NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. George Best Member

סוף סוף עלינו סיבוב, אבל רק כדי לפגוש את אחת משתי הקבוצות הטובות בליגה (בעיניי הטובה ביותר).
    1-4 לייקרס נשמע תפור על הסדרה, למרות שיוסטון היא קרציה לא קטנה ואני בטוח שאף קבוצה לא שמחה לקבל אותה.
    מה דעתכם?

2. אבו Member

(טפו טפו טפו)

אמור להיות הרבה יותר קשהמ מול יוטה, בוודאי במשחקי הבית שהיו בסה"כ טיול נעים לאל איי. הפעם אני מאמין שיהיה צמוד, אבל בשורה התחתונה מבחינת הסדרה- 4-1 לייקרס, מקסימום 6 משחקים.

נערך לאחרונה ב: ‏1/5/09
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יכול להיות שאתה צודק. לדעתי ברגע ששחקנים מתחילים להפצע לאורך זמן אולי צריכים להחליט שהקבוצה הוציאה את הכל מכל העניין הזה. אם הספרס מעיזים לעשות שינוי אז הייתי מציע להם להעביר בטרייד את דאנקן או את ג'ינובילי. דאנקן כבר בן 33 ולמרות שלא צריך להגזים בגילו ה'מופלג' הייתי מציע להזהר אם השחקן הגבוה מקבל בעיות ברכיים. נדמה לי שאלה פציעות לא רגילות ולרב מצביעות על 'עייפות החומר'. ג'ינובילי גם עבר את גיל השלושים, אבל אני כרגע לא ממהר להגיד משהו על בריאותו. אולי מנוחה רצינית בפגרה והעניין יסודר.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברור שאין הרבה אנשים שיגידו שליוסטון יש באמת סיכוי, אבל לך תדעו. קשה לי להאמין שדווקא יוסטון יכולה באמת להוות איום רציני על הלייקרס. אני רוצה להאמין שהסדרה לא נגמרת בקול ענות חלשה כמו שראינו עם יוטה, אבל קשה לי להאמין שיוסטון מסוגלת בכלל להגיע למשחק שביעי.

השאלות שהייתי שואל עכשיו לשחקני יוסטון הן:
    1) האם ארטסט מסוגל לתת לבראיינט עבודה יותר קשה מאשר הסדרה הקודמת?
    2) האם יאו מינג מסוגל לגבור על הקו הקדמי של הלייקרס?
    3) האם השחקנים הפחות כשרוניים יכולים להתעלות?

ליוסטון אין בכלל מה להפסיד בסדרה הזאת, האם יוסטון יכולה להיות ה'שיקאגו' של הלייקרס כמו שהבולס כרגע מהווים סכנה אמיתית לסלטיקס? ימים יגידו...

5. אבו Member

אני חושב שהשומר הכי טוב שיש להם להציע על קובי הוא באטייה.
    ארטסט? אחרי מה שקובי עולל לו בעונה הסדירה, אני בספק אם הוא באמת יוכל להתמודד עם קובי.

לגבי יאו, אנדרו ביינום כרגע בסימן שאלה גדול לגבי כושרו. הרבה תלוי בו. אם זה יהיה מאצ'אפ של יאו-פאו, אז מבחינה הגנתית פאו על הפנים וזה יהיה חומר טוב ליאו.

6. GRANDE LAZIO Member

אפ'חד ביוסטון לא יכול לשמור על קובי.. תראו מה הוא עשה לבאטייה, ארטסט ואפילו יאו, כל מי שהעיז לשמור עליו. http://www.youtube.com/watch?v=Cv01-fcYmE0

רק דאבל טים יציל אותם, אבל לך תעצור אז את פאו, או פיש מבחוץ, או אריזה שפתאום ניהיה חתיכת קלעי, או לאמאר. בקיצור, אם הכל יילך כשורה, בלי הפתעות, זה ייגמר בחמישה משחקים. שוב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏1/5/09
  7. SeRgInHo Member

ריקלמה, אתה שוכח דבר מאד חשוב. אם בוסטון בסופו של דבר אכן תעבור היא תגיע לסדרה מול אורלנדו מאד תשושה. חמישה מתוך ששת המשחקים היו ארוכים ואיטנסיבים וכל החמישייה שיחקה למעלה מ 40 דק' בכל משחק ומשחק. לשחק כל יומיים בכזאת איטנסיביות (בלי לרדת מהפרקט) זה קשה, אפילו למקצוענים.
    נכון, אפשר להגיד שגם בעונה שעברה בוסטון עברה סדרות מאד ארוכות, אבל אל תשכח שאשתקד בוסטון גמרה את כל הקבוצות בבית די בקלות, מה שאיפשר מנוחה לשחקנים המובילים.
    מילא דייוויס ורונדו, אבל אלן שיחק אתמול 59 (!!!) דק', והוא כבר לא ילד. כנ"ל פול פירס.
    אם תשאל אותי, סדרה הבאה של אורלנדו לא תהיה ארוכה מדי.

לא יודע מה איתכם, אבל בעקבות הסדרה זאת אני בעד לקצר את הליגה ולהאריך את סדרות הפלייאוף להטוב מ 9!
    לעזאזל, משחק שהיה בו הכל, אפילו איירבול של אלן מהשלוש כשהוא חם וחופשי לחלוטין. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

8. SeRgInHo Member

נראה, נראה...

אני בדעה שאם יוסטון תצליח לחפות קצב משחק איטי ולא תאפשר ללייקרס לרוץ, הסדרה הזאת תהיה צפויה להיות הרבה יותר צמודה וארוכה ממה שנדמה לכולם.
    לייקרס קבוצה מדהימה אבל לא אחת שבלתי אפשרי לנצח אותה 4 פעמים. מצד שני, יוסטון זאת לא היוסטון הגדולה של אמצע שנות ה 90, ועושה רושם שאת שלהם את כבר עשו בפלייאוף הזה. אני בכל מקום מאחל להם בהצלחה.
    חוץ מזה, כשאדלמן וג'קסון נפגשים, זה תמיד מרתק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

היום אני רוצה לראות את אטלנטה נגד מיאמי, הסדרה היחידה שבה לא ראיתי אפילו פוזשן אחד (כנראה לא הפסדתי יותר מדי). מקווה שיהיה היום משחק צמוד. ההרגשה שלי היא שאטלנטה גומרת היום את הסדרה.

9. ManUtd Fan Member

לא הגבתי הרבה זמן...

המשחק בלילה בין שיקאגו לבוסטון... by far המשחק הכי טוב שראיתי, כל-כך הרבה תהפוכות, כל-כך הרבה מתח ולא רק במשחק הזה אלא בסידרה בכלל. הם מביאים כל-כך הרבה אקשן וכל-כך הרבה דרמה. ממש רעדתי ממתח מרוב שרציתי ששיקאגו ינצחו. זאת הסידרה הכי טובה שהייתה בשנים האחרונות ולבטח הסידרה הכי טובה שראיתי. 7 הארכות בסידרה אחת וכמה חבל שיש כתם בדמות משחק 3. בראד מילר הגיע עוד פעם אל הקו בזמן מכריע והפעם זה אפילו לא נגע בטבעת. סאלמונס במשחק אדיר, רוז עם גג לא מהעולם הזה שהביא את הניצחון, נואה עם חטיפה וריצה של המגרש. ריי אלן שובר שיא שלשות (9 שלשות, שבר את השיא של עצמו שעמד על 8), פול פירס עם כמה קליעות חשובות אבל את החשובה ביותר הוא החטיא (כשבאחד מהמשחקים הקודמים הוא קלע בדיוק מאותו מקום) וטעות נוראית בהארכה השלישית כשנואה חטף לו את הכדור והוסיף על זה כשעשה עבירה שהוציאה אותו מהמשחק ונתן הזדמנות לthree point play. אחחח, תענוג. חבל שזה צריך להיגמר.

ואם לשים לרגע בצד את הדרמה האדירה, אורלנדו הסתדרה נהדר בלי דוויט הווארד וקורטני לי. רשארד לואיס החליט לקחת עליו את הפיקוד ונתן משחק נהדר. בכל אופן, אורלנדו, לא חשוב את מי יקבלו, יהיו מרוצים מאוד. הם לדעתי יצליחו לעבור דיי בקלות לא משנה אם זאת תהיה שיקאגו או בוסטון. הקבוצה שתעבור תגיע תשושה מאוד לסידרה נגד אורלנדו. אם שיקאגו יעברו (וקשה לי להאמין שזה יקרה) אני נותן להם סיכוי לקחת אולי משחק אחד. אם בוסטון עוברים הסידרה בחצי הגמר האיזורי תיגמר ב-4-2 לטובת אורלנדו.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי לפני כשעה את הדיונים בתכניות ESPN ואני בכל זאת שואל אתכם. האם רונדו לא היה צריך אתמול להזרק מהמשחק? ראיתי עכשיו כמה פעמים את הארוע עם היינריך ומבחינתי רונדו פשוט מעיף שם בצורה מכוערת את הרכז של שיקאגו.

כעיקרון רונדו כבר הסתבך במשחק הקודם והנה שוב הבחור במוקד העניינים. בתכנית around the horn דיברו במפורשות על התקריות בפלייאוף בין סאן אנטוניו ופניקס. אתם אולי יכולים לספר לי יותר על התקריות האלו, כי לא יכולתי אז לעקוב בצורה רצינית אחרי הפלייאוף, אבל נדמה לי ששטרן העיף אז את סטודמאיור למשחק הקובע בגלל שעזב במהלך מריבה את הספסל. האם הפעם מרחמים על רונדו בגלל שהסדרה כל כך צמודה וכנראה תכנס לספרי ההיסטוריה? אם כך לדעתי לשטרן יש בעיה כי מבחינתי כשרואים את שתי התקריות שבהן רונדו היה מעורב הוא בשני המקרים היה האיש שגרם למהומה.

הבנתי גם שמפיצים בבוסטון שמועות כאילו גארנט יכול לשחק מחר אם הוא רוצה בזה. את האמת? זה מראה עד כמה הסלטיקס מפחדים להפסיד במשחק הזה. לאור מה שראינו אני מצדיק אותם, אבל אם זה המצב לבוסטון אין הרבה סיכויים לקחת עוד אליפות.

11. ManUtd Fan Member

במקרה הראשון הוא לא היה צריך לעוף לאף מקום, רק לקבל פלגרנט פאול מה שהיה יכול לשנות את הסיפור לגמרי. במקרה השני אני מסכים עם החלטת השופטים. בסדרות כאלה יש הרבה מאוד אמוציות אז זה טבעי שיקרו דברים כאלה, אף-על-פי שלהעיף אותו זה המהלך המתבקש. אני חושב שבמקרים כאלה (של סדרות צמודות ומלאות אמוציות) צריך לחשוב טוב-טוב אם להעיף שחקן, גם אם זה המהלך המתבקש. לטעמי ההחלטה של השופטים הייתה נהדרת.
    חוץ מזה שבלי רונדו סביר להניח שהמשחק לא היה מתפתח בצורה כזאת אז זו כבר החלטה מצוינת... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

מחצית במיאמי. רק 9 הפרש לביתיים, כאשר זה כבר היה 17 אם אני לא טועה, אבל כמה מהלכים לא חכמים במיוחד הורידו את התוצאה. מייק ביבי מפציץ בינתיים עם 20 נקודות ב-20 דקות ו-3-4 מהשלוש. ג'וש סמית' עם כמה מהלכים נהדרים בהגנה שהובילו לפאסטברייק של אטלנטה. ד. וויד עם 19 נקודות אך באחוזים רעים מאוד (4-12).
    סידרה ארוכה אבל כל-כך לא צמודה במשחקים וחבל. אני מקווה מאוד שזה והמשחק השביעי (אם וכאשר) יתפתחו למשחקים יותר צמודים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/09
  12. SeRgInHo Member

רונדו היה צריך להיזרק מזמן מהמשך הסדרה. אם האווארד וסטאדאמייר נזרקו ממשחק אחד, אז לרונדו מגיע עונש דומה.
    לא יאמן מה שהילד החצוף עושה. קודם שובר את הלסת למילר, אחרי זה התקרית עם היינריך שאחריה הוא היה צריך ליזרק מהמשך הסדרה. איכס.
    אבל מדובר בבוסטון באלופה הגאה (עלק), אז למה נראה לכם שיעשו משהו?

13. ManUtd Fan Member

אני מסכים שצריך אחידות, ואם הווארד וסטודמאייר הועפו אז גם רונדו צריך לעוף ממשחק 7. בכל אופן, לטעמי אף אחד מהם לא היה צריך להיזרק.

עוד משחק חד צדדי בסידרה בין ההיט להוקס. עוד פעם הפרש דו-סיפרתי. הראו שהייתה רק סידרה אחת בת 7 משחקים שכל משחקיה הסתיימו בהפרש דו סיפרתי. זה קרה ב-1970, האם זה מה שיקרה גם עכשיו? קשה לי להאמין (כמו שקשה היה לי להאמין שכל ששת המשחקים יסתיימו בהפרש דו-סיפרתי, ציפיתי למשחקים הרבה יותר צמודים). בכל אופן, משחק 7 ביום ראשון בשעה 19:00.
    וויד עם משחק ענק, היה בלתי ניתן לעצירה וסיים עם 41 נקודות, 2 פחות מהשיא שלו. בנוסף עשה וואחד בלוק שאני בטוח שיכנס לטופ של הטופ 10. קיבל עזרה ממייקל ביזלי שנתן משחק טוב גם כן עם 22 נקודות ו-15 ריבאונדים. ג'וש סמית' לא פגע היום למרות שבמחצית הראשונה הביא כמה בלוקים יפים. מייק ביבי במחצית ראשונה מצוינת, מחצית שנייה רעה. למעשה, את כל ה-20 נקודות שלו קלע במחצית הראשונה.

אז זה לא בדיוק יתפתח למשחק צמוד. אני מקווה מאוד שהמשחק השביעי כן.

14. GRANDE LAZIO Member

הרונדו הזה הוא חתיכת פרחח ושחצן שלא יודע את מקומו. לא חדש לו כל הפאולים וההתגרויות הללו. בעונה הרגילה הוא דחף את קובי, קילל ולא הפגין שום כבוד. http://www.youtube.com/watch?v=j9wKL3y-rGU

מישו בבוסטון צריך לדפוק לו איזה אחת שיירגע וייתן כבוד לאחרים במהלך משחקים.

חוצפן מגעיל.

15. avdz7 Member

תענוג, סוף סוף אפשר לראות בכיף ובלי לחץ
    יש שידור בספורט 1 או משהו?

ווייד במשחק נהדר. יהיה קשה ביותר במשחק האחרון בסידרה.