רשת ESPN מדווחת כי 'סופרמן נפגש עם הג'נרל מנג'ר של אורלנדו מג'יק ודרש טרייד שיעביר אותו לקבוצה מברוקלין. http://espn.go.com/nba/story/_/id/8118159/...e-brooklyn-nets
לא נראה שהלוקאאוט עזר ומנע מהקבוצות להעריך שחקנים יותר ממה שהם שווים. **ג'ראלד וואלאס סיכם עם הנטס על חוזה של 40 מיליון דולר ל-4 שנים. **הנטס בדיבורים עם אטלאנטה על טרייד שישלח את החוזה הגרוע בליגה - עכשיו שרשארד לואיס סיים את שלו - ג'ו ג'ונסון, לברוקלין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx :aaarofl:. מהצד של אטלאנטה זה בעיקר תמורת הזכות להפטר מהחוזה שלו (יש לו עוד יותר מ-90 מיליון דולר ל-4 שנים הבאות) כהנטס יזרקו חוזים שהם לא רוצים כדי שיעמדו במינימום של המשכורת שהם יצטרכו לשלוח לאטלנטה כדי לאפשר טרייד שכזה. NEEDLESS TO SAY, שמהלך כזה אומר סוף סיפור דוויט האוורד לנטס. בילי קינג איבד את השפיות אם הוא נותן לזה לקרות. **לפי השמועות דרון וויליאמס עדיין מתלבט בין הנטס לדאלאס, אבל נוטה לכיוון הנטס בגלל סכום הכסף הגבוה יותר שהם יכולים להציע לו - כשג'ייסון קיד יצטרך אליו לאיזה קבוצה שיבחר כדי להיות הבקאפ שלו. **ניקולאס באטום קיבל לפי השמועות הצעה ממינסוטה ל45 עד 50 מיליון דולר ל-4 שנים - כשאומרים שיש עוד קבוצות שכנראה יציעו לו הצעות בימים הקרובים (לפורטלנד יש זכות להשוות) **פורטלנד מצד שני הציעו לרוי היברט חוזה מקסימום, כשגם אצלו כנראה יש עוד קבוצות שיעשו אותו הדבר (יוסטון, פיניקס) - כשגם לפייסרס יש זכות להשוות כל הצעה. **סטיב נאש כנראה מתקרב הביתה לטורונטו שמוכנים להציע לו משהו באיזור ה-12 מיליון לשנה, כשהוא אמר שכסף יהיה פקטור משמעותי בשבילו, כשגם פיניקס ודאלאס אם יפספסו את דרון וויליאמס עדיין בתמונה. **מיאמי יכולים להציע לריי אלן חוזה של 9 מיליון ל-3 שנים, ובוסטון לפי השמועות מוכנים לתת לו 12 מיליון לשנתיים כדי להשאיר אותו אצלם עכשיו שKG חזר.. אם לא הוא אז המטרה שלהם תהיה ג'ייסון טרי, ג'אמאל קרופורד או אוג'יי מאייו. **אריק גורדון אמור לקבל הצעות, אבל 99% שההורנטס ישוו כל הצעה שיקבל, כולל המקסימום - מה שהוא רוב הסיכויים יקבל. **גוראן דראגיץ', שליוסטון יש זכות לשוות כל הצעה שיקבל, מחפש לפי השמועות חוזה ארוך באיזור ה-10 מיליון לשנה - שיוסטון כנראה ישוו אם וכאשר יעשו טרייד על קייל לאורי. **יוסטון חושבים על להציע לעומר אשיק חוזה באיזור ה-8 מיליון דולר לשנה(!) **ברנדון רוי שכאמור ינסה לחזור לשחק, צימצם את הרשימה שלו לשיקאגו, גולדן סטייט, דאלאס, אינדיאנה ומינסוטה.
PURE COMEDY התקופה האהובה בשנה על דיירי אבארבנל ושלוותא. לראות שהם לא לבד בעולם הזה. שלא רק הם חולי נפש. שהכל בחיים זה רק עניין של מזל ומוסכמויות חברתיות. אני לא רואה הבדל בין לרצוח את ילדים בני 5 לבין הענקת חוזה MAX לרוי היברט.
תקרת השכר גורמת למצבים אבסורדיים בהרבה מאוד מקרים, שחקנים בינוניים מקבלים חוזים מטורפים, החלק האבסורדי שבדרך כלל זה מוצדק. אריק גורדון אמנם שחקן לא רע, אבל אין לניו אורלינס ברירה אלא להציע לו חוזה גבוה מאוד שהוא לא שווה כדי להשאיר אותו. מצד שני, להפסיד אותו ולא לקבל כלום הרבה יותר גרוע.
אני אוהב מאוד את מה שברוקלין עושים ב-24 שעות האחרונות. מאוד. תקציר קצר למי שלא מעודכן: - מתקשרים למשרדים באטלנטה ומנהלים מו"מ מתקדם על שחקן אוברייטד עם החוזה הכי מגוחך בליגה (יותר מאמארה, כן יש דבר כזה). - בו בזמן מתקשרים למשרדים ביוסטון ומנהלים מו"מ מתקדם על היורש של טים דאנקן, אתם מכירים אותו בשם לואיס סקולה. - מחתימים את ג'ראלד וואלאס על 40 מיליון ל-4 עונות. שזה אומר 10 מיליון לעונה. לג'ראלד וואלאס. - קובעים פגישה למחר בבוקר עם סטיב נאש. כן. מעוניינים בו גם אם דרון נשאר. כי ידוע שהחל מהעונה הבאה עוברים לשחק עם שני כדורים ולכן קבוצה עם שני רכזי עילית זה הדבר הבא. - מתעניינים באריק גורדון למקרה שדרון עוזב. לגיטימי. אמרתם בילי קינג אמרתם קור רוח. אמרתם קו מחשבה ברור והגיוני. ובעיקר אמרתם דרך. אני עדיין מקווה שאיכשהו דברים יסתדרו עבורם (ולתחושתי הם אכן יסתדרו) אבל זה יהיה נטו מזל. אין טעות פטאלית שרשומה בספר שהם לא ביצעו בשנתיים האלה ולמרות זאת הם איכשהו עדיין בעמדה סבירה להבטיח את דרון וויליאמס ודווייט הווארד ל-5 שנים הקרובות. מניח שזה מתקזז עם האפשרות הלא פחות סבירה שהם יפתחו אולם וקבוצה חדשה עם ברוק לופז כפרנצ'ייז פלייר. בית משוגעים.
אצלנו אם באמת נעביר את פילדס בSIGN AND TRADE לפיניקס עבור סטיב נאש, זה אומר שנוכל להציע לו חוזה גדול משמעותית מה-3 מיליון פר שנה שאנחנו יכולים להציע עכשיו, ואולי נצליח לשכנע אותו להשאר אפילו אם זה אומר לוותר קצת כלכלית(בערך 4-6 מיליון סה"כ) אם זה ייצא לפועל זה יהיה אדיר. האפשרות השנייה שלנו אם נאש הולך לכסף של טורונטו יהיה כנראה ריימונד פלטון, שמשנה לשנה הופך להיות הספונסר הלא רשמי אבל הבלתי מעורער של דאנקן דונאטס.
מוראד אל תתחיל איתי עם השטויות האלה. בטח לא בלילה כזה. אני לא קרוב להתחיל בכלל לפנטז על זה. הוא הולך לטורונטו. הימור שלי - ארל בויקינס תמורת 3 מיליון או טוב מזה, ג'מאל טינסלי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx
Rockets have reached agreement with Omer Asik on a three-year, $25.1 million contract, league source tells Y! Sports. OMG OMG OMG OMG לסגור את הליגה הזאת עכשיו.
העניין הוא, ובגלל זה בדיוק אמרתי שדרמונד למרות שאני לא אוהב את מה שאני רואה ממנו יהיה בחירה טובה בטופ 10 אפילו אם רק כנכס - היא שגבוהים הגנתיים לאורך כל השנים בליגה הצליחו להוציא חוזים גבוהים והם פשוט מאוד נכסים. דיופ, קוואמי בראון, ביידרינס וכו' וכו' וכו' - אין מה לעשות, השוק של השחקנים האלה הוא קטן מאוד, והערך שוק שלהם עולה כתוצאה. יוסטון ידועים כקבוצה שמסתמכת ה-מ-ו-ן על נתונים מתקדמים וסטטיסטיקות, ובכל אלה אשיק הוא סוג של אליל תפוקה ביחס לדקות שהוא מקבל. השאלה פה, מלבד העובדה שהמשחק ההתקפי שלו שווה ערך לג'רד ג'פריס ביום רע, היא אם הוא אשכרה יכול להשאר על המגרש למספיק דקות כדי להצדיק את ההשקעה ובאמת לעזור להם - כי הגנתית כשהוא על המגרש הוא באמת אחד הטובים בליגה. אבל עדיין יש שאלה כאן האם הוא יכול להשאר על המגרש וזה משהו שהוא לא הוכיח כרול פלייר בבולס אני חושב שהמקרה של גורטאט סובב כמה ראשים בNBA - סה"כ ביחס לשוק, אם אשיק יוכיח שהוא יכול להשאר על המגרש - זה לא יהיה ממש נורא. עדיין OVERPAID, אבל עוד פעם ביחס לערך השוק של 7 פוטר הגנתי טוב, שזה מה שאשיק - 7-8 מיליון זה בערך הממוצע, עם כמה שזה מוגזם זו האמת בNBA של היום. יוסטון מקווים לראות ממנו דאבל-דאבל עם איזה 2 חסימות למשחק, שהאמת אם הוא יצליח להשאר על המגרש אפשר לראות אותו עושה, לפחות את עניין הריבאונדים והחסימות בהתחשב שנק' יהיה קשה לו להשיג.
עזוב אותך לנסות להצדיק את זה. חוזה מחריד. מורי השתגע לגמרי. 8 מיליון לעונה לנגר מת שהוא למעשה שחקן משלים עם אפס פוטנציאל לשיפור התקפי בעתיד. הוא בדיוק מה שהוא. מוצר מוגמר. האסל פלייר שמגן טוב בפוסט וריבאונדר בחסד. אני רואה אותו בעונה טובה סוגר שורה סטטיסטית של 7PPG, 10REB, 1.5BLK. אם זה שווה בליגה הזאת 25 מיליון ל-3 שנים אז כמו שאמרתי בוא נסגור אותה ונפרוש לצפרות. העיקר אנשים צחקו אתמול ש-KG קיבל 10 מיליון לעונה. אגב אני כבר 3 פוסטים פה מלכלך על ג'נרל מנג'רס - הנה שאוט אאוט לזה של הסיקרסז שסגר היום את לאבוי אלן לשנתיים תמורת 6 מיליון. אי של שפיות בים של חולי נפש.
הוא מוגזם, אבל אני לא מסכים שהוא מחריד. השאלה עוד פעם היא אם הוא מסוגל לתת להם 25-30 דקות למשחק. אם כן אני חושב שהחוזה שלו ממש לא נורא - OVERPAID, כן, אבל ממש לא נורא. קרוב לדאבל דאבל(בטוח שכן בריבאונדים), 2 חסימות למשחק, כעוגן הגנתי בצבע כאחד השומרים הגבוהים הטובים בליגה כמעט בכל אספקט של ההגנה האישית והקבוצתית(שזה מה שהוא היה בשנתיים שלו בשיקאגו) - שזה בערך מה שהוא ייתן אם יצליח לתת באיזור ה-30 דקות למשחק, זה ממש לא חוזה מחריד ב-8 מיליון לשנה. הנכות ההתקפית הכ"כ גדולה שלו היא הדבר היחיד שיגרום לזה להיות מוגזם - אבל עוד פעם אם הוא מביא קרוב לדאבל דאבל עם באיזור ה-2 חסימות בתוספת ההגנה האדירה שלו כ-7 פוטר שהוא עוגן הגנתי - זה בסדר גמור ביחס לשוק. מה גם שצריך לזכור שהחוזה שלו מתחלק ל-5 מיליון בשנתיים הראשונות, ו-15 מיליון בשנה האחרונה שזה בעצם EXPIRING שיכול עוד לבוא לידי שימוש אם ירצו להפטר ממנו וזה יהיה יותר קל לעשות זאת. קצת כמו גורטאט שהיה בסיטואציה דומה לשלו, אנחנו פשוט צריכים לראות אותו מקבל את ההזדמנות לדקות כדי לדעת מה הוא שווה ואיך הוא מסתדר עם דקות של שחקן פותח. בוא נגיד שלדעתי חוזה של 50 מיליון ל-4 שנים בשביל באטום, ייחשב חוזה יותר מוגזם משל אשיק... צריך לקחת הכל ביחס למה שהולך בשוק אצל סנטרים ו7 פוטרים - שתמיד עולים פרימיום בליגה במיוחד בשנים האחרונות.
על כמה עומדת עכשיו תקרת השכר כולל כל הלוקסוס טקסס וכל האמנסטי ומיליון ואחת האפשרויות שיש כדי להגדיל אותה עד המקסימום? 60 מיליון דולר? 14% מתוכם על שחקן עם 4.4 נק' ו-2.9 ריבאונדים בקריירה, שרק סיים עונת סופמור (אין איזשהו מקסימום שכר שהוא יכול לקבל?)... בונים עליו בתור סנטר פותח עכשיו? על לאבוי אלן אני שומע פעם ראשונה, בדקתי מי זה, רציני שחקן כזה יכול בחוק לקבל 3 מיליון דולר לעונה? ורציני שבסיטואציה הזו אליאור מחמיא למנג'ר שחותם על העסקה הזו?!
בינתיים מדווח שפורטלנד ועוד קבוצה מציעות להיברט חוזה מקסימום. תגובתי: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח יאללה לגנוב לאולקהומה את איבאקה ומדובר פה בעקיצת העשור.
תצחק תצחק, אבל אני אומר לך שאתם משווים את ההצעה כמו גדולים בסופו של יום. נזכור שמקסימום של RFA זה לא 20 מיליון אלא בערך 14 מיליון. בשוק בלי הרבה מה להציע ועם המון מתחרות שמחפשות על מי לשלם(במיוחד סנטרים), בו דאנדרה ג'ורדן למשל מקבל 10 מיליון לשנה, ג'באייל מגי כנראה יראה סכום דומה\קרוב - אז בצער רב אין מה לעשות אבל היברט ב-14 מיליון נראה כמו חוזה לא רע. הבעיה היא בCBA ובליגה שנכשלה בענק עם הניסיון לעצור את הOVERPAYING של קבוצות ודחיפת השוק יותר ויותר למעלה למקומות לא שפויים - אבל זה המצב היום, קבוצות יודעות שהם משלמות יותר מידי, אבל אתה לא יכול לחכות ולחכות, ולהתפלל לנס מהסוג של OKC. אינדיאנה במצב שלהם היום לא יכולים להרשות לעצמם לאבד את היברט בלי שום תמורה ככה פתאום. זה פשוט מכה אנושה לריבילד שלהם. אפילו אם אתם לא אוהבים את החוזה שלו, אתם חייבים להשוות ולארגן טרייד עבורו במועד יותר מאוחר, כמו שדנבר למשל עשו עם ננה. לאבד אותו בחינם יהיה טיפשי וצעד שייקח אותכם כמה וכמה צעדים אחורה.
מוראד, זה העניין שאני חושב שהוא לא מסוגל ושלא ראינו ממנו מספיק כדי להצדיק חוזה כזה. אפילו לא ברמת הפוטנציאל כי לדעתי הוא מאוד מאוד מוגבל. כן, אם נסתכל על זה עם משקפיים ורודות ונדמיין את התרחיש האופטימלי ביותר אז יכול להיות שהחוזה הזה לא יהיה נוראי כמו שהוא היום אבל אני נתתי את ההערכה הסופר אופטימלית שלי (והיא לא דאבל דאבל) בפוסט הקודם וזה לצערי רחוק ממה שהוא קיבל. מה שכן, עכשיו כשהתברר מבנה החוזה הסיכון של יוסטון פה נמוך משמעותית כי עם 5 מיליון לעונה אפשר לחיות ובעונה השלישית חוזה נגמר של 15 מיליון יהיה שווה משהו בליגה הזאת. תן לי לנחש. בדיקה = מבט חטוף על הסטטיסטיקה. נלך איתך לפי זה - לאבוי אלן: 4.1 נק', 4.2 ריב' ב-15 דקות למשחק. עומר אשיק: 3.3 נק', 4.7 ריב', 1.6 בלק' ב-21.5 דקות למשחק. תעזור לי להבין מי קיבל 6 מיליון לשנתיים ומי 25 ל-3? ומי הוא הרוקי עם פוטנציאל לא קטן להשתפר בשני צדי המגרש ומי כבר מוצר מוגמר בן 26 שמשחק רק בצד אחד של הפרקט? ליאור/מאיר תירגע, אני לא אתפלא אם אתם הולכים להשוות את זה.