NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. דנידין Member

קליבלנד סתם קבוצה והמאזן מטעה. אמרתי את זה כל הזמן. יש להם פנומן שעושה איתם ניסים עד לשלבים גבוהים, אבל די צריך להיות לזה סוף.

2. Dimitar Berbatov Member

על אפם ועל חמתם של השופטים אורלנדו ב 3-1 שאם לברון היה אנושי והיה לו פחות מזל בזריקה ההיא זה היה נגמר בסוויפ.
    אורנלדו פשוט קבוצה הרבה יותר טובה. מו וויליאמס היה כינור שני היום ללברון וסך-הכל עשה עבודה טובה בעיקר במחצית הראשונה, אבל ווסט לא היה בעניינים למרות כמה סלים חשובים במאני טיים, בן וואלאס עגלה והליטאי ההוא עם השם הארוך היה טוב מאוד התקפית אבל הגנתית הווארד חגג עליו ברבע הראשון.
    אורלנדו מובילה 3-1 וכל זה שהווארד לא במיטבו, השופטים משוחדים וטורגקלו ולואיס מתעוררים רק במאני טיים. נכון להיום המג'יק הקבוצה הטובה בעולם

3. SeRgInHo Member

הטכנית של האוארד בחיים לא תתבטל. רק באן בי איי אפשר לספוג טכנית על התפרצות שמחה, עד לאן הגענו, אלוהים...
    אני כבר רואה את הנולד,
    קליבלנד מנצחת את המשחק הבא והאוארד מקבל את הטכנית השביעית, קליבלנד לוקחת בשיניים את המשחק השישי ומתפוצצת עם 20 הפרש בשביעי.

4. JR-Riquelme Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    הכי טובה בעולם? ניזרום.

אבל איך אתה מעז להגיד שהאוורד לא במיטבו ושהטורקי ולואיס משחקים רק במאני טיים?
    כי שכחתי שאצל קליבלנד כולם מופיעים וקולעים באחוזים של 50% מהשדה.

ותפסיקו כבר עם השטויות של הסוויפ אם לברון היה מחטיא. כי מה נגיד על זה שאורלנדו מנצחת שני משחקים ב5 שניות האחרונות? ושגם בזריקה של לברון הם שמו סל קלאצ' שנייה לסיום.
    אם אורלנדו הייתה כל כך יותר טובה אז לא 75% מהמשחקים בסדרה היו צמודים עד עשירית השנייה האחרונה.
    מי קבוצה יותר טובה בודקים רק בסוף הסדרה. כי אם קליבלנד תעשה 4-3, אז היא בהחלט יותר חזקה. אם לא, אז המג'יק יותר טובים ואין מה לעשות.

5. Dimitar Berbatov Member

אוקיי. אני נותן לך עד שהגמר מתחיל לפרט בפניי את כל הסיבות מדוע אורלנדו לא הקבוצה בכושר הטוב בעולם ומי היא הקבוצה בעולם לעניות דעתך. סע!
    אני אמרתי שקליבלנד מופיעים וקולעים ב-50%? כולה אמרתי שהווארד לא במיטבו וזאת עובדה. הוא נתן משחקים הרבה יותר גדולים נגד בוסטון וגם בליגה הסדירה נגד קבוצות ברמה של קליבלנד.הוא מסוגל להרבה יותר והוא הראה את זה. אותה דבר לגבי טורגקלו ולואיס. שוב פעם, לא אמרתי ששלושתם לאורך כל הפלייאוף נותנים תצוגות שיא.

6. JR-Riquelme Member

מה הקשר עכשיו?
    אתה אומר שאורלנדו מנצחת עם זה שהם לא ביכולת הטובה שלהם.
    אז מה נגיד על קליבלנד??? שחוץ מלברון כולם משחקים ברמה של גליל גלבוע?

7. Dimitar Berbatov Member

מה אני אגיד? שסביב לברון יש סגל בינוני. שמו וויליאמס שחקן נחמד אבל לא יותר מזה, ווסט סביר, וואלאס עגלה, לאילגאוסקאס יש אחלה יד מחצי מרחק אבל הגנתית הוא חלש וזהו. לאורלנדו יש סגל יותר עמוק ויותר טוב בכל עמדה, חוץ מכמובן עמדה מספר 3. אני לא חושב שמבחינת פוטנציאל לקליבלנד יש הרבה יותר מה להציע מבחינת יכולת, אולי ללברון. ומהצד השני לאורלנדו אני חושב שפוטנציאלית יש יותר מה להציע. פשוט מאוד

ואני עדיין מחכה לתשובה מי הקבוצה הטובה בעולם לדעתך?

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/09
  8. JR-Riquelme Member

אי אפשר לקבוע את זה עוד לפני שהתחיל אפילו הגמר.
    הלייקרס יכולה להיות יותר טובה, והיא יותר טובה, אבל החמישייה שלה לא תסתדר עם אורלנדו לדוגמא... נחכה לסדרת הגמר אם וכאשר תהיה כדי לקבוע.

9. GRANDE LAZIO Member

ריקלמה, הידו ולואיס באמת משחקים רק במאני טיים. עד הרבע הרביעי אף אחד מהם לא הגיע לדאבל פיגרס, וזה עלוב לשחקני מפתח כמוהם. למזלה של אורלנדו, אלסטון תפס יום עם 26 נק' והשאיר אותם בחיים. הווארד עם משחק סביר עד להארכה, ואז הוא היה אגרסיבי ופירק את ורז'או עם כמה דאנקים חשובים.

ולא הייתי סוגר ת'סידרה הזו כ"כ מהר. בטח כמו כל קבוצה בהיסטוריה של ה-NBA, אורלנדו תגיע מעט שאננה מעט יהירה בגלל היתרון המבטיח, וקליבלנד יכולה לנצל את זה ל-2 ניצחונות אפילו. הכל עדיין פתוח.

אבל וויליאמס ו-ווסט נתנו תפוקה דומה לזו שגאסול ואריזה נותנים בלייקרס. ושם הרי הצוות המסייע הכי טוב בליגה לא?
    אני למשל ראיתי את ווסט קובר שני ג'אמפרים קריטים בקלאץ', שאלמלא הם הקאבס לא היו מגיעים לזריקה אחרונה מכרעת. גיבסון גם היה מצוין, למה לא שיחק יותר?

משחק קריטי הלילה לאל.איי. אני רוצה לראות את אותה רמת אינטנסיביות בהגנה כמו במשחק השביעי מול יוסטון. ושהצוות המסייע סוף סוף ייתן משחק טוב. כולם.

10. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

באחד הצעדים היותר מתבקשים בפלייאוף הזה -הטכנית השישית של הווארד בוטלה על ידי הליגה.

מלחמת עולם הלילה. בלי פציעות, בלי וירוסים הזויים, בלי תירוצים. כולם חייבים להתייצב ולהביא את ה-A game שלהם. הפסד היום ובאמת שקשה לי לראות סרט שבו הלייקרס שומטים את זה. מצב של must win עבור שתי הקבוצות והזדמנות בלתי חוזרת עבור עיר שלמה ללקט איזשהו גרגיר במדבר הצחיח שבו היא מדשדשת (ועוד תדשדש) בכל ענפי הספורט מאז הפרישה של מס' 7.

11. GRANDE LAZIO Member

סוף סוף. סוף סוף מישו מתעלה בקבוצה הזאת ועוזר קצת ל-KB במלאכה. קובי ראה מהפתיחה שהחבר'ה שלו הגיעו אגרסיביים, פישר בהתחלה, אח"כ ביינום, קצת הספסל ואז אודום, הוריד כמה הילוכים והתרכז בדברים אחרים - הגנה ואסיסטים. כמעט כל הסלים של אודום הגיעו מבישולים של קובי (8), ובסך הכל ה-W הזה הוא מאמץ קבוצתי נהדר. אה וקובי שיחק מחצית שניה שלמה בלי דקת מנוחה..

אבל... דנבר שלטה ללא עוררין בשלושת הרבעים הראשונים. ההגנה שוב חרקה, הרכות שוב חגגה, אנטוני (אחוזים מחרידים) חגג על אריזה (לא יכול לשמור עליו, חלאס, וולטון יותר טוב), וזה נראה לי כמו W בטוח לנאגטס, רסמי. הרבע הרביעי היה פנטסטי, תכל'ס מגיע קרדיט לגבוהים, אודום ופאו (איפה ביינום? שוב?) על ההגנה, אבל גאסול נראה לי סחוט בהתקפה, איבד כדורים מפגרים בקלאץ' שבנס לא הסתימו בנק' בצד השני.

הלייקרס צריכים לגמור את זה במשחק הבא. פאק game 7, תבואו נחושים ותסיימו עם זה.
    אני מריח אל.איי-אורלנדו בגמר הרבה זמן.. נקווה שהלילה המג'יק יטפלו בעניינים והלייקרס מחר, לא בא לי משחקים מכריעים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/5/09
  12. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

כרגיל, נופלים על הוצאה לפועל במאני טיים. מה שהרג את הנאגטס למעשה בכל שלושת ההפסדים שלה. התפרקות לא מובנת ברבע הרביעי ולא מתאימה לשחקנים כמו צ'ונסי ומלו שלא עלו (בילאפס מאז העבירה השנייה שלו לא חזר לעצמו) ואיפשרו ללייקרס את הריצה בדקות הראשונות של הרבע. כל מה שראינו אחר כך זה בלאגן שלם בהתקפה בין אם בהפצצות מחוץ לקשת כשיש על השעון עוד זמן והפער לא בשמיים ובין אם בקבלת החלטות רעה של מוביל הכדור (בעיקר כשJR עושה את זה) שמובילות למבטים גרועים לסל.

מנגד כל המחמאות ללוס אנג'לס כמובן. הרבה לב, נשמה ומלחמה על כל כדור של כל השחקנים ללא יוצא מן הכלל וכשמשחקים ככה אין סיבה שה-W לא יגיע. היה ברור שההפקרות בצבע מהמשחק הקודם לא תימשך ואכן לאמר את פאו היו גדולים בשני צידי המגרש. ככה משחקת קבוצה ב- must win game ביתי.
    היו גם הרבה שריקות הזויות ברבע הרביעי (השישית של ננה ב-4 הפרש, למשל) בתוספת לאי שריקות שהלכו ברוב המקרים נגד דנבר, מה שלבטח לא הוסיף לסירחון שנדף מהם אבל להתבכיין על השיפוט יהיה סוג של לא מתאים אחרי איך שהקבוצה נראיתה ברבע.

התקוות שלי עכשיו ברצפה כי אין לי אמונה שהקבוצה הזאת מסוגלת לקחת משחק שביעי בסטייפלס (שלא לדבר על המשחק ביום שישי כמובן שבקלות יכול ללכת ללייקרס). כדי לנצח את אל.איי במשחק שהיא עם הגב לקיר צריך לתת תצוגה עם מינימום טעויות ומקסימום יעילות ולשחקנים של דנבר יש דרך ארוכה כדי להגיע לשם. תמיד יהיה את הטכניות המיותרות בסיום, ותמיד יהיה את השחקן החשוב שייצא ב-6 עבירות ותמיד תהיה איזשהי החלטה רעה שתהפוך את כל המשחק. צריך אני מניח לתת לקבוצה הזאת עוד קצת ניסיון ועוד קצת זמן להתבגר. מה שבטוח שיש חומר איכותי מאוד בקבוצה הזאת וזה מה שהאוהדים צריכים לקחת מהסדרה בפרט והפלייאוף בכלל בלי קשר לתוצאה הסופית.

13. אבו Member

איזו סדרה מתישה, יא אללה. איזה פליאוף מתיש!

אבל אחרי הכל, W וזה מה שחשוב. 3 רבעים וחצי שפשוט כלום לא הלך, לא הצלחנו ליצור מומנטום אחד אמיתי, לא משחק ריצה, לא מתפרצות- אבל אז הגיע שאנון בראון, ופשוט יחד עם לאמאר אודום ניצחו את המשחק הזה. קובי היה שם לחלק את האסיסטים, אבל בגדול, אלו השניים שניצחו את המשחק. כל הכבוד להם.

קובי היה פאסיבי היום מבחינת קליעה, די פאסיבי, אבל אסיסטים? דליקטס! היה לו משחק סביר+, היו לו רגעים טובים ורגעים פחות טובים בסוף המשחק שאיבד ריכוז וכמה איבודי כדור.

סוגרים את זה ב-6? הלוואי, אבל בכל מקרה במקרה הכי גרוע, משחק מכריע בסטייפלס. רק לשמור על הבית!

14. GRANDE LAZIO Member

אמרתי לך שמבחינת קובי לא איכפת לסיים גם עם 8 נק' ו-4 זריקות מהשדה, אבל עם 8-10 אס' וניצחון. לקלוע 40-50 הוא יכול, לא בעיה בשבילו, אבל ה-W הוא הדבר החשוב. ברגע שיש עזרה, יש גם ניצחונות.

טוב שהחבר'ה שלו הפנימו את זה. עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

ג'ורג' קארל נשמע מאוד מתוסכל במסיבת העיתונאים אחרי המשחק.. גם מהשיפוט, למרות שהפעם הוא היה בסדר גמור.

כנראה להפסיד שוב לפיל ג'קסון בסידרה אוכל אותו מבפנים, אחרי ההפסד לבולס ב-96 כמאמן סיאטל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/5/09
  15. אבו Member

איזו סדרה גדולה בין אורלנדו לקליבלנד.
    הלילה אורלנדו שוב חזרה מפער של 22 נקודות, אבל בסופו של דבר הפסידה. ועדיין, לא ייאמן איך הם כל פעם חוזרים מהפרשים כאלה. זה מזכיר לי, את...אממ, פיינלס 2008. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

לברון עם טריפל דאבל משאיר את קליבלנד בחיים, והמשחק הבא אולי המשחק שיכריע את הסדרה כולה- אני מאמין שאורלנדו סוגרים את זה ב-6.
    בכל מקרה, הלילה לראשונה בסדרה הזאת, לברון קיבל עזרה אמיתית מהצוות המסייע. גיבסון עם רבע רביעי מצויין ושלשות קריטיות, מו היה מצויין וגם ווסט, יחד עם לברון כמובן, אלה השחקנים שניצחו לקליבלנד את המשחק.