פארב פרש סופית (אם יש אצלו דבר כזה) והשאלה היחידה שיושבת לי בראש היא: בשביל מה לעזאזל הוא היה צריך את זה. זה לא יכתים לו את הקריירה הכל כך מפוארת מן הסתם, אף אחד לא באמת הולך לזכור את העונה הזו בעוד חמש או עשר שנים - ולכן גם נשאלת השאלה, על מה ולמה הייתה כל המהומה בקיץ, בשביל העונה הזו? זהו, זה מה שהוא היה צריך, שהראנינג בק שלו ילכלך עליו בתקשורת כדי לפרוש?
everybody get paid! אם לא סיפרתי פה את סיפור המפגש האקראי שלי עם ברנדון ג'ייקובס ברחובות ניו יורק אז המשפט הזה היה הפאנץ' ליין של השיחה שלי עם ביג ברנדון. שמח בשבילו שהוא מקבל את הכבוד הראוי לו, אחרי שעד עכשיו הוא שיחק תחת חוזה רוקי די מעליב, מאחר והוא בחירה נמוכה יחסית בדראפט.
התפתחות מעניינת סביב מייקל ויק העניין הוא מי רוצה לקחת את הסיכון? בזמנו לא כל כך התעניינתי בנושא, אבל עכשיו אני מבין שהוא הורשע בגלל שבבית שבבעלותו הוא ניהל במשך 6 שנים ביחד עם כמה חבר'ה אחרים קרבות כלבים אכזריים. לפני שקראתי עכשיו את ההסברים בויקיפדיה אני אמרתי לעצמי: "אני חובב חיות, יש לי בבית כלב שאני מטייל איתו פעמיים. כולנו בני אדם ואני חושב שכמה שנים בכלא אמריקאי כבר ישנה את ויק לנצח." העניין הוא שדי הזדעזעתי מאורך הפעילות ובעיקר מהשיתוף הפעיל של ויק בפעילות האכזרית. אני לא יודע אם כאוהד הייתי רוצה איש כזה במערכת שלי למרות שאני באמת מקווה שהחיים בכלא השפיעו עליו לטובה. אם בכנות יתנצל בפומבי על הפשעים האלה ואולי ישקיע מהיום כסף למען כלבים ובעלי חיים אחרים אני בכנות הייתי נותן לו הזדמנות נוספת. לגבי ג'ייקובס, הוא הרוויח את לחמו ביושר. פארב? העונה האחרונה מבחינתי היתה מיותרת ועכשיו הוא אולי פורש סופית. אחרי כל העניין עם גרין ביי הייתי רוצה לשאול אותו בכנות: Brett, was it worth it? ולסיום, אני יודע שיש פה אוהד שמאד אוהב את קורט וורנר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx http://www.youtube.com/watch?v=fIGLW6g6qaQ לבטח ייצטרף בקרוב לתכנית dancing with the stars...
אני לא רואה את ויק מחכה בבית יותר מדי זמן לטלפון. במידה והוא יהיה מסוגל לחזור לעצמו מבחינת יכולות פיזיות ואולי אף יותר מזה, להפנים שהוא כבר לא יוכל להרוויח את הסכומים שהוא הרוויח באטלנטה (לפחות לא מייד עם הקאמבק...) - אני כבר די רואה איך האמריקאים הופכים את זה לעוד סיפור חזרה מן הכפור מתקתק ודביק כמו שרק התקשורת האמריקאית מסוגלת לעשות. לא מאמין שקבוצה כמו דיטרויט למשל תעסיק את עצמה בשאלות הנוגועת באתיקה אם יהיה לה צ'אנס להחתים פרנצ'ייז פלייר כמו מייקל ויק. האמת, אני גם לא ממש מבין על מה כל הרעש. כן, זה לא הומאני, כן, הוא ניהל קרבות כלבים - הרי כבר ראינו שחקני פוטבול או לצורך העניין ספורטאים מפורסמים, שפושעים בצורה חמורה בהרבה כנגד האנושות וממשיכים לשמור על הסטאטוס התקשורתי שלהם ללא פגע פחות או יותר. להגיד שאסור להחזיר את ויק לפוטבול כי הוא לא מייצג את התדמית שגודל רוצה שתהיה לשחקנים שלו זה אחד האבסורדים הגדולים ששמעתי (שוב, אפשרי רק בארה"ב), הרי גודל החזיר העונה ובטח יחזיר שוב פעם את פאקמן וכל רוצח / אנס / מסומם שיגיד בעיניים מספיק דומעות למצלמה שהוא מצטער. אז את מייקל ויק שישב שנתיים בכלא ושילם את חובו לחברה לא יחזירו? הולכת ומתפתחת פגרה מאוד מאוד מעניינת. הפרשנים מדברים על הרבה מאוד תנועה באוף סיזן הזה. צריכה להיות עכשיו תנועה רצינית של קווטרבקים, יש את סיטואציית קארוליינה שלא תוכל להחזיק בשלושת שחקני קו ההגנה שלה ויש גם כמה וכמה ריסיברים נהדרים שכנראה יחליפו סוף סוף מדים העונה. הולך להיות מעניין. שווה לעקוב אחרי הבלוג של שאפטר שעכשיו גם נכנס יותר לקטע של הצ'אטים עם הגולשים ועונה כל פעם על הרבה שאלות בנוגע לתנועות הצפויות.
ויק יחזור כמו גדול, על אפם וחמתם של רבים (כולל אותי), כי כמו שקירק אמר, לא חסרים תקדימים לשחקנים שהיו פושעים מורשעים שפשעיהם נסלחו להם, אין סיבה שדווקא לויק הנתעב לא יסלחו. נאחל לו להיתקע בדטרויט ולשבור שם את שתי הרגליים כבר במשחק הפרי-סיזן הראשון. באמת אמור להיות אוף-סיזן יחסית מעניין ורווי באקשן, בטח ובטח בהתחשב בכך שהאוף-סיזן ב-NFL בד"כ דל יחסית באקשן בהשוואה לענפים אחרים, ובכלל בפוטבול שחקנים טובים לא מחליפים הרבה קבוצות בקריירה אם בכלל. ועכשיו נזכה לראות כמה מהשמות הגדולים של הענף עוברים קבוצות. הזכרת את קרוליינה, הזכרת קוורטרבקים ורסיברים, חובה להזכיר לדעתי גם את שלישיית הליינבקרים של הרייבנס לואיס, סקוט וסאגס, שלושתם שחקנים חופשיים כשהרייבנס יהיו מרוצים אם הם יצליחו לשמור שניים מתוכם. גם ג'ייסון בראון, הסנטר של של הרייבנס ואחד הסנטרים הטובים בליגה, צפוי להיות סחורה חמה בפגרה הקרובה ואני מקווה שאנחנו נשים עליו את היד. הרבה קבוצות בליגה משוועות לסנטר ברמה, בראון הולך להיות איש עשיר מאוד בקרוב. גם ג'ף סאטרדיי ומאט בירק הותיקים פרי אייג'נטס וגם לא הייתי מתנגד לראות אחד מהם בשנתיים-שלוש הקרובות בכחול-אדום של הבילס. איך נסחפתי פה בדיבורים על סנטרים... ככה זה כשיש פגרה.
ל-T.O לא משעמם בפגרה תואר MVP שני רצוף שלו במשחק האולסטאר של הסלבריטי, שימו לב לדאנקים שהוא דופק שם, מדהים לראות בכל פעם מחדש את האתלטיות של הספורטאים האלה. בכלל זה דבר שכיח בקרב לא מעט צעירים אפרו אמריקאיים שאשכרה ניחנים בכשרון ב-2 ענפי ספורט במידה שווה וצריכים לבחור על מה ללכת. הדוגמה הכי טרייה שיש לי בזיכרון היא דניס דיקסון שיכל לבחור בין בייסבול לפוטבול ובסופו של דבר בחר בפוטבול. היום הוא ה-QB השלישי של אלופי העולם...
לא רק אפרו-אמריקאים, לא רק... קח לדוגמא את ג'ף "שארק" סמרדזיה שהיה לפני שנתיים אחד השמות הלוהטים בדראפט בעמדת הרסיבר ובחירת סיבוב ראשון מובטחת ובסוף העדיף ללכת ולהיות פיצ'ר בשיקגו קאבס (והוא כבר משחק ב-ML. באמריקה מעודדים כל בנאדם עם כישורים אתלטיים לעסוק בכמה שיותר ענפי ספורט אפשריים, וכך יוצא שכמעט כל שחקן מקצועני באחת הליגות הבכירות היה כוכב בתיכון ב-3/4 ענפים. לברון ג'יימס באופן לא מפתיע היה רסיבר אדיר בתיכון ונבחר לנבחרת של הסטייט של אוהיו, שזו אחת ממדינות הפוטבול הגדולות בארה"ב, עניין שעלה לאחרונה לאחר הפרסומות שלו לסטייט פארם בהן הוא חולם על עצמו משחק בקליבלנד בראונס. כבר דיברנו על זה בעבר והובאו כאן מספיק דוגמאות. כנראה שאחד ההסברים לזה ששם יש כל כך הרבה שחקנים שיכולים לשחק מספר ענפים ופה בישראל אפילו בגילאי הנוער אין מישהו אחד שיכול לשחק גם כדורגל וגם כדורסל ברמה גבוהה הוא שכל הענפים של האמריקאים מבוססים על אתלטיות, ואם אתה אתלט אתה תמצא את מקומך בכל אחד מהם. וזה לעומת כדורגל שאתלטיות חשובה בו אך ממש לא תנאי מספיק (או אפילו לא הכרחי, ראו את מסי). אגב אם אני לא טועה אוצ'ו סינקו היה כדורגלן מוכשר שחלם כילד על קריירת כדורגל מקצועית. TO נראה מרשים מאוד בהיילייטס. נתן משחק מגוון לאללה, דאנקים אדירים, שלשה, אסיסט יפה, לא one trick ponny. אותי הרג שמייקל רפפורט היהודון הזה דפק לו שלשה על הראש ואז עשה לו טראש טוק ידידותי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
האם יש עוד הוכחה שהקארדינלס אולי נדפקו ברצינות בסופרבול? הליגה קנסה את סנטוניו הולמס בעשרת אלפים דולר על החגיגה ה'מוגזמת' שלו כשתפס את הכדור באנד זון של אריזונה. עכשיו מה היה קורה אם היו נותנים לאריזונה את היארדים של העבירה? האם הקארדינלס אולי בסוף כן יכלו להגיע לרחבה של הסטילרס?
תגיד אתה נורמאלי?! אני אומנם לא אובייקטיבי בשיט, אבל הדבר היחידי שנדפק כאן הוא חוש הכיוון של גודל. קוד לבוש זה אחלה, להחמיר עם פושעים זה נפלא, לדפוק את מי שמשתין על החוקים זה מתבקש - אבל החוקים הכל כך נוקשים נגד החגיגות באנד זון הם מופרכים בכל רמה ומידה. זה תמיד כיף לראות שחקנים שהולכים עם החגיגות עד הסוף, גם אם זה במחיר של כמה דולרים מהמשכורת. לא חייבים לעשות מזה קריירה כמו אוצ'ו סינקו, אפשר סתם לחגוג בסטייל. אגב, הקומישינר והאנשים שלו יוצאים די דבילים. אם כבר, סאנטוניו היה צריך לקבל את הקנס על החיקוי של העורב הדרוס מול הרייבנס...
אני עם קירק 100% בנושא הזה... מנסים להוציא את כל הכיף מהמשחק. איך הם מצפים שהוא ישלוט בעצמו ולא יחגוג? הבנאדם הכניס שנייה קודם לכן את ה-TD הכי גדול בתולדות הסופרבול. קירק אם כבר אתה פה אתה מוכן להסביר לי למה עשיתם פרנצ'ייז טאג למקס סטארקס? יכול להיות שהוא אפילו לא יפתח בהרכב בעונה הבאה, ובכל זאת החתמתם אותו על חוזה של סביבות ה-9 מיליון דולר לעונה הקרובה. אני מבין שאתם רוצים insurance, אבל אפשר להביא insurance בהרבה פחות כסף...
אם אני מבין נכון ובענייני החוזים ב-NFL ומשמעותם זה לא תמיד המצב - אז זה מצב של win win... זה שהוא לא פותח באופן קבוע זה נכון, אבל זה לא שיש עשרות אופציות טובות יותר בחוץ על התפקיד הזה. בסטילרס אוהבים יציבות והמשכיות. הוא לא הסכים לחתום לתקופה ארוכה ואני מניח שהציעו לו קצת יותר כסף - ככה שלשלם את התוספת באחוזים למשכורת גם ככה היו משלמים. גם שנה שעברה סטארקס היה עם הפרנצ'ייז טאג. אין מישהו אחר שחשוב לשמור עליו בלי חוזה וחבל לוותר על האופציה הזו. כשהסצנאריו הגרוע ביותר הוא לקבל על סטארקס 2 בחירות סיבוב ראשון - לא נראה לי שמישהו התלבט יותר מדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
אבל לבטח היה אפשר להחתים אותו על חוזה לכמה עונות שהיה נותן 3-4 מיליון דולר לעונה, וגם זה חוזה לארג'י כי בק-אפים באופנסיב ליין לא עושים כאלה סכומים כעיקרון. הוא היה לוקח חוזה כזה בשתי ידיים. 9 מיליון דולר לעונה לאופנסיב ליינמן מחליף... תמוה. אגב היום יום האימונים הראשון בקומביין, כשהמתאמנים יהיו אופנסיב ליינמן, טייט אנדים וספציאליסטים. זה עשוי לעניין אותך קירק כש-99% שבחירת הדראפט הראשונה של הקבוצה שלך תהיה אופנסיב ליינמן, וזה גם מעניין אותי כשהקבוצה שלי צריכה גם סנטר (ויש יופי של סנטרים בדראפט הזה) וגם טייט אנד.