NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. SeRgInHo Member

עם כל השנאה שלי ללייקרס, אני מעדיף שהם יקחו את המשחק בזכות (מה שקורה) ולא בזכות האנשים עם המשרוקית. זה הרבה פחות מתסכל...

Il Capitano,
    תודה. מקווה שזה יהיה יותר צמוד...

2. דנידין Member

אני חושב שזה בא ביחד ולכן אוהדי NBA לומדים עם השנים את מדעי השנאה ל LA (התחרז לי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ).

מי שלא אוהד אותם, שונא אותם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

3. Pipe Member

Trevor ariza is brilliant. And please cut the crap about the officials. They had no effect what so ever on this great first half. Looks like it's gonna be a free tacos night...

4. דנידין Member

היום באמת השופטים לא משחקים תפקיד מרכזי, לא בהבדלי הרמות הגדול בין הקבוצות. די דיברנו בכללי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

5. דנידין Member

אז הנה זה כמובן קרה. ניצחון לקבוצה העדיפה והחזקה בכל עמדה ועמדה על יוסטון. עדיין לא ברור איך הגענו בכלל למשחק שביעי כאן.

אגב, שהלייקרס משחקים קבוצתי הם טובים יותר מאשר קובי הולך לבד. ברגע שקובי הוא מרכיב בלבד ונותן את חלקו (הפעם עם 14 נק') זה לרוב טוב יותר לכלל הקבוצה והלייקרס נראים נפלא. הכדור זז מהר מיד ליד, תרגילים לפוסט, הנעת כדור מסביב לקשת וזריקה לשלוש וכו' וכו'. כדורסל מצויין.

6. Pipe Member

אם לפני המשחק היו אומרים לריק אדלמן שקובי יקלע 4/12, רק 12 נק' ולא ישחק ברבע הרביעי, הוא כבר בטח היה מנשק את צ'אק הייז מרוב שמחה. למזלם של הלייקרס, כנראה שלא רק הרול פליירס של יוסטון יודעים להתעלות על עצמם. סך הכל המשחק הוכרע ברבע הראשון. לא רק בגלל התוצאה, אלא בגלל הגישה. הלייקרס עשו הגנה, נלחמו על כל כדור, ועלו למשחק הזה כמו שהם היו צריכים לעלות למשחק מס' 6, ו4. מחרתיים דנבר מגיעה לסטייפלס, וכל דבר מתחת לתצוגה של היום תהיה בגדר אכזבה. ע-ק-ב-י-ות. זה שם המשחק בפלייאוף והגיע הזמן שקובי והחברים שלו יפנימו את זה.

כמה הערות צדדיות:
    - אריזה חיה הגנתית, אחד מההאסל פליירס הטובים בליגה (מה שבשכונה בישראל היו קוראים "שחקן נשמה"), ואם הוא יצליח להיות עקבי בקליעה שלו הוא יהפוך לסופרסטאר אמיתי.
    - יש סיבה שגיים 7 הוא אבן יסוד בסטטיסטיקה של כל אחד שעוקב אחרי הNBA בארה"ב. המשחק שיוצר ווינרים ושבונה אגדות. היום הוא אולי לא בנה אגדה, אבל מה שהוא כן עשה זה להוכיח ששחקנים בלי ניסיון לא נוטים לנצח משחקים כאלו. 7 דקות ראשונות בלי סל (אפילו אורלנדו היו מתביישים במהלכי התקפה כל כך רעים) - זה מה שנקרא פיק ברכיים והלם מהמעמד שממנו הרוקטס התאוששו כשנשארו 90 שניות למשחק וכשמבנגה היה על המגרש... מה שכן, הניסיון הזה לבטח יעזור להפוך שחקנים צעירים כמו ברוקס, וייפר ושות לשחקנים טובים יותר.
    - הרגע המשעשע של הערב: האוהדים בסטייפלס שורקים בוז בהמנון האמריקאי כשנשמעו המילים rockets' red glare. :aaa021:

7. GRANDE LAZIO Member

המשחק הלך קל כי יוסטון לא הגיעה התקפית למשחק בכלל, אבל קרדיט יותר מענק להגנה של הלייקרס על כך. מעטים הפעמים (וראיתי את כל משחקי הלייקרס השנה בלייב) שהקבוצה הזאת ניצחה כמעט בלי KB. עם יכולת התקפית כזו של היריבה, גם הספסל היה סוגר עניין.

כשקובי הולך לבד זה לא כי הוא אגואיסט ורוצה לבד, אלא כי האחרים לא פוגעים בכלום אז בתור מנהיג הוא מרגיש צורך לקחת הכל עליו. הסבר פשוט. היום, הם באו לעבודה, וראה ההבדל.

כבוד לפאו על משחק ענק, מקווה שהבנאדם ימשיך ככה כי כולם יודעים שהוא לא יציב. כמו אודום, ביינום ואחרים. היום זה הלך מצוין, נראה הלאה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אני הייתי היום אוהד הלייקרס הייתי מאד לא בטוח איזו קבוצה אני אוהד. אני התחלתי לראות את המשחק ואחרי 5 דקות כבר הבנתי שמשחק אמיתי כבר לא נראה הערב לפני שבבוסטון יתחילו לשחק. יוסטון זרקה כמה איירבולים מבריקים, השופטים לא עזרו לה והלייקרס עשו את שלהם. אני הלכתי לראות עוד קצת כדורגל...

אני מצפה שדנבר כבר יהיה סיפור אחר לגמרי. לדעתי הקו הקדמי של הנאגטס יכול ביום טוב לעשות קציצות מהקו הקדמי של הלייקרס. חוץ מביינום לדעתי גאסול ואודום יכולים לקבל כאב ראש מקניון מרטין, ננה ומהבירדמן. הקו האחורי של הלייקרס לא יציב, מה יקרה עם בילאפס? כרמלו אנתוני וג'יי אר סמית יכולים ביום טוב לקלוע מכל בלטה. אין ספק שלדנבר אין שחקן כמו קובי בראיינט, אבל חוץ מזה? למה לי לחשוב שהלייקרס יטיילו לעוד גמר כללי כשהיא כל כך לא יציבה מול קבוצה שלמעשה משחקת חצי סדרה בלי הכוכב הגדול שלה? (על מגריידי אני כרגע לא מדבר, הוא כבר יותר מדי זמן בחוץ)

אני חושב שיתרון הביתיות של הלייקרס בסופו של דבר תכריע את הסדרה לטובתה. בכל מקרה כרגע אני חושב שקליבלנד ודנבר מציגים כדורסל יותר טוב ובעיקר כדורסל הרבה יותר יציב. הלייקרס נכנסו לפלייאוף כפייבוריטית הגדולה, אבל כרגע אני לא בטוח שהיא ממש יותר טובה מדנבר שלא לדבר על קליבלנד.

מלה אחרונה ליוסטון, כמו שיקאגו היא אולי מפסידה את הסדרה, אבל היא הראתה שהמלך אולי ערום...(אתם מכירים את אגדת הילדים, לא?)

נערך לאחרונה ב: ‏18/5/09
  9. Pipe Member

זה אולי יחשב כמה שנקרא Go out on a limb, אבל לדעתי המאץ' אפ מול הנאגטס יהיה הרבה יותר נוח לLA ואני לא אופתע לראות את הסדרה מסתיימת אחרי 6, אפילו 5 משחקים. דנבר מרשימה מאוד בפלייאוף, אבל הסגל שלה והמאמן שלה לא מנוסים במעמדים הללו. אם צוחקים על טימאק, אז מה נגיד על דנבר, מלו וקארל שלא עברו את הסיבוב הראשון מעולם עד השנה?

דנבר ניצחה את דאלאס בזכות ההתקפה. ההגנה שלה בפוסט סיזן לא מרשימה במיוחד, לראיה דאלאס שקלעה 100 נק' ב4 מתוך 5 המשחקים מולם. בניגוד למאבס, הלייקרס יודעים גם להתקיף אך יותר חשוב, יכולים להגן (מדי פעם...) ולהוריד את דנבר מתחת לגבול המאה, ואז הנאגטס יהיו בבעיה.

לגבי משחק הגבוהים, דבר שהיווה פלוס ענקי לנאגטס בשתי הסדרות שלהן בפלייאוף עד כה: הגבוהים של הלייקרס יכולים להתמודד מול האתלטיות שלהם ולהשוות אותם בעומק, מה שמבטל את היתרון היחסי הזה. בנוסף, ננה ומרטין לא יציבים התקפית ובירדמן נוטה להכנס לבעיית עבירות מהר מדי. אם LA ישחקו בצורה חכמה כמו היום, למשל, וילכו לפוסט עם ביינום ופאו, אז הם יביאו את זה לידי ביטוי.

בקו האחורי לLA יש את הכלים לנטרל את מלו וצ'ונסי. אריזה הוכיח כי האין שחקן בעולם שהוא לא מסוגל להקשות עליו בהגנה, והאיטיות של פישר שהרגשה אותו מול ברוקס לא תהווה פאקטור מול בילאפס במרום גילו.

והפן החשוב ביותר - המנטאלי. כמה ששחקנים לא ינסו להדחיק את השאננות, כשקבוצה מגיעה למשחק ללא שני הכוכבים שלה, קשה להתעלם מזה והמחשבה שזה יהיה קל יותר מחלחלת. בניגוד לחצי הגמר מול יוסטון, הפעם לא תהיה לליקרס את ה"זכות" הזו. הם ידועים שהם משחקים מול קבוצה חזקה, שמגיעה בכושר נהדר ושהם לא יכולים להרשות לעצמם להפחית ראש, ואני מאמין שנראה את זה מהרגע שהכדור הראשון יזרק מחרתיים.

הימור שלי: 4-1 LA.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מחצית בבוסטון (7 הפרש לאורחת). שוב פעם אנחנו למעשה רואים שאורלנדו קבוצה יותר טובה, אבל כמו תמיד בסדרה הזאת חכו לרבע האחרון...דווייט הווארד עם 3 עבירות ואם ימשיך לחלק מתנות אורלנדו בבעיה רצינית, היה פשוט מדהים לראות את שתי העבירות האחרונות ש'סופרמן' ספג. למרות שבוסטון בדקות ארוכות מסתבכת עם עצמה אני עדיין הולך איתה.

לגבי הלייקרס - דנבר. שון ידידי הטוב, חשבנו גם שיוסטון היתה אולי אמורה לעוף בחמישה משחקים...אתה אולי מציין דברים נכונים, אבל לדעתי אתה מצייר תמונה יותר מדי ורודה לזכות הלייקרס. אין ספק שהם פייבוריטים, אבל 4-1? זה לדעתי מוגזם כי אני מטיל קצת ספק בקשיחות המנטלית של שחקנים כמו גאסול, אודום, פארמר ואחרים. דנבר כמו יוסטון הראתה בנתיים שהן רחוקות מלהיות לוזרים....

11. GRANDE LAZIO Member

הידו ואלסטון קברו את בוסטון. איזו הופעה של אורלנדו, fuck! לבוא ל-game 7 אחרי שהוכחת לוזריות מהי ולטרוף את האלופה בבית שלה.. וואו. פירס לא הגיע למשחק, בוסטון לא יכולה בלעדיו.

היה מרגש לראות את ריי אלן מדבר עם ראשרד לואיס, איתו סבל בסיאטל הנמושה, ובטוח נותן לו עצות לקראת הגמר. הרי ריי ריי היה שם. איזה אישיות הוא אלן.. אם הייתה לי נחמה קטנה באליפות של בוסטון אשתקד, היא שהבחור הזה סוף סוף זכה בטבעת. גם נתן משחק מעולה הלילה, אבל היה בדד.

נראה את כוחה של אורלנדו מול קליבלנד.. צפויה להיות סידרה צמודה ומרתקת. המג'יק לא נפלו מקליבלנד בעונה הרגילה (ניצחו אותה 1-2), אבל פלייאוף זה פלייאוף.

לי אין עדיפות, שהטובה תנצח.

12. GRANDE LAZIO Member

הידו ואלסטון קברו את בוסטון. איזו הופעה של אורלנדו, fuck! לבוא ל-game 7 אחרי שהוכחת לוזריות מהי ולטרוף את האלופה בבית שלה.. וואו. פירס לא הגיע למשחק, בוסטון לא יכולה בלעדיו.

היה מרגש לראות את ריי אלן מדבר עם ראשרד לואיס, איתו סבל בסיאטל הנמושה, ובטוח נותן לו עצות לקראת הגמר. הרי ריי ריי היה שם. איזה אישיות הוא אלן.. אם הייתה לי נחמה קטנה באליפות של בוסטון אשתקד, היא שהבחור הזה סוף סוף זכה בטבעת. גם נתן משחק מעולה הלילה, אבל היה בדד.

נראה את כוחה של אורלנדו מול קליבלנד.. צפויה להיות סידרה צמודה ומרתקת. המג'יק לא נפלו מקליבלנד בעונה הרגילה (ניצחו אותה 1-2), אבל פלייאוף זה פלייאוף.

13. GRANDE LAZIO Member

14. Sprewell משתמשים של כבוד היכל התהילה

הידו היה פשוט lights out לכל אורך הערב. ניהל להם את המשחק היום בצורה מדהימה עם החלטות מצויינות ולא שכח להוציא לפועל ברגעים שהכסף היה על השולחן וכשהיה נראה שאורלנדו שוב הולכים לבעוט בדלי שהם מילאו. בכלל משחק מצויין של כל אורלנדו כקבוצה, בכל פעם שהסלטיקס קצת קיזזו היה מישהו אחר כדי לקבור אותם בחזרה, אלסטון במשחק נהדר, JJ רדיק האיש והידית, וה-X פאקטור במשחק, מייקל פיאטרוס בתצוגה נהדרת בשני צידי המגרש, גם הגנה גדולה על ריי ריי ופירס וגם צ'אקות וחדירות מצויינות כשצריך.

אגב, מיום ליום מתחזקת אצלי התיאוריה שאמא של האחים ואן גאנדי התפרפרה לה עם השכן. לא הגיוני שסטן וג'ף הם אחים, זה פשוט לא יכול להיות. מה זאת הייתה ההחלטה שלו להמשיך עם סופרמן במצב של 4 עבירות ויתרון 17 הפרש? לרגע חשבתי שהאפס הזה הולך לגמור להם את העונה, למזלנו הידו היה שם וחשב אחרת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/drunk.Xxx

15. JR-Riquelme Member

אורלנדו יצאה ווינרית... עם הגב לקיר בפיגור 3-2 שכולם גמרו את הסיכויים שלהם הם קמים מהקבר. דוויט האוורד הבטיח שהם יעלו וגם קיים. זה ווינר אמיתי.
    בוסטון פשוט לא יכלה... איך הם יעברו את אורלנדו שגארנט בחוץ, ושפירס ואלן כל כך חלשים? גם רונדו לא היה להיט במשחקים האחרונים של הסדרה.
    קליבלנד-אורלנדו הולכת להיות סדרה קשה מהסיבה שהקאבס לא פגשה עדיין קבוצה טובה בפלייאוף הזה ואולי זה יפגע בהם. בכל מקרה אני הולך עם הקאבס ועם ההגנה החזקה שלהם.

לייקרס-דנבר זה עוד סדרה קשה ופתוחה לדעתי, מילא לעבור ב4-1 את ההורנטס, אבל לעשות ביחד 8-2 על דאלאס ועל ניו אורלינס בלי הרבה קושי זה כבר מדהים... דנבר היא לא בלוף, והיא בהחלט יכולה לעבור את הלייקרס. הכל תלוי בשני המשחקים הראשונים לפי דעתי, כי אין מצב שדנבר תחזור אם הלייקרס תפתח ב2-0.

עריכה: עכשיו נזכרתי בקובי.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx שכחו מזה. הלייקרס ב4-1.