NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. דנידין Member

לא השוותי חלילה שוב למייקל, כי אין מקום להשוואה. פשוט לתרץ את גאונות הכדורסל של לברון והעליונות שלו על קובי בגלל איך שהוא נולד, זה תירוץ נמוך מאוד. ראית את ג'ורדן מוצא בעיה שיש שחקנים כמו רובינסון, דרקסלר, האקים, מג'יק או בירד בליגה? כמובן שלא http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx כל אחד ומה שאלוהים נתן לו, למייקל אלו לא שיחקו תפקיד.

נערך לאחרונה ב: ‏26/4/09
  2. SeRgInHo Member

כן, ממש. כבר ראינו את ז ה בעונות עברו.
    אם קובי גם השנה היה עושה כל לילה 40 נק' אז הלייקרס שוב היו מגיעים למקומות 7-8 בפלייאוף.
    הרי לשחק אגואיסטי כשיש לידך חבורה של עלובים (כמו שהיו לו בעידן הפוסט שאק) ולשחק אגואיסטי כשיש לידך חבורה של תותחים (הלייקרס הנוכחית) , יוצר בערך אותו אפקט.

3. דימה Member

חבל שגוף של בנאדם זה לא יין, והוא לא משתבח עם השנים ("הרגליים כבר לא כמו פעם")

4. אלי מתחן Member

שאלו אותם והם בחרו בקובי.
    אבל בלי קשר, יכולת של שחקן קשורה באופן ישיר לנתונים שלו. אני יכול באותה מידה להגיד שנייט רובינסון שחקן יותר טוב מבראיינט אבל הוא יותר נמוך ולכן קולע פחות.

5. Tony Adams Member

שמישהו יעצור את טוני פארקר! אי אפשר להמשיך ככה. 9 הפרש למאבס, טרי עושה שטויות, מחטיא ליי-אפ שהיה יכול לעשות 11 הפרש, ואז פארקר דופק 2 שלשות רצופות. 25 נק' לפארקר ויש עוד יותר מ-4 דק' למחצית!
    אם מפסידים זה רק בגלל השמירה המזעזעת על הצרפתי הזה. דאלאס עוד כל כך תצטער על זה.

6. Tony Adams Member

משהו בדאלאס חייב להתעורר. ההחטאה של טרי כיבתה את המאבס לחלוטין, והדליקה את טוני פארקר עוד יותר. פאקינג 31 נק' במחצית! ככה, רחוק, לא נגיע. 55:51 במחצית. הצד הטוב הוא שנוביצקי עוד לא הגיע למשחק, ואולי הוא עוד התעורר במחצית השניה. הצד הרע. אין אף אחד שיכול לעצור את פארקר. בקצב הזה דאלאס תירה לעצמה ברגל ותאבד את יתרון הביתיות.

7. ManUtd Fan Member

ניו-אורלינס כמעט וירו לעצמם ברגל. היה נדמה שהניצחון כבר היה בידיים שלהם אבל איכשהו הם הצליחו לשמוט יתרון טוב בדקה-שתיים האחרונות. אם ההורנטס היו מפסידים, את האשמה הייתי מפיל על סטויאקוביץ' ופוזי. פייז'ה עשה שטות של טירון בדקה האחרונה. נותר 12 שניות לסיום שעון ה-24 וזה זמן שצריך רק להעביר את הזמן והוא זורק לי שלשה. נו באמת. פוזי כשהיה כדור מבחוץ להורנטס והוא מסר ממש רע מה שהוביל להתקפת נגד של הנאגטס ולטעות של אנתוני. היה לו זמן להסתובב ולתפוס את התנוחה הטובה ביותר בשביל זריקה, אבל הוא נלחץ ובגלל זה הוא גם החטיא (ולא היה רחוק מלקלוע מהחצי וכמעט להביא ניצחון דרמתי ביותר לנאגטס).

לגבי ההשוואה בין קובי ללברון - מבחינת כישרון, אין לי ספק מי לוקח ובפער גדולב - קובי. לברון עם לא מעט כישרון, אך רוב המשחק שלו מתבסס על הגוף הענק והחזק שלו. מיותר לציין שהוא מנצל את זה בצורה הטובה ביותר שיש (ואני מתכוון ממש הצורה הטובה ביותר). מבחינת שחקנים מסייעים, אין ספק שהלייקרס עם סגל הרבה יותר טוב. יש להם את הספסל העמוק והטוב בליגה (פרמאר, אודום, בראון, וויאצ'יץ', וולטון). וגם אם לא העמוק או הטוב בליגה, הוא לבטח יותר טוב ממה שיש לקליבלנד להציע.
    שרביאק וגיבסון אמנם קלעים נהדרים, אך חוץ מזה (ומשחק הגנה כמובן) הרבה הם לא מוסיפים למשחק של קליבלנד. רוב הזמן מצליחים לסדר להם קליעות פנויות והם כמובן קוברים את זה בלי הרבה בעיות. בן וואלאס כבר לא זה וג'ו סמית' הביא משחק חד פעמי במשחק השלישי בסידרה. בקליבלנד כמעט כל כדור עובר דרכו של לברון, מנגד אצל הלייקרס לא מעט התקפות קובי אפילו לא קרוב לכדור. אז כן, לשניהם השפעה מאוד קריטית על הקבוצות שלהם. קליבלנד בלי לברון קבוצה שנלחמת על מקום בפלייאוף, לייקרס בלי קובי קבוצה שלדעתי יכולה להשיג לעצמה יתרון ביתיות. לפלייאוף הם לבטח היו נכנסים. קליבלנד תלויה בלברון יותר מלייקרס בקובי.

ואם נלך חמישייה-חמישייה אז זה דיי שווה. הלייקרס לוקחים התקפית, וקליבלנד לוקחים הגנתית (ובפעם עצום).
    וויליאמס-פישר - וויליאמס. שחקן נהדר.
    לברון-קובי - למעלה.
    וארז'או - גאסול - אני חושב שהתשובה ברורה. גאסול.
    ווסט - אריזה. אריזה. מוסיף הרבה יותר ממה שווסט מוסיף.
    אילגאוסקאס - ביינום. ביינום טוב יותר בצבע, מנגד אילגאוסקאס טוב יותר מבחוץ ועל זה הוא גם מתבסס.

8. amirb91 משתמשים של כבוד היכל התהילה

רבע שלישי גרוע של סן אנטוניו כנראה גומר להם את המשחק ואת העונה.

דקה וקצת לסוף 95-90 לדאלאס.

פארקר אדיר אבל לא יכול לנצח לבד ואפילו עם 25 נק' 10 ריב' ו 7 אס'של דאנקן ,אי אפשר לנצח את דאלאס בצורה הזאת...

כמה חבל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

3-1, הסדרה גמורה? באמת אין לי מושג.
    ראיתי בעיקר את המחצית הראשונה והדבר שעלה לי לראש היה העניין שדאמפיר אמר על 'להשכיב את פארקר על הגב'. טוב שדאלאס קבוצה טובה מדי כי אני באמת רציתי שמישהו יתן לצרפתי איזה בומבה טובה (וזה לא אומר לפרק לו את הצורה). לא יכול להיות ששחקן בפלייאוף יחגוג בצורה הזאת ועוד במחצית אחת בלבד.

את המחצית השנייה למעשה כבר לא ראיתי, אבל במחצית היתה לי את ההרגשה שדאלאס תקבל על הראש. קרה מה שקרה והנה דאלאס מנצחת לבסוף 99-90. לפי הסטטיסטיקה דאנקן פשוט התעורר מאוחר מדי, לדעתי בטח במחצית הראשונה האיש לא היה פקטור רציני. בכלל, ההגנה של הספרס היתה על הפנים כשלקראת סוף המחצית דאלאס יכלה 3 פעמים לזרוק מעבר לקשת (קיד קלע לבסוף את השלשה). מדהים היה שאז משום מה פארקר הוריד לבדו את הקבוצה שלו ביתרון לחדרי ההלבשה.

קשה לי כרגע לנתח את הסיכויים של דאלאס מול למשל הלייקרס, אבל כשהיא רצה דאלאס פשוט קבוצה מסוכנת ביותר. קיד עדיין שחקן מספיק טוב בשביל להתגבר על פישר, ההגנה של הלייקרס לבטח תתקשה מול נוביצקי אם הוא יצלוף הכל מחצי מרחק וג'ייסון טרי הוא ידית. אפילו ג'וש הווארד ביום טוב יכול להיות בעיה לקבוצה מעיר המלאכים.

העניין הוא האם דאלאס יכולה קודם כל עכשיו לגמור את הסדרה הזאת? הספרס באמת צריכים להתחדש כי היום רק פארקר וקצת דאנקן תפקדו. עם שחקנים כמו פינלי, קירט תומאס או ברוס בואן כבר לא תגיע לגמר הנ.ב.א. השחקנים הצעירים כמו היל, בונר ומייסון כרגע לא מספיק טובים בשביל לעזור לחבר'ה המובילים. הם מאד לא יציבים ואם הם כמו היום תופסים יום רע, אז רק פארקר ביום ענקי מציל אותם מתבוסה נוספת.

אני מתקשה להגיד שהסדרה גמורה, אבל לדעתי דאלאס פשוט צריכה לגמור את העניין ומהר. אם היא יכולה אז היא צריכה לקחת את המשחק הבא בטקסס כי הקבוצה הזאת יכולה גם ביום אחד להתמוטט. אני מקווה שזה לא יקרה כי נמאס לי מהספרס.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי רק את התקציר של המשחק הראשון הערב והייתי אומר שחברי הטוב CP3 הציל היום את העונה של ההורנטס. לדעתי הניצחון הזה לא אומר ממש שום דבר כי דנבר בסוף יכלה לקחת את כל הקופה. כרמלו אנתוני קיבל הזדמנות מצויינת אבל פספס אותה.

בסה"כ ההורנטס קצת חיים, אבל לדעתי הגיע הזמן לעשות כמה חילופי שחקנים...אני עדיין הולך עם דנבר.

11. Tony Adams Member

לעזאזל, כתבתי הודעה ארוכה על המשחק, אבל האינטרנט נפל לי והכל נמחק!!!!

בכל מקרה, 3-1 והסדרה ממש לא גמורה. דאלאס לא מצליחה לסגור את פארקר והיום ההימור את של קרלייל (הימור גדול. הוכיח שהוא מאמן ממש לא רע) של הדאבל טים במחצית השניה הצליח. אבל אני לא מאמין שהצוות העוזר של הספרס לעוד משחק נוראי כזה. אם פארקר יגיע ככה ל-2 המשחקים הבאים אני לא יודע איך דאלאס תנצח אחד מהם. פינלי עם 7, אודוקה עם 1 ומייסון עם 0!
    אצל דאלאס נוביצקי וטרי פשוט לא הגיעו. נוביצקי נשמר בצורה פשוט נהדרת. הוא נשמר רחוק מהסל, קרוב לגוף, והלך לקו רק פעמיים. כל הכבוד לספרס.
    מה שאהבתי היום אצל דירק זה העובדה שהוא לא כפה את עצמו על המשחק. רק 9 זריקות, וכשהוא הבין שהוא נשמר טוב הוא הוציא את הכדור מהיד. 12 נק', כל כך לא אופייני.
    ומה עבר על טרי הערב? 10 נק' באחוזים פשוט מזעזעים. 3 מ-17 מהשדה, 1-6 ל-3. כנראה חשב על התואר שהוא קיבל בתחילת המשחק יותר מדי. כש-2 השחקנים הכי טובים שלך קולעים ביחד 22 נק' מה הסיכוי לנצח? אם לפני המשחק היו אומרים לי שטרי ודירק יקלעו 22 נק' הייתי אומר שהמאבס יקבלו על הראש. מסתבר שאפשר גם אחרת.
    הווארד, תמיד, מגיע רק לרבעים 1 ו-3, וגם היום זה היה נראה שיש יקרה. 9 ברבע הראשון, 14 ברבע ה-3, 0 בשני, ו-0 ב-8 הדק' הראשון של הרבע האחרון. אבל אז הוא התעורר, שיחק חזק וסיים עם 28 נק'. כל הכבוד על ההתעלות.
    ומה נאמר על קיד? 17 נק', 8 אס' ו-7 ריב'. איזה משחק גדול. לקח עליו את האחריות והראה שהוא עדין שחקן נהדר.

הסדרה לא גמורה, אבל אני כן מאמין שדאלאס תצליח לקחת 1 מ-2 המשחקים הקרובים. אולי אפילו כבר לסגור את זה ברביעי. הלוואי.

נ.ב
    דאלאס תפגוש את דנבר בסיבוב הבא אם תעבור. לא את הלייקרס. למרות שזה לא משנה. ב-2 המקרים זה יגמר ב-4:1 לטובת לייקרס/דנבר.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואני פה משבח את נוביצקי וטרי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    אני רוצה שוב להדגיש שאני עדיין לא ממש קונה את ההצלחה של דאלאס כי לקבוצה הזאת יש שני פרצופים. לפי התחזית שלי המאבס בסופו של דבר כן יעלו לשלב הבא, ואם כן אני מעריך שהיא נפגשת שם עם עוד קבוצה 'לוזרית'. כרגע אולי לדנבר סיכויים יותר גדולים לקחת משהו מהלייקרס, אבל בוא לא נלך כרגע יותר מדי רחוק.

13. Tony Adams Member

כל כך נכון. לצפות במשחק של דאלאס זה כמו לראות עונה שלמה שלה. כל כך הרבה מורדות ועליות בתוך המשחק. בתוך רבע אחד הקבוצה הזאת מסוגלת לפתוח פער של 13, לאבד אותו, לפתוח פער של 11 ולאבד גם את זה. ולהפך.
    יציבות זה משהו שאין לה. מול דנבר היכולת הזאת לא תספיק.

14. GRANDE LAZIO Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

CP3 היה בחתיכת זון במשחק הערב. 32 נק' ו-12 אס' של הרכז הטוב בעולם הובילו ל-W שמציל לקבוצה שלו את העונה. ב-0-3 זה היה גמור, בלי ספק.

אני מתפלל שהם יעברו את הנאגטס כי הייתי רוצה להתענג עוד ועוד מפול, שכבר נכנס לחמישיית הרכזים הגדולה אי פעם אצלי. שחקן כ"כ חכם, כ"כ מגוון, קורא את המשחק על עיוור, יודע איפה כל אחד נמצא, ומוצא אותם בפינות שלהם בדיוק. אני מטורף על השחקן הזה...

אם לפג'ה ולווסט היה משחק טוב, זה היה נגמר הרבה לפני הזריקה מחצי מגרש של מלו. אם גם ביום די בינוני של ווסט וביום גרוע עד קטסטרופה של פג'ה ניו אורלינס לוקחת, אז מצבה טוב.

ג'ורג' קארל עשה טעות פתאלית שביזבז את כל הפסקי זמן והגיע ל-3 שניות האחרונות בלי כדור מהצד.

15. Tony Adams Member

אם, בצורה הירואית, ההורנטס יעברו, הם גם יגיעו לגמר המערב (בהנחה שהם יפגשו את דאלאס בחצי). דאלאס לא מסתדרת עם ניו אורלינס. לא בפלייאוף אשתקד, ולא העונה בליגה. הפרס של ניו אורלינס, אם תעבור, יהיה גמר המערב.

ואני חייב לציין את וייד ומיאמי. 66:45 אחרי 2 רבעים וחצי. וייד פשוט מדהים, קולע מכל מקום, וכל הצוות מסביב הגיע היום. האסלם, ג'ונס, ביסלי ומעל כולם אוניל. ההגנה פשוט אדירה, ומיאמי מפרקת את ההוקס. אני מופתע מאוד, ואני עדין חושב שבמשחק הבא, אם אטלנטה תגיע "טיפה" יותר מרוכזת, היא יכולה לנצח. 3:1 יגמור את הסדרה.