אוקלהומה ניצחה הלילה את ממפיס, והשיגה ניצחון שני רצוף, ה 11 שלה העונה, והשמיני החודש. בעשרת המשחקים האחרונים מאזנה 6 נצחונות ו 4 הפסדים. לשם השוואה, הלייקרס ובאן אנטוניו מוליכות המערב, בעשרת המשחקים האחרונים עומדות על 7 נצחונות ו 3 הפסדים. לא רע למי שניבאו עליה שתשבור את שיא ההפסדים בעונה. הניקס עם נצחון יפה על אטלאנטה, ממשיכים לטפח את תקוות הפלייאוף שלהם. הלילה יהיו רק שני משחקים, אבל שניים טובים. קליבלנד באה לשחק באורלנדו, כש Big Z חוזר לסגל אחרי העדרות של חודש בערך. סאן אנטוניו באה לפיניקס, בעוד מאבק קלאסי של דאנקן מול שאקיל. שני המשחקים שווים צפייה לדעתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לסמוך? אף אחד לא סומך על הלוזר הזה. מה גם שהוא לא מספיק טוב כדי לסמוך עליו וכולם בניו אורלינס יודעים. יש את כריס פול, אחד השחקנים הכי טובים בליגה, ואת ווסט, אחד הסקוררים הכי טובים בליגה מבין הגבוהים. התפקיד של סטויאקוביץ' הוא צלף מבחוץ, כל קבוצה גדולה צריכה צלף מבחוץ, זה מעצבן אבל שזה בא על חשבון הגנה, מה גם שברוב המשחקים האחוזים שלו מחפירים, אבל אין ספק שהוא אולי הצלף הכי טוב שיש.
הכל טוב ויפה, אבל במצב של התקפה אחרונה, כריס פול חודר, השחקן של פז'ה בא לדאבל טים על פול, שמוציא את הכדור לפז'ה שנייה לסיום. האם אתה סומך עליו שיקלע את הזריקה ? אם התשובה היא לא, אז זה לא משנה אם הוא קלעי מדהים או לא. אתה לא יכול להיות לוזר אם אתה קלע רע, כי אתה פשוט רע, ואמור להחטיא. אתה לוזר כשאתה קלע מדהים, ופשוט ברגעי ההכרעה הרצפה נראית לך עקומה.
על זה אני מדבר. כי אם הוא לוקח את הזריקה ברבע השלישי אני בטוח אסמוך עליו, בדקות האחרונות של המשחק בחיים לא. ולפי מה ששמתי לב, תמיד ברגעי ההכרעה ניו אורלינס אף פעם לא מחפשת את פג'ה, היא מחפשת את כריס פול להתקפה אחרונה(יש מישהו שלא סומך עליו?) או את דיוויד ווסט לזריקה מחצי מרחק. ועליו אני סומך בעיניים עצומות כי אני יודע שזה שחקן עם ביצים וווינר אמיתי.
זה דבר אחד לחפש שחקנים מסויימים, וזה דבר אחר למצוא אותם. קבוצות חכמות, לא יביאו את השחקן של ווסט לעזור על פול, אלא את השחקן של פז'ה. במצב כזה, פול צריך להחליט אם הוא מוסר לפז'ה לזריקה (והחטאה) מכריעה, או שהוא מנסה ללכת בכוח על הדאבל טים, דבר שמנוגד לאופי המשחק הקבוצתי שלו.
אבל אתה עושה את פג'ה כבר נכה שלא יכול לתפור שלשה. הוא ניצח כמה משחקים בקריירה, והוא גם שם די הרבה שלשות בדקות אחרונות, ברור שאני לא סומך עליו במצב שהוא זורק את הזריקה האחרונה, אבל אני מבטיח לך שיהיו המון קבוצות בליגה שירצו אופציה של קלעי כמו פג'ה שאתה בפיגור 2 נק' והתקפה האחרונה שלך.
כן אבל בסופו של יום, גם אתה אומר שאתה לא סומך עליו בזריקה האחרונה. הרבה קבוצות לא מעניינות, האם הוא מספיק בשביל קבוצה שרוצה ללכת עד הסוף? אני לא חושב.
אני מסכים, וגם חבריו לשעבר מסקרמנטו יכולים להעיד על כך. כל עוד כריס פול יבנה עליו, הוא יכול לשכוח מלזכות באליפות. (אם רק היה לו את רוברט הורי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx )
אף אחד לא בונה עליו, הוא הציב עובדה ברורה שניו אורלינס ינצחו אם הוא הוא מחמם את הידית. הורי? חס וחלילה. זה אותו בחור שפצע את ווסט בכוונה במשחק השישי, במקום שווסט כבר היה פצוע, והוא לא יכל להחזיק משחק שלם במשחק האחרון בסדרה. מה יהיה? עוד מעט תציע לי את ברוס בואן, זה שמכניס לכריס פול ברכיות באופן שיטתי?
תגיד מה שתגיד, אין שחקן שאפשר לסמוך עליו יותר מהורי, כשזה מגיע לזריקה מכריעה בשניות הסיום. הורי הוא שחקן בינוני, שהופך ברגעי ההכרעה לשחקן ענק, וזה מה שהופך אותו לכזה ווינר ענק.
בטח, הוא עושה את זה לאורך כל הקריירה, אבל אני אף פעם לא רציתי אותו ואני לא רוצה אותו בניו אורלינס, מאז שהוא הגיע לסן אנטוניו הוא כבר התחיל להיות יותר רוצח שכיר מאשר שחקן כדורסל.
ופז'ה כל הקריירה שלו היה רוצח שכיר. הוא רצח את שאיפות האליפות של כל קבוצה שהיה בה, וסקרמנטו הייתה קבוצה מדהימה.
סקרמנטו? מצטער, אבל וובר וסטויאקוביץ' באותה קבוצה זה כבר יותר מדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
הייתה להם קבוצה חכמה מאד, קבוצתית, שהייתה ראויה לאליפות, והייתה אמורה לעבור את הלייקרס, אבל מה לעשות שיד הגורל (וספציפית של דיוואץ') הדפה את הכדור לכוון רוברט הורי כשהשעון אוזל.