NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לאט לאט מתחיל להתייאש משעות המשחקים. ציפיתי שקליבלנד ואורלנדו מדי פעם גם מתחילים בשעה 7בערב (שעון מקומי) וזה לא קורה. כל המשחקים המתוכננים רק מתחילים בשעה 8 וחצי. בצד אחד שטרן רוצה להפוך את הכדורסל לדבר עולמי אז האיש גם צריך להתחשב בשעות המשחקים. נו טוב, אני פשוט בן אדם שצריך הרבה שינה, בעיה שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

אני אסתכל הערב בשעה מאוחרת את התכניות ATH ו-PTI ונראה אם הם מתייחסים לקטע של השופטים.

2. אבו Member

אחרי המשחק הראשון, זה נראה לי בגדר חובה. זה באמת היה מביך לראות את אריזה ככה, מאומלל ע"י כרמלו. בזמן שקובי שמר עליו, כרמלו בלט הרבה פחות. הוא היה בלתי עציר ועדיין המשיך לעשות נקודות, אבל מריבאונדים וכוח בצבע ולא מג'אמפרים, הקטע שבו הוא חגג על אריזה.

ולא היה שיפוט ביתי במשחק הזה. מה הקשר עכשיו למשחקים מלפני 5 שנים.

אגב, איפה גראנדה? שום תגובה על המשחק?

נערך לאחרונה ב: ‏21/5/09
  3. ManUtd Fan Member

קליבלנד קאבלירס - אורלנדו מג'יק

אם בתחילת השנה היו שואלים מי אתם מאמינים שבוסטון (כי לפני הפציעה של גארנט, כמעט ולא היו כאלה שחשבו שמסוגלים לעצור אותם, אולי חוץ מהלייקרס שכרגע מזייפים) תפגוש בגמר המזרח, סביר להניח שהתשובה הייתה אורלנדו. אז אמנם אורלנדו הגיע לגמר המזרח, אך לא נגד בוסטון אלא נגד קליבלנד שהיא לבטח הפתעת העונה. מפגש בין שתי קבוצות ההגנה הטובות של העונה הסדירה ושל בפלייאוף. קליבלנד נגד אורלנדו, משחק מספר 1, 3:30 שידור ישיר בספורט5.

קליבלנד מגיעה לסידרה הזאת רעננה ועם הרבה מאוד ביטחון עצמי. בשני הסיבוב הקודמים קליבלנד עברו בלי הרבה בעיות... סליחה, בלי בעיות בכלל, את דטרויט ואת אטלנטה. את שתי הקבוצות הללו לברון וחבריו ניצחו בתוצאה 4-0, מה שמעמיד את המאזן שלהם בפלייאוף על 8-0. דבר שעוד יותר מעצים את ההישג של הקאבלירס זה שכל שמונת המשחקים האלה הסתיימו בהפרש דו-סיפרתי. מיותר לציין שזה שיא NBA. אז לברון מציג את עונת חייו, ובהתחשב בזה שהוא עוד צעיר ויש לו עוד המון שנים לתת, מפחיד לחשוב למה הוא עוד יכול להתפתח. והצוות המסייע גם כן מגיע לעבודה ברוב המשחקים, ובהגנה הם עושים עבודה פנטסטית. הרי לא סתם קליבלנד היא קבוצת ההגנה הטובה ב-NBA. ועדיין, הם עוד לא פגשו מבחן בסדר גודל של אורלנדו, עם כל הכבוד לדטרויט ואטלנטה. לכן סביר להניח שסוויפ לא יהיה פה.
    יתרונות: לברון בכושר שיא. אבל זה כבר ידוע, מעבר לזה הייתרון, וזה אולי ישמע קצת מוזר, הוא אילגאוסקאס. הסנטר הליטאי צפוי להישמר ע"י הווארד, ומכיוון שביג זי אוהב מאוד לזרוק מבחוץ, הווארד יצטרך לצאת אליו וכתוצאה מכך להשאיר את הצבע חשוף ופנוי לחדירות.
    חסרונות: עד כה הלך להם מצוין, הכל נראה יפה ונהדר, אך מה יקרה כשיגיע ההפסד, והוא יגיע? מה גם שקליבלנד התמודדה עד כה נגד קבוצות חלשות בהרבה מאורלנדו, וזה דבר שעלול להיות ניכר במשחק שלהם נגד המג'יק.
    שחקן מפתח: מה שאמרתי על קובי תקף גם על לברון. זה הזמן שלו לסחוב את הקבוצה ברגעים שלא הולך, והוא כבר הספיק לעשות את זה השנה בפלייאוף. הרי מתישהו קליבלנד לא תשחק בצורה מושלמת, וזה הזמן שהקאבלירס הכי צריכים את לברון.
    http://www.nba.com/media/act_lebron_james.Xxx
    הרבה מונח על הכתפיים שלו. לברון.

מנגד, מגיעה אורלנדו שהגיעה למעמד בצורה הרבה פחות משכנעת מיריבתה. בשני הסיבובים הקודמים עברה אורלנדו את פילדלפיה ואת בוסטון. הסיקסרס הערימו לא מעט קשיים על הווארד וחבריו, אך זה היה מספיק בשביל לקחת שני משחקים בלבד. בסיבוב לאחר מכן זה כבר היה סיפור שונה לגמרי, שכן המג'יק פגשו קבוצה ווינרית מאין כמוה, אך הם הוכיחו עליונות במשחק השביעי ועברו אל גמר המזרח. ועדיין, הם הראו גם לא מעט לוזריות בסידרה נגד הסלטיקס, שמטילה בספק גדול את יכולתם של המג'ק לעלות לגמר ה-NBA. אפשר לקרוא לאורלנדו, לקראת הסידרה הזאת, אנדרדוג מובהק. כאמור, גם לאורלנדו הגנה נהדרת, השנייה בטיבה בליגה אם לדייק. בהחלט צפוי קרב הגנות יוצא מהכלל.
    יתרונות: עדיין משחק ההתקפה שלהם יותר טוב משל קליבלנד, כאשר מיותר לציין את היכולות שלהם מחוץ לקשת. 2-1 בסידרה העונתית נגד קליבלנד. למעשה הקבוצה היחידה שהוכיחה עליונות על קליבלנד בעונה הסדירה, מלבד הלייקרס, וזה יכול לעמוד לזכותם.
    חסרונות: היתרון של קליבלנד הוא החיסרון של אורלנדו. הווארד יצטרך לצאת לא מעט אל מחוץ לצבע על מנת לשמור בצורה טובה את ביג זי, מה שכאמור ישאיר את הצבע פנוי לגמרי לחדירות. מלבד זאת, קבוצה לוזרית שהוכיחה את זה לא מעט פעמים בפלייאוף העונה כאשר השחקנים והמאמן מאבדים את הראש ברגעים המכריעים.
    שחקן מפתח: דוויט הווארד. חוץ מלהשיג את הנקודות בזכות משחק פיזי אדיר, או במילים אחרות כוח, אין לו הרבה. ועדיין, כוח אמור להספיק אל מול השמירה של ביג זי. המפתח יהיה בהגנה כאשר יהיה מעניין לראות כיצד יתמודד עם אילגאוסקאס כשזה יוצא החוצה.
    http://www.nba.com/media/act_dwight_howard.Xxx
    בהתקפה הוא אמור להסתדר, אבל מה עם ההגנה?

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדשות שלא קשורות לפלייאוף, הקליפרס בוחרות במקום הראשון בדראפט. הן כבר הודיעו שיבחרו קרוב במאה אחוז את בלייק גריפין. אני מרחם על הבחור כי הקליפרס פשוט קבוצה ללא עתיד. הניהול שם כל כך גרוע שאני אפילו כבר לא זוכר מתי לקבוצה הזאת היתה מאזן חיובי.

5. Pipe Member

שי, בגלל הבדלי השעות סטרן לעתים אף לא יכול להתחשב בקהל שאמור להיות אחד העיקריים שלו - בני הנוער בארה"ב (משחקים במערב מתחילים ב10:45 ונגמרים ב1 בלילה בשעון המזרחי. בפלייאוף יש "שיפור" קל: מתחילים ב9 וקצת ונגמרים לקראת חצות, אבל זה עדיין לא טוב מספיק), אני חושב שלפני שאוהדי NBA בהולנד יעלו לראש סדר העדיפויות שלו, שחקן ישראלי יספיק לזכות בMVP של גמר הפלייאוף... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אתמול לא יכולתי להתאפק עד הרבע השלישי, ואת האמת גם לא רציתי כי ידעתי שאני לא אראה את המשחק עד הסוף אז הלכתי לישון במחצית (שוב תודה לשעון הפאסיפי!) ועושה רושם שפספסתי משחק נהדר. אני לא אגיב עליו כי זה לא יהיה הוגן, אלא רק אגיד שחבל שלא פרסמתי את השורה הבאה שעה לפני תחילת המשחק: "מישהו מוכן להתערב שלא משנה מה יקרה במשחק, סרג'יניו יטען שהשופטים וסטרן יתנו לLA את הניצחון?"זה כבר נהיה פאתטי לשמוע את זה (במחצית הראשונה אגב, השיפוט נטה בבירור לטובת דנבר. כנראה סטרן מימן רק מחצית אחת של שחיתות...)

אני מחכה למשחק מספר 3 כי הוא יהיה הראשון שאני אוכל לראות במלואו. מקווה שLA יגיעו לשם עם יתרון מבטיח.

6. Pipe Member

ואתמול הייתה גם הגרלת הדרפט, ונחשו מי הקבוצה שזכתה בבחירה הראשונה. כן, הLA קליפרס, הקבוצה הכי לא רלוונטית בNBA ולמעשה בכל העולם כולו. באמת שאם מחר יסגרו את המועדון הזה אף אחד לא ירגיש בזה. קבוצה כל כך נידונה לכישלון, כל כך משעממת, כל כך גרועה, כל כך... מה שילדות בנות 13 יקראו "בעעעעעעעעעעעעעע".
    הנחמה היחידה של גריפין תהיה שהוא יגור בלוס אנג'לס.

ממש רציתי שאוקלהומה תזכה בבחירה משתי סיבות: שגריפין ישחק במדינה בה שיחק בקולג', ושנראה את הדראפט משדרג קבוצה משמעותית. לפחות אחד מהם נקבל, כי גם רוביו/ת'אביט ישדרגו משמעותית את הת'אנדר בשנה הבאה.

7. GRANDE LAZIO Member

כמה נשמות יש למג'יק, כמה אופי, כמה ווינריות (כן כן, ווינריות!), כמה כישרון, וואו. רשארד לואיס ווינר, הידו ווינר, הווארד עם משחק אדיר (הפעם קיבל כדורים והרבה), הספסל תרם כשהיה צריך (פיטרוס שחקן התקפה מדהים, הגנה קצת פחות), ומגיע גם קרדיט לואן גאנדי המושמץ.

איזה משחק, איזה מתח, אווירה של פיינלס, גם אמש אל.איי ודנבר. הפלייאוף השנה הוא אחד המרתקים והאדירים שראיתי בשנים האחרונות! חופשי מפסיד שעות שינה, אבל לישון ולעשות ת'דברים האחרים אפשר כל הקיץ. כל משחק חוויה, אךך איזה כיף.

ג'יימס היה מדהים הלילה, לא ראיתי אותו אף פעם קולע מבחוץ ככה, וואו. כל המחמאות ממני, הוא פשוט היה בזון מטורף אחושרמוטה! חבל שואן גנדי לא החליף שומר עליו, ג'יימס חגג על פיטרוס כמעט כל הערב. לדעתי לואיס היה עושה עבודה טובה יותר עליו.

איזו שלשה של לואיס, ושל הידו קודם לכן, ושל אלסטון ופיטרוס, ושל אנטוני ג'ונסון. כולן ברבע הרביעי. אורלנדו ניצלה עד תום את הנשק העיקרי שלה - שלשות.

אחרי הסל המטורף מכמעט מגרש שלם של מו וויליאמס, הייתי בטוח שהדבר הזה (המהלך האחרון שלו) ייכנס. אבל לא רציתי, כי לאורלנדו כ"כ הגיע הניצחון על החזרה מפיגור עצום באולם הכי ביתי שיש.

אתה בעצמך אמרת כל מילה מיותרת לא? אז למה להוסיף? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רגע, רגע, זה לא פייר! אני בקושי מצליח להשאר ער, רואה הצגה של לברון, הקאבס הולכים להפסקת התה בתוצאה מבטיחה של 63-49 ועכשיו אני רואה שהמג'יק ניצחו? וואלה, המג'יק חצופים בצורה בלתי רגילה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

לא ברצינות, עכשיו יש לנו סדרה. לברון ג'יימס הגיע לשחק, אבל כבר במחצית הראשונה זיהיתי בעיה רצינית. אין לקליבלנד בן אדם שמסוגל לעצור את דוויט הווארד. עכשיו מגלים עד כמה פרקינס ו'ביג בייבי' עשו עבודה כמעט מושלמת. פתאום אני רואה moves של הווארד שלא ידעתי שיש לו, שחקן התקפה מוגבל? כן נגד שומרים רצחניים כמו שיש בבוסטון, לא נגד אילגאוסקאס שפשוט איטי מדי לעצור את 'סופרמן'!

במחצית הראשונה רשארד לואיס פשוט לא 'שיחק'. במחצית השנייה הבחור התעורר לא? לדעתי האיש הזה בעיה אפילו לליקרס כי הבחור גבוה, זריז עם יד רצינית ביותר מבחוץ. האם אולי לברון צריך לקחת אותו? לא יודע מה הבדלי הגובה, אבל נראה לי שהוא היחיד שמסוגל לרשארד לואיס בכושר רציני.

אז זהו, הקאבס קיבלו wake up call רציני. הלייקרס עמלו קשה נגד קבוצה שאמורים היו לקחת אולי בסוויפ והנה עכשיו גם קליבלנד הפסידה ועוד בבית. מי שעכשיו אומר שאורלנדו פייבוריטית לדעתי גם מרמה את עצמו, אבל קליבלנד כמו הלייקרס צריכים עכשיו לשחק ברמה עוד יותר גבוהה. בוא נראה עכשיו אם בסה"כ הכל קרה בגלל חלודה או אולי באמת אורלנדו הפכה לקבוצה ווינרית. אני עדיין רואה את סטן ואן גנדי רץ לאורך הקווים, עושה פרצופים על כל שריקה שבעינו לא נכונה, אבל למרות שזאת נראית מעין פאניקה וחוסר שליטה האיש כן ניצח עם קבוצתו בבוסטון במשחק שביעי ועכשיו מנצח קבוצה בביתה שלכאורה לא היתה מסוגלת להפסיד בפלייאוף.

יהיה שמח בימים הקרובים...שי צריך לחשוב על שינוי של הרגלי שינה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתמול ראיתי בתכניות האהובות שלי ב-ESPN יותר מדי אהבה לקליפרס. בוב ראיין בצורה שלו פשוט צדק, קצת היה מגוחך לראות את האחרים (פלשקה, קאלישאו ומאריוטי) מנסים לתת לקבוצה הלוזרית הזו תקווה.
    גם אני לא מאמין שזה לא יצליח, אנחנו מדברים על הקליפרס (אני שומע את בוב ראיין חוזר על זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx )
    מספיק להיות אופטימיים, רק לחשוב על מייקל אולוואקנדי ודני מאנינג...ברוק גריפין לדעתי אפילו לא מנייה בטוחה. קוואמי בראון גם נבחר פעם ראשון בדראפט וכולנו יודעים איזה שחקן מצויין הוא היום...לגריפין יש פוטנציאל, אבל הקליפרס באמת קבוצה עם היסטוריה נוראית בטח בלוס אנג'לס.

10. JR-Riquelme Member

לברון ענק, מדהים, אין מילים, אבל המג'יק היו גדולים עליו. הזון שהם נכנסו אליו במחצית השנייה היה מטורף, ראשרד לואיס פשוט לא מחטיא(שלשת ניצחון ועוד סל התקפה אחת לפני), טורקוגלו מוכיח כמה שהוא שחקן גדול, הסמול פורוורד היחיד שיש לו יכולת ניהול משחק כל כך מצויינת כמו של הטורקי זה לברון. אני עדיין רואה את הקאבס עולים בסוף, כי אורלנדו היא קבוצה שמהמרת יותר מדי. לא תמיד השלשות האלה יכנסו, ושזה לא יכנס אין להם מה לחפש.

11. אבו Member

שני משחקים עד עכשיו בגמרים האזוריים- בהחלט הפתיחה של שתי הסדרות מבטיחה המון. בוודאי הסדרה במזרח כי אורנדו הצליחה גם להשיג את הניצחון ולא רק להקשות על הפייבוריט, בניגוד לדנבר.

לברון מפלצת. מונסטר. ועדיין, הוא פשוט לא קיבל עזרה. יש מקרים שבאופן חד פעמי זה יכול להצליח, אבל בסופו של דבר אסור לקליבלנד להיראות ככה בטווח הארוך. היא פשוט לא תיקח אליפות ככה, אף כוכב גדול ככל שיהיה, לא יכול לקחת אליפות לבד.
    אורלנדו- דוקטור ג'קי ומיסטר הייל. פעם אחת מאבדים יתרונות גדולים בצורה לוזרית במיוחד, ועכשיו חוזרים במגרש הביתי ביותר בליגה מפיגור 15 במחצית, ועוד שלברון ביום מפלצתי שכזה. מה נגיד ומה נאמר, רק להצדיע לקבוצה הזאת.

אגב, לברון נראה פשוט סחוט. ככל הנראה שההפסקה האולי יותר מדי ארוכה, לא עשתה לו טוב מהבחינה הזאת. הוא גם נראה חבול בסיום, אבל זה לא נראה לי משהו רציני מדי שישפיע עליו.

שי, רבאק, מה נסגר איתך? שעות שינה מונעים ממך לראות משחקי פליאוף כאלה בNBA? תתבגר ילד. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אז תיהיה עייף קצת, חפיף.

12. ManUtd Fan Member

פאקינג אאוסום. שני המשחקים הראשונים בשתי הסדרות מראות לנו מה זה פלייאוף. בינתייים כיף אדיר לצפות במשחקים האלה.

לברון לפנות בוקר נראה לי נתן את המשחק הכי טוב שלו בקריירה. 49 נקודות, 20-30 (!!!!!!!!!), שישה ריבאונדים מחולקים חצי חצי, שמונה אסיסטים ושלושה חסימות. ואיזה חסימות. הווארד עד עכשיו לא מבין מאיפה ירד לו לברון לחסימות האלה. מדהים, פשוט מדהים! נדמה לי ה-9 ימים מנוחה בסופו של דבר היו אלה שגרמו לו להתכווצות השרירים בסוף המשחק. נו בטח, כשעוברים מ-9 ימים מנוחה למשחק באינטנסיביות שכזו אפשר להבין למה.
    מנגד הווארד הגיע למשחק ונתן גם כן משחק אדיר. ביג זי פשוט לא יכול עליו, הוא חלש מדי בשביל להתמודד מול חיה כמו הווארד וזה הוכח לפנות בוקר כשאילגאוסקאס פשוט לא יכל להתמודד מולו. 30 נקודות, 14-20 מהשדה ו-13 ריבאונדים. לטעמי הוא לא היה צריך להיות מורחק, שתי עבירות שלא ברור לי איך השופטים שורקים עליהם (שתי עבירות תוקף), בטח כשזה בפלייאוף.

מחצית ראשונה זה היה רק קליבלנד, וזה גם לא היה לברון לבדו. במחצית הראשונה עוד הייתה לו את העזרה מהחברים, מה שלא הגיע במחצית השנייה וזאת לדעתי הסיבה העיקרית שהם הפסידו. זה היה נראה כאילו הם עלו שאננים אל המחצית השנייה בעקבות הסל מ-3/4 מגרש של מו וויליאמס והייתרון המבטיח.
    מבחינת אורלנדו, המחצית הראשונה זה שיעור של בדיוק איך לא צריך לשחק. אני מסכים עם טלפז במקרה הזה כשאמר שכשהווארד היה בחוץ הנשק העיקרי שלהם בא יותר לידי ביטוי (השלשות) וככה יש יותר באלאנס במשחק. במחצית הראשונה הם פשוט לא שילבו את שניהם וזאת הסיבה שהם ירדו בפיגור שכזה. במחצית השנייה הם הבינו את זה, וטורקוגלו, לואיס, ג'ונסון, פיאטרוס התחילו להפציץ.
    אגב, זה רק אני או שטורקוגלו מתחיל לקבל את הראש בחזרה? במשחק השביעי נגד בוסטון הוא הוריד במניין השטויות שלו ואתמול הוא נתן פשוט משחק מושלם ברגעים המכריעים. ועדיין, הם עדיין צריך להראות יותר בשביל להיחשב קבוצה ווינרית, אבל הם בהחלט בדרך הנכונה.

13. Villarreal Member

היום ב9 שעון ישראל ישודר בESPN הסרט "קובי הולך לעבודה" שבימאי ספייק לי.

14. דנידין Member

שיתנו לי תקציב ואני אכין את סרט הנגד על פרשת האונס, השחצנות שלו בכניסה לליגה, המריבות עם שאק, האגואיסטיות על המגרש ומה לא.

הולההה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

15. GRANDE LAZIO Member

אבו, תעיף כאלה מקקים בחייאת רבאק. בא לי לדרוך עליהם כבר.
    כן, ראיתי חלק מהסרט, מדהים!
    קובי מנהיג אמיתי, הן במגרש והן מחוצה לו.

ענק ספייק לי יצא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/5/09