NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. SeRgInHo Member

כל אלה שאומרים שלקליבנד יש העונה קבוצה טובה, ושהמאזן 29-6 הוא לא רק בזכות לברון, יש לי שאלה אליכם:
    איזה שחקן, פרט ללברון ואולי מו וויליאמס (גם זה בספק) מהחמישייה של קליבלנד הייתם מכניסים ללייקרס, לבוסטון או לאורלנדו? אתם יודעים מה, אתן לכם הנחה, קחו כל קבוצת צמרת במערב ותנסו להכניס לחמישייה שלה מישהו חוץ מלברון. לא נראה לי שתצליחו...

נערך לאחרונה ב: ‏10/1/09
  2. piston Member

כפי שהראתי, הסטטיסטיוקות של גאסול לא השתנו כמעט בכלל מאז המעבר לליקרס, אם כבר הוא קולע פחות.

להגיד שפני היה השחקן הדומיננטי זאת בדיחה גרועה, הוא היה שחקן מציין ליד שאקיל, אבל ברגע ששאקיל עזב, הוא נזרק מקבוצה לקבוצה, ולא היה שווה את החוזים שנתנו לו. (איפה פני היום ומה הוא עשה בקריירה שלו, ואיפה שאקיל ?)

לגבי שיפור בבינום, מה לעשות זה דרכו של העולם, שחקנים צעירים משיגים ניסיון ומתפתחים, אם או בלי קובי. הם עובדים קשה בקיץ ומשפרים אלמנטים במשחק שלהם. כן, זה כולל את ביינום ואריזה.

לראות עד כמה שחקן עושה את חבריו לידו יותר טובים, אתה רואה כשהם לא משחקים איתו.
    תראה מה קרה סטטיסטית לכל השחקנים בקבוצות שלו, כאשר שאקיל עזב אותן. נפילה מאד משמעותית, בעיקר באחוזי קליעה (מה לעשות, יותר קשה לקלוע עם יד בפנים).

3. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

קודם כל משעשע שהדיון הזה חוזר על עצמו כל שנה בדיון ה NBA (לעיתים אף יותר מפעם בשנה) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

אבו, בגדול אני די מסכים עם דנידין. היו כמה פעמיים שקובי עשה צעדים וכל מיני דברים מתסמינים של לחץ ברגעי ההכרעה ובזריקות מכריעות בקלאץ'. מה ששומרים לנו בקליפים זה את אלו שנכנסו (ולהרבה כוכבים בליגה נכנסו כאלו בקריירה), אך במציאות זה בערך פיפטי פיפטי. לא כזה מרשים.

4. אבו Member

טוב בסדר, הנקודה הובהרה(פיסטון). אני בכלל לא התכוונתי להיכנס להשוואות של שאקיל-קובי או קובי-לברון, רק רציתי להבהיר שאין שום סיכוי שבעולם ששאק היה לוקח את האליפיות שאסף בלייקרס בלי קובי, וכך גם להפך. והאמת, אומר ואגיד גם ששניהם לא היו עושים את זה אם לא היו ווינרים אדירים אצלנו כמו הורי(הסל הפאקינג בלתי נשכח מול הקינגס!!!) ופיש.

זה הכל. שמי מנסה להפחית בחשיבות של קובי ב-3 אליפיות של הלייקרס, שייכנס לפרופרציות המתאימות ומהר.

שבוע טוב, והולך להיות לנו(לייקרס) שבוע קשה מאוד עם משחקי חוץ קשים ביותר. GO LA GO LA.

5. SeRgInHo Member

אבו, אני עדיין מחכה לתשובה, נראה לי אתה זה שאמרת שלקליבלנד יש העונה קבוצה טובה...

6. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

קובי היה בורג חשוב באליפויות של הלייקרס ומי שאומר אחרת לא יודע להפריד בין השנאה לעובדות. קובי נתן 20 נקודות ויותר למשחק בלייקרס של שאק והיה וחלק חשוב בשלם בלייקרס של אז. הוא כוכב, פה אף אחד לא מטיל ספק.

7. JR-Riquelme Member

8. JR-Riquelme Member

ללייקרס ולבוסטון? בן וואלאס בלי צל של ספק.

9. SeRgInHo Member

:aaarofl:

בדיחה טובה. בדיוק כמו השחקן שהזכרת (מאז שהוא עבר לשיקאגו). מעניין במקום מי? במקום ביינום, גאסול או גארנט? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

10. JR-Riquelme Member

כן, במקום ביינום. לביינום יש עוד הרבה ללמוד כדי להגיע לרמה של בן וואלאס מבחינה הגנתית. כנ"ל פרקינס.

ראיתי גם מה קרה לשיקאגו מאז שביג בן עזב אותם. גם אתה ראית את זה?

אני בטוח שבן וואלאס במקום ביינום לעונה הזאת והלייקרס אלופים.

11. SeRgInHo Member

פחחחחח, וואלאס הוא בדיחה מהלכת בשנה וחצי האחרונות.

ולא, לא ראיתי מה קרה לשיקאגו כאשר הוא עזב אוןתם. אתה יכול להזכיר לי בבקשה? אני יודע שכשהוא עבר בטרייד איי שם בסוף פברואר המאזן שלהם היה בערך 21-32 (שלילי, כן?).

12. piston Member

בן וואלאס? הוא אפילו לא צל של מה שוהוא היה בדטרויט. ראית אותו בכלל העונה ?
    הוא לא נותן לקליבלנד כמעט כלום. אתה חי באשליה שהוא עדיין באותה סדרת גמר מול הלייקרס.

הממוצעים שלו הם 3.4 נקודות למשחק (יחסית לבין 7- 10 בדטרויט).
    מבחינת ריבאונדים הוא מוריד 7 ריבאונדים למשחק (לעומת בין 11-15 בדטריוט)
    מבחינת חסימות, הוא חוסם 1.8 למשחק (אל מול 2.2-3.5 למשחק בדטריוט)
    מבחינת חטיפות, הוא חוטף 0.9 חטיפות למשחק (מנגד בדטרויט הוא חטף בין 1 ל 1.5 למשחק)

מה המציאה בו? הוא כבר אפילו לא משנה את אותה כמות זריקות שהוא שינה, וההגנה שלו כבר לא מה שהייתה (גארנט היה היחידי שהצליח להתמודד עם השומר שלו במשחק הלילה).

בו נשווה אותו לביינום מהלייקרס (לא וויל).

ביינום קולע 12.3 נקודות למשחק, מוריד 8.2 ריבאונדים, חוסם כמו בן 1.8 למשחק, מוסר 1.6 אסיסטים למשחק (לעומת 0.7 של בן), וחוטף 0.5 מול ה 0.9 של בן, ומשחק 4 וחצי דקות יותר ממנו למשחק.

אני בטוח שמייד תקפוץ על היתרון הקטן של בן בחטיפות, ותגיד שבזכות זה הוא עדיף.

הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן.
    בן כבר לא השחקן שהוא היה מהרגע שהוא וויתר על חתימה בדטרויט בשביל הכסף. הוא התמסחר, וזה כל מה שהוא עמד נגדו לפני כן. כשאדם יוצא כנגד הערכים שלו, הוא מאבד את הדרך שלו.

13. piston Member

הנה השוואה לפרקינס.

הנתונים של וואלאס כפי שהוצגו:

הממוצעים שלו הם 3.4 נקודות למשחק (יחסית לבין 7- 10 בדטרויט).
    מבחינת ריבאונדים הוא מוריד 7 ריבאונדים למשחק (לעומת בין 11-15 בדטריוט)
    מבחינת חסימות, הוא חוסם 1.8 למשחק (אל מול 2.2-3.5 למשחק בדטריוט)
    מבחינת חטיפות, הוא חוטף 0.9 חטיפות למשחק (מנגד בדטרויט הוא חטף בין 1 ל 1.5 למשחק)

ועכשיו מול פרקינס.

לפרקינס יש 8.8 נקודות למשחק, 8.1 ריבאונדים למשחק, 1.2 אסיסטים למשחק (לעומת 0.7 של וואלאס), 0.3 חטיפות מול 0.9 של וואלאס, כששניהם חוסמים 1.8 חסימות למשחק. פרקינס משחק 4 דקות יותר למשחק מוואלאס.

אגב, וואלאס קולע באחוזים נוראיים מהשדב ומהקו, הרבה יותר נמוכים מפרקינס, או מביינום.

14. JR-Riquelme Member

הסטטיסטיקות האלה לא אומרות לי כלום, כי קמבי שמוריד ריבאונדים וחוסם בכמויות מטורפות היה ונשאר שומר עלוב. שיד שלוקח כמעט אותו ריב' כמו בן וחוסם כמו בן וואלאס שומר פי 20 יותר טוב מקמבי, כנ"ל בן וואלאס.
    יש ללייקרס ספק נק' בצבע שזה פאו גאסול, וגם את אודום, אחד כמו בן וואלאס שהוא טוב יותר מביינום בהגנה לדעתי יעשה להם יותר טוב. כמובן שבמבט לקדימה ביינום הולך להיות אחד מ-3 הסנטרים הטובים בליגה, אבל דיברתי על העונה.

סרגיי - שיקאגו עם וואלאס הייתה קבוצה מצויינת שנתנה סוויפ להיט. שיקאגו בלי בן היא קבוצה שהיא צריכה להגיד תודה שהבטן של המזרח היא לא כמו הבטן של המערב כי אז היא הייתה חושבת לוטרי.
    זה ברור שעכשיו הצבע של הבולס הוא טיילת. ודרו גודן שלוקח יותר ריב' מבן וואלאס וקולע יותר לא עושה רבע מהעבודה שבן וואלאס עושה. שיקאגו הייתה רעה בתחילת העונה לפני שבן עזב בעיקר בגלל משבר בין המאמן לשחקנים. עכשיו רואים מה הם שווים בלי שחקן פנים חזק כמו וואלאס.

15. piston Member

תבדוק שוב את המשחקים של קליבלנד העונה, כמעט בכל יריבה הגבוה הדומיננטי יותר שלה חוגג, גם בריבאונד, וגם בנקודות. וואלס הוא ממש לא האיום ההגנתי שהוא היה.