NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ישבתי לי בשעה 4:30 בבוקר והרגשתי כאילו צחקו עליי. אורלנדו ניצחה לבסוף בקלות ואני שואל את עצמי למה היא לא עשתה את זה יותר פעמים? מהרגע הראשון אורלנדו שיחקה כאילו היא הקבוצה היותר טובה, והיא אכן היותר טובה, אבל אני ישבתי לי בסלון בהרגשה של ריקנות וחוסר סיפוק.

אורלנדו ניצחה כי היא פיצחה לדעתי אגוז מאד חשוב. בדקות שההפרש עוד היה מתחת לעשר נקודות היא עשתה לדעתי דבר גאוני. בכל פעם שפירס נגע בכדור שני חבר'ה רצו אליו, לא משנה מי ובאיזה מצב, פירס לא יהיה זה שינצח את המשחק. שריי אלן יקלע 60 נק', שרונדו במקום להיות מפוזר יהיה האיש הגדול בסלטיקס, שדיוויס יעשה את זה, רק לא פירס. ברגע שהשחקן המצטיין של הגמר לפני שנה התחיל לקלוע הכל כבר היה למעשה יותר מדי מאוחר. לדעתי הקלף המנצח של סטן ואן גנדי!

אני עדיין בדיעה שאורלנדו קבוצה מאד לא יציבה. טורגוקלו לא רכז וגם אתמול הוא לקח ברבע הרביעי לפעמים כדורים שלא היה צריך לקחת. הפעם הם נכנסו, אחד ברגע חשוב ביותר (ההפרש היה משהו כמו 10 וכולם הרגישו שאוטוטו פול פירס יתחיל במופע האישי שלו), אבל לדעתי האיש עדיין לוטרי. יום עסל ויום באסל ואתמול טורגוקלו היה עסל...

ומה עכשיו? קליבלנד בעיניי עדיין פייבוריטית, אבל כמו נגד בוסטון יש לאורלנדו יתרון במאצ אפ מאד נחמד. מי ישמור את רשארד לואיס? גם טורגוקלו יכול להיות בעיה. במצב מסוים דווקא הווארדיכול לקבל קצת יותר עבודה אם 'ביג בן' וואלאס ישמור אותו, אבל אין לי מושג אם אחד משחקני ההגנה הטובים ביותר כשיר. בסה"כ וואלאס גם ככה כבר לא באותו הכושר מימי דטריוט העליזים. אז בקיצור, הווארד יהיה בעיה. אני מניח שההגנה של הקאבס תהיה מפתח בסדרה. בנתיים קליבלנד פשוט חנקה שתי קבוצות, האם אורלנדו הבאה בתור?

2. דנידין Member

כמובן, גם אני מאמין שההרפתקאה הנחמדה של דנבר העונה תגיע לסיומה ונקבל גמר של קליבלנד מול הלייקרס. אולי אפילו גמר האזורים יהיה משעמם יותר ממה שהוא צריך להיות בדרך כלל (תחרותי ומותח עד לרגע האחרון). המערב חלש מידי בשביל הלייקרס והמזרח חלש מידי בשביל קליבלנד (שגארנט פצוע).

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שכחתי להזכיר, מישהו שם לב שגלן דיוויס ולאון פו יהיו שחקנים חופשיים? בהנחה שאדי האוס ימשיך בקבוצה וסטפון מארבורי כנראה בדרך לאולימפיאקוס בוסטון נשארת עם שני שחקנים שלבטח רוצים עכשיו עתיד יותר בטוח.

גלן דיוויס הוכיח שהוא מסוגל לקחת את הקבוצה, הוא השתפר בצורה קיצונית ועכשיו נראה את בוסטון נותנת לו איזה 10 דקות מסכנות אחרי גארנט. מה עושים עם פו? האם הוא אולי מוכן לקבל פחות דקות? אם אני יוצא מההנחה שכל הקו הקדמי חוזר להיות כשיר אני חושב שלבוסטון יש בעיה. אני חושב ששלושת הכוכבים עדיין מספיק צעירים בשביל לשחק לפחות עוד עונה אחת ביחד, אבל עניין הגיל יכול פתאום לקבל תאוצה.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצטער דני, אבל לדעתי קליבלנד והלייקרס קיבלו את הקבוצות שיכולות לתת להן את הפייט הכי טוב. אורלנדו מסוכנת אם כמו אתמול כל השלשות נכנסות ואוי ללייקרס אם יזלזלו בדנבר כמו שאולי עשו עם יוסטון. ריקלמה צודק ואילולא משפט הסיום שלו הייתי אני איתו. אני לא הייתי ממליץ לחכות שדנבר יורה בעצמה ברגל. אין ספק שתווית הלוזריות עדיין דבקה בקבוצה הזאת, אבל לדעתי צ'ונסי בילאפס לפחות במגרש משפיע בצורה מצויינת על שחקנים כמו 'מלו וקניון מרטין.

בסה"כ לברון ג'יימס וקובי בראיינט הם שני השחקנים המובילים בליגה, אבל לבד הם לא ינצחו את אורלנדו ודנבר. מו וויליאמס, אילגאוסקס, פו גאסול ולאמר אודום צריכים לסייע אחרת אני בהחלט משאיר פתוח את האופציה שלא נראה גמר שדיוויד שטרן כל כך רוצה...

5. JR-Riquelme Member

סליחה, המשפט האחרון שלי לא היה מדוייק.
    במקום דאנטיי ג'ונס כתבתי קובי.
    אני רק חושב על זה שדאנטיי ג'ונס יתחיל להציק לקובי עם המשחק המלוכלך שלו... קובי בניגוד לכריס פול לא ילך לבכות לתקשורת על זה, זה רק יחמם את קובי.

בקיצור, אם דאנטיי ג'ונס יהיה צנוע ולא ינסה טראש טוק עם קובי זה רק יעשה טוב לדנבר.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע מה נחשב אצלך בגדר משחק מלוכלך ובכיינות בתקשורת. טראש טוק מבחינתי מקובל. יותר גדולים מרון ארטסט ודהנטיי ג'ונס עשו את זה. יש פרשן ב-ESPN שהיה אחד הגדולים בעניין הזה, רג'י מילר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx . חוץ מזה אני רואה בכל הפלייאוף מדי פעם משחק מלוכלך, מה דעתך על המרפק של קובי לארטסט...? גם היה שווה הרחקה, לא? ולמה נכנס פה לעניין כריס פול? הוא כבר לא בתמונה.

אם קובי ייתן לקצת פטפטנות להשפיע עליו אז הוא לא שחקן כל כך גדול כמו שכולם חושבים שהוא. לדעתי זה כעיקרון גם לא מזיז לו, זה רק נותן לו יותר מוטיבציה. שום פעם, לדעתי הלייקרס צריכים להיות יותר מודאגים מהצוות המסייע מכל מיני טריקים שנועדו רק לעשות רעש. ואגב כל הליגה בוכה בתקשורת...האחד יותר והשני פחות, אבל כולם מכירים את כללי 'הקרקס הגדול'...

נערך לאחרונה ב: ‏18/5/09
  7. JR-Riquelme Member

זה מה שאני אומר.
    בגלל זה באטייה הוא השומר הכי טוב על קובי. חוץ מזה שהוא באמת שומר גדול, הוא תמיד נשאר צנוע.
    תראה את ארטסט כמה שהוא שומר גדול, אבל שהוא התחיל לפתוח את הפה נגד קובי כולם ראו איך זה נגמר.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם לא אוהב את החבר'ה שמדברים יותר מדי. רק מה דווקא בסדרה האחרונה היה זה בראיינט שהעיף מרפק ברור לארטסט. בגלל השם שלו (וזאת כבר בעיה של ארטסט), הוא הורחק כי חוץ מלדבר אני לא זוכר אלימות מיותרת של שחקן הרוקטס.

שיין באטייה פשוט בחור נחמד ושחקן מצויין, לדעתי מי שצריך טראש טוק הוא לרב שחקן לא יותר מדי חכם. אולי בצורה הזאת השחקן בעצמו מרגיש יותר מרוכז, לך תדע. הכוכבים הגדולים לא צריכים אנשים שיתחילו לרדת עליהם, לרב זה רק יעבוד נגדם. היו מדי פעם גם כמה מטומטמים בקהל שהתחילו להתגרות מילולית בלברון ג'יימס. התוצאה לא איחרה לבוא...

אני חושב שקובי בראיינט מספיק טוב בשביל לא להתייחס לשטויות של היריבים שלו, כמו שאני אומר, זה יכול רק להוסיף שמן למדרוה ולשפר את משחקו של בראיינט. אצל ג'יימס זה לדעתי כן עובד בצורה הזאת. אני הייתי מתרכז בצוות המסייע של בראיינט, הם לדעתי הרבה פחות חסונים נגד טראש טוק...

9. אבו Member

תגובה באיחור קל אבל תגובה.

בסופו של דבר זה נגמר בניצחון קל. מהשנייה הראשונה למעשה, הפוזיישנים הראשונים, ידעתי שהמשחק שלנו. פיל העלה לשם שינוי את הקבוצה עם אש בעיניים, וזה בלט. קובי לא עם משחק טוב מבחינת אחוזים, אבל מבחינה הגנתית והאסיסטים- יופי. סה"כ אהבתי את זה שקובי, ידע שהוא לא ביום טוב, ולא ניסה לכפות את המשחק אלא שיתף את החברים. טרבור, אנדרו ופאו גאסול היו גולת הכותרת של הניצחון הזה והברגים המרכזיים שלו.

אחלה סדרה בסה"כ, העימותים בין קובי לארטסט-נייס. אבל שאני מסתכל אחורה, אף משחק לא היה באמת צמוד עד הסוף. העיקר שיצאנו עם ידינו על העליונה. אם וכאשר נזכה באליפות, אף אחד לא באמת ייזכור איך שיחקנו בסדרה הזאת(מישהו זוכר איך בוסטון שיחקה בתחילת הפליאוף בשנה שעברה?).

עוד לא סיימנו עם הסדרה הזאת, וכבר מחר בלילה דנבר על הראש. אולי הקבוצה המרשימה ביותר בפליאוף, או אולי המפתיעה לפחות ביחס לציפיות. אף אחד לא ציפה שהם יעברו בקלות את ההורנטס והמבריקס כמו שהם אכן עברו. זאת סדרה מצויינת, אבל אני מקווה להיות מעודד מכך שקצב המשחק שלהם מזכיר את הקצב שלנו, ואני מעדיף שלשם תשאף הסדרה הזאת. ובבקשה, לא לנחור שוב במשחק הראשון כמו מול יוסטון. מקווה מאוד שנגיע מפוקסים.

OH YEAH, BOSTON SUCKS. :aaarse:

10. GRANDE LAZIO Member

באטייה הוא השומר שהכי הקשה על קובי, כמה שאפשר, מבין כל השומרים שהיו לו במהלך הקריירה, שאני זוכר, והיו. אבל זה בעיקר בגלל היד המלוכלכת שהוא שם בכוונה תחילה על פניו של KB. כמו שלייזי גורדון אמר, זו עבירה, מעשה לא ספורטיבי מכוער. אבל עם כל זה, קובי תפר עליו בממוצע 35 נק' בסידרה הזו, בערך, כולל ה-40 באחוזים פנטסטיים במשחק השני.

דונטה ג'ונס שומר מסוג שונה לגמרי. הוא לא יוכל לשים יד על הפנים, כי הוא גמד, אבל מהיר הוא כן, שחקן שירדוף אחרי קובי לכל מקום, יעבור בחסימות בלי בעיה, ויוכל לעייף אותו קצת.. את הנק' קובי יעשה, ואם הוא יגיע מפוקס לכל משחק מהתחלה (משמע להיות קר עם החברים, לא להתייחס לשום דבר פרט למשחק עצמו, כמו שהוא עצמו אמר אחרי ההצגה בגארדן), אז גם האחוזים יהיו מצויינים ולא רק טובים.

אני מתפלל עבורו שהצוות המסייע שלו, פאו, לאמאר, אריזה, פיש (קם לתחיה ב-game 7, גם הגנתית, טוב שנזכר) וביינום יגיעו לעבודה בכל או ברוב המשחקים, כי הוא צריך אותם. כשהם טובים, גם הוא, בבעיות עבירות כמו במשחק השביעי מול יוסטון, יכול לנוח קצת לקראת הסידרה הבאה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏19/5/09
  11. אבו Member

גראנדה, הזכרתי את זה עוד לפני תחילת הסדרה. באטייה הוא שומר פנטסטי ועוד לפני תחילת הסדרה חששתי מהשמירה שלו על קובי. הוא באמת עשה עבודה נהדרת.

אני מקווה שטרבור יהיה זה שישמור על מלו. מלו בכושר לוהט, והפעם מוכיח את עצמו גם בפליאוף ולא רק בעונה הסדירה. יהיה קשה מאוד לעצור אותו, אבל אני מאמין שטרבור לפחות יוכל להקשות.

12. SeRgInHo Member

לא יודע למה אבל יש לי הרגשה שמה שקרה ללייקרס ב 2004 יקרה לה עוד הפעם. אתם זוכרים איזה תחזיות היו: סוויפ, סוויפ סוויפ...
    אז נכון שהפעם זה ברור כמעט לכולם שזה כנראה יהיה מוד עד לסוף, אבל כמעט לאף אחד אין ספק שלייקרס יעברו הלאה.
    אם הלייקרס ירשו לעצמם להיות שאננים בחלק מהמשחקים כמו נגד יוסטון, אני לא אפסול גם 4-1 לדנבר.
    זה בלתי יאומן איך קבוצה שהייתה הקבוצה הכי לוזרית בשנות האלפיים, תוך עונה הפכה לקבוצה כ"כ קטלנית ודורסת. איזה קוסם הבילאפס הזה.

13. GRANDE LAZIO Member

http://img82.imageshack.us/img82/2349/767u.Xxx
    מגעיל, מכוער, לא ספורטיבי...
    איפה היד שלו ואיפה הכדור..

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אתה מדבר על היד למטה של שחקן לא מזוהה? מכה לביצים?

כי יד על הפנים זה דבר הכי רגיל שיצא לי לראות בליגה הזאת במשך 20 שנה. ככה עושים הגנה לפי הספר.

נערך לאחרונה ב: ‏19/5/09
  15. GRANDE LAZIO Member

ככה עושים הגנה? תראה לי עוד שחקן שעושה את זה, או שעשה את זה בכל היסטוריית הכדורסל. תן לי הוכחה אם יש לך..