חלק בטוח היו שורדים, הרי שרדו גם אז. אני מדבר כמובן רק על החזקים שבניהם. חבל ששטרן הרס את החוקים ולא נותן לשחק כדורסל, לא נותן לנשום ולשמור רק כדי שיהיו סלים וילדים יראו הטבעות במשחק ואז ילכו לקנות חולצה של לברון או של קובי. התחרות הכלכלית פשוט פוגעת בספורטיביות.
לא יודע מה איתך, אני לא רואה פער כזה גדול בין התארים שלהם, בעיקר בגלל שקובי ממש לא סיים את הקריירה והקצב שלו עד עתה בהחלט משתווה לזה של בירד, הוא רק בן 30 ויש לו עוד כמה שנים טובות לשחק בקבוצה שכרגע עם סיכוי טוב מאוד ללפחות עוד כמה הצלחות ותארים בשנים הקרובות. בוא נבחן את זה לעומק אם אתה רוצה - נתחיל מזה שללארי היו 3 אליפויות, כרגע בדיוק כמו לקובי שבדרך לרביעית ומי יודע עם כמה הוא יסיים. ולא משנה כמה תגיד שאקיל, או ליגה חלשה אנערף מה תמצאו כבר אני לא יודע, אליפות זאת אליפות והוא היה שחקן הרכב דומיננטי בכל האליפויות. לקובי יש MVP אחד בעיקר בגלל קברניטי הליגה שהעדיפו דמויות נחמדות יותר כמו נאש, אבל גם בירד השיג את ה-MVP הראשון שלו בגיל 28 בדיוק כמו קובי, ויש סיכוי שעד סוף הקריירה קובי ייתן עוד עונות גדולות ויקבל כבוד בעוד MVP... אני לא רואה אותו בנסיגה בינתיים מבחינת כדורסל, הוא עדיין מצליח לעשות את הדברים שעשה לפני שנתיים, שלוש וארבע. MVP של סדרת גמר - כנראה ישיג אחד כבר השבוע, ובהנחה שלייקרס תזכה בעוד אליפות בשנים הקרובות יש לו סיכוי מעולה להשוות את השניים של לארי בירד בקלות. ואתה יודע טוב מאוד שכמובן שבחמישיית ה-NBA כמעט ודאי שאם הוא לא יהיה פצוע ויקרה משהו חריג הוא יזכה בעוד 3 פעמים וישווה גם את השיא הזה של בירד... הכל ספקולציות אבל לדעתי בסיום הקריירה של קובי כשתשווה עוד פעם תגלה דווקא שההישגים של בראיינט ממש לא רחוקים וכנראה גם משתווים לאלו של בירד...
לא, לקובי יש MVP אחד בגלל שבתקופה ששאק היה הכוכב קובי היה קולע 20 נקודות למשחק ובעונה הכי טובה תחת שאק הוא קלע 27 למשחק (נראה לי בעונה האחרונה עם שאק). אלו לא יכולות של MVP בשום דרך. שאק היה פשוט יותר דומננטי בהכל, מנקודות (30 למשחק) ועד ריבאונים, חסימות וכו'. הוא היה MVP בצדק. בשנים שאחרי שאק קובי העלה את המספרים שלו, אבל הלייקרס קרסו. המאזן של הקבוצה הוא קטגוריה מרכזית בבחירת ה MVP. גם ג'ורדן לא קיבל בתחילת הקריירה את התואר עד שלא הביא את שיקאגו לצמרת. קודם שקובי יסגור את הפער מבירד, אחרי זה נדבר. אליפויות הן לא תארים אישיים. אם זה המדד הרי שבוסטון שלקחה 11 מ 13 שנים, או יותר נכון בהובלה של ביל ראסל הגדול, מעמידה אותו כשחקן הטוב בכל הזמנים? לא ככה בוחנים זאת, מצטער.
אם ג'ורדן בעצמו אומר שהוא לא יכל לשמור על קובי זה אומר הכל. אתה אומר מאלון, בארקלי ואחרים אבל שוכח שאליפויות כמו קובי הם לא לקחו. קובי בדרך ל4 אליפויות והוא הגיע ל6 גמרים בקריירה. יותר מכל כוכב אחר כיום. תפסיק להשוות אותו לכוכבים של פעם. תקופות אחרות. הוא התכוון לעונה של ה-35 נק' ב2006 נדמה. לי. באותה עונה שכל חודש הודיעו שהוא שבר שיא חדש של משחקים רצופים מעל ל-40 נק' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx בעונה הזאת קובי היה חייב לזכות בתואר.
כן? שהלייקרס סיימו איפה? מקום שביעי? כנראה שאתה לא מבין במה מדובר שאומרים לך MVP. ה MVP הוא השחקן שנתן הכי הרבה לקבוצה והצליח להביא אותה לצמרת הליגה. לרוב שחקנים שמוליכים את הקבוצה שלהם למקומות 1-3 בליגה מקבלים את התואר הזה, וגם אז עם מספרים טובים. מספרים טובים הם לא הכל. גם מייקל ג'ורדן סיים את עונת 87 עם 33 נקודות למשחק ולא נתנו לו MVP בשל המאזן של שיקאגו. אי אפשר לומר שמקפחים רק את קובי, אז לא להיות תינוקות בבקשה.
ש"אם" הייתי שומר על קובי... הוא לא אמר "אני לא יכול לשמור על קובי". זאת הייתה הופעה ענקית של שחקן. אומנם נגד קבוצה סמרטוטית, אבל הופעה ענקית. אני חושב שב NBA ששחקן תופס יום גדול, אי אפשר לעצור אותו וזה לא רק הכוכבים. יום גדול זה יום גדול, הכל נכנס. ג'ורדן אמר דברים כאלו על הרבה יריבים ששיחק נגדם שתפסו יום. ג'ורדן ג'נטלמן אמיתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
יודע מה, אפילו שג'ורדן לקח את האליפות הראשונה שלו מהיילקרס ב 91 הוא לא קיבל MVP, אז מה? הוא מקופח? הליגה שנאו אותו?http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx רק שנה לאחר מכן ששיקאגו סיימו במקום הראשון בליגה הוא קיבל את ה MVP. כמו שצריך, זה תואר עם אחריות אישית וקבוצתית כאחד.
אם כבר את מי שקיפחו זה את שאק... לא יאמן שהשחקן הכי גדול בעשור ביחד עם דאנקן זכה רק ב MVP אחד... דנידין, לג'ורדן הייתה אפילו עונה של 37 נק' למשחק. אבל עזוב, יש אנשים שלא מבינים את משמעות התואר של ה MVP.
כן רק שבעונה של ה 37.1 נקודות למשחק לא יכלו שלא לתת לא את ה MVP http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx הוא גם קיבל את שחקן ההגנה של השנה באותה שנה!!! אלוהים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx
יש גבול עד כמה שה-MVP הוא תואר לשחק שמביא את הקבוצה למקום הכי גבוה. ששחקן מביא 35 נק', ושובר כל כך הרבה שיאים אישיים באותה עונה, וגם מביא לפלייאוף קבוצה עלובה מגיע לו ה-MVP חד משמעית. דנידין, מייקל אמר שקובי ברשימה של הגדולים מכולם. תתווכח על זה עם אלוהים בכבודו ובעצמו? 81 נק'... אתם בכלל יודעים מה זה 81 נק'? אתם יודעים מה זה לקלוע במשחק אחד 81 נק'(!!!!!!!)?
אני אנסה לצאת כאן סוג של בורר כי חבל לי לראות את הדיון הנפלא הזה (כמעט תמיד) הופך לגנון (ממתי הם פעילים בימי שבת?). קובי אחד השחקנים הטובים בליגה? קובי אחד השחקנים הטובים בהסטוריה של האנ בי איי? האישיות שלו מעוררת הרבה שאלות? הוא אחד השחקנים השנואים כיום? על כל הסעיפים הללו אתם שניכם מסכימים? מעבר לזה, לכל אחד מותר לאהוב/לשנוא יתר כל ספורטאי. גם אני באופן אישי לא סובל את בראיינט, אבל הוא שחקן מדהים. אתם יכולים להמשיך להתווכח עד מחר, להסכמה לא תגיעו.
MVP בחיים לא יינתן לשחקן שלא יסיים עם קבוצתו לפחות במקום השלישי (וגם זה בהגזמה) בקונפרנס. גם אם יקלע 50 נק' למשחק. MVP זה הרבה יותר תואר קבוצתי מאשר אישי. ברור שהוא אחד הגדולים בהסטוריה, אבל הוא לא עומד באותה שורה עם בירד, מג'יק וקארים. על MJ בכלל מגוחך להגיב. ריקלמה, אתה יודע מה זה לקלוע 13 נק' ב 35 שניות?!?! אולי גם נכתיר את מגריידי לגדול בהסטוריה?! לדעתי זה מרשים באותה מידה כמו ה 81 נק', וזה גם קרה מול הקבוצה הקשוחה בליגה (ביחד עם הפיסטונס) ולא מול קבוצת פרווה. ב NBA מאד קל לקבוע שיאים, הכל תלוי ביום שהשחקן תופס.