NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. דימה Member

אני אוהב את טלפז בדרך כלל אבל הוא מפרשן את המשחק הספציפי הזה לא נכון..
    הוא יורד יותר מדי על אורלנדו על אחוזי קליעה גרועים (בצדק), אבל לא מזכיר במילה את הלייקרס.
    היו רגעים שהוא ירד על אורלנדו על האחוזים הגרועים שלהם, אני מסתכל על התוצאה והיה שיוויון..או קרוב נקודה שתיים הפרש.
    מה זה אומר על הלייקרס?

בתכלס אחרי מחצית אחת אפשר להגיד מחצית לא איי איי איי, קובי לא במשחק (למרות האסיסטים והשלשה שלו לקראת הסוף).
    פייטרוס כזה טמבל שבאמת אם הייתי מאמן של אורלנדו הייתי נכנס למגרש מפליק לו איזה אחת על המצח ויורד.
    כזה אידיוט...נכנס בפישר כשהיה לו אפשרות מסירה לקרש-סל. נו באמת.
    קוף טיפש הפייטרוס הזה.

אגב, רשארד לואיס כבר מעל הממוצע שלו במפגשים מול הלייקרס (כרגע 4/7 כשהממוצע 3/7).
    אני מקווה שימשיך לזרוק יותר וימשיך לקלוע, כי הוא היחיד שמתפקד.
    ואללה אני קונה גם עוד 4 בלוקים של הווארד בהגנה ומונע כל פעם נקודות, מאשר שיקלע בצד השני.
    מצידי שימשיך עם 4 נקודות גם במחצית השניה אבל שיקח כדורים חוזרים ובלוקים.

2. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאחרי המשחק היום אף אחד כבר לא ידבר על ה-102.5 מיליון שראשרד לואיס יקבל ב-5 השנים הבאות מאורלנדו. 18 נקודות ואסיסט מתוך כל ה-20 של המג'יק ברבע השני, איזה תצוגת אישית אדירה שלו. כקבוצה אין לאורלנדו מה לחפש במשחק ובסדרה הזאת, פשוט סירחון שלא יתואר על הפרקט בסטייפלס ואם חשבנו שהאחוזים מהמשחק הראשון מקריים, היום אנחנו מבינים שאלה הידיים שלא מפסיקות לרעוד. אם להוציא את הדברים המדהימים שלואיס עשה במחצית, הם 4/25 קומביין מהשדה... אני אשכרה לא יודע איך להתייחס לנתון המגוחך הזה.

ועדיין רק 5 הפרש. משחק הזוי, בקיצור.

3. דימה Member

אלסטון דייייייייי לבלוף הזה די!!!
    תביאו לי אותו לשכונה אני פותח אותו אחד על אחד...כזה אפס...!

4. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא להאמין, מה הוא עושה על המגרש? פעולה אחת טובה בחצי שעה הוא לא עשה. נלסון ומהר.

5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

פשוט מדהים!!! טורקוגלו עם המהלך ההגנתי של העונה, וקורטני לי מחמיץ 2 הזדמנויות מדהימות לגמור את המשחק. איך התרגיל הפנטסטי הזה מסתיים בידיים של רוקי?!

טוב, הלייקרס לקחו את האליפות הזאת. כוס אמק, הייתה יכולה להיות יופי של סדרה אם המג'יק לא היו חבורה של לוזרים שפשוט לא רוצים לנצח את המשחק...

נערך לאחרונה ב: ‏8/6/09
  6. GRANDE LAZIO Member

כוס רבאק איזה התקפות לב. אבל קובי השיג תW המסריח הזה, וזה העיקר.

משחק מגעיל האמת, נטול מהלכים התקפיים משובחים, רק מכות ראינו. אבל.. היה שם מהלך בקלאץ' שסגר את העסק, וכמה מדהים הוא היה. קובי קיבל חסימה מפאו, עבר את הידו, חדר לסל ואז משך את הווארד, גאסול נותר פנוי מתחת לסל וקיבל אסיסט נהדר כדי לעשות פאול וסל. זה שבר אותם.

מהרגע הראשון קובי חיפש רק למסור, סיים עם 5 או 6 זריקות בחצי הראשון, וזה לא תרם כלום. הלייקרס בלי קובי התקפי תקועה ועקרה. מקווה שבפלורידה נראה אותו שוב אגרסיבי מהתחלה. אני אומר שזו הוראה של פיל ג'קסון, כי בפיינלס קובי לא חושב, אלא מבצע.

לאמאר עם משחק מעולה התקפית, רק חבל שב-D נכשל פעם אחר פעם מול לואיס. רבאק מה אתה קונה ת'הטיות שלו, יש'ך גוף יותר גדול, תעמוד יציב, אל תלך אחורה ותתן לו ג'אמפ פנוי משלוש. סתם גרם להתקפי לב.. גם פאו היה שם התקפית וגם הגנתית על הווארד. סוף סוף מישו באל.איי עובר את גבול ה-20 נק' חוץ מ-KB, שנתן 29 ו-8 אס'.

חח ומדהים היה לשמוע את טלפז וריגר. השנאה שלהם ללייקרס זה משו.. כשהווארד מקבל שריקה מגוחכת מול גאסול, דממה בשידור, אבל כשקובי מקבל שריקה פחות או יותר דומה, הם מתבכיינים. "שיפוט ביתי", כטלק.. יאללה. 0-2, לוקחים משחק באורלנדו וסוגרים עניין.

אה, ומחמאות למג'יק. משחק פנטסטי שלהם. עשו שיעורי בית שם, אין ספק. מגיע להם כל הכבוד.

7. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

חוזרים לאותה קבוצה שלא יודעת ללחוץ על ההדק כדי לסיים משחקים, איזה תסכול אלוהים. מעבר למחצית הראשונה המזעזעת שמתקזזת לנוכח מה שראינו מהלייקרס, במחצית השנייה זה כבר היה בידיים של אורלנדו והם לא הוציאו לפועל התקפות נורמליות בקלאץ'. לא יודע מה ההתעקשות על הכדורים פנימה להווארד בכל הזדמנות כשפעם אחר פעם הדאבל טים של אל.איי מנטרל אותו בין אם באיבוד ובין אם במכות רצח שלא נשרקות בשיפוט הביזיוני הזה (לשני הצדדים אגב אבל נטייה קלה לחבר'ה הביתיים)... גם בהתקפה הלפני אחרונה, איך לעזאזל מכולם דווקא קורטני לי מוצא את עצמו לוקח את הזריקה האחרונה? אז כן, נכון, היה מבט טוב לסל בגלל שגאסול החליק אבל הידיים הן ידיים רוקיות שרועדות וזה בדיוק ההבדל בין קבוצה אלופה לבין קבוצה טובה אבל לא יותר מזה.

דווקא במהלך האחרון אין לי טענות שזה הלך אליו כי מן הסתם שלוס אנג'לס שמו עליו הכי פחות דגש, וגם פה איזה פספוס שובר לב...
    אחר כך היה ברור שבהארכה הלייקרס לא ישמטו את זה, לא כשקובי מעביר הילוך, לא כשגאסול סוף סוף מספק את הסחורה בהתקפה ובטח לא כשלאמר מתעורר על הצד הנכון.

סך הכל עכשיו מרגישים כמה המשחק הראשון היה פספוס אדיר מבחינת המג'יק ועכשיו באמת התחושות קשות. בכל מצב אחר הם היו צריכים לצאת מעודדים היום כי הם שיחקו טוב יותר וכפי ששימי ריגר אמר, הפסידו יותר מאשר אל.איי ניצחו, ועדיין לבוא הביתה במצב של 2-0 down מול הווינרים האלה... קשה, קשה מאוד.
    ואן גאנדי חייב לגרום להם להתייחס לכל משחק בנפרד וכאל המשחק הכי חשוב של העונה כי אני לא רואה יותר מדי סיכויים עבורם אם הם לא לוקחים את כל השלושה הביתיים. ואם להסתמך על שני המשחקים הראשונים הם יכולים לעשות את זה, אבל חייבים לבוא מפוקסים מההתחלה ולהאמין שאפשר לעשות את זה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/6/09
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא אתייחס לדקות שלא ראיתי, אני ראיתי את רב המחצית הראשונה ושמתי לב בעיקר לכמה דברים:
    1) ההגנה של הלייקרס
    2) הצוות המסייע של ל.א
    3) שחקני מפתח באורלנדו שלא קולעים או מחטיאים ללא סוף

אני נרדמתי בהרגשה שהמשחק הזה של הלייקרס וכרגע די מפתיע אותי שהמשחק הוכרע רק בהארכה. יש לי סלידה רצינית מהלייקרס, מהקהל המפונק והעשיר שלה (תראו את היהלומים בשורות הראשונות...) וכמובן מבראיינט שאני פשוט לא מצליח לאהוב. בכל זאת צריכים להעריך את הקבוצה הזאת ולמרות שלדעתי היא לא קבוצה שתכנס להיסטוריה היא מנטרלת לחלוטין את אורלנדו. לוזרים מפלורידה? בטח, אבל הלייקרס עושים את מירב המאמץ בשביל לעזור למג'יק.

יש דבר אחד שאני אוהב בתוצאה הסופית שכנראה מכתירה את הלייקרס לאלופים. קובי בראיינט יהיה עם טבעת רביעית שחקן יותר גדול משאקיל אוניל...באמת, הירידות האינסופיות של הסנטר ייצטרכו להפסיק כי בסה"כ לבראיינט אין שחקן כמו ווייד בקבוצה שלו. גאסול שחקן נחמד וטוב, אבל הוא לא סופרסטאר. אין לי הרבה אהבה לקובי, אבל את שאקיל אני בכלל לא סובל כך שאולי יש בכל זאת משהו טוב מהאליפות הקרבה של הקבוצה מהוליווד...

דבר אחרון, מי שמכיר את דונלד סאת'רלנד (הטיפוס שיושב ממש ליד ג'ק ניקולסון), לדעתי מצאתי את האח שלו.....:

http://images1.wikia.nocookie.net/muppet/images/a/aa/Zootsax.Xxx

9. JR-Riquelme Member

אורלנדו פשוט לא מצליחים נגד ההגנה של הלייקרס, והם בסה"כ ניצלו משחק חלש של הלייקרס וחוסר דומיננטיות של קובי שמשום מה לא היה לו את הקילר מהמשחק הקודם.
    אורלנדו צריכה לנסות דברים אחרים כמו לחדור לסל הרבה יותר. שמתי לב בסדרה הזאת שאם שחקן מהיר כמו אלסטון שם גז לסל הוא בסופו של דבר משלים לייאפ קליל כי אף אחד לא נמצא שם. בגלל זה גם ברוקס היה אדיר נגד ל.א ויוסטון כפתה 7 משחקים, כי היא שיחקה בדיוק איך שצריך. נגד קליבלנד למשל זה לא יכל לעבוד, כי חיכו שם ביג זי ווארז'או שלא זזו מהצבע, ובגלל זה גם הלכו לשלשות שצלחו.
    אורלנדו לא יכולה בסדרה הזאת לחיות על שלשות. נגד קליבלנד היא יכולה, כי היא מגיעה להמון מצבים פנויים, אבל נגד הלייקרס זה פשוט לא כך והם לוקחים זריקות קשות. ואם אני ואן גנדי אני משחק עם אלסטון לפחות 40 דקות, וגם נותן לו להיות לפעמים הסקורר שלי, שינצל את יתרון המהירות נגד פישר כמו שעשה ברוקס.

10. Beitar Member

מה הסיבה שבגמר משחקים 3,4 ו-5 משוחקים באותו מגרש (במקרה הזה אצל אורלנדו), בעוד בסיבובים הקודמים של הפלייאוף משחקים 3-4 נערכו במגרש אחד והמשחק החמישי במגרש השני?

11. ManUtd Fan Member

בהחלט. ולמרות זאת, אני חייב לציין שהשיפוט בהחלט נטה לטובת הלייקרס, אבל רואים לא מעט שהדברים שלהם נגועים בשנאה כלפי הלייקרס. האמת, אני מאוד אוהב את טלפז. הוא בעצמו אמר שאת קובי הוא לא אוהב, הוא יודע לפרגן לו מתי שצריך, אבל בהחלט לפעמים הדברים שלו נגועים בשנאה. חוץ מזה הוא אחלה, אולי למעט מספר פעמים שהוא נמהר להסיק מסקנות.

בגלל המרחקים מהמזרח למערב (נדמה לי 12 שעות טיסה או משהו כזה). בכל אופן, לטעמי זאת שיטה ממש לא טובה וזה נותן יתרון עוד יותר גדול מיתרון הביתיות. אני לא מבין מה הבעיה להאריך בכמה ימים את הסידרה ולעשות את סדר המשחקים כרגיל.

בקשר למשחק עצמו, לא גדול, אבל זה משחק פלייאוף אמיתי. הרבה מאוד עבירות, הרבה מאוד מכות וככה צריך להיראות פלייאוף. רשארד לואיס למעשה היה היחידי שהשאיר את המג'יק במשחק במחצית הראשונה. כל פעם הוא היה שם בשביל לקבור סל, ואם אני לא טועה הוא גם היה מעורב ישירות בכל הנקודות ברבע השני. משחק עצום שלו.
    אצל הלייקרס, למאר אודום במשחק אדיר בהתקפה, בהגנה הוא פשוט איבד את הראש לא מעט וכתוצאה מכך השאיר את רשארד לואיס חופשי לא מעט פעמים. קובי בראיינט היה שם בשביל לחלק את האסיסטים ולקלוע את הנקודות, אך איבד יותר מדי כדורים. גאסול גם כן היה נהדר.
    המג'יק הוכיחו היום שהם קבוצה נהדרת ושהם בהחלט יכולים ללייקרס. המשחק הראשון לא אמר כלום למעשה. לטעמי, זה היה הרבה יותר הפסד של המג'ק מאשר ניצחון של הלייקרס כי למג'יק היו לא מעט הזדמנויות לנצח את המשחק הזה, הם לא עשו את זה ובסופו של דבר נענשו.

נ.ב -
    רייפר אלסטון - :aaarofl:
    (אני מוכן לשים כסף שעכשיו הוא הולך לקבור את הלייקרס באורלנדו).

12. דימה Member

תכלס טלפז הזכיר את אנתוני ג'ונסון, תכלס למה סטן שכח אותו..?
    שחקן לא הייתי אומר יוצא מהכלל אבל יודע את העבודה (בטח יותר טוב מאלסטון כרגע).

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תכלס, כי ג'מיר נלסון מקבל עכשיו את הדקות שלו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    ואלסטון? אפילו בסדרה מול קליבלנד הבחור לא היה גדול, אני חוזר ואומר, הבחור לא סתם הצליח להעפיל עם יוסטון לשלב השני בפלייאוף! כולם תמיד צוחקים בצדק על מגריידי, אבל גם אלסטון היה שם והעונה הוא עבר קבוצה. ארון ברוקס בעוד שנה שנתיים לדעתי לגמרי משכיח את רייפר.

14. ManUtd Fan Member

אארון ברוקס כבר עכשיו הצליח להשכיח את אלסטון.
    הרבה הרימו גבה בהתחלה, גם אני הייתי אחד מהם, אבל ברוקס למעשה הוכיח את עצמו בפלייאוף וכבר עכשיו אני בספק אם אוהדי יוסטון זוכרים את אלסטון.
    ועדיין, לעשות איירבול במבט כל-כך טוב?! גם לגוטראט קרה אותו מקרה במשחק.

15. אלי מתחן Member

זה כמו שאני אגיד שבגלל ויל ביינום הפיסטונס קיבלו סוויפ מקליבלנד.
    אלסטון הוא בסה"כ שחקן משלים, החלק שלו מאוד קטן בכשלונות של הקבוצות שלו.

ממה שראיתי את המשחק, אורלנדו פשוט פראיירים, כל כך הרבה החטאות של סלים שבדיעבד היו מנצחים את המשחק. קורטני לי בעוד שנתיים שלוש יכניס את הכדורים האלה, השאלה אם זה לא יהיה מאוחר בשביל המג'יק,