NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. JR-Riquelme Member

זה מסכם את העניין טוב מאוד.

2. SeRgInHo Member

לפעמים אני קורא את התגובות בוואלה ומוצא שם פנינות. הנה משהו שמצאתי, דווקא מאוהד לייקרס.

זה מסכם מבחינתי את כל העניין הזה, סביב השיפוט וה"לכלוך" של ג'ונס.

3. דנידין Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

4. JR-Riquelme Member

אז דנידין, לא הבנתי אותך...
    אתה בעד מכות ואלימות ושלא ירחיקו על זה, או שאתה לא רוצה "לעודד את השחקנים לשחק מלוכלך"?

5. דנידין Member

אני רוצה שגם ילכו מכות ויגם יורחקו. זה בלי קשר לעובדה שב NBA כיום אי אפשר בכלל לנגוע בשחקן עם כדור, דבר שלא היה פעם והקיצונו אותו מאוד בליגה למען מכירת כרטיסים. המטרה היא שלא יהיה אפשר לשמור ויהיו יותר נקודות, יותר כוכבים, סטרים וכו'. הרסו את המשחק עם החוקים החדשים של ההגנה. פעם היה תענוג לראות משחק הגנה ואני לא מדבר על המכות שהיו עושים הבאד בוייז, אני מדבר גם אחרי. שיקאגו לא היו עושים עונה של 72-10 עם הידיים כבולות מאחורי הגב כמו שהחוק דורש כיום. פשוט אי אפשר לשמור ולשחק כך.

6. ManUtd Fan Member

אני קורא את הפסקה האחרונה של הבחור ולי זה נראה שהוא דווקא מסכים עם זה שהשיפוט נוטה לטובת דנבר, אך מחליט שלא להזכיר על זה בגלל דברים שקרו בתחילת העשור. שיהיה, מקובל לגמרי. אבל זה אומר שאסור להוציא עצבים בגלל שקרו דברים לפני 9 ו-7 שנים? זה אומר שזה לא נכון?
    אני אף פעם לא אמרתי שהשיפוט הכריע משחק לכאן או לכאן, אלא אמרתי שהשיפוט נוטה לטובת דנבר, ואת זה כל עיוור יכול להגיד. מביך זה להגיד שהשיפוט נוטה לטובת הלייקרס. בכל אופן, אם אתה מזכיר את 2000 ו-2002, למה אתה לא מזכיר את השיפוט בשנה שעברה? שנה שעברה השיפוט היה בבירור לטובת בוסטון, אבל מה פתאום שתזכיר את זה. בטח תגיד שהשיפוט בכלל היה לטובת הלייקרס.

קובי מקבל הכי הרבה ריספקט מהשופטים? איזה שטויות. צ'ונסי בילאפס שהבחור הזכיר וכרמלו אנתוני שהוא הזכיר גם כן מקבלים לא פחות ריספקט ממנו אם לא יותר בסידרה הזאת. ועוד משהו, להגיד שהמעשה (שניהם למעשה) של דנטה ג'ונס לא מלוכלך... אין לי כבר מה להגיד. על אריזה אמרת שהוא מלוכלך ושחקן מגעיל, אך על דנטה ג'ונס לא. זה בעצם אומר הכל.

שיהיה לילה טוב. יש משחק להתעורר אליו.

7. דנידין Member

עם כל הסלידה שלי משחצנים כמו קובי, לא נכון יהיה כאן לומר שכוכב כזה מקבל יותר ריספקט והשני פחות ריספקט מהשופטים. כל כוכבי הליגה מקבלים מספיק ריספקט מהשופטים, כי הליגה הזאת היא ליגה של כוכבים ודואגת בשל כך יפה מאוד לכוכבים שלה. זה לא מהיום.

8. Pipe Member

זה משעשע לשמוע אותך מדבר על השיפוט. כשהטעויות הם לטובת הלייקרס, סטרן מושחת וצריך לסגור את הליגה המגעילה שנותנת לLA אליפויות על מגש. אבל כשהטעויות נגד הלייקרס, לא רק שאין לך בעיה עם זה אלא שהן מבורכות. ההגדרה של צביעות. גם "עיוורון" ו"סובייקטיביות מטרידה" הם מושגים שמתארים את התגובות שלך כראוי. אתה מרים כל כך הרבה כדורים להנחתה שאם הייתי טורח לעבור משפט משפט על ההודעות שלך שעוסקות בשיפוט הייתי יכול להכין דיסרטציה.

אם לחזור לרגע לעובדות ולהתעלם מספקולציות זולות, אז בעיני יש הבדל בין המרפק של קובי לעבר ארטסט לבין התקרית עם ג'ונס אתמול והוא: השורה התחתונה.
    בעוד קובי זרק את המרפק תוך כדי מאבק לגיטימי על הכדור (לא הופך את המרפק ל"טהור יותר" אך בו בזמן לא מעמיד אותו תחת ההגדרה היבשה של עבירה בלתי ספורטיבית ששווה הרחקה), ג'ונס flat out תיקל את קובי כאילו מדובר במשחק כדורגל והעבירה שלו היא ההגדרה לפלייגרנט 2: מגע מוגזם ולא נחוץ.

לצורך הדיון, אני לא תומך לחלוטין בהשעיה של שחקנים בפלייאוף אלא אם כן מדובר במקרה רציני מאוד (הערס מבוסטון מול מילר, למשל) ואני חושב שהליגה הציגה חוסר אחידות משווע בנושא, אך בו בזמן שמח שעד כה ההשעיות לא השפיעו על הסדרות, אך ג'ונס היה צריך לקבל הרחקה והשעיה לטעמי.

אגב השעיות, לקובי ולהווארד כבר יש 5 עבירות טכניות בפוסט סיזן ואם יגיעו ל7 יקבלו השעיה ממשחק אחד (כל T נוספת מעבר ל7 שווה השעיה נוספת). אם לשפוט לפי האינטנסיביות, האגרסיביות והלחץ בפלייאוף עד כה, אני כלל לא אופתע אם אחד מהם יגיע לpenalty, אם כי בראיינט הבטיח כי הוא לא יספוג טכניות עד לסיום העונה.

9. GRANDE LAZIO Member

ג'יימס עשה הכל, אני מלא הערכה לבחור הזה, למרות שוב אחוזים רעים (8 איבודי כדור), הוא השאיר את הקבוצה שלו בחיים פעם אחר פעם בזמנים של גארבג' טיים. לבנאדם הזה יש יתרון עצום על פני אחרים - כוח. והוא מנצל אותו בצורה מושלמת עם חדירות עוצמתיות לסל, סחיטת עבירות והליכה לקו (שוב הלך כמעט 20 פעם לעונשין). הוא מסוגל להתמודד עם אחד כמו הווארד מבחינה פיזית חח, רבאק איזה גורילה. ווייד או קובי למשל היו מתקשים בכלל מול פיטרוס.. מדהים.

הפעם הוא קיבל עזרה, ווסט ומו במשחק טוב מאוד, אבל ג'יימס איבד הרבה כדורים בקלאץ', ואורלנדו, פאק איזו קבוצה מדהימה, התעללה בקליבלנד מ-3. פעם פיטרוס, פעם אלסטון (פאקינג 26 נק'!), פעם לואיס, פעם הידו, פעם קורטני לי.. אין סוף לכמות הכלים שיש לקבוצה הזו. לואיס שוב הוכיח איזה ווינר הוא, שלשה קשה בסיבוב, וואו. השופטים רצו הארכה, תכל'ס, נהנו כמונו חח, אבל אם להיות אמיתיים, הפאול ששרקו על ג'יימס במהלך האחרון לא היה ולא נברא, בשום מצב. שריקה מגוחכת, לא לעניין. אבל יאללה, התרגלנו.

W באוהיו של קליבלנד ולך תדע.. אבל אורלנדו משחק אחד מעליה לפיינלס! הרבה זמן שהיא לא הייתה במעמדים האלה. פשוט כיף, כיף לראות את החבר'ה האלה. תענוג של כדורסל.

אורלנדו נגד אל.איי יהיה משהו מיוחד. לא יכול לחכות!

10. GRANDE LAZIO Member

ג'יימס עשה הכל, אני מלא הערכה לבחור הזה, למרות שוב אחוזים רעים (8 איבודי כדור), הוא השאיר את הקבוצה שלו בחיים פעם אחר פעם בזמנים של גארבג' טיים. לבנאדם הזה יש יתרון עצום על פני אחרים - כוח. והוא מנצל אותו בצורה מושלמת עם חדירות עוצמתיות לסל, סחיטת עבירות והליכה לקו (שוב הלך כמעט 20 פעם לעונשין). הוא מסוגל להתמודד עם אחד כמו הווארד מבחינה פיזית חח, רבאק איזה גורילה. ווייד או קובי למשל היו מתקשים בכלל מול פיטרוס.. מדהים.

הפעם הוא קיבל עזרה, ווסט ומו במשחק טוב מאוד, אבל ג'יימס איבד הרבה כדורים בקלאץ', ואורלנדו, פאק איזו קבוצה מדהימה, התעללה בקליבלנד מ-3. פעם פיטרוס, פעם אלסטון (פאקינג 26 נק'!), פעם לואיס, פעם הידו, פעם קורטני לי.. אין סוף לכמות הכלים שיש לקבוצה הזו. לואיס שוב הוכיח איזה ווינר הוא, שלשה קשה בסיבוב, וואו. השופטים רצו הארכה, תכל'ס, נהנו כמונו חח, אבל אם להיות אמיתיים, הפאול ששרקו על ג'יימס במהלך האחרון לא היה ולא נברא, בשום מצב. שריקה מגוחכת, לא לעניין. אבל יאללה, התרגלנו.

W באוהיו של קליבלנד ולך תדע.. אבל אורלנדו משחק אחד מעליה לפיינלס! הרבה זמן שהיא לא הייתה במעמדים האלה. פשוט כיף, כיף לראות את החבר'ה האלה. תענוג של כדורסל.

אורלנדו נגד אל.איי יהיה משהו מיוחד. לא יכול לחכות!

11. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

האיבודים שלו נבעו בעיקר מעייפות, הוא לא נח כל המחצית השנייה ולמרות זה הצליח להוציא לפועל כיאה למפלצת שהוא. הצוות המסייע היה טוב בעיקר במחצית הראשונה אבל בשנייה הורידו הילוך, מו וויליאמס קלע את הסל האחרון שלו באמצע הרבע השלישי אם אני לא טועה, דלונטה גם נרגע אבל נתן מהלך עצום בקלאץ' וביג Z המשיך להסריח את הפרקט.

אורלנדו היו פשוט מדהימים מחוץ לקשת, ומה שיותר מדהים זה הנתון שלפיו הם זרקו 38 פעמים מהטווח לעומת 42 מה-2. שוב, אני לא יודע מה נסגר עם המאמנים בפלייאוף הזה, אבל שם המשחק בפלייאוף זה התאמות, התאמות ועוד התאמות. לא ייתכן ששחקני אורלנדו יקבלו מבטים כל כך טובים לסל התקפה אחר התקפה מבלי שלמייק בראון יהיו פתרונות. אני מבין את הפאניקה לכווץ ולסגור את הצבע כשאתה מתמודד מול מפלצת כמו הווארד, אבל מול קלעי 3 כמו שיש לאורלנדו זה לא פחות מהתאבדות. אשכרה pick your poison.

השיפוט ממשיך להיות עצוב במקרה הטוב, 95% מהכניסות של לברון לסל מסתיימות בשריקה אוטומטית, בדרך כלל זה נכון אבל כשזה לא אז זה כל כך מרגיז, ודווקא במהלך האחרון אני מציע להסתכל בהילוכים החוזרים, הרגל של פייטרוס מכשילה את לברון, לא בכוונה אמנם אבל מכשילה וזה מהלך שלדעתי מצריך שריקה. גם לי בהתחלה זה היה נראה שוד רציני אבל הקונצנזוס בפאנל של TNT על כך שהייתה עבירה גרם לי לבחון את המקרה שוב ולשנות את הדעה.

וכמובן, בפינתנו היומית - פלייגרנט/טכנית לא קשורה לחיים, דוייט הווארד. לא היה שום טונטינג אחרי הדאנק שהוא הרביץ, סך הכל הוצאת תסכול ושמחה. אם הליגה לא מבטלת לו את הטכנית זאת בושה עוד יותר גדולה כי אין מצב בעולם שעד סוף הפלייאוף הוא לא יקבל עוד אחת.

12. GRANDE LAZIO Member

הטכנית להווארד הייתה שערורייה. כל המשחק ורז'או מתגרה בו, אז מה הוא כבר עשה? מן יששש כזה יעני דפקתי עליך דאנק? נו מה? לא יכלו להבליג? קצת הגיון, קצת שכל.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד שנרדמתי במחצית הראשונה ראיתי קבוצה שנחמד לראות, אני מתכוון לאורלנדו דווקא. לפעמים חושבים שהם זורקים פשוט יותר מדי לשלוש, אבל אם זה נכנס הקבוצה הזאת בלתי ניתנת לעצירה. אני גם אוהב את המהלכים היפים לפני הזריקה לשלוש. למרות ריבוי הזריקות משלוש הסטטיסטיקה הבאה מאד מעניינת: אורלנדו קלעה בחמישים אחוז מהשדה.

קליבלנד כעיקרון בחוץ, אבל לך תדע. במשחק הבא אורלנדו משחקת ללא הווארד שממה שהבנתי ייעדר משחק בגלל מספר הטכניות שלו (חוק מטומטם של הליגה). בכל זאת הייתי מרחיק מהמשחק האחרון את אנתוני ג'ונסון על המרפק המכוער לפרצופו של מו וויליאמס (ועוד איך זה היה במכוון), אבל הווארד לא צריך להיות זה שיישב משחק בחוץ. זה בעצם לא משנה, אורלנדו יכולה רק להרוויח מהעניין הזה. בסופו של דבר ראינו איך הקבוצה שיחקה בלי הווארד בפילדלפיה. אי אפשר להשוות את קליבלנד לפילי, אבל כעיקרון אורלנדו יכולה להפסיד במשחק הבא במאה נקודות הפרש. אם היא שומרת על משחק הבית שלה היא עולה לגמר.

מו ווילאמס דיבר ודיבר, אבל הסטטיסטיקה מוכיחה שגם הוא וגם חבריו כמו דלונטה ווסט וזידרונאס אילגאוסקאס שוב פעם לא הגיעו למאני טיים. שני הרכזים 0-6 משלוש ובסה"כ לשניהם אחוז לא ממש מרשים מהשדה. אילגאוסקאס יכול לתרום יותר מ-12 נק', אבל כנראה עובד בהגנה יותר מדי קשה כי את הווארד הוא לא יכול לעצור.

לסיום, לעלות לגמר? 'לאציו' כבר יודע 100 אחוז שאלה יהיו הלייקרס, ולמרות שגם אני מניח שזה יקרה קצת מוגזם להיות בטוחים. דנבר עם כל הכבוד לא פראיירים ולדעתי הלייקרס לא כאלה גדולים, 'לאציו', תן קצת יותר כבוד לדנבר לפני שאתה יוצא בהצהרות בומבסטיות. שום קבוצה עדיין לא בגמר...

14. ManUtd Fan Member

de Middenweg
    הווארד לא מושעה. צריך להיות 7 טכניות בשביל השעייה ממשחק, ולהווארד יש 6. עוד טכנית אחת הוא יהיה מושעה. מיותר לציין כמובן שהטכנית שקיבל היום ממש מצחיקה. ועוד משהו, אני דווקא כן חושב שהייתה עבירה של פיאטרוס על ג'יימס במהלך האחרון שהוביל להארכה. שימו לב לרגל שהכשילה את לברון.

האמת, אני לא חושב שזה נגמר. אמנם רק 8 קבוצות הצליחו לחזור מפיגור של 3-1 בסידרה, אבל אני חושב שקליבלנד עוד יכולה לעשות את זה. הם הוכיחו היום כי הם יכולים לנצח את המשחק, ואם מייק בראון ידע לחלק את הכוחות של לברון כמו שצריך אני בטוח שהם יוכלו לעשות את זה. לברון שיחק מתחילת המחצית השנייה עד לסיום הארכה בלי מנוחה. זה מסביר לטעמי גם את איבודי הכדור שלו. היום אורלנדו נזדקקה רק להארכה בשביל לנצח, למרות יום אדיר שלהם מהשלוש (שברו שיא שלשות במשחק). אני חושב שלברון יעלה עם אש בעיניים במשחק 5 וינצח להם את המשחק. מה יהיה במשחק 6... עד אז אלוהים גדול.
    השלשה של ראשרד לואיס - וואו!

בהארכה אורלנדו שיחקו בצורה חכמה, זאת בניגוד גמור לקליבלנד. המג'יק הלכו על הווארד שוארז'או לא יכל עליו, חוץ מזה שהיה בבעיית עבירות לכן אני לא מבין את המהלך של לשים אותו על סופרמן. הם היו צריכים מישהו שיעשה עליו פאולים ולא יתן לו את כל הדאנקים הקלילים האלה. משחק חכם של אורלנדו, מהלך ממש לא חכם של מייק בראון.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חשבתי שהוא מושעה...לא משנה זה נשאר חוק דיבילי וברור לי שיש פה קונזנזוס בעניין הזה.

"בהארכה אורלנדו שיחקו בצורה חכמה, זאת בניגוד גמור לקליבלנד "
    לדעתי זה קורה כבר לאורך כל הסדרה. אפשר להיות בפיגור 3-1 ולחזור לסדרה, אבל לא בצורה בה קליבלנד משחקת. אורלנדו פשוט מניעה את הכדור בצורה יוצאת מהכלל, אני מרגיש שיש יד מכוונת מאחורי מה שאני רואה על המגרש. קליבלנד? מסתמכת ברב הזמן על הגאונות של ג'יימס. כשכבר יש תרגיל טוב אז הצוות המסייע פשוט מרבה להחטיא. ג'יימס לא יכול לעשות הכל משחק אחרי משחק לבד. אפילו ג'ורדן בימיו הטובים לא לקח אליפות לבד...וקובי צריך את פאו גאסול במיטבו אחרת לדנבר סיכוי טוב מאד לעלות לגמר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx