Super Bowl LIX

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Nigel Winterburn, ‏7/9/06.

1. KirkH Member

וואוו. אומנם בסופו של דבר לצערי נאלצתי לוותר על הפריים והחוויה ההמונית. אבל גם בבית עם חבר שלא מבין למה השופטים משתמשים במגבות של אוהדי פיטסבורג, עדיין אחד המשחקים הטובים שיצא לי לראות. עדיין מתקשה להתאושש מהחמש דקות האחרונות.

אם יש משהו שמסמל את פיטסבורג ואת הדרך, זה הראיון של טומלין על הפודיום רגע אחרי. כבר ראינו מאמנים בוכים, ראינו מאמנים אומרים תודה לאמא, אבא ולכלבה, בטח שלא היו חסרים מאמנים שהוסיפו עוד איזו מנטרה לעיתון של מחר בבוקר - לראות את טומלין מדבר למיליוני צופים כאילו הם חלק מעוד אסיפת קבוצה... זה פשוט בנשמה, זו פשוט פיטסבורג, זה Steeler Nation...

כמו איתי, גם אני קראתי ושמעתי את הדיבורים בתחילת העונה לגבי סאנטוניו (החריב לי כל קבוצת פאנטזי אפשרית) וכמה טוב שהוא נזכר להתעורר. זה לא היה מובן מאליו. הרי שנייה לפני כן קיבלנו קיבלנו את הולמס כפי שראינו אותו כל כך הרבה פעמים - פנוי, עם כדור שעובר לו ממש בין הידיים בתוך האנדזון.
    אבל המילה האחרונה הייתה שלו וטוב שכך. כמו תמיד, הרבה מאוד יארדים על מעט מאוד תפיסות. שוב, מהלך מנצח שלו במאניי טיים. היום אף אחד לא יידבר על זה, אבל צריך גם לזכור שהולמס לקח על הגב את הקבוצה כדי לחפות על ההיעדרות של היינס האליל. זה רק מראה שוב כמה היינס גדול, אני בטוח ששחקן אחר אפילו לא היה מתלבש. הבחור עבר טיפולים הזויים ואולי אפילו מסוכנים רק כדי לשים על עצמו מגינים ולשמש פיתיון במשך רוב 60 הדקות.

דווקא הגיבור של הערב קצת נשכח בצד מבחינה תקשורתית. אחרי שדיברו עליו כל כך הרבה בשלוש השנים שלו בליגה, פתאום, עכשיו כשיש על מה לדבר, כולם רצים לראיין את הולמס - אני מדבר על ביג בן כמובן. מי האמין שפיטסבורג תיקח אליפות עם מהלך התקפי ועוד תחת לחץ של שעון?! בכלל משחק פשוט אדיר של רוט'ליסברגר. הדברים שהוא עושה פשוט מדהימים. שוב הצליח (וממש לא ברור איך!) להוכיח שהוא שווה אפילו את האינטרספשן והשלושה סאקים הארוכים כל משחק. פשוט כי הוא שם על הלוח נקודות כדי לכפר על זה. המסירה שלו להייייייית' ב-3rd&10 אחרי שהכיס התמוטט פעמיים הייתה המהלך הכי חשוב במשחק אולי. זה מהלך ביג בן קלאסי.

אני שונא שהקבוצה שלי מגיעה פייבוריטית למשחק. באמצע הרבע השלישי התחלתי לרחם על אריזונה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
    ובכל זאת, יש לי אליהם רק כבוד. אם זו לא הייתה הקבוצה שאני אוהד בצד השני, הייתי בעדם. הוכיחו שהגיע להם להיות שם. הוכיחו שהם לא באו להיות תפאורה. וורנר שוב הראה לכל המאנינגים איך צריך להיראות קווטרבק. אני מקווה שהוא יחליט לחזור לעוד עונה. למרות שקשה לי לראות אותו זוכה להצלחה כה גדולה פעם נוספת. גם וויזנהנט הוכיח שהוא ראוי לכל פיפס ומחמאה שהתקשורת נתנה לו. להחזיק קבוצה עם ראש מעל המים אחרי המהלך האחרון של המחצית זו עבודה של מאמן. מבחינתם חבל שהם נזכרו כל כך מאוחר באופציה של נו-האדל... אבל נו, באמת שהקלישאה המפורסמת לגבי זה שיכולה להיות רק מנצחת אחת מתאימה כאן.

אני חוזר עם חיוך להשלים עוד כמה שעות שינה.

2. Stretford Ender Member

באמת שכבר אמרתם הכל, אז אני אוותר על תגובה ארוכה, ואתן רק כמה נקודות...
    וורנר...מדהים איך הוא סיים את המשחק רק עם סאק אחד (במהלך האחרון). פשוט עבודה אדירה שלו במציאת הרסיברים הפנויים במהירות וזריקות בדיוק מושלם כל המשחק. האופנסיב ליין השתפר בפוסט סיזן אבל את הנתון הזה צריך לרשום דווקא לזכותו ולא לזכות הליין.
    התפיסה של הולמס - אני עדיין לא מאמין. אחרי שהכדור החליק לו בין הידיים באנד זון במהלך הקודם לתת תפיסה כזו... לדעתי זה הרבה יותר יפה מהתפיסה של דייויד טיירי בשנה שעברה.
    ולגבי השופטים, אני מסכים לגמרי עם איתי. יותר מדי פלאגים שפגעו בזרימה של המשחק, יותר מפעם אחת לא מוצדקים בכלל. עוד לא ראיתי את המהלך מאז אתמול, אבל אתמול הייתי משוכנע שהריטרן של ג'יימס האריסון היה בחוץ. סופרבול שני ברצף שזה קורה לסטילרס... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx
    ולסיום, המהלך האחרון... זה גבולי מאוד לפי הריפלייז, אבל לא היה שווה לפחות לעשות booth review לבדוק אם היד שלו הייתה בתנועה קדימה? כשראיתי את המהלך בפעם הראשונה הייתי בטוח (יחד עם כל השולחן שלי) שהשופטים יחזירו את הכדור לקרדינלס. אח"כ כשראיתי כמה שידורים חוזרים כבר לא הייתי כ"כ בטוח לשום כיוון, אבל השופטים בכלל לא הסתכלו על הריפליי.

זהו, היה משחק ענק, ועכשיו נצטרך לחכות עד לספטמבר בשביל פוטבול אמיתי. עוד מעט הפרי אייג'נסי והדראפט...נשרוד.

3. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק אני וקירק דיברנו על איך מחזיקים את הפגרה הארוכה הזו... כל פעם בסוף הסופרבול אני קצת נעצב מלחשוב עליה. בימים הקרובים אני לבטח יהיה עצוב עוד יותר. אני כמובן אתנפל על כל פיסת מידע מסקאוטים, על כל שמועה בפרי אייג'נסי, על כל דיווח מהקומביין ועל כל מוקדראפט חדש, אבל זה לא זה.

דווקא היה review מעמיק של המהלך הזה, כנראה שהכל בו היה כשר אם הוא החזיק (האריסון גם נשאר בתחומי המגרש וגם נכנס לאנד זון).

כאן לא ברור איך לא היה review. כל מי שראה איתי את המשחק (כולל אני) היה משוכנע שהיתה תנועה קדימה, לכולנו היה ברור שיהיה review מלמעלה ויבטלו את ההחלטה ואולי נקבל איזה הייל מארי (וכולנו יודעים מה פיצג'ראלד יכל לעשות במידה והיה הייל מארי, הוא יכול להוריד את הכדור גם עם 10 עליו). הרי לפני כן היה מהלך ממש דומה במשחק בו היד של וורנר הלכה קדימה בצורה פחות מופגנת מאיך שהיא הלכה במהלך הזה ובכל זאת הוא קיבל שם אינקומפליט במקום פאמבל אחרי שוויזנהאנט עשה צ'אלנג'.

אני לא ממש קניתי את הסייפטי שהקרדינלס קיבלו שהחזיר אותם למשחק ומחק תפיסה ענקית של סאנטוניו הולמס ב-3rd&10 כשבן ראת'ליסברגר היה עמוק בתוך האנד זון שלו. בכזה מצב אתה שורק להולדינג רק אם אין לך ספק קל אפילו, והעבירה שם היתה די גבולית. גבולית כמו ה-roughing the passer שנתנו נגד דנסבי מאריזונה על לטיפה שהביא לביג בן, כמו הולדינגים נוספים במשחק, יש שיאמרו שגם ה-roughing the holder (בחיים לא ראיתי דבר כזה ד"א) היה גבולי. בקיצור, היו יכולים קצת להוריד את האצבע מההדק ולתת למשחק לזרום יותר.

לגמרי... אין ספק. עכשיו לביג בן יש סופרבול שהוא גם יכול להתגאות בו אחרי סופרבול חלש מבחינתו מול הסיהוקס. ה-two minute drill שהוא הוביל היה מושלם, במאני טיים, בשיא הלחץ, בעמדה שפיטסבורג לא רגילה להיות בה, פשוט ענק. דיון סנדרס אמר לביג בן אתמול שהוא צריך להיות עכשיו באותה קטגוריה כמו מאנינג ובריידי. לא בטוח שהוא אי פעם יגיע לרמות שלהם מבחינת נתונים סטטיסטיים, אבל אם הייתי צריך לבחור QB אחד כדי לצאת איתו למלחמה יכול מאוד להיות שהייתי לוקח אותו.

איזה צנוע ואיזה נעליים. הבנאדם אתמול במשך 6 דקות של ראיון רק דיבר על עצמו, על איך הוא ידע שהוא הולך להיות ה-MVP של המשחק, על איך אמרו לו שהוא יהיה ה-MVP של המשחק, על איך הוא נעלב ששמו עליו רוקי לשמור עליו בסינגל קאברג', לא צנוע ולא בטיח, רסיבר קלאסי. הרוויח את זה ביושר כמובן, הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה אחרי כזה משחק, אבל אלה לא היו דיבורים מרשימים במיוחד. וזה בניגוד לכל יתר שחקני הסטילרז שהם פשוט בני אדם עצומים, שרק הדגישו את אלמנט הקבוצתיות והביחד של הזכייה הזו, כמו ביג בן שעל הפודיום ביקש לרדת ממנו מהר עם הגביע כדי לתת לאופנסיב ליינמן שלו לגעת בו גם כן.

אני באמת שמח בשבילם. בשביל פאלומאלו. בשביל ביג בן. בשביל פאריור, פוט, וודלי, האריסון הענק שאפילו לא נבחר בדראפט. קואץ' טומלין. קבוצה של גברים שאי אפשר להישאר אדיש כלפיה, אין אוהד פוטבול שלא מעריך את הפרנצ'ייז הזה. הם America's team בדרך הנכונה, הצודקת והטהורה, ולא כמו הקאובויז המלוקקים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/2/09
  4. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

טום ג'קסון נתן בפוסט גיים אולי את המחמאה הכי גדולה שאפשר לתת לביג בן ואמר שהוא הזכיר לו בדרייב האחרון מס' 7 אחר שאיתו הוא שיחק לאורך הקריירה. רות'לסברגר כבר הנהיג השנה אי אילו דרייבים מנצחים מול יריבות לא פחות טובות מאריזונה אבל לעשות את זה ב-2 דקות אחרונות בבמה הגדולה ביותר וכשהמומנטום בצד השני, זה לא פחות ממדהים. טבעת שנייה והוא השחקן הצעיר ביותר שעושה את זה רק אחרי בריידי, עם שלד כמו שיש לסטילרז הם לא הולכים לשום מקום ועם קווטרבק עילית כמוהו שללא ספק מיצב את עצמו אתמול רשמית (למי שזה עוד לא היה ברור לו) בטופ קלאס של הקווטרבקים בליגה.

סופרבול ענק בכל קנה מידה אבל גם אני חושב שזה של השנה שעברה היה גדול יותר. לא היה אחד במגרש חוץ משחקני הג'איינטס שאשכרה האמין שאפשר לנצח את הפאטס, לא היה אחד שהאמין שפאקינג איליי מאנינג ינצח את ביג טום בריידי, בטח שלא אחרי הדרייב שלו שהסתיים ב-TD של מוס ב-2 דקות האחרונות ואת הסוף כולנו יודעים. זה אמנם לא גורע כלום ממה שראינו אתמול אבל ללא ספק ראינו את הנטייה של האמריקאים להיסחף אחרי משחק גדול. המהלך של האריסון היה מטורף והרבע הרביעי יילך לספרי ההיסטוריה אבל בכל זאת לא חושב שהוא עלה על מה שראינו לפני שנה.

5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה לעשות איתי שאני מיד הלכתי לישון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    לא יודע, דווקא חשבתי שהוא צנוע יותר, חבל שהחבר'ה האלה ככה.

מעניין אותי לדעת איך האוהד הממוצע בארה"ב מסתכל לסטילרס? סביר להניח שאוהדי הרייבנס לא בדיוק מסמפטים אותם, אבל איכשהו אין לי את הרושם שהסטילרס קבוצה ממש שנואה. האם זה אולי בגלל העיר? פיטסבורג לא בדיוק נחשב לדעתי לאחד מהערים היותר גדולים או מפורסמים. בסה"כ אנשי פיטסבורג נראים לי עובדים חרוצים שרגילים לעבודה קשה במפעלי הפלדה הידועים.

האם יש צדק בדבריי?

6. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

עיר של צווארון כחול, קבוצה של צווארון כחול. בלי פוזה, בלי חיפוש אור הזרקורים, נטו עבודה ולב. ואוהדי הפוטבול בכל מקום יודעים להעריך את זה. נכון, בטוח אין אהבה גדולה בינם לבין הרייבנס או הבראונז, אבל אין לי ספק שאפילו האוהדים שלהן יודעים להעריך את הקבוצה מעיר הפלדה.

7. Stretford Ender Member

אני יודע שהיה review, אבל בכל ההילוכים החוזרים שהם נתנו אתמול זה נראה שהברך פגעה ברצפה כשהכדור היה עוד בחוץ.
    מה שכן, פיטצג'רלד שעשה את התאקל (או לפחות חצי מהתאקל) יצא אם אני לא טועה מתחומי המגרש וחזר, שזה אסור. השאלה היא האם זה היה בכלל בגלל זה או שהשופטים פשוט ראו שהכדור היה בפנים...

8. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

חבר שלי התקשר אלי וסיפר שהראו בספורטסנטר שפיצג'ראלד, בזמן שרדף אחרי האריסון בדרך ל-TD ההוא, נתקע בשחקן של אריזונה על הסיידליין והואט משמעותית, כשאלמלא ההיתקלות הזו הוא היה מדביק את האריסון בקלות ואלוהים יודע לאן המשחק הזה היה הולך. אין כמו האמריקאים בלגלות דברים כאלה, אני הולך לבדוק את העניין היום בלילה ב-PTI/ATH/ספורטסנטר.

9. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני שמתי לב לזה, הוא נכנס באנטרל רול שעמד כמו איזה מטומטם במקום לזוז משם כשהוא רואה את כל כנופיית השחקנים רצה לעברו.

משום מה אבל לא שמעתי על זה מילה מהשדרים לא במהלך המשחק ולא בפוסט גיים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/2/09
  10. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

טוב תקופת היובש הכי גדולה בספורט נפתחה ואני כבר מרגיש איך בלון החמצן הולך ומתנתק ממני. אמנם אתמול כל אייטם ב-ATH/PTI/SC מוקדש מן הסתם לסופרבול אבל עוד כמה ימים וכל ידיעה על פאנטר מחליף בסט לואיס תעשה לי את השבוע. נחכה לפרי אייג'נסי אני מניח שצפוי לפחות על הנייר להיות גדול מבחינת הברונקוס ולדראפט.

אם כבר להתחיל את הדיבורים על האוף סיזן, קלייטון עמד אתמול על הנושאים המשמעותיים שאנחנו ניצבים בפניהם; בראש ובראשונה האקדוחן. עשה רושם בסיום העונה שהמחסנית נגמרה סופית וגם הדיבורים של האנשים סביבו אמרו שהוא גמור אבל פתאום בשבועות האחרונים צצה לה שוב אפשרות שהוא ישחק בעונה הבאה תחת בראד צ'ילדס במינסוטה. לא יודע עד כמה זה אמין אבל אני נותן לסאגה הזו להתבשל חודשיים-שלושה מינימום.

עניין נוסף הוא כמובן הפאן ההגנתי לו זקוקות מס' לא מבוטל של קבוצות בליגה באופן נואש. סן דייגו אמורים להשתפר משמעותית בקטע הזה עם חזרתו של שון מרימן בעונה הבאה ועבודה מלאה בפרי סיזן עם רון ריברה, הראמס והג'טס החתימו את מתאמי ההגנה הכי חמים שהיו בשוק וגם צפויות להשתפר באספקט הזה ורק דנבר הלכה על מתאם התקפה בן 32 שכבר הודיע שהפעולה הראשונה שלו בקבוצה היא לשנות את השיטה... בהתקפה. אין ספק, זאת הייתה הבעיה בשנה האחרונה. וכמובן, הגזרות הבוערות סביב LT, בולדין ו-T.O.

אמור להיות שמח, עד כמה שאפשר להיות בלי אקשן ב-7 החודשים הבאים.

סיכום ההימורים בסופרבול:
    איתי - 4 (מנצחת, איבודים, QB yds, רץ)
    אליאור -2 (QB yds, רץ)
    קירק - 4 (מנצחת, QB yds, רץ, רייטינג וורנר)
    רועי - 5 (מנצחת, איבודים, QB+WR yds, רץ)
    שי - 4 (מנצחת, QB yds, רץ, רייטינג ביג בן)
    שון - 3 (מנצחת, איבודים, רץ)
    שלומי - 6 (מס' TD, איבודים, QB yds, רץ, רייטינג ביג בן + וורנר)

טבלה לא תשנה, איתי החזיר את הכתר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלומי... איפה היית כל העונה?! הימורים מרשימים למדי הבאת, בעונה הבאה אני מצפה ממך להשתתפות מלאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx .

מה שגורם לי לחשוב שיכול להיות נחמד לפתוח ליגת ניחושים בשנה הבאה גם לעונה הסדירה...

עונה הבאה. כל כך רחוקה. בא לי לבכות רק מלחשוב על זה.

בינתיים נצטרך להסתפק בדברים כמו המוק דראפט החדש של טוד מק'שיי. הוא עבר כמה טלטלות בשבועות האחרונים כפי שאפשר לראות. מארק סאנצ'ז נפל לו מהטופ 16, BJ ראג'י המפלצת עלה לטופ 5, וזה בטח ישתנה עוד כמה עשרות פעמים עד הדראפט עצמו (וגם אז חלק מהמוקים לא שווים יותר מדי). אני אוהב מה שאני רואה שם, אליאור בטח יאהב מה שהוא יראה שם, לא בטוח עד כמה רועי יאהב מה שהוא רואה שם, אבל בינינו DT זה כמעט תמיד הימור בטוח יותר מ-WR וזו עמדה חשובה לא פחות (לדעתי אפילו יותר).

נערך לאחרונה ב: ‏4/2/09
  12. shlomydavid מנהלים

הרב ניחושים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אבל תודה בכל זאת..אשתדל להשתתף בקביעות בעונה הבאה.
    אנסה גם להירשם לפנטזי.

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

באופן לא מפתיע ניו אינגלנד שמו פרנצ'ייז טאג על מאט קאסל. אני במקום הוייקינגז לדוגמא עושה איתם טרייד, נותן להם בחירת סיבוב ראשון תמורתו ורץ לאליפות בעונה הבאה. אם כי יכול להיות שהוא תוצר של השיטה המושלמת של הפטריוטס שיתקשה לתפקד במקום אחר...

14. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההכנות בהוואי נכנסות להילוך גבוה והיום בטקס ה"חניכה" שעורכים לשחקנים בהופעה הראשונה שלהם בפרו בול, ניק מאנגולד (הסנטר של הג'טס) וכריס דילמן (הגארד של סן סייגו) זרקו את ג'יי קאטלר לבריכה ובמקום לזרוק בנוסף גם את הפלאפון שלו, פייטון מאנינג זרק מכשיר שזוהה אחר כך כמניטור הדם שבו משתמש בג'יי מס' פעמים ביום כחלק מהתמודדות עם מחלת הסוכרת שלו.

הנה תמונה של המוניטור,
    והשאלה שפשוט מתבקשת אחרי צפייה בתמונה היא: הייתכן ופייטון הוא לא בדיוק הסכין הכי חדה במגירה?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

אמנם צעד מתבקש אבל די בעייתי כשחושבים על המשכורת שהפאטס ייאלצו לשלם לו במידה ואף קבוצה לא תהיה מוכנה לוותר על בחירה ראשונה וכל זה כשהוא פאקינג בק אפ. שלא לדבר כמובן על היעדר מרחב התמרון שיהיה להם באוף סיזן בעקבות התקרה הגבוהה.
    אני חושב שהסיבה שהזכרת בקשר לשיטה היא הדבר היחיד שעשוי למנוע מקבוצות לעשות את הצעד הזה (הפאטס לפי מה שהבנתי משחקים בשיטה שמכונה AMOEBA שלא שכיחה בקרב קבוצות בליגה. מקדניאלס רוצה להנהיג אותה בדנבר אגב) אם כי כשחושבים על זה הליגה מלאה בקווטרבקים סוג ז' כך שקאסל שווה את הסיכון בין כה וכה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/2/09
  15. KirkH Member

הכל תלוי בחזרה של בריידי. כל עוד הוא לא זורק כדורים על מגרש האימונים כל הדיבורים על תיקרה וטריידים לא רלוונטיים. בליצ'ק יעדיף לפוצץ את הקאפ שלו רק כדי להיכנס לעונה הזו רגוע בעמדה הכי חשובה.

אגב, אני גם לא ממש רואה את מיני רצים לאליפות עם קאסל או כל קווטרבק איכותי אחר (להוציא אולי את מקנאב מאלה שיש צ'אנס שיזוזו בקיץ). זה שאחד שיש לך את הראנינג בק הכי טוב בליגה כדי לפתוח את ההגנה עבור משחק האוויר לא ממש עוזר כשאין ל-QB למי לזרוק את הכדור. זו בדיוק הסיבה שגם פילי לא מצליחה להתרומם לרמה הבאה.