חדשות מצערות: אבי ה'באד בויז' של דטרויט הלך היום לעולמו. צ'אק דיילי המאמן האגדי נפטר הבוקר בגיל 78 ממחלת הסרטן. יהי זכרו ברוך http://www.debbieschlussel.com/archives/chuckdaly.Xxx
אוי לא, דיילי האגדה! המרצ'לו ליפי של הכדורגל, גאון הגנה! עצוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
לא הרבה כאן יעידו שראו אותו ואת הקבוצה שלו בלייב. כבר בתחילת שנות ה-90 אחרי צמד אליפויות עם דטרויט הוא די מיצה את עניין האימון אחרי שנים ארוכות ויפות (שנות ה 80 המדהימות)ועבר לפרשן (קצת אימן ניו ג'רזי ואורלנדו אבל מהר מאוד הבין שדור השחקנים שינה פניו). ההופעה האחרונה שלו אותו ראיתי מאמן על הקווים הייתה באוליפיאדת 92 בברצלונה, כאשר היה המאמן הבכיר בפער ב NBA ונבחר להוביל את הדרים טים הקלאסית למדליה. קשה יהיה לתאר לכם כאן באיזה אישיות מדובר, אבל השחקנים שיחקו בשבילו והבינו בדיוק לליבו. ההקרבה למען המשחק ואהבה לפרקט היו מעל הכל ולכן שיחקו אצלו רק כאלו שהיו מטורפים ומוכנים להקריב הכל למען הקבוצה. אלו שנים שה NBA כנראה לא ידע שוב. ממליץ לכם לקרוא את הספר של רודמן שמתאר מי זה דיילי ומה הייתה האווירה באותה דטרויט של אז. מאז שאותה דטרויט התפרקה, רודמן הרגיש שיש לו משהו ריק בפנים, כי אף קבוצה לא יכולה להחליף את מה שהיה לו באותה דטרויט של צ'אק. הרבה מעבר למשפחה. אלו רגעים, שחקנים, מאמנים וכדורסל שלא יהיו יותר בליגה הממוסחרת של יימנו. אני יכול לומר תודה שחוויתי קצת מזה דרך המסך. http://www.youtube.com/watch?v=USoDibfcLtQ
ואיפה הסגל החזק הזה היה בשני המשחקים הראשונים מול יוסטון? חוץ מפאו וכמובן קובי, אתה לא יכול לסמוך על אף אחד אחר בקבוצה הזאת. בדיוק כמו בקליבלנד, שיש את ג'יימס ומו. אם האחרים נותנים, מה טוב, אם לא, אתה בצרות. ככה היה גם בבולס עם מייקל, שהיה צריך את קר, פקסון, גרנט, ארמסטרוג וכל היתר מלבד פיפן שיתנו תוצרת. הלילה האחרים הגיעו לעבודה פחות או יותר, נראה הלאה. לא היה משחק גדול ל-KB, למרות 33 נק'. הידית בגדה בו קצת, זריקות שהוא תופר לא נכנסו, גם הוא אמר את זה אחרי המשחק. אבל לשם שינוי, הפעם הוא קיבל עזרה. אני במקום ה-NBA משעה את ארטסט הזה לכל הפלייאוף. איזה גועל נפש, ברברי, מלוכלך, מגיע מלכתחילה להרביץ, כי ככה הוא חושב שהוא משיג כבוד אחרי שעושים לו בית ספר. הפאול על פאו היה מגעיל, הוא בא בכוונה לתת לו מכות, ראו טוב מאוד את המבט בעיניים שלו. יאללה, שיזרקו אותו כבר. ואכן יום עצוב לכדורסל. זוכר עוד כילד קטן את צ'אק דיילי מאמן, בעיקר זכורה לי התקופה שלו באורלנדו (בדטרויט ממש לא חח). כבר כמה ימים שאני שומע שמצבו מחמיר, התפללתי שהוא איכשהו יתגבר אבל... עצוב! יהי זכרו ברוך.
האחוזים לא היו משהו, אבל היו לו כמה קליעות חשובות והקליעה בסוף הרבע השלישי זה משהו נדיר. אבל האמת, ההגנה של קובי הייתה פנטסטית.
בוא נגזים. הליגה קצת דפקה לאנשים את המוח עם כל ההרחקות מאז תחילת הפלייאוף אבל נראה לי שקצת שכחו את ההבדל בין hard foul לבין פלאגרנט שמצריכה הרחקה. כל שחקן אחר שלא רשום לו על הגופייה ARTEST יוצא מזה בקושי עם עבירה רגילה. אבל בגלל שהתרגלו לשפוט לפי שמות ולפי רפיוטיישן, זאת התוצאה. היה גם קונצנזוס מוחלט אצל צוות השידור שההרחקה הזאת לא הייתה מוצדקת בשיט. אם כבר אז אין הבדל בין זה לבין מה שווייצ'יץ' עשה לוייפר. תזכיר לי מה שרקו? אה כן, זה מה שחשבתי.
העבירה של ארטסט הייתה שווה פלגרנט 1 אבל לא הרחקה, העבירה של וויאצ'יץ לא הייתה שווה כלום(וויפר יותר קפץ ונתקע בו בכלל)- רק עבירה רגילה וזריקות מהקו.
לדעתי אפילו פלאגרנט 1 לא היה מתאים פה, אבל בכל זאת זה ארטסט הפושע אז למה לא להיות קלים עם היד על ההדק? אני משוכנע שאם זה כל אחד מ-11 השחקנים האחרים בסגל של יוסטון אף אחד בכלל לא היה חושב בכיוון הזה אבל כנראה שלא נדע את זה לעולם.
בסל הזה כמעט שברתי ת'רגל, קפצתי מהכיסא כמו טמבל חחח. זריקה מדהימה! להשוות את מה שארטסט הזה למה שסשה עשה? נו ב'מת. תראה שוב הילוך חוזר חמוד, וייפר קפץ לעבר סשה כדי לסחוט פאול, הוא יצר את המגע ולא סשה, אין פה שום פלייגרנט פאול, והפרשנים אמרו שזה אפילו פאול תוקף. אני לא אוהד לייקרס כמו שזה נראה ונשמע אולי, אם שחקן בה היה עושה את מה שארטסט עשה, הייתי קורא להשעות גם אותו. הוא שחקן מלוכלך, העבר שלו מדבר בפני עצמו. עשה את זה גם באינדיאנה, סקרמנטו ואפילו בשיקאגו כשהיה רוקי זכורים לי כמה מקרים קטנים. לא צריך אחד כזה ב-NBA. זה לא המקום שלו.
GRANDE LAZIO., בוא נברר מה הקטע איתך סופית. משחק מספר 7 באוהיו, מה היית מעדיף, 55 נקודות של קובי באחוזים מצויינים אבל הפסד של הלייקרס, או 20 של קובי אבל ניצחון ואליפות?
אליפות, זה כל מה שאני רוצה עבור KB. אבל.. וזה אבל לא קטן.. שיהיה חתום עליה. כי הרי אח"כ נשמע את שונאי קובי אומרים "היא של גאסול", "הוא שוב לא הגיע למאני טיים", "יש לו את הקבוצה הכי טובה בליגה", וכ'ו וכו'. ולא שזה מזיז לי כן? אך אם להיות רציניים, bottom line, טבעת רביעית הכי חשובה. תשאל אותו, הוא יגיד לך שמצידו לקלוע 4 נק' כל משחק, אבל לנצח. מה שמעניין אותו, מעניין אותי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
חח. שנינו יודעים שהאליפות תגיע לאל איי השנה אך ורק בתנאי שקובי יהיה קובי. כל השחקנים האחרים, חלקם מצויינים יכולים בהחלט להיות החלק המשלים- אבל אל איי לא תיקח אליפות עם קובי לא טוב. זה לא אפשרי, פחות או יותר.
נראה לי שאתה רומז משו? תקן אותי אם לא.. סתם דוגמא, בלעדיי ה-33 נק' שלו אמש, האם הרבע הרביעי לא היה גארבג' טיים מבחינת יוסטון? לדעתי כן!
בעיני העבירה של ארטסט הייתה צריכה להחשב כפלייגרנט 1 כי הוא יצר מגע מופרז שלא לצורך, אבל 2 זו הגזמה. לפחות להחלטה הזו לא תהיה השפעה על תוצאות הסדרה שכן הוא לא יושעה מהמשחק הבא ו42 שניות לסיום כשהרוקטס בפיגור של 8 גם איתו על המגרש הם לא היו מנצחים. המשחק הזה סגר את הסדרה. המונמטום אבד לרוקטס, הביתיות אבדה והלייקרס נראים מפוקסים מאוד, בייחוד קובי. לדעתי גם את המשחק מחר LA לוקחים. היום הזדמנות אחרונה לדאלאס להציל את העונה. עם כל מה שקורה סביב נוביצקי (שמעתי את הסיפור של ארוסתו בפודקאסט ברכבת התחתית בדרך הביתה אתמול, פשוט צחקתי בקול רם. למי שפספס, לכו לגוגל), היעיליות המפחידה של דנבר בפלייאוף ואי הכשירות של הווארד, אני במקום קיובן כבר מכין 25 אלף דולר לשמו של סטרן כי יש סבירות לא קטנה שהוא יקלל את השופטים/הליגה/את השחקנים שלו לאחר ההפסד היום.
חדשות מעולות: המשחק הרביעי של הלייקרס מול יוסטון ישודר בספורט 1 ב-22:30, יום ראשון. כבר התחלתי להתבאס משידור תקוע. תודה!