ספורט 5 גם חזרו לשדר. הם שידרו את משחק 2 של קליבלנד-אטלנטה והם ישדרו גם את משחק מספר 5 של לייקרס-יוסטון ובוסטון-אורלנדו... באותו לילה. דבר כזה אני לא זוכר מצידם. לגבי דאלאס-דנבר, אני מההתחלה אמרתי שדנבר קבוצה טובה יותר ולמעשה (לדעתי) הקבוצה היחידה שעוד יכולה לאיים על הלייקרס מלעלות לגמר ה-NBA. דאלאס אמנם מצליחים לשמור אותם על הפרש נמוך אך ברבע הרביעי תמיד יש נפילה מצידם ומנגד אצל דנבר הכל נכנס. הפעם זה יהיה שונה כי אין את הדחיפה של הקהל של דנבר, אך אני חושב שדנבר תצליח לקחת משחק אחד בחוץ ולהשלים ניצחון בסידרה במשחק מספר 5.
האמן לי סלע אני ראיתי את הבאד בויז בשיאם בעיקר בגלל הערוץ הירדני השני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אתה מזכיר את רודמן ולא סתם האיש לגמרי ירד מהפסים אחרי שעזב את דטרויט. אני אישית לא אהבתי את המשחק שלהם, משחק שלעתים היה מלוכלך, אבל לדעתי צ'אק דיילי היה הראשון שהמציא שיטה הגנתית שחונקת את היריבה. הפיסטונס היו בעיקר האחראים לשינוי האווירה, לכדורסל הפיזי והלפעמים מלוכלך וכמובן המשחקים שלא עברו את התשעים נקודות. אני מניח שבן אדם כמו פט ריילי מאד העריך את צ'אק דיילי כי המאמן עם הג'ל עשה שינוי דרסטי בשיטת המשחק שלו. בלוס אנג'לס ראינו 'שואו טיים' ואחרי כמה שנים ראינו בגמר הנ.ב.א את הניקס מאד מזכירים את הפיסטונס תחת דיילי. אולי צ'אק דיילי לא ייזכר בגלל היותו מאמן שאהב משחק יפה, אבל אין ספק שהוא שינה לחלוטין את המשחק בליגה הטובה בעולם.
איזו דרמה בדאלאס!?! זה מה ששון כתב רק לפני כמה שעות: היום הזדמנות אחרונה לדאלאס להציל את העונה. עם כל מה שקורה סביב נוביצקי (שמעתי את הסיפור של ארוסתו בפודקאסט ברכבת התחתית בדרך הביתה אתמול, פשוט צחקתי בקול רם. למי שפספס, לכו לגוגל), היעיליות המפחידה של דנבר בפלייאוף ואי הכשירות של הווארד, אני במקום קיובן כבר מכין 25 אלף דולר לשמו של סטרן כי יש סבירות לא קטנה שהוא יקלל את השופטים/הליגה/את השחקנים שלו לאחר ההפסד היום. תגיד ידידי, יש לך שם כדור בדולח? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אני רוצה לוודא משהו. האם לדאלאס נותרו עוד 21.1 שניות לסיום ונוביצקי זרק לסל? זה לא הגיוני, לא? באותה ההתקפה של דאלאס, כמה שניות היו על השעון? אני ציפיתי לעבירה של דנבר ולא האמנתי מה אני רואה. הסל של אנתוני כבר מראה עד כמה דאלאס קבוצה לוזרית. מצטער, בכל הפלייאוף מכסחים, מרביצים ומה לא. פתאום סינגלטרי (נדמה לי שזה היה הוא) דוחף קלות את אנתוני ועוצר לשחק, למה??????? השופט לא שרק כי בארה"ב ממעטים לשרוק לעבירות בשניות האחרונות כי הם לא רוצים להשפיע על התוצאה הסופית. מה אנחנו רואים? כרמלו אנתוני, אחד הלוזרים הגדולים של הכדורסל האמריקני בשנים האחרונות דופק שלשה ולמעשה גומר את הסדרה. אף קבוצה בהיסטוריה לא חזרה מתוצאה של 3-0. קיובק יכול להתחיל לשנות את הקבוצה כי אם כרמלו אנתוני מחסל אותך אתה בבעיות...
לא, הוא זרק עם 8 שניות על השעון אם אני לא טועה כי היה פער של 3 שניות עם השעון זריקות. דנבר קיבלו את הכדור עם 5 שניות על השעון ככה שזה לא היה כזה הזוי. וכן אני מסכים, דאלאס יצאו דגים. יש שופטים שממהרים לשרוק ויש כאלה שלא, אבל אסור היה להם לקחת את הצ'אנס הזה עם 2 שניות על השעון ולהפסיק לשחק. אני מבין את הטענות של קיובן ושל שאר השחקנים אבל עדיין, המשחק היה בידיים שלהם והם בעטו בדלי. 3-0, מקבוצת הפוטבול לא תבוא הישועה אז לפחות שהכדורסל יביא קצת נחת לאוהדים בקולורדו.
אתה צודק...לא שמתי לב לשעון הזריקות. בדקתי עכשיו באתר הרשמי של הנ.ב.א http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx את הכעס אני יכול להבין, העניין הוא שהשופטים פשוט לא רוצים 'להפריע'. אני חושב שאם אנתוני היה מחטיא לדנבר היו טענות...בסה"כ היו לדאלאס מספיק דקות בשביל להכריע את המשחק...מבחינתי בילאפס פשוט הפך את דנבר לווינרים, באמת, אפילו כרמלו אנתוני פתאום כבר לא לוזר. מדהים.
נובצקי טוען שזה ההפסד הכי כואב בחייו. בדאלאס באמת רצו והאמינו שאפשר לעשות את זה. קצת כואב לי עליהם, לפי מאזן הכוחות זה לא שווה 0-3. אלו החיים אה.
למה לא שווה 3-0? דנבר לאורך הסדרה משחקת הרבה יותר טוב, כל ניצחון בסדרה מגיע להם, הם פשוט הרבה יותר טובים. אין הרבה מה לומר. ואיזו שלשה של אנתוני... הבחור פשוט מומחה לסלי ניצחוןר. בסדרה של קליבלנד זה פשוט לא כוחות. לברון שותה את אטלנטה בקלילות שלו, משחק סופר מפלצתי לפנות בוקר. וקליבלנד שוברת שיא של 7 ניצחנות פלייאוף רצופים בהפרש דו ספרתי!!! והנה עם החמישייה המלאה, בבית המפחיד של אטלנטה, וקליבלנד מנצחת בקלות... אחחח איך אפשר להגיד שאטלנטה תעלה אני ממש לא קולט את זה.
בכל הנוגע להקרבה והתלהבות באמת הגיע לדאלאס לפחות משחק בסדרה הזאת ולא להיות במינוס 3. זאת דעתי ואני אומר זאת עם העובדה שדנבר קבוצה מוכשרת יותר וכמובן פייבוריטית ברורה. הגיע לדאלאס משחק אחד בסדרה הזאת, לפחות אחד.
בספורט מקצועני אין מקום 'למגיע'...דאלאס שיחקה אתמול עם כל הלב, ריק קרלייל הקריב על המגרש במחצית השנייה שחקנים שהיו אולי צריכים לצאת עם בעיית עבירות, אבל בסופו של דבר ההפסד הזה מאד מר. אולי במשחק הבא דאלאס עוד מנצחת, אבל יכול להיות שהמכה כל כך קשה שדנבר כבר תגמור את זה בסוויפ. אני מתרשם מדנבר ולמרות שהלייקרס עדיין פייבוריטים הייתי מאד מתחיל לחשוש מהקבוצה הזאת. בילאפס פשוט הפך את המנטליות של הקבוצה הזאת וזה הדבר הכי מדהים בעיניי. במזרח אין לקליבלנד תחרות. סביר להניח שהמנצחת בין אורלנדו לבוסטון לפחות לוקחת מינימום משחק אחד, אבל לדעתי הקלות האולי בלתי נסבלת (בטח לאנשים שלא אוהבים את הקבוצה מאוהיו) מאד ברורה. העניין הוא האם זה טוב לקליבלנד? לברון ג'יימס משתעשע ורואים שכל הקבוצה פשוט נהנית, זה דבר שמאד כיף לראות, אבל לדעתי אלופה צריכה להכיר בפלייאוף גם הפסדים. האם הקאבס באמת בצורה הזאת הקבוצה הפייבוריטית לתואר? אוהדי הלייקרס בטוח טוענים שלא, אבל קליבלנד לא רק מנצחת קבוצות אלא היא פשוט משפילה אותן. נכון, דטרויט ואטלנטה אינן קבוצות פלייאוף ראויות, אבל בוא לא נגזים לצד השני. הקאבס בדרך לגמר הכללי ובוא נראה אם אורלנדו או בוסטון יכולות למנוע את זה.
הלייקרס יכולים להתכונן בשקט לסדרה מול דנבר... http://www.nba.com/2009/playoffs2009/05/09...s.ap/index.html
אפשר לומר... לא מסכים שלדאלאס הגיע בצורה מיוחדת לנצח את המשחק. הם לא הציגו יתרון איכותי על דנבר באף שלב בסדרה ובסופו של דבר ברוב גם המשחק אתמול היה צמוד במרבית שלביו וכמדומני היתרון הגדול ביותר של קבוצה כלשהיא לא עבר את ה6 נק'. הקהל היה נהדר, זה נכון, אבל זה המינימום שאפשר לצפות מאוהדים של קבוצה במשחק הכי חשוב שלהם בשנה. המאבס הפסידו בגלל טעות בשיקול דעת (הליגה אגב, הוציאה הודעה רשמית בה הם הודו כי השופטים טעו וכי הייתה צריכה להשרק עבירה), וזה הכל. להוריד את הכובע בפני דנבר, שהצליחו לגרד W ללא הבירדמן, עם ננה עם בעיית עבירות ברוב שלבי המשחק ועם מלו שקלע באחוזים רעים. אגב, המשחק הזה היה אחד הפיזיים שאני זוכר העונה. כל כך הרבה עבירות, כל כך הרבה זריקות עונשין. אין פלא שהמשחק נגמר אחרי 3 שעות... לגבי קליבלנד, הקבוצה הזו פשוט מהפנטת. יותר נכון, לברון פשוט מהפנט. לברון ג'יימס הוא השחקן האהוב עלי אך אני תמיד הייתי חובב של הלייקרס (והניקס). ככל שהעונה מתקדמת קשה לי שלא לרצות בהצלחה של קליבלנד בגמר הפוטנציאלי מול LA, אך ורק בגלל הפנומן שלובש את החולצה מספר 23. יש תחושה של היסטוריה באוויר. כל משחק אני מרגיש שאני חוזה בתופעה של פעם בדור. השחקן הזה פשוט מפחיד. אני מניח שעד שלא יגיע הרגע הזה אני לא אוכל להחליט בעד מי אני, אבל אני אישית כבר במתח. (עצם זה שאני מתלהב יותר בין קונפליקט פנימי ביני לבין עצמי מאשר כל אחת מסדרות חצי הגמר אולי אומרת משהו על הפלייאוף השנה...)
מה שלברון ג'יימס עשה במשחק 3 היה מדהים. פשוט בלתי ניתן לעצירה והוא עושה את זה בכל-כך פשטות. אמרו פה שג'ו ג'ונסון יכול לעשות עליו עבודה טובה ובינתיים אנחנו רואים רק את ג'יימס עושה צחוק מההגנה של ההוקס. ושוב פעם אני אזכיר, אמרתי לפני הסידרה (בניגוד, נראה לי, לכולם פה) שזה לא כוחות וזה יגמר בסוויפ. 7 משחקים רצופים שההפרש הוא דו סיפרתי, זה אף-פעם לא היה כך, וזה הולך להיות גם 8. אטלנטה קבוצה אתלטית וטובה מאוד, אך נגד ההגנה המדהימה של קליבלנד הם לא יכולים להסתדר.
איזה נאחס מבחינת יוסטון... באמת האמנתי שהם יכולים למשוך את הסדרה ל6-7 משחקים... כרגע זה נראה שיסתיים בחמישה בלבד.
אז אתה בין הבודדים שהאמינו. אין להם שום מאצ'אפ מול הלייקרס גם עם מינג על המגרש. סדרה גארבג' כמו כל המערב החלש בשביל הלייקרס.