SerieB: נאפולי וג'נואה חוזרות אלינו לסרייה אה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י saviola, ‏31/8/06.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

קאצו, איפה בדיוק טעיתי?
    כשאמרתי למשל שג'נואה ופיאצ'נזה יהיו בפלייאוף, לא התכוונתי שהפלייאוף יהיה ביניהן. התייחסתי פשוט למעורבות של 3 הקבוצות בקיום הפלייאוף.

הראשונה והשנייה עולות אוטומטית. 3-6 משחקות בפלייאוף כאשר אם ההפרש בין השלישית לרביעית הוא 10 נק' ומעלה - הפלייאוף מבוטל והשלישית עולה אוטומטית, לא כך?

2. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

כן,לזה בדיוק התכוונתי,חשבתי שבאמת דיברת על פלייאוף בין המקום השלישי לרביעי.

3. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2007/06/09/0JJDH8IN--346x212.Xxx
    בנאפולי אוהדי הקבוצה כבר מתכוננים בקוצר רוח למשחק והכינו את העיר כהלכה לקראת המשחק החשוב ביותר של המועדון בשנים האחרונות.

בואו נקווה שזה יסתיים בהעפלה של נאפולי וגנואה ובכך נחסוך את משחקי הפלייאוף המיותרים, במקרה ולא אז נראה לאן אנחנו הולכים אחר זהות העולה השלישית לסריה אה.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/07
  4. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

שלא יעזו להרוס לי את העונה המושלמת הזאת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx

5. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

נדמה כי העונה הסתיימה מזמן,אינטר כבר חגגה אליפות,מילאן שוב מחזיקת גביע אירופה,הקבוצות עסוקות בהחלפת מאמנים,ברכישת שחקנים.אבל כנראה שהליגה הכי מרתקת באירופה {קצת פטריוטיזם לא יזיק} אפילו לא תסיים עכשיו,כלומר ביום ראשון הקרוב.הסריה בי,הליגה השניה באיטליה נהייתה מעניינת במיוחד אחרי פרשיות השחיתות של הקיץ,יובנטוס ירדה ועלתה שוב,אך קבוצות עם מסורת רבה רוצות גם לחזור למקומם הטבעי,מדובר בבולוניה,ג'נואה,נאפולי ואפילו פיאצ'נזה ההיא.יואב עבדכם הפסאודו איטלקי יעשה לנו סיקורון על המשחק הכי מכריע שדווקא מתקיים במחזור האחרון וה42 של הסריה בי.

בקיצור: לאורחים יספיק תיקו,אבל אם פיאצ'נזה לא מנצחת,לא יהיה פלייאוף בכלל וצמד הקבוצות יעלו אוטומטית.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/it/6/6f/Genoa-stadio-1.Xxx
    בבירת ליגוריה מתגעגעים לימים היפים של סוף שנות השמונים והתשעים.דרבי במאראסי יהיה גם עונה הבאה?

http://www.vak410.nl/foreigntifo/Genoa/05.Xxx
    לולא העת הראשונה של הקאלצ'ו המודרני באיטליה,ג'נואה קריקט אנד פוטבול קלאב הייתה עוד קבוצה צנועה בלי הרבה יוקרה.למעשה אם מסתכלים על הקבוצות הכי מפוארות מבין אלו האיטלקיות,בנוסף לשלישיה הצפונית {מילאן,אינטר ויובה} ולקבוצות הרומאיות,ישנה ג'נואה,הקבוצה הראשונה באיטליה שהוקמה ב1893 וזכתה ב9 סקודטו,אבל האחרון שביניהם היה ב1925 וגביע איטליה היחיד והאחרון נכנס לארון בעונת 1936-1937.ככה שהמועדון לא נכנס לרשימת המועדונים הפופולרים בעת החדשה של שיווק קפיטליסטי מובהק עם חולצות למכירה ואוהדים מחוץ לארץ.
    אפשר להגיד שג'נואה איחרה את הרכבת לסריה אה כבר עונות שלמות.לפני שנתיים,שהסתיימה עונת 2004-2005 המועדון שמחזיק בו איל הצעצועים והמשחקים,אנריקו פרציוזי,סיים במקום הראשון וחגג עליה לסריה אה.אבל זה קרה מכוון שהתפוצצה ונחשפה פרשייה חדשה: במשחק האחרון של העונה ג'נואה הוכתרה כאלופת ליגת המשנה במשחק שניצחה את ונציה 3-2.אבל שני חוקרים מקומים החליטו לפתוח תיבת פנדורה שבה סופר כי פרציוזי שיחד את הנהלת ונציה במזוודה מלאה ברבע מיליון אירו,אבל הגירסה של הקבוצות הייתה כי ישנה העברה של רובן מאלדונאדו,בלם פראגוואי ששיחק בונציה ורצה לעבור לג'נואה,במשטרה אמרו שזהו תירוץ.כמה אירוני שאותו מאלדונאדו משחק בנאפולי כיום {אך לא ייסע לג'נובה אפילו בגלל "פציעה" דיפולמטית}.
    לכן אפשר להגיד,בעקבות אותה פרשייה שג'נואה כבר לא שיחקה בסריה אה מאז הירידה מהמקום ה15 בעונת 1994-1995.עונה שעברה הגריפוני שיחקה בסריה צ'י ומיד עלו בחזרה לסריה בי,ומאז הקבוצה בבנייה וכיום היא נמצאת במקום השלישי נקודה מתחת לנאפולי.במחזור הקודם הפסידה למאנטובה 1-0 בתוספת הזמן משער של אמיליאנו טאראנה ופספסה הזדמנות,הפעם לא כדאי לפשל שוב.
    ישנם הרבה סיפורים יפים אבל אבחר באחד: משהו זוכר את גאטאנו דה רוזה,אותו בלם נאפוליטאני {אומנם נולד בדיסלדורף שבגרמניה} ששיחק עונה שעברה ברג'ינה של וולטר מאצארי? "נולדתי בגרמניה,אבל אני נאפוליטאני,וכמובן גם שאני הייתי ילד אהדתי את אותה נאפולי אגדית של קארקה,קארנבלה ומארדונה.אבל לצערי הימים היפים עברו והיום אני משחק נגד נאפולי,נגד אותו מועדון.למרות כל זה אני שמח שיבואו אלפים מהדרום לעודד גם בחוץ.ועדיין כשחקן ג'נואה,אני אומר שזאת תהיה יממה מדהימה אם ננצח מול הקהל שלנו באיצטדיון מפוצץ באוהדים,הגורל רצה בכך.אני אעשה הכל כדי לפתוח מחר גם עם כאבים במפשעה."
    ג'אנפיירו גאספריני מאמן הרוסובלו סובל מהרבה כאבי ראש ועצבים,אחרי העונה הארוכה,המשחק המאכזב במאנטובה שבוע שעבר,יהיה לו ספסל קצר.דומניקו קרישיטו,אחד מהצעירים המבטיחים של איטליה בעתיד,נמצא כרגע בהולנד עם הנבחרת הצעירה של קאזירגי וזולה.החלוץ הארחנטינאי של הקבוצה גם הוא פצוע יותר משנה ברצועות הברך,ולמעשה נחשב הרכש הכי עלוב של פרציוזי והנהלתו.מדובר בלוסיאנו פיגרואה שנקנה בקיץ מריבר פלייט {למעשה שיחק רק לפני יותר משנה,בויאריאל}.עוד פצוע הוא המגן כריסטיאן סטליני שלא הוזמן.
    סיפור נוסף הוא ג'וזפה סקולי,החלוץ המוכשר שיובה גילתה בתחילת העשור הזה,אבל הורחק בסוף נובמבר האחרון ל8 חודשים ויחזור לשחק בעונה הבאה אם לא יורחק שוב,וזה בגלל שהוא עורב במכירת משחק בין מסינה לקרוטונה ב2002.הבחור הצעיר,ידוע כאחד מנכדיו של ג'וזפה אחר,ג'וזפה מוראביטו,אחד הבוסים הגדולים של ה'נדראנגטה' המאפיה הקלברזית.הרחקה יותר נורמלית,היא של מירקו גאספארטו,חלוץ אחר שזכור לנו מימיו באמפולי,חטף צהוב שבוע שעבר במאנטובה ויראה את המשחק מיציע הכבוד.

הרכב משוער {3-4-3 לא,זה לא טעות}: רובנס פרננדו מואדים רוביניו; פראנצ'סקו בגה, גאטאנו דה רוזה, אנדראה מאזיילו; מרקו רוסי, עומאר מילאנטו, מנואל קופולה, פאביאנו לימה רודריגס; ג'וזפה גרקו, מרקו די ואיו, חוליו סזאר דה לאון דאיילי.

http://www.corriere.it/Media/Foto/2007/06/08/GENOAnapoli--470x280.Xxx
    אותם לפחות מכירים,פאולו קנאברו הנאפוליטאני,האח של,ומצד שמאל,החלוץ הרומאי מרקו די ואיו.

http://www.gazzetta.it/tools1024/images/squadre/napoli_middle.Xxx
    איפה תמצאו באירופה קבוצה שמשחקת בליגה נמוכה ועדיין אחת הפופולריות ביותר באיטליה ובאירופה?גם בימים הקשים של הקאלצ'ו הזה,7000 אוהדי נאפולי צפויים להגיע לבירת מחוז ליגוריה,ג'נובה.אבל כמעט רובם לא יוכלו להכנס למאראסי עצמו אלא לראות את המשחק בעיר האורחת על מסכי ענק.אלו הנאפוליטאנים שנשארו בבית,יראו מהבית את המשחק אם יש להם מספיק כסף לשלם למדיאסט או סקיי,וחלקם ייסעו לאיצטדיון סן פאולו שבו גם יהיו מסכים גדולים.את הויכוחים ואת הציטוטים הבוטים מצד ראשי סקיי ומדיאסט נשאיר בצד.
    בניגוד לג'אנפיירו גאספריני שדוגל בכדורגל התקפי מאוד,מאמן נאפולי,אדוארדו רייה מעדיף את האגרסיביות של הקישור האחורי שלו ואת הקטלניות של החלוצים שיש לו גם על הספסל.גם הכחולים מהדרום רוצים להחזיר את הגאווה לעיר הגדולה,כמו שהג'נובזים התגאו בשנות העשרים ובתחילת המאה ה20 בכדורגל שלהם,הפארטנופיי {עוד כינוי לנפולי} היו רוצים לחזור לתקופת שנות השמונים,שבהם הייתה להם את אחת הקבוצות הכי גדולות של אירופה באותן זמנים.אפילו פה בפורום יש ביקוש לסיקורים האלה....של נאפולי הצבעונית....
    ההדרדרות החלה באמצע שנות התשעים,ואיתה הירידה הראשונה לסריה בי מאז 1965.זה קרה בעונת 97-98 שהאזורי סיימו במקום ה18,ורק שנתיים אחר כך חזרו לסריה אה,אבל שוב,כמו נדנדה,ירידו בעונת 2000-2001 שוב לסריה בי.ב2004 המועדון נקלע לבעיות כלכליות וירד לסריה צ'י בכוח בדיוק כמו ג'נואה.הקבוצה הוקמה מחדש עם שם חדש וכו' וכו' וכל זה תודות למפיק הסרטים אאורליו דה לאורנטיס שהרים מחדש את כל העסק.
    בניגוד למארחים,לאדי רייה אין הרבה פצועים ומורחקים.חוץ מהתקרית הדיפלומטית בנוגע לבלם הפראגוואי רובן מאלדונאדו,ישנו רק עוד פצוע אחד,מדובר על הקשר האורוגוואי הצעיר,ניקולאס אמודיו,יליד 1983 שהופיע 24 פעמים העונה בסריה בי והגיע עוד ב2005 מסאמבנאדטזה.
    הסטטיסיקות הולכות עם האורחים,מספיק פישול של פיאצ'נזה מול טריאסטינה כדי ששתי הקבוצות יחגגו עלייה,אבל בכל מקרה,הכחולים מהדרום חייבים תיקו.המפגש האחרון בלואיג'י פראריס {מאראסי} בין הגריפוני לאזורי היה לפני שלוש שנים והוא הסתיים ב2-2.הניצחון האחרון של הביתים היה לפני 5 שנים,והוא הסתיים ב3-1.אדי רייה מתכנן את ה3-5-2 הרגיל שלו,עם הקישור המאסיבי באמצע ביחד עם העזרה מהאגפים.הרכב מתאים שהופך להיות יעיל גם בהתקפה וגם בהגנה ומתשתש בחוכמה בשחקני האגף.

הרכב משוער {3-5-2}: ג'נארו ייצו; פאביו קנאברו, מאוריציו דומיצי, מירקו סאביני; ג'אנלוקה גראבה, פראנצ'סקו מונטרבינו, פאביו גאטי, מאריאנו בוליאצ'ינו, ארמיניו רולו; רוברטו קארלוס סוסה, עמנואלה קאלאיו.

6. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא זכור לי משחק בסריה בי שריתק אותי השנה שלא היה קשור ליובנטוס,לא עוד.
    אני כלכך מקווה שבסוף פיאצ'נזה תפסיד ושתיהן יעלו כי הם כלכך חשובות לכדורגל האיטלקי.שתי סיפורים על אגדות.אגדות והסיקור הנהדר רק מוסיף לאוירה.לא יכול לחכות....

7. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

משחקים דרמטיים ומלאי עניין תמיד היו באיטליה ובסריה בי בפרט. גם הליגה השנייה מלאה במשחקים מרתקים ומהנים אבל בשל חוסר העניין הציבורי הדי מובן לצערי אנחנו מפספסים הרבה.

עלייה של נאפולי וגנואה מחר לסריה אה חשובה מאוד במיוחד אחרי הקיץ שעבר, אחרי העונה הטראומטית הזו שגם אחרי שהסתיימה לפחות מעטים מאיתנו בטעם טוב עדיין תיזכר כאחת העונות החלשות ומשעממות שראינו. שתי הקבוצות הללו חשובות כדי להחזיר את העניין לליגה יחד עם יובנטוס שכבר עלתה חזרה, אני מאחל לנו שנראה מחר משחק חם ומעניין (אני לפחות בטוח אחפש תקציר ראוי) שבסופו נוכל להתחיל רשמית את ההכנות לעונת הקאמבק הגדולה.

8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

אולי היה עדיף להעביר את כל צמרת הסריה אה לסריה בי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

9. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

א. יש שידור למשחק ( לינקים באינטרנט ?
    ב. ללא שום ספק סיום מרתק כזה לעונה בינונית משהו של נאפולי שכמעט ולא הרשימה ( הרבה ניצחונות דחוקים ולקראת הסוף התחילה לפשל), היציבות זה מה שהביא לנאפולי את האפשרות לתהילה.
    בכל אופן היום אין יותר תירוצים!

FORZA NAPOLI :aaa021:

10. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

http://www.asoccer.co.il/forum/index.php?התסריט הרע מתרחש בדקות אלה במגרשים. על סף המחצית פיאצ'נזה נמצאת ביתרון 0-1 משאר של דגאנו מהדקה ה-33 בעוד שנאפולי וגנואה עדיין בשיוויון 0-0 בלואיג'י פראריס. נכון לעכשיו נאפולי עולה מהמקום השני וגנואה תיאלץ לשחק בפלייאוף.

עוד תוצאות רלוונטיות כאלה ואחרות-יובנטוס בשיוויון עם ספציה, הקבוצה החמה של הליגה ברשה כבר ביתרון של שלושה שערים על צ'זנה ובולוניה הבכיינים של הליגה מובילים 0-2 על אלבינולפה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/07
  11. Chievo Member

איזה משחק הולך שם, קשה לי להאמין שזה משחק ליגה שנייה, אווירה פנטסטית, אצטדיון מלא, כדורגל פנטסטי, קאלאיו כמעט וכובש במספרת, ג'נואה היא זאת שלוחצת הגיעה למצבים, חבל שאחת מהן תלך לפלאיי-אוף היום, כך שפיאצ'נזה מובילה 1:0.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/07
  12. uri מנהלים

גנואה ונאפולי מצטרפות ליובנטוס בסריה A!

יובנטוס אגב, תהיה ללא טרזגה שנפרד מנשיאה של הגברת הזקנה בצורה מאוד לא הולמת אחרי שכבש את שערו ה-15 העונה.

13. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

מזל טוב רוזנר! נאפולי שבה לסריה אה!
    http://www.gazzetta.it/Hermes%20Foto/2007/06/10/0JJFB49G--346x212.Xxx
    נאפולי וג'נואה מסיימות בשיוויון 0-0 במשחק קשוח מאוד מלא ציפיות ואוהדים כאשר עשרות אלפים צופים על מסכים מחוץ לאצטדיון ובעיר נאפולי עצמה. שתיהן חייבות הרבה לספורטיביות (או איך שתרצו) של טרייסטינה שהצליחה לעצור את פיאצ'נזה על תיקו 1-1 ושלחה את השתיים הלכה למעשה לסריה A.

http://www.sports.it/it/images/200723/genoanapoli_100607.Xxx

יובנטוס, נאפולי וגנואה שבות הביתה. תמונות ופירוט בהמשך.

אורי תרחיב על מה שכתבת בבקשה.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/07
  14. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאורי מדבר על החגיגה של טרזגה לאחר השער שלו (רק את הראשון ראיתי, אני יודע שנגמר 2-2, אבל אני לא ידוע מי כבש את השני ליובה). הוא סימן עם האצבעות '15' ועשה מעין תנועה מגונה לעבר מה שנראה כיציע הכבוד.

יום גדול לכדורגל האיטלקי. פשוט מושלם...

15. Paolo Maldini שחקן ותיקים

איך אפשר לסמן עם האצבעות 15? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx