לא יתחיל שום קאמבק. זאת לא בעיה גדולה לנצח את חטאפה,וזה שפעם אחת בארסה עשתה תיקו,לא אומר שהם יתחילו עכשיו לא לנצח כל משחק.
בארסה אומנם החזיקה הרבה יותר בכדור-63 %. מדהים בהתחשב שזה משחק חוץ ועוד ב"סאן ממ'ס". בילבאו בעטה 10 פעמים לשער של וולאדס ,1 פחות מאשר בארסה עם 11 בעיטות. ככה שמבחינת מצבי הבקעה ,בילבאו לא הייתה פחות טובה. הסטטיסטיקה ה(כמעט)מלאה לפי האס: בעיטות לשער:בארסה-11\בילבאו-10 בעיטות למסגרת:בארסה-5\בילבאו-3 החזקה בכדור:בארסה-63%\בילבאו-37% (מאכזב) אשמתם של גורפגי ואורביז החלש. עבירות:בארסה-16\בילבאו 17. 7 פעמים הייתה בילבאו בטוח הרחבה של בארסה ,אבל לא עשתה עם זה כלום. בארסה פעמיים בלבד. לסיום,מילה טובה לסמואל אטו שהשתיק סופית את כול המבקרים שלו מתחילת העונה הפושרת. מסתבר שרייקרד שוב פגע בקראק רציני. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/mad.Xxx ולמי שלא ראה; הגולאסו המדהים של יאסטה!! http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2004/octubre/30/2.Xxx http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2004/octubre/30/3.Xxx לפחות מהתמונה של "אס" זה נראה שער מדהים.
חבל על התיקו הזה... הייתי מאוד רוצה לראות את בארסה ממשיכה לטוס קדימה בלי להסתכל אחורה אבל... לא הכל יכול להיות ורוד... ולנסיה קרוב לוודאי מסיימת בתיקו 1-1 עם אתלטיקו מדריד וניצחון היום של בארסה היה נותן לה דחיפה רצינית... מחר לצערי נראה את ריאל מזיינת את חטאפה אבל... אני מקווה שברצלונה לא תיתן לריאל להתקרב יותר מזה.
אל תבנה על זה. השנה בליגה הספרדית אין קבוצות חלשות(אולי למעט נומנסיה ..) ,גם חאטפה הצנועה, עם תקציב שבערך זהה לזה של מכבי ת"א , מציגה סגל של שחקנים צעירים ומוכשרים,שמסוגלים לתת פייט . ברור שריאל פיבוריטית גדולה לנצח.אבל "לזיין" את חאטפה? תשכח מזה.אפילו מול נומנסיה החלשה ריאל עבדו קשה מאוד בשביל שלוש הנקודות. מצידי שננצח 1-0,העיקר שראול יכבוש כבר בברנבאו במשחק ליגה.
ראיתי את המחצית הראשונה ואני לא יודע מה איתכם אבל ההרכב שרמון פתח איתו הדהים אותי לחלוטין. גם ראול רונלדו אואן סולארי זידאן ובלי קשר אחורי קלאסי {אלא אם כן אתם קוראים לגוטי אחד כזה...}. למרות הכל המכונה חורקת בברנבאו וזה לא זה, ומול קבוצות חזקות יותר מחטאפה {הדי סימפטית יש לומר} היא תחטוף.
ריאל נראיתה גרוע על המגרש, במיוחד בגלל חוסר הסדר, עם כל האהבה שלי לסולארי, הוא לא קשר ימני, יש לנו את חואנפראן המוכשר שיכל לשחק שם, ולמרות שאיכזב במשחק ההתפטרות של קמאצ'ו זה רק משחק אחד והוא חייב לקבל עוד הזדמנויות. עד סוף המשחק לא הבנתי את המערך של ריאל, מי קשר שמאלי, מי ימני ואיפה בכלל ראול משחק. אואן הלך לאגף ימין, ואז לשמאל, וכך גם סולארי ולא היה סדר מובנה כלשהו. רונאלדו היה גרוע בכל המשחק, לא רץ לכדורים, כלום. רוברטו קרלוס היה ממש לא מדוייק. ראול בראבו עשה שטויות כמו שהוא יודע, למזלנו זה לא עלה לנו בכלום. גם לקסיאס היו הרבה הדיפות ממש לא טובות, למזלנו זה לא עלה בשער. זידאן היה טוב, אחד הבודדים על המגרש. אואן פרט לשער גם לא עשה יותר מדי. ראול נעלם בחלקים גדולים של המשחק אבל זו כנראה כל ההתרגשות של ה 10 שנים והכל. הלגרה היה סביר. גוטי כמעט ולא עשה כלום, לא בהתקפה ולא בהגנה, בכלל אני לא מת על העובדה שהוא הקפטן השני של הקבוצה, הוא שחקן די מלוכלך ונכנס לפרובקציות בקלות, לקאסיאס לדעתי מגיע יותר. סלגאדו היה סביר ועשה פעולות טובות בהתקפה. מוריינטס שנכנס עשה יותר עבודה הגנתית מאשר התקפית ולא ראינו יותר מדי ממנו, לא באשמתו, אבל הוא נלחם, מה שלא ראינו מרונאלדו. גם סלאדס לא ממש עשה הרבה. המערך שראמון העלה היה נראה כאילו הוא מנסה לדחוף את כל השחקנים הטובים שלו במערך אחד, לא משנה איך, אם הוא עולה עם סולארי הוא חייב לעלות עם 2 חלוצים ולא שלוש כאשר פיגו חסר, כי חוץ מחואנפראן אין לריאל קשר ימני טבעי ו 2 קשרים שמאליים (ראול וסולארי) מיותרים בהחלט. כמו כן הפתיעה אותי האדישות של הקבוצה לאחר כל שער, אני לא יודע איזה אבל נפל על מדריד אבל השחקנים פשוט לא חייכו אפילו, כאילו שזה היה במכוון. חטאפה התבררה כקבוצה מצויינת, אני לא יודע למה אבל איכשהו כל הזמן הקבוצות הקטנות תופסות עלינו ימים, או שאנחנו מאפשרים להם לתפוס עלינו ימים, בכל מקרה, אם חטאפה הייתה נראית ככה בכל משחקי הליגה שלה אני בטוח שהיה לה קצת יותר מ 6 נקודות. התקפה קצת יותר חדה וריאל הייתה מאבדת פה לפחות 2 נקודות אם לא את כל השלושה. יכולת כזאת ממש לא תספיק לריאל בשביל לזכות בתארים, אפילו לא בשביל לנצח את קייב. אני מאוד מקווה שהם יתאוששו מהר ויחזרו ליכולת מול ולנסיה.
זה נראה רע. לא הצגנו יותר מ-30% מהפוטנציאל שלנו בשום משחק העונה. כל שבת אתה מקווה שהיום זה היום והקבוצה תתן הצגה, אבל בכל המקרים אתה מקבל משחק נרקוטי וכדורגל לא שוטף. אז ניצחנו את חטאפה אבל מול קבוצות קצת יותר טובות זה לא יספיק וכבר מול קייב זה יהיה שונה לחלוטין, כפי שמקס אמר. אגב, מה שאפיין את הקישור שלנו בשנים האחרונות זה האיכות שלו. עכשיו נראה לי שהוא דווקא החלק הבעייתי, אפילו יותר מההגנה. לא רק הקישור ההגנתי, כל הקישור. פתאום כשאין פיגו נראה כאילו כלום לא זז ולי נראה שאנחנו צריכים למצוא מחליף לזיזו כי תוך עונה - עונה וחצי הוא גומר. עדיין יש לו את המסירות הגאוניות אבל הן באות הרבה פחות מבעבר, בשלבים מסויימים ורבים במשחק אין לנו טיפת יצירתיות! אני חושב שכל אוהד ריאל בר דעת יסכים איתי שצריך דם חדש בקישור. חידוש החוזה שלו עד 2007, עם כל ההערכה והאהבה שלי אליו, היה טעות. במקום זה פרז רוצה להעיף את פיגו, דביל. לגבי סראגוסה - סביליה, אי היציבות הזאת במשחקי חוץ היא מה שמונע מסביליה להוות באמת צלע בצמרת. לאורך כל העונה שעברה היא סבלה מחוסר העקביות במשחקי החוץ ונדמה ששום דבר לא תוקן. הפסד 0-3 לסראגוסה לקבוצה שניצחה במסטאייה? זה יותר מדי. ונראה לי שלאסטבן יש כבר סיוטים מדיוויד וייה. שנה שעברה הוא כבש מולו רביעיה במשחק אחד, אתמול צמד. אגב סראגוסה, לשים 2 בסה"כ שערים במשחקים שלה זה ה-באנקר.
לאחר מאמצים לא מעטים, יצא לי לראות את המשחק של ברצלונה ביום שבת בשידור ישיר דרך צלחת לווין פרטית. קשה לי לקבוע מהו הגורם האשם ביכולת הבינונית פלוס של ברצלונה החודש (המשחק הכי טוב היה דווקא מול מילאן, לפי דעתי). אבל בדבר אחד אני משוכנע למדי - ההאשמות המוחלטות לכיוון ההתקפה אינן צודקות. קשה לשלישייה הקדמית המעולה של ברצלונה לבוא לידי ביטוי כאשר דקו ושאבי מחזיקים את הכדור באזור קו האמצע, ומנסים לחפש את רונאלדיניו, ג'יולי ואטו אך ורק בכדורים ארוכים. סגנון המשחק של ברצלונה מתבסס על הנעת כדור בטווח של כ- 30 מטר משער היריבה, כך שכל פרצה במערך ההגנתי (ואחרי 15 מסירות רצופות תמיד יהיה פרצות) יכולה להיות מנוצלת. אבל ביום שבת, ולא רק אז, המחצית הראשונה פשוט הייתה חסרת כל תכלית. לא היה כיוון למשחק של ברצלונה. ולכן, בפעמים בהן רונאלדיניו (פרט לעקב קסום אחד - חלש מאוד) ואטו קיבלו כדורים, הם הסתבכו בפעולות אישיות. ג'יולי פשוט לא אפקטיבי במשחק שכזה. מי שדווקא יכול היה לשנות את המצב הזה הם מגיני הכנף, ובעיקר ג'יו שהיה חלש מאוד ביציאות שלו קדימה. אבל אולי יש גורם נוסף מאחורי חוסר-התכליתיות בחיסור. במחצית השנייה, חל שיפור עצום ביכולת של ברצלונה. למעשה, ככל שהשעון התקרב ל- 90, בארסה שיחקה יותר ויותר נכון. אינייסטה (החליף את דקו במחצית ולא היה לו אותו אפקט כמו במשחקים קודמים) ושאבי (מחצית שנייה גדולה) הניעו את הכדור בשטח מסוכן, ניתבו את הנעת הכדור ונתנו למשחק של ברצלונה צורה. עושה רושם שברגע שברצלונה רצתה, הכדורגל שלה הפך לפתע למשהו הרבה טוב. עושה רושם שכדי לרייקארד לשים לב לפן המנטלי של הקבוצה שלו. אגב רייקארד, הוא כרגע אחד מהמאמנים האומללים באירופה. מכיוון שהוא עדיין חושש להכניס את ליונל מסי במקום אחד מכוכביו ברגעי הכרעה, הוא למעשה יכל לבצע רק שני חילופים (שאותם אכן עשה) - אינייסטה במקום דקו בתפקיד קצת אחורי מדי לטעמי, ולארסון במקום ג'יולי. החילוף השני אגב לווה בהחלפת מקומות בין השניים. כפי שציינתי קודם, אני מאוד אוהב את התרגיל הטקטי הזה של רייקארד, אשר הניב את המצב המצויין של לארסון אשר נפסל בגלל ספק-נבדל. הוא תפס את ההגנה עם המכנסיים למטה, כאשר הבלמים מתרכזים בקמרוני ולא שמים לב ללארסון. אבל למה השינוי צריך להיות כה מוחלט? אחרי ההזדמנות הזו, אטו נצמד לאגף הימני, וכמעט שלא עשה תנועה נוספת לעבר השבדי. עוד כאב ראש שהיה לרייקארד הוא המגן הימני. לבסוף הוא בחר בדאמיה (אשר לא רשום בכלל לליגת האלופות וזה לא משנה. מול מילאן בלטי כבר כשיר). אני חייב להגיד שאני די מרוצה מההופעה שלו. אמנם הוא היה בינוני למדי, ואשם בפריצות המסוכנות של יסטה (כולל השער) ודל הורנו. אבל קשה להאשים אותו בזה. דאמיה, 1.87 ורחב כמו שור, פשוט איטי מדי כדי להיות מגן ימני. הוא עשה תנועה יפה לאורך הקו, אבל ברגע שיסטה בה אליו עם הפנים (כמו בשער) פשוט לא היה לא מענה. לפי דעתי, הוא יכול להצליח הרבה יותר כמו בלם, או יותר מכך - קשר אחורי לוחץ. אגב זה, רפאל מארקז הוא ללא ספק הטוב מבין הארבעה ששיחקו בעמדה הזו העונה. ובכל זאת, אני חושב שאני מעדיף שהוא יוחזר להגנה ברגע שג'רארד יחזור, כל עוד אני לא אצטרך לראות את אולגוור מסתובב על יד ואלדז. באשר לאתלטיק בילבאו, הופעה טובה מאוד של הבאסקים. קשה לי מאוד להבין איך הם נקלעו למצב הלא סימפטי שלהם. יסטה היה יוצא מן הכלל (עשה תרגיל לפויול שרק מעטים יוצאים ממנו עם הכדור, וכמובן כבש שער גדול), ודל הורנו שרף את הקו. חורפגווי היה מצויין בקישור, והיה אחד מהגורמים להופעה החלשה של מנוע הדיזל דקו. אני משוכנע שעם הזמן, בילבאו תחזור לאזור גביע אופ"א בטבלה. בסף הכל, משחק סביר של ברצלונה, בו היא הייתה טובה יותר, למרות שרק במעט. ותוצאה סבירה גם כן. את המשחק של ולנסיה מול אתלטיקו דווקא לא יצא לי לראות, פרט לתקציר בסיקור המחזור הספרדי. חסרונו של איימאר, אולי השחקן היחיד שנתן צורה למשחק של ולנסיה בחודש האחרון, פוגע קשות בקבוצה. ללא הארגנטיני הפצוע, ויסנטה ואז'אלה אין לולנסיה מי שיקח את הקבוצה ברגעי משבר, פרט לאולי רובן בראחה אשר נראה רע, רע מאוד. יהיה להם קשה מול אינטר. ומילה קטנה לפרננדו טורס. כאשר מקבלים כדור מול שוער, לא עוצרים אותו ונותנים ל- 3 מגנים לחלוף על פניך. הפעם זה נכנס (לא מעט בזכות קניזארס). פעם אחרת, זה בזבוז נוראי. הדרבי הקטן בין ריאל מדריד לחטאפה הוא אחד מהמקרים הבודדים בהם הסטטיסטיקה אומרת הרבה, הרבה יותר מהתוצאה. יאמרו מה שיאמרו, שלוח התוצאות יראה מה שבא לו, ביום שבו חטאפה מגיע לסנטיאגו ברנבאו ובועטת 20 פעמים לשער, 13 יותר מהמארחת, משהו רע קורה אצל הלבנים. ניב, אמנם לא ראיתי את המשחק המלא, אבל אני מבין את כוונתך בקשר לזידאן. השחקן גמר את הסוס, ורואים את זה עליו. הוא לא רץ, לא נלחם, ולשם שינוי, גם לא ממש טוב. הצרפתי פשוט כבוי. גם פיגו, ימח שמו, לא אפקטיבי כבעבר. לא, אם מישהו ישפר את מצבה של ריאל מדריד, זה יהיה ראול. לשחק קצת מאחורי ראול ואואן דווקא הולם אותו, שכן הספרדי טוב ביותר כאשר הוא בא עם הפנים לשער. כך, הוא יכול לשלב בין חוכמת המשחק המצויינת שלו, המסירה הקטלנית וכמובן הבעיטה מטווח בינוני. סחתיין שבועי ללבאנטה, ובעיקר לסרחיו גרסיה, אשר מצדיקה את ציפיותיי. וח"ח גם למחזיקת הגביע. אני חושב שזוהי העונה האחרונה של וייה (אגב, איזה בישול גדול של אלבארו) באראגון, כאשר אני מוכן להמר כבר עכשיו שאתלטיקו מדריד תהייה הקבוצה הבאה שלו - במקום פרננדו טורס (יסלח לי YYY ומר גיל, ז"ל). ומילה טובה גם לניהאט, אשר צריך להוות את המפתח של סוסיאדאד לעונה שלווה במרכז הטבלה. אגב, הלך על אספניול. ללא טאמודו לחודש, הם הולכים לאבד הרבה גובה.
פיגו בכלל לא שיחק במשחק האחרון וזידאן היה המצטיין בריאל לצד קסיאס ומסירה גדולה כמו שהוא הביא לרונאלדו מעטים יביאו, לחינם אתם משמיצים אותו, הוא היחיד שעושה סדר במשחק של ריאל והיחיד עם טיפת יצירתיות, זה שסלגאדו, רונאלדו או אואן לא מבינים את הגאונות שלו ולא קולטים את המהלכים שהוא בונה ולכן זה נגמר בלא כלום לא אומר שהוא גרוע.
בקשר לפיגו התכוונתי באופן כללי העונה, לא במשחק הזה. ומתי בדיוק אמרתי שזידאן גרוע? אני טענתי רק שהצרפתי מעבר לשיאו, ושהיום, הוא יתן משחק גדול אחד וב- 9 הבאים ינוח. סדר? במשחקים האחרונים של מדריד שראיתי, ראול עשה את הסדר. זידאן הסתובב מאחור, לא ביקש ולא רצה כדור. גאונות לא מאבדים, והיא בהחלט נמצאת עדיין בראשו וברגליו של זידאן. אבל הוא איבד את הניצוץ, דבר שרואים כל פעם מחדש.
פיגו העונה דווקא שחקן מאוד חשוב במערך של ריאל ואם הוא היה מנסה לשחרר את הכדור יותר מהר הוא היה טוב עוד יותר. זידאן מאז שהוצב באמצע משחק טוב מאוד ומציג יציבות. ברור שהוא מעבר לשיא, הבעיה היא שאצל זידאן גם מעבר לשיא עדיין יכול להיות מספיק כדי להיות אחד הטובים בעולם בעמדתו.