אליאור אני עדיין לא רואה אותו מרחיב את הרשימה שלו. ברוקלין, ואיך שהלייקרס הביאו את נאש אז הלייקרס - זו הרשימה(אחרי שדרון ירד מהמאבס). הוא יעדיף לקבל את החופש שלו מאשר להתחייב על חוזה למישהי כמו יוסטון או אטלנטה. מה הלברג' של אורלנדו כדי שיגדיל את הרשימה? למרות שהטרייד של יוסטון והלייקרס נשמע הטרייד הכי הגיוני עד עכשיו שאני לא חשבתי עליו האמת - ביינום תקע את הטרייד הישיר עם אורלנדו, ככה שעכשיו אם יוסטון ייקחו את ההימור שביינום יחתום אצלהם, ותשלח שחקנים צעירים, 1-2 בחירות, ותיקח עליה חוזים רעים - זה נראה כמו WIN WIN (בהתחשב שיוסטון נמצאת עכשיו עם הגב לקיר ומוכנה לקחת את ההימור הזה)
ברשימה עד עכשיו הייתה כלולה קבוצה אחת. ברגע שהיא "רשמית" יורדת מהפרק (ואני בכוונה כותב את הרשמית כי מאז הטרייד על ג'ו ג'ונסון היא כבר ירדה מעשית) אז הלייקרס/יוסטון/מילווקי/קבוצה כלשהי שהתינוק חושק בה אוטומטית הופכות לאטרקטיביות. אני לא מתייחס לשום דבר ששמעתי בשבוע האחרון ברצינות ומציע לך גם כן. "ביינום לא יחתום באורלנדו" זאת מבחינתי עוד אחת ממיליון ההנפצות שהצוות של הנטס והמחנה של דווייט הדליפו לתקשורת כדי לנסות לכפות את הטרייד לברוקלין. בדיוק כפי שמלו לא היה מוכן לעבור לניקס בגלל שהם לא יכולים לספק לו את ריפ המילטון. אם הם יהיו מוכנים לתת לו 100 מיליון ל-5 שנים אז אם צריך הוא יעשה את כל הדרך מקליפורניה לפלורידה בזחילה על ארבע. אנחנו קצת שוכחים שבסופו של דבר הכל מסתכם בכסף עבור הפרימדונות האלה. דרון וויליאמס יכול לזיין את השכל כמה שהוא רוצה שהוא נשאר בנטס בגלל הטרייד על ג'ו ג'ונסון אבל אנשים עם טיפת הגיון יודעים שדירק>>>>>>>>>>ג'ו ג'ונסון ו-25 מיליון אקסטרה>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>0. על אחת כמה וכמה כשמדובר באנדרו ביינום והברכיים הבעייתיות, ואפילו דווייט הווארד. הוא לא ייצא לשוק החופשי ויחתום בעיר לא אטרקטיבית ובקבוצה שלא תספק לו את התנאים האופטימליים להצלחה הן מבחינה מקצועית והן מבחינה כלכלית, הוא יעדיף לבחור אחת כזאת או לתת רשימה של כמה כאלה שמסוגלות להוציא טרייד ריאלי לפועל עם אורלנדו.
כאמור, יש את הלייקרס שהם היחידים שאני רואה MAKING THE CUT עכשיו עם נאש - חוץ מהם, אני לא רואה אותו מסכים לחתום עם אף אחת - אלא אם כן תגיע OKC ותציע את הארדן+איבאקה או משהו ודוויט אשכרה יסכים לחתום שם (שנראה לי שלא, למרות שמקצועית היא האופציה הכי הגיונית ל-2 הצדדים). עוד פעם - אתה מציג את העניין כאילו דוויט הוא זה שמפסיד כאן וכל זמן שעובר עובד לרעתו, אבל עוד פעם כל עוד הוא מסרב לחתום ואומר שלא יתחייב - להוציא מטורפת כמו יוסטון שנחכה לראות אם היא תסכים לשלוח חבילה רצינית למישהו שהיא יודעת שלא יחתום ויעזוב בקיץ - דוויט בסופו של דבר מקבל את החופש שלו בסוף השנה ויהיו לו אופציות אם זו דאלאס שהייתה ברשימה המקורית, או קבוצות אחרות שברגע שידעו שדוויט הולך להיות שחקן חופשי יערכו מירוץ חימוש לאפשרות להביא אותו - ואורלנדו היא המפסידה היחידה כי היא תאבד אותו בחינם אין כסף, וכל זמן שעובר כשהיא משאירה ולא מעבירה אותו אומר שהיא נכנסת לעונה עם סופרסטאר ממורמר שלא רוצה להיות שם וסאגה שכל העולם ואחותו מדברת עליה 24\7 שתהיה כמו עצם בגרון של הפרנצ'ייז. הם צריכים להעיף אותו אפילו יותר ממה שהוא רוצה לעוף כרגע. עמדת היתרון מאוד נזילה כי זה עניין של מי ממצמץ ראשון בין דוויט למג'יק. אבל בכל מקרה, הטרייד המדובר עם הלייקרס ויוסטון נראה כמו משהו ריאלי והגיוני.
ולמה שאורלנדו תבנה על ביינום בתור פרנצ'ייז ותשלם לו כל כך הרבה? קראתי עכשיו שאטלנטה תחתים את לו וויליאמס מהסיקסרס, כשבאותו זמן היא גם רוצה לעשות עם יוטה טרייד של מרווין וויליאמס על דווין האריס, ולזה תוסיפו את ג'ף טיג. למה?
כי הוא נחשב לסנטר טוב (אפילו שאת דעתי עליו כבר אמרתי). השמועה הזו בקשר לטיג היא איזה חצי ציוץ שהיה לפני 10 ימים, אם אין לזה התפתחויות כנארה שזה סתם. עריכה: כמה דברים מעניינים מעכשיו- קיימן קרוב לדאלאס. הניקס שוקלים להשוות את ההצעה של טורנטו על פילדס. אנדרה מילר ממשיך בדנבר. עריכה 2: קיימן מאשר שהוא סיכם עם דאלאס.
אם אתה מאמין שזו אופציה ריאלית מבחינת דווייט להפוך לפרי אייג'נט ו - 1) להפסיד 25 מיליון דולר 2) לבחור קבוצה ממבחר מאוד מצומצם ש"הקונטדריות" מסתכמות באטלנטה ודאלאס אז זה הגיוני מבחינתך לחשוב שיש לו כוח בידיים. אני חושב אחרת. הלייקרס לא היו ברשימה שלו עד לפני שעתיים. אנחנו בכלל לא יודעים אם עכשיו היא ברשימה שלו. ולמען השם, זין על הרשימה שלו. היא לא רלוונטית, אחרת הוא היה הולך לברוקלין. הוא ניסה להכריח טרייד אך ורק לנטס ולא היה פתוח לשום דבר אחר. ולמרות זאת ה-GM של אורלנדו לא התרגש ושם עליו זין. אז מה גורם לך לחשוב שזה לא מה שיקרה בעתיד? הוא לא יכול לכפות שום דבר יותר. אם הוא יבקש לייקרס וההצעה של הלייקרס לא תיראה לאורלנדו אז יקרה בדיוק מה שקרה היום עם הנטס. וזה תקף לכל קבוצה באשר היא. אין לו יותר כוח בידיים, הוא לא מפחיד אף אחד ואורלנדו ישלחו אותו אך ורק תמורת חבילה טובה. כבר ראינו שכשדווייט משחק HARD BALLS וכביכול לא מוכן לחתום בשום מקום חוץ מהנטס, אורלנדו עדיין לא נכנעו ולא הסכימו לחבילה המביכה שהציעו. אין סיבה שזה ישתנה בהמשך.
אני חייב שמישהו יסביר לי מה פשר הטרייד הבא: ניו אורלינס שלחו את השחקן הטוב ביור שלהם בעונה החולפת, ג'ראט ג'ק כחלק מהטרייד של דרל רייט לפילדלפיה וקיבלו בשביל זה זכויות דראפט של איזה בוסני שמשחק בקבוצת תחתית באיטליה. מה הם בדיוק הרוויחו בזה?
נסכים לא להסכים. אני אומר שהמג'יק לא רוצים להתחיל עונה עם דוויט יותר מדוויט לא רוצה להתחיל עונה עם המג'יק. הלייקרס עם נאש, בהתחשב שהם פרנציי'ז ענק בשוק ענק ייכנסו לרשימה במצב הזה - אבל אני עדיין לא מבין את הלברג' שאתה אומר שיש לאורלנדו. הם לא יכולים להתחיל עונה עם דוויט - פשוט לא אפשרי. אם כן הם מפגרים אבו-מפגרים. כרגע הנטס הוציאו את עצמם מהתמונה לפחות עד ינואר, הלייקרס נשארו - ותמיד יש יוסטון ומוריי הפסיכופט שמזיל על עצמו ריר באיזשהי פינה בטקסס עם ה867 פאוור פורוודים שיש לו ביד. האיום של דוויט להתחיל עונה עם המג'יק הוא שווה ערך לאיום של אורלנדו לשלוח אותו למקום שהוא לא רוצה מבחינתי. אני לא רואה שום מצב שהוא מגדיל את הרשימה, גם בגלל שהטרייד שמציעים כרגע עם הלייקרס בצורה ישירה עם בעזרת יוסטון נשמע מאוד הגיוני, וגם בגלל שאני לא חושב שאורלנדו נמצאים באיזו עמדת יתרון מובהקת - הם יכולים להציג עמדת יתרון כמו שהם עושים, אבל אני לא קונה את זה - הם משקשקים מפחד שדוויט יגלה את הבלוף ויתעקש ויגיד להם משהו בסגנון של "יודעים מה? יאללה, בואו נחכה עד ינואר - אני נשאר בנתיים" - מצב שעוד פעם אם לא תגיע איזו יוסטון שתטרוף את הקלפים עם הימור, שם את כל הלברג' אצל דוויט.
אליאור, בוא אני אתן לך מצב היפותטי כאן : דוויט עדיין מתעקש ברוקלין, לא מוכן לחתום עם הלייקרס - הלייקרס לא מוכנים לעשות עבורו טרייד בלי התחייבות - ויוסטון ומוריי מקבלים שכל ולא שוברים את הPIGGY BANK עבור השאלה לשנה. מה קורה אז? מה האופציות של אורלנדו? כי איך שאני רואה את זה - אם המצב למעלה קורה (כשהדבר היחידי שאני לא בטוח לגביו הוא יוסטון ההפכפכים) - יש לאורלנדו 2 אפשרויות : או לאבד את דוויט בחינם ולהתקע עם הסחבת שלו לאורך כל השנה - או לנשוך את השפה לחצי עונה, ואז לקפוץ על ההזדמנות הראשונה לעשות טרייד עם ברוקלין בינואר ברגע שאפשר להעביר את ברוק לופז במסגרת החוזה שלו, תמורת חבילה דומה למה שהציעו לה לא מזמן.
אבל אם ברשימה הייתה קבוצה אחת וזה לא יצא לפועל מה גורם לך לחשוב שלבן אדם יש טיפת שליטה על מה שקורה? זה אבסורד. אתה מסיק שהלייקרס "ייכנסו לרשימה" עכשיו וזו פחות או יותר הכוונה שלי כשאני אומר שאין לו ברירה עכשיו אלא להרחיב אותה, אני רק חוזר ומציין שהיא לא באמת רלוונטית. זה שהוא פתאום כן מסכים ללכת ללייקרס לא אומר שזה מה שבהכרח יקרה (תיאורטית, בפועל כמובן שההצעה שלהם ויוסטון די טובה) כי אם אורלנדו יחליטו שזו חבילה מסריחה אז הם לא יקבלו אותה בדיוק כפי שהם לא נכנעו ללחצים של הנטס. זו לא תיאוריה שלי אלא מציאות שהתרחשה לנגד עינינו בשבוע האחרון. אם נניח סתם לדוגמה שהוא באמת לא הולך להרחיב את הרשימה ולהישאר בקטע של "ברוקלין או כלום" - הסירוב של אורלנדו לחבילה של הנטס למעשה אומרת שהם מעדיפים לאבד אותו בחינם מאשר לקבל זבל טהור שלא יביא אותם לשום מקום.
מה שאני אומר שלאורלנדו נגמרה המחסנית עכשיו. עוד פעם אני אומר את זה בהנחה שיוסטון לא משתגעים כאן (אולי אורלנדו פועלים בידיעה שבמקרה הכי גרוע יש להם את יוסטון להשען עליהם?, במצב כזה אז אתה צודק), ובהנחה שדוויט עדיין לא מסכים לחתום עם הלייקרס (למרות שכנראה יתגבר על החילוקי דעות עם קובי והרצון שלו להיות הALPHA MALE ועם נאש והשוק של LA הוא יתרצה ויחתום - ובמצב כזה אני לא רואה סיטואציה שהטרייד לא נראה להם והם מנפנפים גם את הלייקרס) אם הם באמת יהיו מוכנים לאבד אותו בחינם זה מבטל את הטענה שלי, אבל אני עדיין לא מסכים לזה שהם מוכנים לאבד אותו בחינם, אני לא רואה את זה קורה. זה יהיה או לייקרס לפני שהעונה תתחיל, או ברוקלין באמצע העונה.
FACT 1 - אורלנדו סירבו לחבילה מברוקלין תוך כדי ריזיקה שאם דווייט באמת גבר כמו שהוא רוצה שנחשוב (והוא לא) אז הם יאבדו אותו בחינם. ובצדק. עדיף קאפ ספייס מאשר ברוק לופז ב-60 מיליון, אוסף סקראבס ובחירות דראפט גרועות. FACT 2 - אם דווייט יהפוך לפרי אייג'נט הוא יפסיד 25 מיליון ויצטרך להתפשר על אטלנטה/דאלאס. לא שיקאגו, לא לוס אנג'לס, לא ניו יורק, לא בוסטון. מסקנה - הוא יבין שנגמר הסרט והחלום ויקבל טרייד כמו שכריס פול קיבל - לקבוצה שהוא יצטרך להתפשר עליה (בדיוק כמו שפול רצה ניקס, לייקרס ורק אז קליפרס) שתעניין את אורלנדו.
לא מסכים על עובדה מספר 1 - כי האפשרות לעשות את הטרייד עם הנטס עדיין חיה וקיימת כPLAN B החל מה-15 בינואר, והמג'יק יודעים את זה - ככה שעוד פעם זה לא ממש הימור מצידם, כי הרשת ביטחון עדיין שם. על 2 - עוד פעם זה עניין של מי ממצמץ ראשון - אבל אני חושב לדוויט להגיע למשל לדאלאס (שלא להגיד עם אפשרות לחבור לכריס פול - לא אומר שזה יקרה, אבל אפשרות) - או להגיע לעיר הולדתו עם החבר הכי טוב שלו (ועוד פעם אופציית פול מרחפת באוויר) - עניין הכסף משמעותי, אבל אני לא חושב שקריטי כמו אצל דרון למשל. שום דבר לא בטוח בחיים כמובן, אבל אפשר להניח שדוויט ימשיך לקבל חוזה מקסימום גם עוד 4 שנים בגיל 30, ככה שהוא יחזיר חלק נכבד מה-25 מיליון האלה. לעומתם למג'יק לקבל שום דבר על דוויט יהיה אסון (לופז עדיין נכס איך שלא נסובב את זה - ב-15 מיליון לשנה הוא לא חוזה בלתי ניתן להעברה כמו רשארד לואיס, עדיין סנטר צעיר ומהטובים בליגה מבחינה התקפית - והחוזים שהם עצמם יחסכו וה3-4 בחירות דראפט שיקבלו יחד איתו יעזרו להם יותר מאשר לאבד את דוויט בחינם)
ממש לא ברור לי מהלך כזה, אבל סביר להניח כדי לחסוך קצת כסף. מה שבטוח הם ממש בונים על אוסטין ריברס דארן קוליסון יהיה במאבס. הריבילד התחיל.