NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. SeRgInHo Member

ראיתי אותם פעם אחת, מול דטרויט, כשזה היה המשחק המוקדם.

עכשיו תענה לי אתה, אתה באמת מעדיף את דוהון על פני רונדו וקיד? ובריאנט לפני כמה עונות מסר 6/7 אסיסטים למשחק (כשהיה הרבה יותר אגואיסט ממה שהוא עכשיו), זה אמר עליו שהוא שחקן קבוצתי? וקרופורד קולע העונה כמעט 20 נק' במשחק, ופירס (סתם לדוגמה), קולע פחות ממנו. את מי אתה מעדיף?
    הניקס מייצרת הרבה פוזשנים, הכדור רוב הזמן אצל רכז ביד, אין פלא שיש לו סטטיסטיקה גבוהה בטור האסיטסים.
    ואני לא מבין על סמך מה אתה קובע שניו יורק היא לא אחת הנמושות. ג"ס מתחילת העונה משחקת בלי השחקן הכי טוב שלה, ולאחרונה גם נפצעו לה קרופורד, מגאטי וג'קסון. כולם שחקני חמישייה. אין לי ספק שבסגל מלא הם טובים מניקס. כנ"ל גם וויזרדס ובובקאטס (כמה הם רחוקים מניקס? חצי משחק?).
    אין לי ספק שהניקס יסיימו במקומות האחרונים במזרח. מעל וויזרדס ואולי בובקאטס ומתחת לכל השאר.

2. piston Member

להזכירך סטארים אף פעם לא היו חסרים בניו יורק.
    הבאת סטאר לא מבטיחה הצלחה. מישהו ברמה של לברון יש רק אחד, וכריס בוש לא יביא את הניקס לשום מקום, וגם אמרה סטאדמיאר לא. זה או לברון או שום סיכוי לאליפות מהסגל הזה.
    גם לברון לא יבטיח בוודאות אליפות, עם כל הכישרון המפוצץ שלו.

Wazza אתה זוכר מתי הניקס לקחו באחרונה אליפות ? זה היה עוד בשנות ה70 בקבוצה מאד נחמדה ונטולת סטארים, משהו בסגנון של דטרויט של השנים האחרונות (לא של השנה).
    שיחק בה אז כשחקן שישי שחקן אנונימי יחסית שענה לשם פיל ג'קסון.
    לא תמיד חייבים סטארים בשביל אליפות. כמובן שאחרי האליפות כל השמות נעשים פתאום גדולים.

עד האליפות של דטרויט מי דיבר על בילאפס ככוכב ? דטרויט הייתה הקבוצה החמישית שלו, ואף קבוצה לא רצתה לנגוע בו, עד שדומארס החליט להביא אותו משום מקום. אחרי שהוא לקח אליפות התחילו לדבר עליו ככוכב.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/08
  3. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבאת סטאר אולי לא מבטיחה הצלחה אבל למועדון עם אוהדים שעברו אינספור מדורי גהינום לאורך השנים זה לא פחות מלהפיח רוח חיים חדשה בלב. שלא לדבר כמובן על העניין המוגבר שזה יחזיר לגארדן ולקבוצה שגם אם לא תמיד לקחה טבעות, תמיד דיברה חזק עד הסוף.

ולזה יש חלק משמעותי בעובדה שדוני וולש הציב בפני האוהדים לפני חודש: יש לכם לסבול עוד שנתיים. לא הפעולה הכי פופולארית בספר אבל מתקבל אם מתחשבים בתקוות שיצרו אצלנו לקראת קיץ 2010.
    מה שכן ובזה אני מסכים עם WAZZA, הוא שהשנה סוף סוף רואים משהו אחר מהקבוצה. לא עוד חבורת הפושעים מימי אייזיאה ולא עוד חבורת שחקנים שעושים טובה שהם על המגרש. הגרעין של הקבוצה הוא גרעין טוב ועם תוספת של סופרסטאר או שניים, העתיד נראה ורוד מאוד. יחד עם זאת הדיבורים על פלייאוף כבר השנה נראים לי קצת תלושים אבל אני יכול להבין מאיפה הם נובעים.

*מצטער על ההתפרצות משום מקום אבל בתור אוהד הניקס הייתי חייב להגיב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4. piston Member

בא נדבר על זה.

מו וויאמס נותן עונה יחסית טובה עם ממוצעים של 15.8 נקודות ו 4.1 אסיסטים בממוצע.
    זה לא רע, אבל כרכז פותח, יש מעט מאד קבוצות בליגה שהיו לוקי=חות אותו, וצריך לזכור שהוא מקבל זריקות מאד נוחות, עקב העובדה שהוא משחק עם ג'יימס.

הליטאי שלנו אילגאוסקאס והמספרים היפים שלו הם: 14.5 נקודות ו 7.1 ריבאונדים ו 1.2 חסימות למשחק, מספרים של גבוה סביר ולא יותר מזה, מלבד העובדה שבכל הקטגוריות הוא נותן עונה פחות טובה ממוצעי הקריירה שלו. (נקודות הוא קולע כמו ממוצע קריירה).

לגבי הריבאונדר הטוב בליגה, אני מניח שאתה מתכוון לבן וואלאס. בן וואלאס קולע בממוצע 2.9 נקודות למשחק (בתקופת דטרויט קלע בין 6 לכמעט 10 נקודות למשחק), חוסם 1.8 חסימות למשחק (בתקופת דטרויט היה חוסם בין 2.3 ל 3.5 חסימות למשחק) והריבאונדר הכי טוב בליגה קוטף 6.8 ריבאונדים למשחק (בתקופת דטרויט קטף בין 11.3 ל 15.4 ריבאונדים למשחק). אלו מספרים של שחקן ספסל באוקלהומה.

דלונטה ווסט נותן 12 נקודות, 3 ריבאונדים ו 3 אסיסטים מהחמישיה, באחוזים לא מדהימים (47%)
    גיבסון נותו 9 נקודות, 2 ריבאונדים ו 2 אסיסטים, באחוזים רעים (41%)
    וורז'או נותן 8.6 נקודות וכמעט 7 ריבאונדים.

צ'רביאק נותן עונה קטסטרופית עם מעט נקודות באחוזים נוראיים.
    פבלוביץ קולע עוד פחות ובאחוזים עוד יותר רעים.

יחסית יש לספסל לא מעט נקודות, אבל זה נובע בעיקר מכך שג'יימס גומר משחקים מהר, ויש הרבה זמן זבל בו הספסל משחק (כל אחד מהמוזכרים מלבד צ'רביאק ופבלוביץ', משחק לפחות 24 דקות למשחק, רובם יותר).

עוד אלמנט שצריך לקחת בחשבון הוא שהשחקנים מקבלים זריקות יותר נוחות עקב כל תשומת הלב שמקבל לברון.

בסך הכל הצוות המסייע הזה הוא בינוני במקרה הטוב, ובלי לברון הם היו נמצאים במקום דומה לוושינגטון ואוקלהומה (בערך איפה שהם היו לפני שהגיע).

5. piston Member

הפורום פתוח לכולם, וזו זכותך המלאה להביע את דעתך.

אני רק חושב שהניקס בעשור האחרון הביאו שורה ארוכה של כוכבים במחירים מופקעים שהתגלו ככאלה שלא מסוגלים לסחוב את הקבוצה (הארדאויי, מארברי, פרנסיס ועוד...).

לא כל כוכב מסוגל לתפקד בניקס מהסיבה הפשוטה שיש לניקס את הקהל הכי קשה בליגה.
    יש הטוענים שזה הקהל שמבין כדורסל הכי טוב בליגה, וזו אולי עוד סיבה למה קשה לתפקד שם. על כל זיוף הכי קטן הקהל שולח אותך לאכול חצץ.

אני מאמין שג'יימס מסוגל להפוך את הניקס למתמודדים על האליפות, אבל שום שחקן אחר לא יכול לעשות זאת בעתיד הנראה לעין.

6. Pipe Member

סרג'יניו: זה לא משנה את מי הייתי מעדיף. אני התייחסתי אליו כתגובה לדברים שלך על הסגל של הניקס, ולמרות שהוא לכאורה "שחקן מחליף שלישי בקבוצה טובה" בשורה התחתונה הממוצעים שלו נאים לחלוטין ודוהון הוא רכז סולידי לחלוטין בליגה הזו שעושה עבודה טובה השנה.
    ואגב, שארלוט רחוקה 2 משחקים מניו יורק, כשמאזן החוץ ויותר חשוב, הבית שלה, גרוע יותר מזה של הניקס. ואתה יודע מה אומרים, הנבואה ניתנה לשוטים, או במקרה שלך לאנשים ששופטים קבוצה לפי הנייר ומשחק אחד מול דטרויט ולא לפי ראות עיניים.

פיסטון: אתה מפתח כאן דיון מעניין מאוד, אך הוא לא רלוונטי לחלוטין לגבי הניקס או לגבי הדברים שאמרתי. הכיוון החדש שהתכוונתי אליו סוכם בצורה מושלמת ע"י איל קאפיטאנו. הוא לא בהכרח יניב אליפויות (בלי ג'יימס או וייד אני לא מאמין שיכולת להיות קבוצה ששווה אליפות), אך הוא לבטח יפיח עניין מחודש, ציפיות ובהחלט עשוי להפוך את הקבוצה לתחרותית באמת וכזו שיכולה לדבר ברצינות בפלייאוף.

והשחקנים שציינת לא מתקרבים לג'יימס או לוייד ברמת הכישרון או ההשפעה, לכן אי אפשר להשליך את הכשלונות היחסיים של הקבוצה עם השחקנים הללו על העתיד בעיני.

אגב, אל קאפיטאנו, לא יזיק לדיון הזה ניק נוסף חוץ ממני. תשתדל להגיח לכאן יותר. הבייסבול במילא בפגרה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

הניקס עם ריצה של 10-0 בסגירת המחצית סוגרים פיגור של 18 נקודות ומסיימים בהיי ועם המומנטום בצד שלהם. הוולבס נהנו מערב קליעות מטורף מהשלוש, שבתקווה אמור להתיישר במחצית השנייה. נייט פתח טוב אך נעלם, ווילסון הוא המצטיין עד כה בניקס עם 16 נק' כשבצד השני ג'פרסון ופויי עושים עבודה טובה בהגנה ובהתקפה בהתאמה.

אצל הניקס ג'אריד ג'פריס חוזר מפציעה אך הפעם קיו נעדר בגלל פציעה בקרסול. אני לא זוכר משחק אחד בסגל מלא לחלוטין העונה (כמובן מינוס האיטלקי שגמר את העונה עוד במשחק הראשון)

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/12/08
  7. GRANDE LAZIO,,, Member

גולדן סטייט היא אחת הקבוצות שהכי כיף לראות...
    בלי קרופורד, מגאטי ומונטה אליס, ועם סטיבן ג'קסון אחד שחזר אחרי פציעה ולא הכי בכושר, הווריורס נתנו רבע רביעי מדהים וניצחו את בוסטון אחרי קאמבק נאה.

בכלל, לדעתי סטיבן ג'קסון הוא אחד מחמשת השחקנים הטובים בליגה, השנה.
    תפר שלשה אחר שלשה והוביל לקאמבק.
    כשכל הרביעייה תשחק יחד, ועם כל הצוות הנוסף שיש שם, זו קבוצה ששווה יותר מסתם מקום בפלייאוף.

תודה לך גולדן סטייט,
    קמתי מהמיטה מסטול ב-5 לפנות בוקר, אבל כבר אחרי כמה דקות נייהתי מהופנט למסך.
    תענוג.
    אה וגם מילה יותר מטובה לקהל שלהם, הכי רעשן ודומיננטי שראיתי.
    אין דברים כאלה.

8. GRANDE LAZIO,,, Member

יש עוד הרבה דברים ששחקנים עושים שאנחנו לא רואים בסטטיסטיקה, אבל בוא נזרום ואדגיש שחוץ מגאסול, לו ממוצעים נאים בהחלט, לאף אחד אחר בלייקרס אין ממוצעים דומים לשחקנים המקבילים בקליבלד.

הליטאי יותר טוב מביינום בסטטיסטיקה, מסכים שהוא בכלל סנטר יעיל יותר?
    מו וויליאמס עדיף על דרק פישר לטעמי בכל האספקטים, כולל בסטטיסטיקה, גם צעיר ורענן יותר. מסכים איתי?
    הלאה, דלונטה ווסט מול לוק וולטון (שניהם בחמישיה של הקבוצות שלהם), ווסט קולע 12.1 נק' ו-3.5 אס', לעומת לוק שנותן 3 נק' למשחק...

אז רק גאסול עדיף מבן וואלאס מבין כל הצוות המסייע של קובי לזה של ג'יימס... מסכים?
    יש מספרים אחי, זו לא דיעה שלי.
    לגבי שרביאק ופבלוביץ', נכון שהם כמעט ולא ברוטציה, והאמת לא מובן לי מדוע כי מדובר באחלה שחקנים, שלא מזמן היו שחקנים מובילים בקבוצות שלהם (וולי בסיאטל ובמינסוטה, ובפלוביץ' כפי שאמרתי בקליבלנד).

אני זוכר את הגמר מול סאן אנטוניו, פבלוביץ'באמת נתן כמה משחקים טובים והתרשמתי שמדובר בשחקן טוב. לדעתי, שניהם עוד יתנו את שלהם ככל שהעונה תתקדם - עוד תוספת כוח לג'יימס.

ועוד דבר קטן אחרון ששווה איזכור: הצוות המסייע של קובי לא הוכיח את עצמו בגמר של העונה שעברה, הוא נעלם לגמרי מאחורי הגב של קובי, למרות שזה קיבל טריפל טים מה שהיה אמור לגרום לשחקנים אחרים לבוא יותר לידי ביטוי, אבל כמעט ואף אחד מהם לא ממש עשה משהו, זה היה קובי מול הסלטיקס. גם מייקל ג'ורדן הגדול לא היה מצליח להפיק יותר ממה שקובי נתן. אז חובת ההוכחה היא עדיין עליהם.

9. אבו Member

ניצחון מטורף של גולדן סטייט, בלי מגאטי וקרופורד וכמובן אליס.
    איך הדברים יכולים להשתנות...לפני 60 שעות בוסטון נראתה קבוצה מושלמת.

10. piston Member

זה נחמד לסדר את המצ'אפים כפי שנוח לך, אבל צריך לסדר גבוהה מוביל מול גבוה מוביל, ונמוך מוביל מול נמוך מוביל.

ביינום נותן הרבה יותר מוואלאס.
    גאסול נותן המון יותר מאילגאוסקאס.

נכון, וויליאמס נותן סטטיסטית יותר מפישר (מלבד אחוזים משלוש, וחטיפות), אך הוא משחק יותר דקות ממנו, ולא מביא את הערך המוסף שפישר מביא (אמרת דברים שלא רואים בסטטיסטיקות- פישר מלך בדברים האלה). הוא נותן לך יכולת סחיטת עבירות תוקף, נסיון עצום של 154 משחקי פלייאוף, כשהוא בורג חשוב בכל אחד מהם, ויותר מהכל זה האופי הווינרי שלו - וציינתי זאת בעבר. הוא שחקן שיודע איך מנצחים משחקים והיווה בורג חשוב באליפויות. לא סתם כשהביאו את פייטון שיפתח במקומו (שחקן עם סטטיסטיקות טובות משל פישר) הלייקרס הובסו בגמר מול הפיסטונס, בסידרה שיחסי הכוחות לפני שהתחילה היו סוויפ לליקרס, ובסופה היו שווים סוויפ לדטרויט.

לגבי וולטון כשחקן חמישיה. בתור מי שטוען שראה הרבה משחקי לייקרס אתה מפתיע אותי.
    וולטון פתח העונה ב 8 מ 20 המשחקים של הלייקרס, אבל זה פחות משמעותי. בממוצע הוא נשחק 10 דקות למשחק, שזה פחות מ 30% מהדקות של ווסט. לא פלא שהסטטיסטיקות שלו נמוכות.
    אם אתה רוצה אפשר להביא את אריזה שבשני שליש מהזמן על המגרש של ווסט נותן 9.3 נקודות, 5.1 ריבאונדים, ו 2.2 אסיסטים. תפוקה הרבה יותר טובה מווסט לדקת משחק.

וזה לפני שהזכרהו את לאמר אודום, שהוא רצח את בוסטון במשחק האחרון. שחקן גבוה שיש לו הכל, משחק פנים, קליעה סבירה, ובעיקר ראיית משחק מדהימה. השנה הוא מקבל פחות דקות, אבל כשיצטרכו אותו הוא יהיה שם בכדי לנעוץ את הסכין בלב היריבות.

11. piston Member

הלילה אייברסון הוביל את דטרויט לניצחון מדהים על אוקלהומה 90-88.
    ללא ספק הניצחון הזה מראה שדטרויט תדבר השנה חזק בפלייאוף, ואייברסון יוביל אותה למינימום אליפות אחת, ויש סיכוי לפתיחת שושלת.

דטרויט מסרו פחות אסיסטים מהיריבה שלהם הלילה, דבר שלא היית רואה בדטרויט של בילאפס.

יחס האסיסטים איבודים שלהם במשחק הלילה היה 1.4 אסיסטים לאיבוד.

לאן נעלמה הקבוצה הכי קבוצתית בליגה ? לאן נעלמה הקבוצה שמחזיקה את שיא ה NBA בהכי פחות איבודים במשחק ?

12. piston Member

השוואה זריז ה בין אייברסון של העונה לבילאפס של העונה.

נקודות למשחק: אייברסון 18, בילאפס 17.7
    רבאונדים למשחק: אייברסון 3.5, בילאפס 2.4
    אסיסטים למשחק: אייברסון 5.9, בילאפס 6.9
    חטיפות למשחק: אייברסון 1.6, בילאפס 1.4
    חסימות למשחק: אייברסון 0.1, בילאפס 0.2
    אחוז מהשדה : אייברסון 42%, בילאפס 42%
    אחוז מהעונשין: אייברסון 81%, בילאפס 89%
    אחוז מהשלוש: אייברסון 34%, בילאפס 41%
    איבודים למשחק: אייברסון 2.88, בילאפס 1.8
    מדד יעילות למשחק: אייברסון 16.84 , בילאפס 18.96
    יחס אסיסטים איבודים: אייברסון2.05 אסיסטים לאיבוד, בילאפס3.81 אסיסטים לאיבוד (מדד היעילות המרכזי לרכז)
    דקות למשחק: אייברסון 38.1, בילאפס 35.1

בסך הכל בילאפס נותן את אותה תפוקה כמו אייברסון בפחות דקות, וביעילות גבוהה יותר, הוא מהווה איום מבחוץ מה שאייברסון ממש לא, והוא בטבעו רכז מה שאייברסון לא, יש לבילאפס יותר ניסיון פלייאוף, והידע של איך לוקחים אליפות, ואולי הכי חשוב הוא מכיר את הפיסטונס יותר טוב משאייברסון יכול להכיר.

13. piston Member

אחרי הנצחון הזה של גולדן סטייט קליבלנד מרחק של משחק אחד (עם אותו מספר הפסדים כמו בוסטון:4) מהמאזן הטוב ב NBA.

14. SeRgInHo Member

איי איי, מאסט ווין של ניקס, מינסוטה, ג"ס ושארלוט הנמושות... נו בסדר... בינתיים כל הנמושות ניצחו הלילה, פרט לאימפריה של הניקס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

15. piston Member

זה בסדר, גם בלילה הקרוב תהיה לפחות נמושה אחת שתשיג נצחון.
    וושינגטון פוגשים את אוקלהומה...