ריקלמה, זה יפה, אבל זה רחוק מלעשות אותו שחקן ענק. אכן שחקן גדול, אבל יש לו בעיה ברגעי ההכרעה ובהובלת קבוצה בשל אישיות בעייתית.
טוב, זה דברים שאי אפשר להתווכח עליהם כי אלה דברים שאתה ממציא. קובי תמיד יזכר אחרי שיפרוש כאחד השחקנים הכי טובים בקלאצ'. אם הוא לא טוב ברגעי ההכרעה? מי טוב לעזאזל? אני? ד"א, תרשמו MVP ללברון. הוא קנה לעצמו את התואר כבר בחצי הזה של העונה.
איזה התחכמויות הולכות פה, פשיי ממש מביני עניין. שאק לקח אליפות אחת יותר מקובי, אה כן, היה לו את ווייד לידו ולקובי היה את...פאקינג קוואמי בראון?! בחייאת אנשים, תפסיקו לעשות מעצמכם צחוק עם אמירות מהסוג הזה. אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח עם אמירות מהסוג הזה, אתה מכיר שחקן שלקח אליפות לבד? מה אתה רוצה, לא הבנתי. מה ציפית שקובי יעשה עם חבורת הנגרים שהייתה באל איי עד שנה שעברה? הגבתי חלקית על האמירה הזאת בתחילת ההודעה. אבל תענה לי, אתה באמת חושב שלוס אנג'לס לייקרס הייתה לוקחת אליפיות בלי קובי בראיינט? אם כן, אתה פשוט מגוחך. כמעט, גם קובי ניצח "כמעט" את פיניקס. יש ללברון שחקנים נהדרים לידו, ראיתי את קליבלנד הלילה והיא קבוצה נהדרת גם בלי לברון העצום. לברון לא היה מוביל את הקבוצה לבד ל29-6, אתה יכול להיות רגוע.
אין דבר כזה קרוב. או שעברת או שלא עברת, כל דבר באמצע זה בלוף. השורה התחתונה אומרת שהוא לא הצליח ללא גבוה דומיננטי. קח את לברון. אין לו אף שחקן באמת דומיננטי לידו, והוא הביא את הקבוצה שלו לגמר, ותמיד לוקח אותם רחוק בפלייאוף.
מה שאני יודע זה ששאקיל הביא את אורלנדו לגמר כשהיה שחקן מאד צעיר. לקח 3 אליפויות עם הלייקרס, אחת עם מיאמי, ויגיע רחוק השנה עם פיניקס. אולי הוא לא היה לוקח את האליפויות ללא קובי, אבל ללא ספק הלייקרס היו מגיעים רחוק יותר מאשר רק עם קובי. ההבדל העיקרי ביניהם הוא ששאקיל עושה את השחקנים לידו ליותר טובים, וקובי לא. בשנתיים האחרונות חל שיפור בקובי בקטגוריה הזאת, והוא עדיין לא עושה את השחקנים לידו יותר טובים, אבל הוא הפסיק לעשות אותם יותר רעים. יש הבדל בין "כמעט ניצח" של קובי, לניצח" כמעט לבדו" של לברון. ההבדל הוא הדבר הקטן הזה שנקרא לנצח את הסדרה, אבל אני מניח שזה לא ממש חשוב בעיניך. לא יעזור כלום, קובי קיבל את גאסול לידו שהוביל לבדו את ממפיס בכמה עונות אל הפלייאוף (כן בדיוק כמו קובי). אין בקליבלנד שחקן אחד, ואפילו לא קומבינציה של שני שחקנים שמסוגלים לקחת קבוצה בינונית לפלייאוף (לא כולל לברון כמובן).
ההבדל הקטנטן הוא שלברון ניצח, וקובי לא. ותזכיר לי כמה סדרות קובי ניצח "לבד", כמו לברון? אגב, אותו כמעט של קובי, כמדומני, אז פיניקס הייתה בלי אמארה. תקן אותי אם אני טועה... פאק, אני לא מאמין שאני נאלץ להגן על ה@#@!@$# הזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
לא יודע מה אתכם, אני לא חולק על מי שאומר שלברון טוב יותר מקובי, אני חולק על מי שאומר שוויד יותר טוב, או שקובי לא טוב ברגעי ההכרעה. כי אלה שטויות.
ריקלמה, בדיוק הפוך. קובי שחקן גדול עד שמגיעים רגעי ההכרעה. שם לרוב הוא מפשל ואחת לכמה זמן זה נכנס לו. לרוב הוא עושה שטויות וזריקות שאלוהים יודע מאיפה הוא מפליץ. איפה הוא ואיפה לארי בירד שחקן קלאץ' עצום או מייקל ג'ורדן... קובי שחקן גדול ברוב רגעי המשחק, בלתי ניתן לעצירה, אבל שמגיע הרגע האמיתי, הוא לרוב יותר מקלקל ממועיל.
מי דיבר על לארי בירד או ג'ורדן. אני מדבר על עכשיו. קובי מכל השחקנים שמשחקים עכשיו הכניס הכי הרבה סלי הכרעה, הכי הרבה סלי קלאצ', והוא הכי טוב ברגעי ההכרעה. מי שאומר שהוא חלש ברגעי ההכרעה מתכחש למציאות. זה כמו שאני יגיד שהחלק החלש של ראשיד זה ההגנה.
אתה טועה ובוחר לראות את "המציאות" איך שנוח לך. אולי המציאות שלך. אני יודע שברגעים המכריעים בפלייאוף קובי מפשל פעם אחר פעם. שהמשחק צמוד, היו נותנים לפישר או שאק, אבל מעטו הפעמיים בהם קובי באמת ניצח. כמובן בכל כך הרבה זריקות גם נכנסו חלק באופן טבעי, אבל המגמה שם לא הולכת לטובתו בסך הכל.
בשביל להבהיר דבר קטן, אוסיף שגאסול הוביל(בממפיס) קבוצה גרועה לפלייאוף במשך שלוש שנים רצופות, ועוד במערב החזק כשהוא נותן ממוצעים של באזור ה 20 נקודות, ו בין 8 ל 9 ריבאונדים למשחק תלוי בעונה. האחוזים שלו דרך אגב היו מצויינים. בפלייאוף הם הפסידו תמיד בסוויף בסיבוב הראשון, כי יש גבול לכל תעלול. לבד הוא לא הספיק בכדי לסחוב את הקבוצה למקום טוב בפלייאוף המערב, וקיבל את הקבוצות החזקות ביותר (הוא בכל זאת שחקן פחות טוב מקובי, שהצליח לגנוב פה ושם ניצחון פלייאןף). בעונתו האחרונה המלאה (לא שנה שעברה) הוא נפצע ונעדר מ 23 משחקים. קבוצה כל כך גרועה כמעט ולא מצליחה לנצח בלעדיו. זה הספיק בכדי שהם יהיו רחוקים מתמונת הפלייאוף. באותה עונה הוא ירד טיפה בממוצע הנקודות לאזור ה 18 למשחק, עדיין באחוזים טובים. בלייקרס הוא נשאר על אזור ה 18 למשחק, אבל הוא כבר לא האופציה הראשונה והשנייה בהתקפה, מעל ל 9 ריבאונדים למשחק, והאחוזים מצויינים. כך שהמספרים שלו יפים מאד. לקובי יש גבוה דומיננטי, שזה הרבה הרבה יותר ממה שלברון, או וייד יכולים להגיד העונה.
"הביא"- נו באמת, אפשר לחשוב שהוא הביא אותם לבד לגמר, אתה עושה צחוק? הוא שיפר אותם בצורה אדירה, אין ספק. מקבוצה ברמה של אוקוהלמה היום, לקבוצה עם מאזן כמעט חיובי. ולאחר מכן פני היה הבורג המרכזי בקבוצה, שאקיל תרם המון והביא יחד איתו את הקבוצה לגמר. מה שכן, בסדרת הגמר שאקיל היה בין הבודדים שתיפקד באורלנדו. אבל שוב, להגיד ששאקיל הביא לבד את אורלנדו לגמר?! פאקינג הל, מה יהיה הסוף עם השטויות שהולכות פה. קובי לא עושה את השחקנים שלידו טובים יותר? וכמה משחקים אתה רואה בשנה של הלייקרס, אפשר לשאול? פאו גאסול היה שחקן טוב שהגיע ללייקרס, עכשיו הוא שחקן ענק. למה? אחת הסיבות העיקריות הוא...אני מניח שאתה יודע. ופאו לא היחיד, גם ביינום ואריזה יוכלו להעיד על איזה שיפור "קטן" ביכולת שלהם גם בזכות קובי. ומאיפה אתה יודע לאן פיניקס תגיע השנה? רחוק? אני בספק, בוודאי לא תאיים על התואר ובוודאי לא על הלייקרס. שוב, אתה מדבר על זה שקובי קיבל את גאסול, אחלה. אבל מה אתה מנסה להוכיח בזה, אני עדיין לא מבין. שקובי יכול להגיע רחוק(או אם הלייקרס ייקחו אליפות השנה, נגיד...) רק בזכות הטרייד הזה? די כבר, אין שחקן בהיסטוריה שיכול לקחת אליפות לבד בלי צוות מסייע ראוי. אל תעשה ממני צחוק פה, בבקשה. מייקל גם כן התקשה שנים בלי צוות מסייע. ושהגיע הצוות המסייע, האליפות לא הפסיקו לזרום. אין לקליבלנד שחקן ראוי לפליאוף? יש להם, ויש להם יותר מאחד. תגיד לי, אתה באמת חושב ששחקן יכול להוביל לבדו קבוצה ל29-6?! למאזן ביתי מושלם!? אתה כנראה פשוט לא מחובר למציאות, או לא רוצה להיות מחובר למציאות. קליבלנד קבוצת הגנה אדירה, לקליבלנד יש שחקני התקפה טובים גם חוץ מלברון. די להטעות פה את העובדות.