה והראנינג באק החייתי של אלבמה מארק אינגרם.

13. Pipe Member

לא יודע, מחזור יבש משהו בעיני. ביילור לא קבוצה טובה במיוחד וטקסס לא תמעד מולה (הימור שלי, נצחון בהפרש של 3 TD לפחות ללונגהורנס), דרום קרוליינה תתקע מול ההגנה האדירה של פלורידה (מינימום 2TD לגייטורס) ורק המשחק של באמה במיסיסיפי איכשהוא קרוב ללהיות תחרותי וגם שם אני לא צופה הפתעה. הסיפור הגדול של המחזור הוא מצבו של צ'ארלי וייס בנוטר דיים (נושא מעניין לכשעצמו אבל הקבוה כלל לא בתמונה לשום BOWL משמעותי...), כל השבוע בתקשורת מדברים על המשחק שלהם בפיט שגם משודר בפריים טיים בטלוויזיה ארצית וזה אומר הכל.
    המשחק היחיד עם משמעות כלשהיא לגבי הBCS TITLE הוא יוטה בTCU. זה עוד רחוק מאוד אך במידה וTCU ישארו בלתי מנוצחים ובמידה וטקסס וסינסי ימעדו, הקולג' הצנוע מהקונפרנס עוד עשוי למצוא עצמו במשחק האליפות.
    גם המשחק של איווה (10) בהורס שו מול אוהיו (11) שווה צפייה, ולו רק בגלל 90 האוהדים הנלהבים בקולומבוס שבקביעות צובעים את המגרש בקולומבוס באדום והאווירה שם תמיד אדירה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/11/09
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי את התקציר של המשחק וחשבתי לי: "האם הטרייד בין קאטלר לאורטון בסופו של דבר רק עשתה טוב לברונקוס?" אולי לקאטלר אין רסיבר אמיתי בשיקאגו, אבל על הנייר אורטון היה אמור להיות פלופ רציני. לא נראה לי שיותר מדי אוהדים בשתי הקבוצות ציפו למציאות של היום.

הלילה מפגש מרתק בין פייטון לתום, לפני זה משחק לא פחות חשוב ומעניין בין הסטילרס לבנגלס. האם לסינסנטי בנתיים יש עונה יותר טובה מהצפוי?

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא חשבתי שאני מסוגל ליהנות ככה מ-60 דקות נטולות טאצ'דאון... Cincy is for real! בהתקפה תמיד היו להם כשרונות, והעניינים בד"כ קמו ונפלו על כשירות הברך של קארסון פאלמר, אבל השינוי שההגנה שלהם עוברת החל מאמצע העונה שעברה פשוט מדהים. מהקבוצה עם החומר האנושי הכי רקוב ב-NFL הם הפכו לקבוצה של נשמות בהגנה, בעיקר בזכות כמה דראפטים מוצלחים מאוד. הם עברו שינוי תדמית רציני גם בסגנון המשחק, מקבוצה יפה ונאיבית שמסיימת משחקים בתוצאות גבוהות ורק זורקת את הכדור כל המשחק הם הפכו לקבוצת פוטבול קשוחה ומאוזנת. איך אפשר שלא לאהוב את שלישיית הסמואים שלהם, מאוולוגה, פקו ופאננה, שבכל מהלך שופכים מנוע ולא מוותרים עד השנייה האחרונה? או את הקורנרים הצעירים והמוכשרים הול, ג'וזף וטרנט ששיתקו היום את הולמס ושות' וגם הביאו למספר סאקים על ביג בן בזכות הקאברג' ההדוק שלהם שלא איפשר לו למצוא מסירה בזמן. מייקל ג'ונסון הפאס ראשר הצעיר גם כן מראה ניצוצות של גדולה וההגנה של סינסי הוכיחה היום שהיא אחת החזקות בליגה. וזה עוד בלי ה-איש שלהם מפתיחת העונה אנטואן אודום.

פיטסבורג ייאבקו על הויילדקארד? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏16/11/09