לא מתאים לך לרשום דברים מהסוג הזה. כמה פעמים שיחקה העונה יוטה עם החמישיה המקורית? אני חושב שזה לא קרה עדיין... זאת התשובה ליכולת של יוטה עד עכשיו.
כמה שהם נראים טוב בבית, בחוץ יוטה היא קבוצה אחרת, ובכל מקרה בעיני אין לה מה לחפש מול הלייקרס, הספרס ובעיני גם ההורנטס יעברו אותם בלי בעיה. אני אופתע מאוד אם הם יעברו את חצי גמר המערב.
בשנתיים האחרונות יוטה שיחקה לא מעט פעמים ללא מספר שחקנים, אוקור הרבה פעמים נעדר, בוזר החסיר לא מעט משחקים, ועדיין יוטה הצליחה לשמור על קו ישר ויכולת גבוהה. העונה, שדווקא יש סגל טוב יותר ועמוק יותר, יוטה לא מצליחה לספק את הסחורה, ברוור ומילסאפ התבגרו ונהפכו לשחקנים טובים ומשפיעים הרבה יותר, קורבר עם פוטנציאל להרוג כל קבוצה והעובדה שקירילנקו מתחילת העונה לא פותח מעידה על כך. אני מסכים שהפציעות העונה מככבות ביוטה, ועדיין יש הפסדים שאין להם שום תירוץ, כמו ההפסד לוושינגטון, אלו דברים שאסור שיקרה. המאזן לא מעודד, ולא נפגשנו עם יותר מדי קבוצות חזקות באמת עד כה.
בטח, כשכל משחק נעדרים לפחות שני שחקני מפתח קשה לנצח משחקים. תתחיל לשפוט אותה כשכל הסגל יהיה כשיר. לדעתי יוטה רחוקה טרייד אחד מלהיות קבוצה ברמה של לייקרס ובוסטון. חוץ מהן, לדעתי היא לא נופלת מאף קבוצה.
איך בדיוק? אין להם מספיק star quality בסגל כדי להשתוות לספרס, אתה מדבר על בוסטון ולייקרס? הספסל שלהם רחוק עידנים מזה של LA והחמישייה הפותחת שלהם לדעתי נופלת מזו של יוסטון, סן אנטוניו כשירה ולא הייתי אומר שהם עולים משמעותית גם על פיניקס. היתרון המשמעותי שלהם על פני 27 הקבוצות האחרות בליגה הוא בעמדת המאמן. אין להם שחקן על ועם כל הכבוד לאוקור, בריואר ומיילס, הם לא השחקנים שבייאו לך אליפות או אפילו גמר מערב.
גמר מערב הם הצליחו להביא לפני 2 עונות, עם סגל מלא יוטה טובה יותר מיוסטון ואת זה ראינו בסדרות של השנתיים האחרונות, אבל אין מה לדבר על הלייקרס ובוסטון. וסרגיי אמר טרייד אז הוא לא חושב שהם עכשיו טובים ברמה של הלייקרס.
אגב סאן אנטוניו, הלילה היה אפשר לומר, המשחק הראשון שכל שלושת הכוכבים שיחקו על פול קונדישן, ומה נאמר, זה נראה כמו בימים הטובים. וקשה לטעון שזה היה "חכמים על חלשים", כי דנבר המחודשת היא קבוצה שלא קל מולה. זה נגמר עם ניצחון קליל, ששלושת הכוכבים מככבים. שהם בכושר ובכשירות מלאה, הספרס הם ללא ספק הקבוצה היחידה שיכולה למשוך סדרה מותחת מול אל איי בפליאוף(במערב). זאת רק דעתי... אגב, סם מיצ'ל פוטר מטורנטו לפני יומיים. צעד מוצדק לחלוטין, הקבוצה הזאת מדרדרת ואפשר להוציא מהסגל הזה הרבה יותר(בלי קשר לבוש, יש שמה חומר סביר).
הסדרות של השנתיים האחרונות וגמר המערב אז לא רלוונטיות כיום. הליגה הרבה יותר תחרותית ואיכותית והקבוצות מסביב השתנו. יוסטון השתפרה השנה עם התוספת של ארטסט והמאזן שלה מוכיח זאת עד כה. במידה וטי מאק ויאו בריאים אני לא רואה למה הם לא יכולים לגבור על יוטה. המושג "טרייד אחד רחוק מאליפות" נשמע טוב רק כקלישאה. בפועל זה לא ריאלי, בטח ובטח כשמדברים על יוטה. סן אנטוניו למשל, אפשר להגיד עליה כי היא רחוקה טרייד אחד מאליפות כי כל מה שהיא צריכה זה גיבוי איכותי בספסל ואולי פורוורד והיא תהווה יריב אמיתי ורציני ללייקרס (גם עכשיו הם כאלו, אך הבדלי האיכות והעומק ברורים מדי בעיני). יוטה לא צריכה שחקנים משלימים, היא צריכה סטאר אמיתי, והם לא גדלים על העצים... בטח שלא במזג האוויר הקריר בסולט לייק סיטי.
תזכיר לי האם מישהו חשב על הלייקרס כמועמדת לאליפות לפני שנה אחת בדיוק, לפני אותו טרייד מוזר (שאם תשאלו אותי, היה צריך לחקור את המהלך הזה, כי היה שם משהו מאד מסריח)? ליוטה יש שני סטארים, שהם לדעתי שניים מהשחקנים הטובים בליגה בעמדותם, ועוד גבוה שהוא אולסטאר (אוקור). גם הספסל שלהם לדעתי לא רע בכלל. מה שחסר להם זה סטארטר בסגנון פוזי או פינלי, אחד שייקבור להם את הזריקות הפנויות (ברואר הוא לא כזה).
וויליאמס ובוזר הם שני הברומטרים של הקבוצה (וגם הם נופלים מהמקבילים שלהם בליקירס, בספרס ובסלטיקס בעיני) והספסל שלהם עם קורבר, מילסאפ וקירילנקו הוא אכן טוב הזו אך הצוות המשלים הוא פחות טוב גם ביחס לחלק מהקבוצות האחרות במערב. אין להם שחקן איכותי מספיק (רק שיהיה ברור שהדיון כאן הוא ביחס לקבוצות הטובות במערב ולא לשאר הליגה, כן?) בעמדה 2 ו3 וטרייד אחד "קטן" לא ישנה את זה. מה שיכול לעזור להם הוא אולסטאר ושחקן מאני טיים אמיתי. לא תגבורת צנועה כמו פינלי, אך הבעיה הקטנה היא שטרייד כזה לא ריאלי (הברקות כמו גאסול לא קורות כל יום). אגב, הגריזליס קיבלו שתי בחירות דראפט בסיבוב הראשון, זכויות על מארק גאסול שהיה שייך לליקרס, ושלושה שחקנים נוספים מLA. נכון שגאסול הוא אולסטאר, אך באותה תקופה הקבוצה לא הייתה במצב שהיא יכולה להוסיף לעצמה איכות ולהשתדרג ולמעשה די מיצתה את עצמה (אם אני זוכר נכון הם הודחו שנתיים ברצף בסיבוב הראשון), לכן החליטה ללכת עם הצעד של הבנייה מחדש והמבט לעתיד. כמו שאומרים, it was good business.
הטרייד של גאסול זאת לא הברקה בכלל. אני לא יודע אפילו איך להגדיר את זה. היה שם משהו מאד מסריח שהליגה הייתה צריכה לחקור. רק מה, מדובר בלייקרס כך שסטרן עוצם ת'עיניים. תמורת גאסול הגיע איזשהו אפס (אפילו שחכתי את שמו) ובחירת סיבוב ראשון (או השני) בדראפט. ועוד ממי, מלייקרס, שלא היה סיכוי בעולם שהיא תקבל בחירת לוטרי. באותה מידה הממפיס יכלו לעשות ת'עיסקה עם קבוצה בינונית ומתה, לקבל במקום גאסול צעיר או שניים מבטיחים ובנוסף לזאת בחירה גבוהה בדראפט. מבחינת ממפיס לא היה שום היגיון לבצע את הטרייד הזה עם לייקרס ועוד לקבל תמורת זה במבה ושוקו. גם תינוק היה מבין זאת. לא הופתע אם סטרן הכתיב את המהלך הזה.
לא ייאמן, אין לי מושג מה עובר על הקבוצה הזאת. פשוט עלוב. קילר אינסטינקט לא היה לנו מתחילת העונה, למרות זאת מה שקורה במשחקים האחרונים- להוביל בהפרשים של כמעט 20 הפרש ובסופו של דבר להפסיד\להגיע למצב ששלשה מפסידה לך את המשחק, פשוט מאכזב. הקבוצה הזאת רחוקה מלהיות פייבורטית לאליפות. לגבי המשחק הלילה, זה היה פשוט מדהים. הובלנו משניית הפתיחה עד הסוף, ובשניית הסיום הייתה לבאטלר שלשה שהייתה יכולה לנצח את המשחק. מפגן לוזריות כמעט מושלם של LA. קובי עם החטאה שיכלה להיות קריטית מהקו, אבל עם סל גדול לפני זה. בכל מקרה, אולי המשחק הגרוע ביותר של קובי העונה. אני לא מבין למה פיל לא נותן לביינום להיות בחמישייה שמסיימת משחקים, אני לא מבין גם למה רדמנוביץ' כמעט אף פעם לא משחק ברבע הרביעי. החלטות מוזרות של פיל. ניצחון עם טעם של הפסד, אבל בניגוד לאינדיאנה פה לפחות ניצחנו. ממשיכים הלאה.
נראה לי שקובי מתגעגע לרגעי הקלאץ' ולכן הוא בכוונה גורם ללייקרס לאבד יתרון של 19 נק' רק כדי שהוא יוכל לקלוע את הסל המנצח חצי דקה לסיום. שוב הלייקרס מאבדים יתרון דו ספרתי ברבע הרביעי, למזלם הפעם זה נגמר בניצחון. בראיינט החטיא את זריקת העונשין הראשונה שלו בערב (12-13) 15 שניות לסיום ובמצב של שתי נק' יתרון הייתה לוויזארדס הזדמנות לנצח, אך באטלר פספס את השלשה והשאיר את האולם המלא בורייזון סנטר מאוכזבים. הלייקרס, הם פשוט משתעשעים. 7 דקות בלי סל ברבע הרביעי, בראיינט עם יום קליעות גרוע, והם בשלהם מוסיפים עוד W לרשימה.