NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם ג'מיר נלסון יהיה כשיר במאת האחוזים וזה אומר שהוא בכושר משחק טוב, אז אלסטון יהיה פחות רלוונטי. לדעתי הוא כרגע כן אמור להיות האיש המוביל בבק קורט של המג'יק.

2. GRANDE LAZIO Member

ואן גנדי פישל. גמר מוראלית את אלסטון, שהיה key guy בסידרה מול קליבלנד. למה הוא היה צריך להחזיר לרוטציה את נלסון? מה זה תרם? יתרום? נאדה.

הכל עבד מושלם עם רייפר.. אין לו ביטחון, הבנאדם גמור.

אוי ואן גנדי ואן גנדי...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/6/09
  3. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר לחשוב שאם אומרים יציבות מתכוונים לאלסטון. ואן גאנדי ממש לא גמר לו את הביטחון ואפילו להפך, אחרי המשחק הראשון הוא הצהיר בפומבי שלדעתו הוא טעה בכמות שנתן לנלסון והודיע שאלסטון יהיה זה שיפתח במשחק הבא בחמישייה וכי הדקות של ג'אמיר יופחתו. איך זה בדיוק לא ההפך הגמור מלגמור לשחקן את הביטחון?

זה שהוא הסריח אתמול את הפרקט מהשנייה הראשונה לא אשמתו של אף אחד, בטח לא של סטן. אלסטון ידוע כאחד שמתפקד הרבה פחות טוב בצורה משמעותית בחוץ ועכשיו לבוא לתלות את זה בדקות שנלסון קיבל זה לא פחות מבולשיט.

מה שכן, ופה לדעתי תהיה החלטה חשובה של ואן גאנדי לקראת המשחק השלישי היא לאן הולכים מפה בסוגייה הזאת. אתמול הוא שיחק כל הרבע הרביעי בלי אלסטון ובלי נלסון, בצדק מוחלט כמובן (, אבל אם הוא לא ממשיך איתו בחמישייה במשחק הבא, אז המשפט שלך לאציו אולי יהיה רלוונטי. לא כרגע.

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

הכל עבד מושלם עם רייפר? מתי בדיוק? הבחור היה היום בדיחה מהלכת וגם במשחק הראשון הוא היה חלש מאוד, אני חושב שאני(ואני שיחקתי כדורסל רק עד כיתה ו') הייתי מוציא יותר מהזריקות שלו. התירוץ של נלסון לא מתקבל פה, כי שחקן NBA שלא יודע להתמודד עם תחרות בהרכב לא מתאים להיות בNBA כנראה.

הייתי מוריד אותו לספסל בבעיטה למשחק הקריטי באורלנדו מחרתיים. עדיף אפילו את טורקוגלו פוינט גארד כשלי, לואיס, גורטאט והווארד משלימים את החמישייה.

נ.ב
    טורקוגלו עשה שמירה מצוינת על קובי בדקות האחרונות, אני חושב שהוא צריך לקבל את האחריות עליו להמשך הסדרה. לא יוצא לי הרבה לראות שחקנים בעמדות 2 ו3 שמבינים כל כך טוב את המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏9/6/09
  5. GRANDE LAZIO Member

רייפר נותן אחלה פלייאוף, ברוב הסידרה הוא היה גדול מול קליבלנד, כולל אותו משחק של 26 נק' בהצגת יחיד גדולה.

לדעתי הוא לא רואה את נלסון. פשוט אבד לו הביטחון. אבל בכל מקרה בפלורידה כבר נראה אותו יותר דומיננטי.

כן, אבל קובי שיחק את כל החצי השני בלי שניה מנוחה. זה השפיע עליו קצת, והידו בחור יותר גדול וחזק.

וחייב כמה מילים לגבי גאסול.
    לדעתי אין גבוה ראוי יותר ממנו כפרטנר לקובי. שקט, צנוע, עושה ת'עבודה (טוב, לא תמיד, אבל עושה), בלי פוזות.

אי אפשר שלא לאהוב ת'שחקן הזה, תכל'ס. תענוג.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏9/6/09
  6. GRANDE LAZIO Member

7. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

גאסול שחקן משלים פשוט מעולה. הורסטיליות שלו בהתקפה היא משהו שאין להרבה סנטרים, והגיוון הזה הופך אותו לגבוה מאוד דומיננטי וחשוב בצבע.

ובכל זאת אני חושב שאין לו את האגרסיביות שיש לרוב הסנטרים הבאמת גדולים, (אגרסיביות שיש למשל לדוייט הווארד) והוא נראה מעט עדין. גם בהגנה הוא לא ענק, אני חושב שללא העזרה שהוא מקבל כמעט בכל התקפה הווארד היה עושה עליו 20+ נק' במשחק דיי בקלות.

8. דנידין Member

אי אפשר שלא לאהוב שחקנים כמו גאסול. בכלל, הרבה שחקנים שבאים מחוץ לארה"ב מביאים איתם יותר אינטיליגנציה למשחק משום מה (לפחות בדור הנוכחי). פאו תותח ואנדרייטד עצבני, כי בליגה לא מסתכלים עליו כאיזה משהו וואו. כל הנוער של היום אוהבים רק פוזות והליגה זורמת עם זה.

דבר אחר, אחרי שלקח סוף סוף תואר אישי גדול ראשון בעונה שעברה או יותר נכון את התואר אישי הגדול ביותר שיש לשחקן - ה MVP, אז בהזדמנות זאת ברכות לקובי על הפיינלס MVP הראשון. ימשיך בדרך הזאת אולי עוד יתקרב ללארי בירד ומג'ק ג'ונסון האגדות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

9. JR-Riquelme Member

גאסול הוא ממש לא אנדרייטד והוא מאוד מוערך. איך שהוא בא ללייקרס כולם אמרו שבא לשם סופרסטאר, אף אחד לא דיבר על רול פלייר. ובצדק.

שחקן מצוין שיכול להיות דומיננטי שקובי במומנטום חלש, ושחקן שסוחב דאבל טים שהוא בפוסט. בנוסף ליכולות שלו השיתוף פעולה שלו עם אודום הוא הכי טוב שיש בליגה בין שני שחקנים גבוהים.
    אני מת על המשחק שלו, למרות שזה מרתיח כבר לשמוע אותו דופק צעקה על כל ליטוף שמביאים לו.

10. אבו Member

סקאוזר- כי גאסול הוא לא סנטר. למרות שהוא שיחק לא מעט פעמים בעמדה הזאת השנה, הוא בפירוש לא סנטר. הוא שיחק שם רק בגלל הפציעה של ביינום. הוא לא פאוור כמו נוביצקי למשל, שבאמת מגוון יותר מבחוץ, הוא מזוהה עם משחק הצבע שלו הרבה יותר- אבל הוא לא סנטר.

11. Pipe Member

קשה לדעת עד כמה הם נכונות כי אף מקור אמין (וולש או דדאנטוני) לא פצה פיו בנושא עד כה. מה שכן, הם צצות בכל חור אפשרי בוריאציות שונות (סיין אנד טרייד, חתימת פרי אייג'נסי עם הפיסטונס) ובד"כ כשזה קורה זה סימן שמשהו מתרחש מאחורי הקלעים.

בכנות? קשה לי להגיד. מאז שהניקס איבדו סיכוי לפלייאוף הפסקתי להתעדכן במה שקורה בקבוצה וכיום כלי התקשורת הניו יורקי היחיד שאני מתעדכן בו הוא העיתון שמחלקים בחינם ברכבת התחתית, אבל גם אותו הפסקתי לקרוא מאז שיש לי את הפודקאסטס...
    בכלל אני חושב שהגעתי לכאן קצת אחרי שהזעם על איזיאה נרגע. גם כשהייתי עוקב אחרי כלי התקשורת המקומית לא זכורים לי שחיטות מיוחדות של האידיוט. בכל זאת, עברה כבר שנה תחת דאנטוני, האיש מאמן במקום אחר, הקבוצה השתננה. די מובן לראות אותו מחוץ לכותרות. (אם כי אם למישהו מגיעה רדיפה זה לתומאס)

בנוסף, עד כמה שאני ידוע אריזה לא הגיע לNBA כאיזה פרוספקט מבטיח. זה לא שניבאו לו הצלחה מסחררת וכלל לא היה סביבו הייפ. בדיעבד ההחלטה הייתה שגויה, אבל בזמנו אני לא חושב שלהחליף אותו תמורת פראנסיס היה צעד הזוי למדי...

12. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה היה צעד תמוה התחשב בכך שאריזה היה אחד השחקנים האהובים בגארדן בין כל אסופת הפיסחים שהסתובבו שם. מה גם שלמרות שלא היה הייפ סביבו, הצוות היה צריך להשקיע יותר בפיתוח שלו. אם חשבו שלא ייצא ממנו כלום זה רק ממחיש עד כמה האפסים האלה לא מבינים כדורסל כי כבר אז היו ניצוצות ואני אומר את זה באחריות...

בקשר לדייויד לי, אין לי יותר מדי בעיה עם עזיבה אפשרית שלו כי עם היכולות ההגנתיות של הבחור, המקסימום שנוכל לשאוף אליו זה גביע השוקו אבל עדיין אם מכוונים לקראת 2010 ואל לברון/וייד/סופרסטאר כלשהו, צריך להירגע קצת עם פינוי המקום בתקרה ולהשאיר כמה שחקנים נורמלים כדי שיהיה מאיפה להתחיל. לי הוא כזה אבל כנראה העובדה שהוא מסיים חוזה בקיץ והמספרים המנופחים שהשיטה של ד'אנתוני סיפקה לו גורמים לו לבקש מיליונים שאין בכוונתו של וולש לתת לו ואז זה יותר ממובן.

עזוב לאציו, זה תירוץ קל ונוח מדי. הרי אם נלסון לא היה מקבל דקות והוא היה מסריח בכל זאת היו מאשימים את היכולת שלו במשחקי חוץ ואת חוסר היציבות שממנה הוא סבל כל הקריירה (גם בפלייאוף הזה אגב) אז סתם לבוא עכשיו ולהיתלות על ג'אמיר זה לוזרי מדי.

ביממה האחרונה אני שומע הרבה קולות מצד פרשנים לפתוח עם נלסון בחמישייה ולתת לו דקות של פותח אם הרגליים יכולות לעמוד בעומס. לא חושב שזה הולך לקרות בכל אופן אבל בהחלט צעד שאני מקווה שואן גאנדי התעכב עליו ביומיים האחרונים עם איך שאלסטון נראה בצמד המשחקים הראשונים.

13. GRANDE LAZIO Member

חח לא מבין מה הבעיה חמוד. דעתי היא שנלסון בכושרו הנוכחי לא מסוגל לתרום כלום. הוא חלוד ולא קרוב לשיאו. אלסטון, לעומת זאת, נותן פלייאוף פנטסטי כמו שציינתי, החיבור בינו לאחרים טוב יותר כרגע, ומה שעשה ואן גנדי זה רק להרוס, את המרקם הקבוצתי. איזה מרמור הולך בקבוצה הזו עכשיו בגללו, וזה משפיע מקצועית, מסתבר..

אלסטון לא יכול לתפקד כשנלסון על הצוואר שלו, תגידו אופי חלש, יכול להיות, אבל זה הבנאדם, מה לעשות. אני עדיין חושב שהלילה הוא יהיה יותר אגרסיבי, כי האווירה וההתלהבות יחייבו אותו לשחק טוב יותר, אבל לא אתפלא אם הוא שוב יזרוק לבנים. הידו כבר הוכיח ת'עצמו כרכז, ואם רייפר ימשיך ביכולת שלו, הפיתרון הוא הטורקי כ-PG.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏10/6/09
  14. Ohad_Glr Member

אתה מדבר על אריזה של הלייקרס?
    צר לי להגיד לך, אבל אם אתה משווה בין הניצוצות וה"הייפ" שהיו סביבו לבין מה שעשה פרנסיס אז כנראה הגעת לכאן מהירח. אמנם להיות חכמים בדיעבד זה קל, אבל לי זה נשמע כמו טרייד מעולה בהתייחס לנקודת הזמן ההיא. לא סתם אריזה עבר בתמורה ל"כלום ושום דבר" לליקרס. הפציעה שלו שם שינתה את הכל.

נערך לאחרונה ב: ‏10/6/09
  15. JR-Riquelme Member

הדבר האחרון שאפשר להגיד על טרייד של שחקן אלמוני שלא הוכיח חצי דבר בעד כוכב שנמצא בשיא הקריירה זה תמוה.
    אריזה שחקן משלים טוב. אל תעשו אותו יותר מזה. הוא שחקן מוגבל מאוד התקפית שבמקרה הטוב יכול לשים 15 נק' בגלל שאין עליו שמירה שהוא זורק מבחוץ. אתלט אדיר, ושומר גם כן מצוין(אם כי אוברייטד לדעתי בהגנה), אבל הוא בהחלט לא יותר משחקן משלים.

אתה באמת יכול להשוות אותו לסטיבי פרנסיס בשיאו? רכז עם יכולות אולאראונד שעושה הכל בפרקט, סקורר אדיר, לוקח קבוצה על הגב שלו, פשוט כוכב...

אם כבר קבוצה שעשתה טרייד גרוע זאת אורלנדו, שהעבירה את אריזה בעד בראיין קוק ואוואנס שלא מקבלים דקה והם כבר מחוץ לקבוצה.