NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. GRANDE LAZIO,,, Member

ריקלמה, תודה על הסרטונים המקסימים, החזרת אותי אחורה לכל רגעי הקסם והקלאסה של הפנומן.
    איזה שחקן קלאץ' אלוהים. הסלים מול פורטלנד זה דברים שלא רואים בכל יום.

קובי, קובי, קובי, קובי
    ועל ה.... השונאים

2. דנידין Member

באוסף סרטונים של קריירה כל כוכב בליגה נראה טוב. אין ספק שקובי כוכב, אבל ההחטאות והטעויות המביכות שקובי עשה ברגעי סיום במשחקים לא נכנסים שם. לכן מדובר רק בחצי מן האמת.

נערך לאחרונה ב: ‏10/1/09
  3. JR-Riquelme Member

אמממ...

דוויט האוורד ב2 משחקים מול וואלאס קלע באחד 4 נק' עם 12 ריב' ב-12%, ובעוד משחק קלע 23 עם 13 ריב', בגלל שהוא שיחק כפול מאשר וואלאס.

יאו מינג מול וואלאס קלע 19 נק' עם 5 ריב' ב-30%

KG נתן לפנות בוקר מול וואלאס 18 נק' ו15 ריב', ומוקדם יותר עונה הרים תצוגה מפוארת של 11 נק' ו6 ריב' ב33%. בפלייאוף היה לו ממוצע של 19 נק' ו-10 ריב'.

חגיגות מפוארות.

שאר הגבוהים של הליגה לא זכו לשחק מולו שהוא בקאבס.

4. JR-Riquelme Member

עוד פעם?
    רגע, מה אתה רוצה שהוא לעולם לא יחטיא? על כל הסלים שהוא נותן במאני טיים, הוא יכול לקחת על עצמו גם 6 איירבולים ברגעי ההכרעה במהלך הקריירה אין בעיה.

זה לא סרטון אחד ולא שניים. אין אף שחקן כיום שאפשר למצוא אצלו כל כך הרבה משחקים שהוא ניצח על הבאזר נקודה.

5. אבו Member

רגע, מייקל החטיא על הבאזר כדור קריטי מול אינדיאנה בגמר המזרח. לוזר!!!!

6. צחי לייבמן Member

היום.. זה משהו אחר... אבל שהבחור שמאוהב בקובי אהבת אמת... לא יבוא ויגיד שקובי הוא הגדול מכולם..
    ומה עם כל ההחטאות של קובי? מה אם המשחקים הגרועים שלו? את זה לא כבר לא סופרים<?

7. אבו Member

לקובי יש החטאות גם של כדורים מכריעים בדיוק כמו של כל שחקן אנוש, תגידו אתם רציניים? אתם מצפים מקובי לקלוע כל כדור שהוא לוקח במאני טיים? אלוהים אדירים, אנשים פה חושבים שNBA במציאות זה NBA לייב.

אם קובי היה באמת לוזר, אז הוא בחיים לא היה קולע את כל הקליעות שהוצגו פה. כי לוזרים, דברים כאלה, לא יכולים לעשות.

אני לא אומר שקובי ווינר אדיר כמו הורי למשל(אם כי יש לו בהחלט אופי), אבל הוא בהחלט יודע להתעלות מספיק פעמים ברגעים המכריעים. רק הלילה עם סל ניצחון אדיר באימאימא של המאני טיים.

8. דנידין Member

יודע מה, קיבלתי.

9. צחי לייבמן Member

ברור שמותר לקובי להחטיא.. זה לא הויכוח בכלל. פשוט יש את הילד הזה שמאוהב בקובי.. (עדין לא הצלחתי להבין עם הוא אוהד את הלייקרס או את קובי) שמבחינתו קובי הוא הכי טוב בעולם בכל הזמנים...
    ולהגיד את זה.. זה לא לעניין.

10. אבו Member

יופי. צריך להבין שבספורט, ולא רק בNBA, אי אפשר להיות כל הזמן 'שחור-לבן', 'לוזר או ווינר'- זה לא חייב להיות או זה או זה, יש אמצע מסויים, יש שחקן ממוצע.

קובי הוא לא ווינר אדיר כמו פישר בזמניו הטובים או הורי(כנ"ל), אפילו לא כמו פול פירס- אבל הוא הוכיח את עצמו מספיק פעמים ברגעים המכריעים, והוא בוודאי רחוק מלהיות לוזר. לא מכחיש שיש משחקים שהוא גם עושה שטויות ומגזים עם הכדור, אבל על כל משחק כזה אני יכול לתת את ההפך.

11. דנידין Member

מסכים איתך ב 100%. כל מילה ומילה.

12. SeRgInHo Member

אבו, הנה הציטוט שלך:
    והנה השאלה שלי:
    אני מחכה לתשובה.

13. piston Member

נעבור משחק משחק.

שחקן הגנה בכיר שומר על הגבוה היותר דומיננטי של הקבוצה השנייה.

מול גארנט, במשחק הראשון של העונה גארנט קלע 11 באחוזים רעים (33%) והוריד 6 ריבאונדים, אבל זה משחק ראשון של העונה. שתי הקבוצות קלעו באחוזים לא טובים.

במשחק השני גארנט שלע 18 באחוזים טובים והוריד 15, בערב שלא הייתה לו בכלל עזרה.

נגד ניו אורלינס, באטלר קלע ב 50% 25(מעל הממוצע שלו) נקודות והוריד 5 ריבאונדים (רק 2 מתחת לממוצע).
    נגד דאלאס, נוביצקי קלע 8 והוריד 6, אבל זו הייתה דאלאס, ויותר נכון נוביצקי של תחילת העונה, ששיחק פשוט על הפנים כמו כל הקבוצה שלו.
    נגד דנבר, קניון מרטין קלע 12 (באחוזים לא רעים 5/11) והוריד 10 ריבאונדים.
    בשני נגד דנבר, מרטין קלע 8 באחוזים רעים והוריד 6. (זה מייד הופך את בן וואלאס לשחקן ההגנה הכי טוב בליגה כמובן)
    נגד יוטה, בוזר קלע 17 (אחוזים סבירים) והוריד 9.
    נגד דטרויט ראשיד קלע 21 (אחוזים מצויינים) והוריד 15 ריבאונדים.
    נגד אטלנטה אל הרטפורד קלע 12(באחוזים טובים) והוריד 9, שניהם מעל הממוצע שלו.
    בשני נגד אטלנטה, אל הרטפורד קלע 12 (אחוזים מצויינים) והוריד 8.
    נגד הניקס, דיויד לי קלע 12 (אחוזים מצויינים) והוריד 13.
    במשחק השני נגד הניקס, דיוויד לי קלע 16 (אחוזים מצויינים) והוריד 16.
    נגד יוסטון יאו קלע 19 באחוזים גרועים והוריד 5, רק מה שאתה לא מציין שזה היה המשחק השני בגב אל גב של יוסטון, כאשר במשחק הראשון יוסטון הלכו כל המשחק על מינג שסיים עם 24 נקודות, 16 ריבאונדים, ו4 חסימות, והיה מאד עייף מול קליבלנד.

לגבי הווארד, אני לא יודע מאיפה אתה מוציא את הנתונים שלך, אבל קליבלנד לא שיחקה העונה עדיין מול אורלנדו, על פי האתר של ה NBA.

סך הכל, מהקבוצות שיש להם גבוה סביר ומעלה, וואלס למעט המשחק השני מול דנבר, וקניון מרטין, לא הצליח משמעותית לעצור גבוה דומיננטי שנמצא בכושר סביר. הוא אפילו לא הצליח להוריד אותם מהממוצע שלהם (אפילו לא קרוב ברוב המקרים).

מה אני אגיד
    ממש שחקן ההגנה של השנה.

14. JR-Riquelme Member

נגד הווארד זה היה בשנה שעברה.

אמרת שמול וואלאס חוגגים. אצלי חגיגה של שחקן דומיננטי זה מעל 30. אם תמצא לי משחק שבו בן וואלאס חטף 30 מסנטר יותר מפעם, מקסימום פעמיים זה יהיה נהדר.
    קודם כל, מה הקשר לבאטלר? הוא בכלל שוטינג גארד.
    ואתה יודע, לקלוע 12 נק' ולהוריד 10 ריב' באחוזים טובים זה לא חגיגה ואפילו לא קרוב. זה משחק ממוצע שאף אחד לא ממש מתגאה בו. גם לא אל הארפורד שזה מעל הממוצע שלו.
    בסה"כ, קלעו מול וואלאס 21 נק' וזה היה הכי הרבה מראשיד, שהוא משחק בכלל כחצי שחקן חוץ עם השלשות שלו.

אז לא ראיתי שום גבוה שמסבסב אותו ועושה עליו חגיגה, משהו כמו 28 נק' ו14 ריב', כי זה כמעט בלתי אפשרי. רק דאנקן, שאק ואולי האוורד השיא שלהם יכולים לעשות משחק כזה על ביג בן.

היה ונשאר אחד משחקי ההגנה הטובים בליגה מבין הגבוהים. גם לפי הנתונים שהבאת.

עריכה: אה, התכוונת שם לווסט.
    אז התצוגה "הנפלאה" הזאת בטח עושה אותו לחור הגנתי אה?

15. piston Member

קודם כל מתי ראית פעם גבוה מתקרב לממוצע של 30 ?
    הגבוה הכי משמעותי בליגה (הווארד) קולע פחות מ 20 למשחק.

זה לא העניין של "לחגוג". אם וואלאס כיום הוא כזה שחקן הגנה מדהים, כפי שאתם עושים ממנו, איך זה שכמעט כולם קולעים עליו יותר מהממוצע שלהם, ומורידים עליו יותר מהממוצע שלהם בריבאונדים? הסיבה: הוא כבר לא כזה שומר גדול.

הסיבה שלא ראית גבוה קולע עליו 30+ היא שכמעט ולא היו משחקים העונה שגבוהים קלעו מעל 30 נקודות (אולי 10-15 משחקים מתוך בערך 500 ששושחקו עד היום העונה, וגם זה בהגזמה).