זה לא קשור לכסף. לכולם יש כסף. זה קשור לכמה מוכשר וחכם הGM שלך, וכמה מזל משחק לך בדראפט. אתה לא יכול לקום פתאום ביום בהיר ולהגיד "אני רוצה את לברון" ואתה מביא אותו. זה לא עובד ככה.
אני מבין מה שאתה אומר, פשוט כל שנה יש לי איזו תקווה שנתחיל לבנות איזה בסיס עם עתיד לקבוצה הזו אבל כשכל פעם מונחתים שם שחקנים כמו ביבי, דייויס, קיד או קאמבי באיחור של 10 שנים, וואלה קצת מבאס אותי. קאמבי היה מהאהובים עליי בקדנציה הקודמת ואין ספק שהוא נהדר באספקטים שציינת, אבל אי אפשר לבנות עליו עכשיו לעוד 3 שנים.
אתה זקוק לווטרנים כמו קמבי, קיד ובארון דיוויס. בטח בקבוצה עם פרימדונות בעלות IQ נמוך משל דני דנון. טוני דאגלס הוא שחקן צעיר. לאנדרי פילדס הוא שחקן צעיר. ג'רום ג'ורדן הוא שחקן צעיר. הם לא ייקחו אותך לשום מקום. הניקס לא במצב של לדאוג מה יהיה עוד 3 ו-4 שנים. היא משלמת 60 מיליון דולר לעונה לשלושה שחקנים שנמצאים בשיא הקריירה וצריכים לנצח עכשיו. היום. לא מחר, לא עוד שלוש שנים. אז אם צריך להעיף מפה אוסף ליצנים שלא תורמים כלום חוץ מזרע לנשות העיר כדי לשדרג ולו במעט את הרוסטר עושים את זה. לכסף אין משמעות (כמו שמוראד הסביר, רוב החוזים נגמרים בתום 3 שנים ובמקרה של כישלון נוכל להתחיל ריבילדינג פחות או יותר מאפס וזו חתיכת פריבילגיה) והאופציות הכי טובות וריאליות בשוק מסתכמות פחות או יותר במה שהבאנו (נאש הוא הפספוס היחיד). קמבי הוא החתמה קריטית ואחת החשובות שיכולנו לבצע. בדקות שטייסון צ'נדלר לא על הפרקט (עייפות/בעיית עבירות), הניקס חוזרים להיות בדיחה בצבע ובריבאונד. קמבי יכול להיות צ'נדלר לרבע שעה בערב. וזה בדיוק מה שהניקס צריכים ומה שהם יקבלו ממנו. בדקות הרבות שאמארה יזיין אותנו ופיסחים כמו גוסטבו איון ולינס קלייזה יאנסו אותו גם נוכל לשחק עם טייסון וקמבי יחד ובכלל לסגור את כל הצבע לתנועה. זה מימד די ייחודי שלא הרבה קבוצות בליגה מסוגלות להגיד שיש להן אותו. אם אתה עדיין מודאג אז נראה לי שתשמח לדעת שמיאמי וסן אנטוניו רדפו אחריו. מניח שכולנו כבר יודעים שאת שתי הקבוצות הללו מריצים אנשים שרחוקים מלהיות ליצנים.
אני בחיים לא אקרא את כל זה ובטח שלא אבין הכל. אם אתה יכול תאכל'ס להסביר בקצרה את כל מה שצריך לדעת על תקרת שכר, חוזים ותקציבים ב-NBA אני אודה מאוד, אם לא- אז או תתעלם מההודעות שלי או תסביר כל פעם שאני לא מבין. ברור שלא חסר כסף, אבל אם ינחת משום מקום מישהו עם הרבה כסף אז בשלב הראשון ברגע שתצהיר שאתה רוצה את לברון, זה יהפוך להדדי. אני מבין גם שזה יותר מסובך מכדורגל לשחרר שחקנים, אבל אם בקיץ אחד קבוצה הצליחה להביא את בוש וג'יימס בפחות מ-30 מיליון דולר לעונה, או שהלייקרס שמשכנו כמה פעמים כוכבים דועכים בשביל בחירות דראפט, אז תחכה 5 שנים בשביל לאסוף את כל מי שצריך. אני לא מכיר את כל ההגבלות שה-NBA מטיל על קבוצות, אבל הייתי בטוח שיש סכום כסף מקסימלי שאפשר להוציא בשנה על משכורות לשחקנים, מסתבר שלא.
הבנתי. אז במקום לקרוא את החוקים ולנסות להבין, אתה מעדיף לשאול שאלות מפגרות ולזיין פה לאנשים את המוח על שטויות תיאורטיות שלא קרו ולעולם לא יקרו. הגיוני. נחת. הצהיר שהוא רוצה את לברון. לא הפך להדדי. תמשיך.
נחת והצהיר זה אומר על סכומים מטורפים, שיהיה גם 80 מיליון בשנה- ופתאום עוד יירקם לך משהו. לפני שנתיים בשוק ה-FA הגדול היה לי ויכוח עם מישהו על זה שמוזר שמנהלת ה-NBA שיכולה למנוע טריידים שמרכזים את הכוכבים בקבוצה אחת, לא יכולה למנוע העברות של שחקנים חופשיים באותה מידה- ועוד מועדון אחד יצליח לשכנע 3-4 כוכבים להתפשר על חוזים נמוכים בשביל קבוצה מפלצתית ועוד לברון ובוזר יצטרפו אל וייד במיאמי. היום אנחנו רואים איך זה נגמר...
אין לי כוח להסביר הכל אם להיות כנה, אבל ננסה ככה בקטנה לפני שאליאור מתחרע עליך, כי נראה לי כבר יוצא לו עשן מהנחרייםhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx יש מקסימום משכורת שאפשר להציע לשחקנים בNBA (פחות או יותר באיזור ה-20 מיליון דולר לעונה זה המקסימום) כדי להשיג שחקן כלשהו כל עוד הוא תחת חוזה, אתה חייב לעשות את זה בטרייד שמקובל על הקבוצה השנייה - כלומר אם במקרה היא תרצה לשחרר את אחד הכוכבים שלה(ש90% מהמקרים לא יקרה) היא תרצה תגמול הולם - ואם אתה מעל תקרת השכר אז אתה חייב, אם למשל עשית טרייד על שחקן עם חוזה של 20 מיליון דולר - לשלוח באיזור ה-20 מיליון דולר בחזרה החוצה(לא בהכרח שחקן בודד) - ככה שזה גורם לכל הטריידים להיות יותר מסובכים, ולהכל להיות הרבה יותר מאוזן בין הקבוצות. בקיצור זה הרבה יותר מסובך אבל באמת אין לי כוח כרגע מצטער - אבל עוד פעם אומר שזה אפילו לא קרוב או דומה לאיך שהעניינים מתבצעים בכדורגל ויש הרבה חוקים שמגבילים ומנסים למנוע את מה שאתה אומר, ולרוב מצליחים (לדוגמא מיאמי הצליחו בגלל שהם החתימו את לברון ובוש כשחקנים חופשיים לא תחת חוזה, ופירקו לגמרי את הקבוצה לפני כדי שיהיה להם מקום בתקרת השכר)
פטרוזיליה, וואוו אתה ממש גאון קטן. 80 מיליון לעונה איך אף אחד לא חשב על זה? כמה חבל שאם היית מכבד את עצמך ואת האנשים בדיון היית נכנס ללינק שקיבלת וקורא שיש ב-NBA מין דבר נחמד כזה שנקרא "חוזה מקסימום". לא, אני לא אסביר לך עליו. מעדיף שתמשיך לעשות מעצמך צחוק. "מנהלת ה-NBA שיכולה למנוע טריידים שמרכזים את הכוכבים בקבוצה אחת"... לא הם לא. חייב לציין שהאחוזים שלך מהשדה משתפרים, סך הכל 2 טעויות מפגרות בהודעה אחת.
קיצר בנתיים אחד הסליפרים המרכזיים שלי בסיבוב השני, קייל אוק'ווין(נבחר בסופו של דבר בחירה מספר 49 ע"י אורלנדו, נחזור ונאמר שהניקס חבורת דגנרטים שלא בחרו בו) - מפרק לאנדרה דראמונד את הצורה בליגת הקיץ. טוב לראות - גם אתמול הוא נתן בראש עם 16 נק'. דראמונד 2.14, 130 קילו של שרירים עם ניתור של דוויט האוורד - והוא עדיין לא סגר לריבאונד הגנה פעם אחת בחייו. ממש תופעה.
את חוזי המקסימום באמת שכחתי, אבל לא חסרים שחקנים טובים שמרוויחים פחות ממה שהם יכולים, לא יודע אם שחקן NBA יכול לבוא ולומר ל-GM שלו שישחרר אותו מהחוזה ולא יעשה לו בעיות, אבל אפשר גם לחכות כל שנה לשחקנים החופשיים ותוך שנתיים לבנות קבוצה אימתנית. בקיץ אחד לברון, בוש, סטודמאייר, בוזר וטימאק היו שחקנים חופשיים, אז בהנחה שלא כולם חייבים לעשות SIGN AND TRADE (או שכן) אפשר לבנות קבוצת כוכבים גם אם יש הגבלה על טריידים כשאתה מעל תקרת שכר. כששאקיל אונ'יל עבר מפיניקס לקאבס?
עושה רושם שרשארד לואיס סגר במיאמי, http://i45.tinypic.com/5uobvs.Xxx http://i47.tinypic.com/vr7p4w.Xxx
אם כולם היו חוברים ביחד הם היו צריכים לקצץ מהשכר שלהם. בוש, וויד ולברון חתמו על חוזה בו הם מרוויחים פחות ממה שהרוויחו קודם ואפילו שהם עשו את זה, מיאמי נתקעת בתקרת השכר וזה מפריע לצרף רול פליירס וספסל יעיל אז הם מסתפקים בלהחתים אפסים גמורים כמו מייק ביבי שפתח אצלם בחמשייה.