מה חשבת שהולך בדיוק לקרות כשאמרו לשנהאן שלום ולהתראות? המשך הדרך? דנבר הלכה על בנייה מחדש ביום בו היא נפרדה מהמאמן שבנה אותה. מי שלא הבין את זה אז (קאטלר) מבין את זה עכשיו. הצעדים של צוות הניהול החדש עד עכשיו סופר הגיוניים. יצליח או לא יצליח זו כבר שאלה הרבה יותר מסובכת שאת התשובה עלייה אני מניח שלא נקבל כבר בעונה הקרובה (למרות שבעונה שעברה ראינו כמה וכמה תקדימים לקבוצה שממציאה את עצמה מחדש לחלוטין בתוך עונה אחת כולל מהפכים מצד אחד של הטבלה לצד השני..)
כן, ציפיתי שלא ייגעו בהתקפה מס' 2 בליגה שמורכבת מצעירים שזה עתה הבשילו. (אני נשמע כמו תקליט שבור אבל אין מה לעשות). ציפיתי שינסו אשכרה לתקן דברים שהם טעוני שיפור. וכאלה תודה לאל יש בדנבר בשפע. אבל אלה דרישות מוגזמות, אני יודע... אחת הסיבות העיקריות לפיטורים של שנהאן הייתה חוסר היכולת שלו לעשות משהו בהגנה. על הבחירות דראפט הגרועות של שחקנים שלא ראו דשא בכלל. עם ההתקפה אין ולא הייתה אמורה להיות בעיה לכל בן אדם שפוי שנכנס למערכת. אבל מקדניאלס בא מהפאטריוטס כאיש שהמציא את משחק הפוטבול, הוא הרי היה עובד באימונים עם טום בריידי הגדול והרים את מאט קאסל מהאשפתות, אז יש לו זכות לעשות דבר כזה ליצני שעוד ייחשב אחר כך כ"סופר הגיוני"? בולשיט. זה שקול למצב שבו לפיטסבורג הייתה בעונה שעברה התקפה מזעזעת שלא הייתה מצליחה לקנות טאצ'דאונים ושנה אחרי היו מביאים איזה מוח הגנתי שהיה מעיף את קייסי האמפטון כי הוא מאמין בהגנת 4-3, או משהו בסגנון.
מילא להישמע כמו תקליט שבור, אבל למה להמשיך עם המנטרות. התקפה מספר 2 בליגה לא הגיעה לפלייאוף, איזה עוד סימנים בדיוק אתה צריך לכך שזו לא הדרך?
התקפה מס' 2 בליגה שעם חיזוקים נורמלים בהגנה יכלה לדבר חזק עוד הרבה שנים. זאת הדרך שאני מאמין בה. וזאת הדרך הכי הגיונית שדנבר הייתה צריכה ללכת לפיה.
קירק, אליאור אומר שאפשר היה לא לגעת בהתקפה בכלל, להביא שני שחקנים להגנה בפרי אייג'נסי, עוד 3 שחקנים להגנה ב-3 סיבובים הראשונים בדראפט והעסק כבר היה נראה יותר טוב. התקפה מס' 2 בליגה עם כמה חיזוקים נקודתיים בהגנה כן יכלה להגיע לפלייאוף. לא ההתקפה היתה הבעייה של הברונקוס, והיה אפשר לשפר את ההגנה שם גם עם ההתקפה הקיימת, זה לא שהם אינדי שם ההתקפה מלאה בשחקנים יקרים שאוכלים להם את כל השכר.
אליאור אתה מתייחס לזה כאילו ההתקפה הולכת לאבדון. יש לכם תאקל צעיר ומוכשר שכבר היום הוא אחד הטובים בליגה, חוליית רסיברים נהדרת שלא מאפשרת הרבה דאבל קאברג' במשחק ואני לא יכול לספור כמה ראנינג בקס הראו יכולת לא רעה בכלל אצלכם בעונה שעברה (גם אם חלק עזבו באוף סיזן). בעמדת הקוורטרבק אמנם אין לכם סופרסטאר, אבל שחקן שהוכיח את עצמו לפחות עונה אחת כסטארטר לגיטימי. נכון, הוא לא קאטלר, אבל הוא לא רחוק שנות אור ממנו. אל תקבור את הכל לפני שנתת לזה הזדמנות...
אני נותן לזה להזדמנות אבל כל המהות של העניין מרתיחה אותי ואני לא ישלים עם הטרייד הזה לעולם. קאטלר לא היה כל ההתקפה שלנו אבל אנשים שלא עקבו אחרי הקבוצה לאורך כל העונה לא מבינים איזה חלק משמעותי הוא היה בפאזל. הבדלי הפוטנציאל בין מה ששהתקפה יכלה להציג איתו לעומת מה שהיא עשויה להציג עם אורטון היא כן של שמיים וארץ, אבל אני הכנתי את עצמי כבר לסוג התקפה שונה לחלוטין מזו שראיתי בעונה שעברה. לא יותר שוט-אאוטס, לא יותר משחקים של 400 יארד, לא יותר קאמבקים ברבע האחרון בפיגור של 21 נקודות. (תלוי בהגנה כמובן אחרת בכלל הולכת להיות שנה מהסרטים...) עכשיו הולכים על ה-patriots way, על "ק"ב סיסטם", שיהיה בהצלחה עם זה. אני אמנם לא מבין ולא אבין בחיים למה היה צריך להגיע לזה אבל שיהיה. אי אפשר להגיד שלא יהיו לאורטון את כל התנאים להצליח עם קו התקפה צעיר ומצויין ורסיברים תותחים כמו שהזכרת. אני לא חושב שתהיה לנו התקפה גרועה בעונה הבאה או משהו בסגנון אבל אני כן משוכנע שתבוא ירידה ברמה ותמיד אני יהרהר מה יכול היה להיות במידה וקאטלר עומד מאחורי הסנטר.
אגב, יש חדשות לא פחות גדולות מהסיפור של קאטלר והן מגיעות מכיוון הג'איינטס שחתכו היום את פלקס. לאור העובדה שהם לא הצליחו (או לא ניסו בכלל) להנחית את הושמנזדה, אני מניח שהאופציה האחרונה מבחינתם היא אנקואן בולדין. אם אני לא טועה עכשיו יתפנה הרבה מקום בתקרה ללא החוזה של פלאקסיקו ואולי אפשר לעבוד על משהו, אחרת העונה של הג'איינטס תיראה כמו הסיום שלה. קבוצה מפוצצת בכישרון אבל כשזה יגיע למסירה הקריטית ולאיליי לא יהיה את הגו טו גאי שלו, זה לא יילך.
אפשר היה?! ברור, אם הפרנצ'ייז קווטרבק האפס שלהם היה מבין שזה שהצוות המקצועי שלו מברר מה השווי שוק שלו לא אומר שרוצים לראות אותו מחר במדים של קבוצה אחרת. ברור שאפשר היה, אבל מישהו החליט לבכות ולשבור את הכלים. אני בטוח שמקדאניאלס לא רצה לראות את קאטלר הולך בתמורה לקאסל אחד על אחד. זה דבילי וחסר הגיון לחלוטין. אבל קאטלר סידר לו את כל העניינים. גם נפטר מאפס חסר נאמנות וגם השיג תמורתו קווטרבק שהוא יכול לעבוד איתו פלוס שתי בחירות סיבוב ראשון.
מוזר. הרדסקינס ניסו בשבוע שעבר לקמבן את קאטלר על חשבון ג'ייסון קמבל, עכשיו הם הביאו לביקור את ביירון לפטוויץ' שהוא אחד ה-QB היותר בכירים בפרי אייג'נסי וכנראה שגם יחתימו אותו - ועדיין, באופן פשוט הזוי, למרות שהאיש שפחות או יותר המציא אותו בעונה שעברה מחדש מחפש תחליפים, כל מה שיש לג'ייסון קמבל להגיד זה שלא רק שהוא נשאר, הוא גם ישמח להיאבק עם כל אחד על הג'וב ושאלה החיים ב-NFL. קאטלר כבר היה מבקש להשתחרר בשלב הזה. אם לפטוויץ' באמת יסגור בוושינגטון אני מניח שמהר מאוד הסטילרס יסגרו עם צ'ארלי באץ' על עוד עונה כצלם חתונות. שנה שעברה הוא עלה פצוע לצלם את הסופרבול!! מגיע לו להמשיך..
מי לעזאזל מנהל את העיניינים באוקלנד? שנה שעברה נתנו לראסל הסוס להשתפשף בדרך לשום מקום. עכשיו הם נזכרו להחתים לו QB ותיק כדי שילמד אותו איך משחקים? גארסיה סוגר לעונה, שמן הסתם גם תהיה עונת פרישה בחור השחור.
העניין שאולי הכי מדהים, למה שחקנים עוד חותמים שם? האם ג'ף גרסיה עד כדי כך מיואש? אולי זאת האמונה שאיכשהו הקבוצה בעונה הבאה תראה יותר טוב, אבל באמת אין לי מושג למה בכלל רוצים להתקרב לאיצטדיון שלהם.
ג'ף גרסיה כנראה באמת מיואש, כי הוא חותם באוקלנד על תקן בקאפ. נכון לעכשיו כמובן. ברור שברגע שראסל יתחיל להסריח את המגרש גרסיה שוב יתפוס את עמדת הסטארטר, כפי שהוא עשה בכל מקום אליו הוא הגיע בשנים האחרונות. אבל לפחות בתחילת הקריירה שלו באוקלנד הוא יהיה מחליף. למה שחקנים באים לשם? כסף... מה גם שבשביל גרסיה זו גם חזרה לאיזור ה-bay area שם הוא עשה את מיטב שנותיו. פלקסיקו ממשיך להיות ילד טוב נראה לי שהוא בכח רוצה לגמור את הקריירה... קלן ווינסלו הפך ל-TE היקר בהיסטוריה
עם כל הפירסום הרע והניהול המחפיר - אוקלנד עדיין שם גדול בפוטבול. עם קהילת אוהדים מההזויות והמטורפות ביקום. אין ספק שכבר כמה שנים אל דיוויס עושה שם דברים הזויים, אבל באיזה שהוא מקום הם תמיד שומרים על רמה מסויימת של כישרון בלתי ממומש. אז נכון שמאז ימי צ'אקי העליזים במפרץ עברו כבר די הרבה שנים אבל אני חושב שהם עדיין במרחק החלטה אחת נכונה של אל דיוויס מחזרה לעניינים.