NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. JR-Riquelme Member

אני ממש לא מתלהב מדיוויד לי. הוא אחד השומרים החלשים בליגה. זה שהוא לוקח המון ריבאונדים לא יגרום לי לבחור בו, כי חוץ מזה אין לו הרבה מה להציע.

קירק היינריך, מייק דאנליבי וטרוי מרפי אלה הבחירות שלי

2. GRANDE LAZIO Member

כן גם אותי זה מחרפן כל העצירות האלה. הכי חרא זה הפסקי זמן, אתה נהנה ממשחק, הוא רץ מצד לצד, ואז הפסק הזמן מוציא את כל החשק מלהמשיך לראות.

דאלאס היא אכזבת הסיבוב השני. היא שווה יותר מפיגור 3-1 בשלב הזה מול דנבר. יש לה כלים, אבל לצערה הם לא הגיעו לסדרה בכלל. לא בראה (היה ענק מול סאן אנטוניו), בקושי קיד, בקושי טרי, בקושי הווארד, ורק נוביצקי. בדנבר יש 3 שחקנים שמתעלים כל משחק, בדאלאס אחד. זה ההבדל, הצוות המסייע של הכוכבים. באסה, רציתי את דאלאס מול הלייקרס בגמר.. הייתה יכולה להיות סידרה מרתקת מלאה באקשן.

הבעיה שגם מול פרמאר ברוקס להט, כי ג'ורדן שחקן הגנה גרוע. שאנון בראון יתאים יותר, הוא יותר מחוייב למשחק ההגנה.

ואין לי ספק שאל.איי ינצחו היום, אין תסריט אחר.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/5/09
  3. JR-Riquelme Member

איזה קאמבק של בוסטון...
    סטפון מארבורי סוף סוף נזכר מה הוא מסוגל לעשות, נתן את כל 12 הנק' שלו ברבע האחרון.
    ההגנה של בוסטון גם חזרה. 5 וחצי דקות לסיום המשחק בוסטון השאירה את אורלנדו על 3 נק' ואפס סלי שדה. פשוט מדהים. גם הביג בייבי היה מעולה עם 22 נק', ושוב פעם יכולות נהדרות בקלאצ'. הבחור לא פוחד מכלום. כנראה שהריב שהיה לו עם גארנט באמצע העונה די עזר לו כי משם הוא רק התקדם ומשחק ברמה מאוד גבוהה.

עם כל זה שאני רוצה גמר של לברון וקובי, וגם בעד שקובי יזכה וישתיק את כולם, בוסטון היא עדיין הקבוצה שאני הכי נהנה לראות בפלייאוף ואני מאוד אשמח אם היא תזכה בעוד אליפות. רק שגארנט יפתיע אותנו ויחזור...

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ישנתי הלילה...מותר לי לנחש? אורלנדו הובילה ב-14 ברבע האחרון, הוציאה רכז, טורקוגלו התחיל 'לרכז' והלך היתרון. זה מה שקרה? לא, אורלנדו חבורה של לוזרים ואני מקווה בשבילם שבעונה הבאה כשג'מיר נלסון יהיה בריא העניינים נראים קצת אחרת.

מה קרה? הלייקרס רצו לשחק הלילה? החבר'ה האלה לא יציבים בסדרה הזאת וכדאי להם מאד להזהר מדנבר (אם היא עולה הלילה).

מלה אחרונה על המצב קיובן - מרטין. הבנתי אתמול שהחברה ואימו של מרטין למעשה סבלו כל המשחק מ'אוהדים' של דאלאס. האם לא הגיע הזמן שהנ.ב.א יעיף את קיובן ליציע שלו? האיש התחיל את כל המהומה ולמרות שאני מגנה את ההתנהגות המאיימת של מרטין אנחנו יודעים בוודאות מי פה התחיל את העניין. הדברים האלה מזכירים יותר את מגרשי הכדורגל מאשר כדורסל נ.ב.א ממשומע ומנומס.

5. GRANDE LAZIO Member

מבחינתי הסיבה העיקרית להפסד של אורלנדו - דוייט הווארד. 12 נק' בלבד, רק 10 זריקות מהשדה, לא מקבל מספיק כדורים לכוכב במעמדו ולמוציא לפועל העיקרי של הקבוצה הזו. במקום להכניס לו כדורים, הם מפציצים מבחוץ כמו טמבלים, ומאבדים סיכוי לברוח. הם גם לוזרים, במאני טיים לא פגעו בכלום. קבוצה שרוצה להצליח בפלייאוף צריכה לדעת לעמוד במצבי לחץ, אבל אופי אין למג'יק.

הימרתי מהתחלה על בוסטון, היא פשוט ווינרית, עם כל הבעיות, ויש בעיות..

וואלה? אתה בעד קובי?! טוב לדעת שיש מישהו כזה פה, מלבדי..

משחק מעולה של אל.איי, של אלופה אמיתית. רק שג'קסון יוריד מברוקס את פישר כבר...

קובי עשה את שלו בשלושה רבעים, אבל הכי אהבתי את השיחה שלו עם סשה על הספסל. משיחות כאלה שחקנים משתפרים וצוברים ביטחון. קובי הוא מנהיג, ומדהים לראות כמה שחקנים, שהיו מוכשרים אבל בטח לא נתנו תפוקה כזו בעבר, השתפרו תחתיו.

אישית, אני מת לראות את ג'וש פאוול מקבל הרבה יותר דקות. הוא מוכשר מאוד בהתקפה, שחקן רב גוני שנותן את התחת על המגרש למען הקבוצה. אחרי קובי, הוא הלייקר הכי אהוב עליי.

6. דנידין Member

קובי לא מנהיג ולא נאהב עלידי אלו שמשחקים לידו כמו שאלג'ואן, מייקל, מג'ק, אייזה תומאס שאחרים העריכו ונלחמו למענם בקבוצה.

קובי הוא השחקן המוביל, יש הבדל. אין לו אופי מנהיגותי כמו שהיה לשאקיל בזמנו בלייקרס. קובי הוא גוף בפני עצמו בקבוצה ולא מרגישים שהוא חלק ממש מהקבוצה. הוא אומנם הולך פחות לבד מבעבר, אבל עדיין הולך די לבד. שחקנים לא אוהבים אותו, זה לא מנהיג.

כוכב, כן, שחקן מוביל והכוכב של הקבוצה כן, מנהיג הוא בשום מצב לא.

7. JR-Riquelme Member

ואתה אומר את זה בתור הסמול פורוורד של הלייקרס לשעבר?

8. דנידין Member

ריקלמה, בוא ניהיה רציניים שניה. זה לא מהיום ששחקנים התמררו ליד קובי ואני לא מדבר רק על שאקיל. הוא היה הולך לבד והביא לאווירה עכורה בקבוצה לתקופה ארוכה. היו גם ציטוטים של שחקנים כאלו ואחרים כולל גם של פיל שהיו לו אישית בעיות עם קובי. אתה לא מצפה שאני אלך להביא לך אותם, לכן אני מצפה ממך למעט יותר יושר. כולנו מכירים את האופי של קובי בראיינט, אז בואו לא נצטדק.

בסך הכל תיקנתי את לאציו שעשה מקובי איזה מנהיג דגול. הוא השחקן המוביל והכוכב של הקבוצה, אבל מנהיג משובח הוא לא ולא.

נערך לאחרונה ב: ‏13/5/09
  9. GRANDE LAZIO Member

לדעתך הוא לא מנהיג, לדעתי ועוד איך כן. לדעתי גם מייקל ג'ורדן לא היה מנהיג, אז מה, דעתי!

מאיפה אתה יודע? אתה מבקר באימונים שם? אתה נמצא במשחקים? רואה דברים מול העיניים? מדבר עם שחקנים? מה הם אמרו לך? שתף אותנו עוד.

אני רואה כל משחק, רואה את האהבה שלהם לקובי, את התמיכה, את העידוד, את הפרגון. באף קבוצה אחרת לא ראיתי אהבה והערכה לשחקן כמו בלייקרס. כולם שם כמו אחים, איזה שנאה איזה?!!

10. דנידין Member

זכותך ואך זכותך המלאה. אנחנו בדיון בפורום ולכן אנשים מביעים דעה, מקובל. מאותה סיבה בדיוק גם אני מביע דעה לדברים שנכתבו כאן שלי הם נראים מאוד לא מחוברים למציאות. מותר גם לי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

אגב, אתה בעצמך אמרת שאתה סובייקטיבי (ואני אוסיף ואומר שסובייקטיבי באופן קיצוני) לגבי מה שסובב את קובי. במצב כזה כמובן שקובי מנהיג דגול, אישיות מדהימה, אדם מוביל ומודל לחיקוי. שכחתי משהו?

כן, כולם שם כמו אחים. כמו שאנחנו והפלסטינים מתנהגים כמו אחים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

11. דנידין Member

האהבה והעיוורת שלך לקובי מעוורת לך בכלל כל חלקה טובה שנשארה לך מהמציאות.

יעיד על כך ה"ג'ורדן לא מנהיג". פה מסתיים הכל. עכשיו אין אור יום בחוץ, אלא חושך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

12. GRANDE LAZIO Member

אני אידיוט שבכלל נכנס לדיונים כאלה מטומטמים.

13. ManUtd Fan Member

זאת הייתה לייקרס שאני רוצה לראות. משחק הקרבה נהדר, משחק הגנה נהדר ומשחק התקפי פנטסטי. משחק הגנה שאני לא רגיל לראות מהקבוצה הזאת, אבל היום זה באמת היה תענוג לראות את ההגנה. כנראה שממש החטיפו להם בראש על החוסר אכפתיות ממשחק 4. אבל, זאת לא רק ההגנה של הלייקרס שהגיעה לעבודה, אלא גם ההתקפה של הרוקטס שלא הגיעה לעבודה. קליעות שקלעו במשחק 4 לא נכנסו אתמול.
    אסור להוריד את הרגל מהגז. חייבים לגמור את הסיפור כבר במשחק הבא.

לגבי אורלנדו-בוסטון. אין מילה אחרת על המג'יק מאשר לוזרים. טורקוגלו כרגיל מאבד את הראש ברגעים המכריעים, סטן ואן גאנדי עם החלטות מפגרות (למה לעזאזל הווארד על המגרש ברגעים שצריך שלשה?!), רשארד לואיס, שאמנם לטעמי הוא המצטיין בשורות המג'יק, לא הגיע למאני טיים. בקיצור, ככה הם לא ראויים לעלות, זאת לעומת בוסטון הווינרים. ריי אלן עם משחק גרוע, אבל כרגיל היה שם במאני טיים בשביל לדפוק שלשה, דיוויס מוכיח איזה שחקן נהדר הוא ובקיצור, קבוצה של ווינרים. אין ספק.

נ.ב, תענוג היה לראות את שני המשחקים בטלוויזיה ולא בג'אסטין TV שאני נחרד כל פעם שיש תקיעה קטנה.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים, קודם העניין בין קיובן למרטין. איפה דיוויד שטרן? ממה שהבנתי ב-ESPN המצב למעשה יצא משליטה ואיפה הנשיא? לא שומעים ולא רואים. מה ששון אמר, אני רוצה להבהיר שאני משווה את קיובן עם שמעון מזרחי רק בגלל שכמו הנשיא של מכבי קיובן יושב למעשה ליד השחקנים. כמו שאני לא אוהב את זה ביד אליהו/נוקיה כך אני חושב שמקומו של קיובן לא באזור הפרקט. מסכים לגמרי עם שון שאנחנו פה לא צריכים להתחיל עם דיון ארוך על ההשוואה בין שני האנשים. חבל על הזמן.

לדעתי קיובן היה צריך להיות גבר ולא להתנצל דרך בלוג אלא פשוט ללכת face tot face ולהגיד "סליחה, כעסתי, טעיתי ולא הייתי צריך להתנהג כך" להתנצל דרך האינטרנט? לדעתי זאת לא התנצלות אמיתית וכנה. אגב התנצלויות, 'ביג בייבי' התנצל על זה שדחף קלות אוהד צעיר של המג'יק אחרי סל הניצחון שלו. כשרואים שהסנטר למעשה לא ראה את הילד וגם ניסה שלא לפגוע בשופט אני חושב שהאבא שכינה את דיוויס 'חיה/בהמה' גם יכול להתנצל...בסופו של דבר הבחור לא קטן ואחרי סל ניצחון ראשון בקריירה שלו אני מבין את 'דהרת הניצחון' שלו. הוא רץ, קפץ ושמח כמו שכל אחד היה עושה, הוא לא התגרה בקהל כך שמבחינתי העניין הזה מוגזם לגמרי. דיוויס לדעתי הראה סטייל והמון הומור, אני מתקשה להגיד שאני עדיין לא סובל אותו, אבל כנראה זה יותר בגלל החולצה אותה הוא לובש במשחקים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

לגבי הסדרה, טוב לי לשמוע שאני לא היחיד שחושב שאורלנדו לוזרים. 'לאציו' הזכיר את העניין עם הווארד ואני רוצה בכיף להתייחס לזה. זאת לא הפעם הראשונה שהווארד 'מיובש' בגעים המכריעים. הוא לא מקבל כדורים כי אין בקבוצה רכז שקודם כל חושב על היתרון שנקרא "דווייט הווארד". אלסטון וטורקוגלו עסוקים פשוט עם האגו האישי שלהם והעניין הזה כבר היה בעונה הרגילה. אני לא יודע אם ג'מיר נלסון שחקן קצת יותר חכם, אבל לדעתי גם הווארד בעצמו שחקן התקפה מאד מוגבל. אני חוזר ואומר, להווארד אין שום ג'אמפ שוט ורב הנקודות שלו הוא קולע ע"י דאנקים ובצורה שקצת דומה לסקיי הוק של קארים האגדי. אפילו ה'סקיי הוק' של הווארד נראה לרב כמו זריקה אלימה ללא שום טאץ' אמיתי. קצת מוזר לי שבקבוצה יש סנטר וותיק על כסא עוזר המאמן שנקרא פטריק יואינג שיכול אולי לתת לו כמה עיצות יותר רציניות.

ללייקרס אני לא מתייחס הרבה כי פשוט לא ראיתי אותם עדיין בשידור חי...אני מניח שהמשחק של הלילה הוא statement ומבחינתם טוב שזה קרה. אני לא נכנס בין דין הדברים של דני ולאציו, אבל לדעתי בראיינט בלחץ בגלל שבלי שאקיל עדיין אין לו תואר. אוניל שבעבר כבר לא פעם 'הביע את דעתו בנושא' הצליח לדעתי להכניס בבראיינט אלמנט של חוסר ביטחון. אני חושב שהחל מהעונה הקודמת בראיינט יותר מנהיג, אבל לדעתי הוא עדיין לא הגיע לססטוס כמו השחקנים שדני הזכיר. אם קובי לוקח אליפות העונה הוא פשוט ישתוק הרבה מבקרים ויש לי הרגשה שעד סוף הקריירה הוא יכול עוד לזכות בשני טבעות נוספים ואז בכל החיים שלו לרדת רציני על שאק...

15. JR-Riquelme Member

אני חייב לכתוב עוד קצת על גלן דיוויס...
    הוא תמיד נראה לי שמן ולא יעיל, אבל הבחור הזה בעל יכולות נפלאות. יש לו יד נפלאה מחצי מרחק, הוא רחב ומאוד חזק, יש לו גם כמה מובים בצבע ויש לו טכניקה שאין הרבה לשחקני פנים בליגה. הבחור בהחלט מיס מאצ'. לפני הסדרה הימרתי על בוסטון אך ורק בגלל צמד שחקני הפנים שלהם. פרקינס ודיוויס בהחלט מקשים על האוורד ובהתקפה הוא לא מצליח להיות דומיננטי. הם צמד מאוד יעיל מבחינה הגנתית.
    אם יש דבר שהסלטיקס הרוויחו מהפציעה של KG זה גלן דיוויס. בשנה הבאה אני מעריך שנראה אותו משחק כבר הרבה יותר.