בסדר. אתה מכיר אותו. אני מת על זה. הסיבה העיקרית שקובי אהוב עליי זה שאני יודע שאחרי כל סל שלו בקלאצ' השונאים שלו מתפוצצים מבפנים. הוא עושה את זה פשוט בקלילות מעצבנת. חוץ מזה שמאז שקובי עבר למס' 24 הוא נותן הרבה כבוד לשחקנים בליגה.
זאת הצגה, הוא מנסה לתקן תדמית. פתאום יום בהיר אחד בגיל 28 הוא התשנה? אני לא חושב שגם אתה מאמין לזה. כל הנושא הזה מיותר. חבר'ה צעירים מאוד אוהבים את הדמות השחצנית, כי הם עדיין לא הגיעו לבשלות להבין כמה האופי הטיפוס חשובים מכל הספורט ומכל דבר אחר. ובכלל זה ויכוח מיותר, קובי שחקן כדורסל ענק, בין שורה של שחקנים ענקים שלקחו MVP של הליגה ושל הפיינלס. כוכב גדול, לא מספיק מתואר ברמה האישית מול גדולים אחרים במשחק, אבל גם מה שיש לו עונה להגדרה כוכב.
לא מבין את הויכוחים המיותרים על אופי מסריח או לא, השוואות מיותרות למייקל כשברור שהם שני שחקנים שונים בתקופות שונות, שיכול להיות שאם היו מתמודדים אחד מול השני היינו יכולים להגיד בבירור אם היה מצב של נוקאאוט... מה שבטוח כרגע זה שקובי הוא השחקן הטוב ביותר בשנים האחרונות ב-NBA ועד שיוכח אחרת (מאחל ללברון בעוד כמה שנים) הוא הכי דומיננטי, הכי מדובר, הכי יוצא דופן בזריקות שהוא מסוגל לקלוע, באסיסטים וביכולות מנטליות שהשתפרו פלאים בשנים האחרונות. האליפות שלייקרס בדרך לקחת תציב אותו בתור אחד משלושת השחקנים הכי דומיננטיים ומצליחים בעשור הזה (שנגמר אם לא שמתם לב) - יחד עם שאקיל ודאנקן, והיות ושניהם גבוהים וסנטרים, הוא באופן ודאי הגארד שאותו תזכרו ככוכב הבלעדי של שנות האלפיים (00-10)... שימו לב שבכל עשור אפשר להגיד שיש גארד דומיננטי מאוד ושני גבוהים דומיננטים - בשנות השמונים היו אלה מג'יק, לארי וקארים, ובשנות ה-90 מייקל, אולאג'ואן ומלון...
מעליב שהשארת את הרכז הטוב ביותר בליגה ג'ון סטוקטון בחוץ... אחחח איזה שחקן ודני, חאלס כבר, עברנו את גבול הטעם הטוב!
אתה מתחמק עם שאלות מפגרות. אתה מכיר את כריטיאנו רונאלדו? לא, הוא לא שחצן? תגיד אין לך עיניים בראש?http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לבעלי הזיכרון הקצר אולי שכחו מי זה קובי, אבל שחצנות ודביליות של ילד קטן ומעתיקן הוא הפגין לכל הליגה בגאווה שנים על גבי שנים. בוקר טוב.
ידידי, אני לא הייתי ממהר כל כך לכתוב שחקן זה ליד שחקן אחר. שים לב לדבר הבא. אני מעלה כאן תארים אישיים של לארי בירד כשחקן (כמובן שאני מוציא את משחקי האולסטאר והתחרויות שם שהוא לקח כי זה חסר משמעות): לארי בירד: רוקי השנה ב-1980 3 פעמים MVP של העונה הסדירה ב-NBA בשנים 1984, 1985, 1986 פעמיים MVP של סדרת הגמר ב-1984, 1986 9 פעמים בחמישייה הראשונה ה-NBA בשנים 88-80 (אז עוד לא היה קטגוריה של חמיישת הגנה שהוא היה לוקח בקלות) מנגד תראה את קובי: MVP של העונה הסדירה ב-NBA לשנת 2008 6 פעמים נבחרת ה-NBA 6 פעמים נבחרת ההגנה יש מקום להשוואה? מה גם שבירד היה שחקן קלאץ' וווינר בלתי הגיוני. הוא וקובי לא עומדים באותה שורת שחקנים כרגע, וכך גם אם אציג פה את מג'יק או ג'ומברלין. שלא נדבר על ג'ורדן, זה לא נעים להשוואה עם אף אחד.
שים לב שהורדתי, פשוט הדבקתי מויקיפדיה יותר מידי. בשורה התחתונה, קובי בין אלו שלקחו MVP פעם אחת או פעמיים הוא Somebody כמו למשל רובינסון, דאנקן, בארקלי, מלון, ושאר כוכבי הליגה לתקופות שלהם, אבל בין אגדות הענק של הליגה הוא הרחק הרחק ובמילים אחרות Nobody.
צריך לזכור גם שהליגה של היום לעומת הליגה של אז מהבחינה הפיזית זה הבדל של שמיים וארץ. אז היו מכות, היו דחיפות וכל זה היה מותר וחוקי. היום הליגה מאד מגנה על השחקנים... לא בטוח שהשחקנים של היום היו שורדים בליגה של אז.