NBA 2009: הלייקרס אלופים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏6/10/08.

1. דימה Member

חחח אני מת עכשיו שקובי ידפוק 70 נקודות מול יוטה והלייקרס יפסידו, רק כדי לבאס אותך אבו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    סתם די אולי נדסקס על המשחקים שיהיו היום?
    ומה התחזיות?

2. GRANDE LAZIO Member

ראיתי את כל 82 המשחקים של הלייקרס השנה בלייב, וגם את משחקי הפלייאוף, ואם אני שם את האהבה שלי ל-KB בצד, הייתי אומר שבלעדיו אל.איי קבוצה ללא עמוד שידרה, ללא מנהיג, ללא שחקן שההשפעה שלו על האחרים כ"כ גדולה, שהם עלולים לאבד ביטחון ולא לתת חצי מהיכולת שלהם, וגם כמובן ללא קלעי שבהרבה משחקים משאיר אותם בכלל עם סיכוי לנצח. קובי הוא מסיים המשחקים הכי טוב בעולם BY FAR, אתם יודעים כמה משחקים צמודים היו השנה ללייקרס? ובכמה הוא הציל אותם מהפסדים? בלעדיו, אין יתרון ביתיות במערב, ואפילו לא בסיבוב ראשון, אבל לפלייאוף הם יגיעו. מה יהיה אח"כ? זה כולם יודעים.

אגב, אני כן חושב שבלי ג'יימס קליבלנד מסוגלת להגיע לפלייאוף. כמו שגאסול הוא אולסטאר, גם מו וויליאמס הוא כזה, וכמו שביינום מוכשר, גם אילגאוסקאס תורם המון (והוא שיחק עונה שלמה ולא נפצע בכלל), וכמו שאריזה ובראון (רק בעשרת המשחקים האחרונים) משחקים תפקיד חשוב במערך, ככה גם ווסט ושרביאק (הבנאדם היה פאקינג כוכב ליד קווין גארנט במינסוטה!, זה לא שאנון בראון האלמוני).

בואו נסכם את זה שבלי KB הלייקרס קבוצה מוכשרת, אבל לא יעילה ותעוף אחרי 6 משחקים בסיבוב ראשון (בטח אם יוטה היא היריבה)

אגב, עם הצוות שהיה לקובי כל השנים אחרי האליפויות, גם מייקל ג'ורדן לא היה מביא יותר מסיבוב ראשון (שיחקו מול פיניקס, הייתה אז אחת הטובות בליגה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/4/09
  3. SeRgInHo Member

בוא תראה את זה ככה,
    תוציא מכל קבוצה את השחקן הכי טוב שלה ותגיד איזו קבוצה תישאר הכי חזקה. אתה מסכים איתי שזאת תהיה לייקרס?
    נו באמת, אתה פאקינג משווה את הסגלים של קאבס ולייקרס? שמעת על מו וויליאמס לפני העונה הזאת? עשה עבודה יפה במילווקי, אבל לצד לברון הוא הפך להיות סופרסטאר. דלונטה ווסט הבדיחה המהלכת הזאת? אילגאוסקאס שכל פעם יש חשש שהוא יתמוטט על הפארקט מרוב הפציעות שהוא עבר? שרביאק? :aaarofl:

אתה יודע מה, עזוב, בוא נראה...

החמישייה של קאבס ללא ג'יימס:
    אילגאוסקאס, וורז'או, ווסט, וויליאמס ושרביאק.
    החמישייה של לייקרס ללא קובי:
    פאו, ביינום, אודום, אריזה, בראון/פישר

אז עם יד על הלב, איזו חמישייה חזקה יותר? כי אני אישית אולי רק את וויליאמס הייתי מכניס לחמישייה של לייקרס, את כל השאר אני לא לוקח גם לא כשחקני ספסל.
    מה שעשה ג'יימס העונה אפשר לקרוא לזה הפלא השמיני. לקח קבוצה של נגרים וניצח איתם למעלה מ 65 משחקים.
    תעשה עכשיו טרייד בין ג'יימס וקובי ואפשר כבר עכשיו לחלק את טבעות האליפות לחמש העונות הקרובות.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם grande lazio אומר דברים כאלה יפים למה עוד להמשיך להסתבך בשטויות?

תחזית שלי להיום:
    ניו אורליאנס - דנבר
    משחק חובה לביתיים ולדעתי גם נראה ניצחון ביתי. אני בכל זאת חושב שדנבר יותר טובה, אבל לא מוותר על הרעיון שההורנטס יצליחו להשוות את הסדרה. עוד לא ראינו איך דנבר משחקת בחוץ והאם בילאפס באמת השכיח את הלוזריות של הקבוצה הזאת. ברור שניצחון של דנבר יסגור את העניין.

דאלאס - סאן אנטוניו
    אוי, קשה קשה...
    לדעתי כל תוצאה פה אפשרית. דווקא בגלל שהשחקנים המובילים של הספרס נחו יכול להיות מפתח בשביל ניצחון של האורחים. דאלאס לדעתי קבוצה מספיק מוכשרת וטובה בשביל להעיף את ה'זקנים' מהפלייאוף. כל עוד הספרס לא יביסו את דאלאס אני נותן לכל תסריט סיכוי ריאלי. אני בכל זאת מהמר דווקא על ניצחון של סאן אנטוניו!

מיאמי - אטלנטה
    האם מיאמי מקבלת יותר ממשחק טוב של ווייד? בלי עזרה מחבריו אפילו ווייד לא יצליח להעיף את ההוקס. ניצחון חוץ של אטלנטה לא יפתיע אותי אם רק ווייד יופיע היום למשחק. אני בכל זאת מהמר שזה לא יקרה ולפחות במשחק הזה מיאמי מנצחת.

יוטה - לייקרס
    בלי קובי יוטה מנצחת, עם קובי הלייקרס מנצחים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    היות שבראיינט כרגע משחק אז אני הולך עם הלייקרס. אין לי הרבה יותר להוסיף...

5. GRANDE LAZIO Member

קובי עשה בית ספר לג'יימס השנה (ובקליבלנד הוא היה עם חום גבוה), מבחינתי אין השוואות בניהם אם זה לזה אתם חותרים, קובי שחקן כדורסל הרבה יותר טוב.

לעצם העניין, מישהו הכיר את אריזה לפני שנה? את בראון? אודום תמיד היה שחקן לא יציב, והוא עדיין כזה, אי אפשר לסמוך עליו, ווסט נותן יותר, בטח בהתקפה. פאו וביינום טובים מהליטאי ו-וורז'או, זהו. מו עדיף מפישר, ווסט עדיף מאריזה/אודום (עובדה, המספרים שלו טובים יותר), וגם שרביאק שחקן יותר מגוון מבראון.

אוהבי ג'יימס יותר מדי מזלזלים בצוות המסייע שלו, כדי להעצים את התרומה שלו, אבל אולי כדאי שיצפו במשחקים של הקאבס כדי לראות את ווסט, מו, אילגאוסקאס, גיבסון ושרביאק קולעים באחוזים טובים מאוד ויודעים לסגור משחקים גם בלי ה"קינג".

אם ג'יימס יגיע לפלייאוף עם חבורת הבאמת נגרים שהיו לקובי (בראון, פרקר, מדבדנקו, וולטון וסשה צעירים, דווין ג'ורג' וכו'), אז הוא באמת קינג.

6. דנידין Member

כן, לברון הוא כלום, סתם שחקן בינוני פלוס, חוץ מזה נאדה. יש לו חבורה של תותחים בקליבלנד ולכן אלו עשו מלברון שחקן. קליבלנד בלי לברון מגיעה לגמר אבל הוא זה שמקלקל להם.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נ.ב. קובי בלי כוכבים לידו וגאסול בלי כוכבים לידו הגיעו בדיוק לאותו שלב בפלייאוף ואף לא צעד מעבר לזה.

נערך לאחרונה ב: ‏26/4/09
  7. JR-Riquelme Member

אז מה נסיק מזה? שקובי לא יותר טוב? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

אני מסכים בחלק ממה שלאציו אמר.
    לקובי מבחינת שחקנים יש צוות מסייע טוב בכמה רמות. אבל ללברון סידרו חתיכת קבוצה הגנה(נכון שהוא חצי מההגנה שלהם, ועדיין) בעוד שלקובי יש קבוצת הגנה מזעזעת.
    שחקנים יחידים לא עושים את הקבוצה טובה יותר, כי הצבע של הקאבס מבחינה הגנתית טוב יותר, יש להם מגוון קלעים מחוץ לקשת יותר מהלייקרס, ויש להם קו אחורי הרבה יותר מרשים. אז עם מה נשארנו? רק עם הצבע של הלייקרס שמגוון יותר מבחינה התקפית.

8. דנידין Member

לא, חלילה. בשום מצב לא. קצת משחק מילים עם לאציו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

מה שכן, לברון מצליח יפה כל הקריירה שלו עם חבורת נגרים לשם השוואה. הוא פשוט פנומן!

9. דימה Member

ג'יימס שחקן יותר טוב מקובי לדעתי כי הוא יותר חזק, כי הוא בנוי יותר טוב.
    קובי עם הנתונים שלו עושה את המקסימום אפילו מעבר לפעמים, זה אין ויכוח. אבל אם קובי יכנס לסל ויתקע באיזה ביג גיא - קובי יפול על הריצפה. אם לברון יתקע במישהו כזה הוא יכנס סל ועבירה.
    אל תתחיל איתי בקטנות ותביא לי דוגמאות שקובי עשה סל ועבירה כשניתקע במישהו, ברור שיש כאלה מקרים. אבל הרעיון בגדול הבנת..
    חוץ מזה שסטטיסטית לברון יותר טוב, יותר אסיסטים (קובי התחיל לסיים משחקים עם הקבוצה רק השנה, עד עכשיו שיחק לבד כמו למשל 40+ נקודות ב 8 משחקים רצופים וכאלה..).
    מסכים איתך שמו וויליאמס אול סטאר, שהצוות המסייע של לברון יותר טוב, אבל כמו שכולם תמיד אומרים, מה שמשנה זה מספר הטבעות שיש לך בסוף הקריירה.
    לג'ורדן יש 6 כאלה ואף אחד לא זוכר שהיה לו צוות מסייע מצויין. זוכרים, אבל אומרים ג'ורדן ג'ורדן.

בתכלס זה לא משנה כל דיבורים האלה, לא נראה לי שמישהו חושב שלא יהיה בגמר קליבלנד - לייקרס, ואז נראה תכלס. לא צריך לדבר על זה יותר מדי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

10. דנידין Member

כל אחד ומה שאלוהים נתן לו.
    יש שחקנים כמו קארטר שעם 1.94? 1.96 מלאים בעוצמה והולכים לסל בדיוק כמו לברון.
    או אולי בארקלי שהיה 1.94 פוואר פווארד אחד הגדולים במשחק. מדהים.
    שלא נדבר על רכזים נמוכים וכו' וכו' לא נגמור עם זה היום.

לקובי יש יופי של נתונים לשוטינג גארד, אין לו שום מגבלה. יש לו נתונים זהים לאלו של אלוהים - ההוא משיקאגו. לפיפן למשל היו נתונים יותר טובים, משהו כמו לברון מינוס פלוס, אבל לא היה את האופי. לברון מנצל כל פנינת אינטליגנציה שלו גם דרך מסירת אסיסטים וגם בהובלת קבוצה ובבגרות. בגילו לא לשכוח שקובי עוד היה פרחח. היום הוא השתנה קצת, גם משהו.

11. GRANDE LAZIO Member

נו זה יתרון של גוף, לא של יכולת.
    זה היתרון היחיד שיש לו על קובי...
    בגלל זה האחוזים שלו טובים יותר, כי רוב הסלים הם הטבעות או לייאפים מתחת לסל על חלשלושים.

מי יכול לעצור גוף כזה בפיסטונס? פרינס לא פיזי או חזק, הוא חלש, למרות שהוא די גבוה יחסית. אבל מבחינת כוח, אין מה להשוות.

ראיתי לפעמים שהמילטון וסטאקי שמרו על גיי'מס... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
    ייאמר לזכותו שהוא מנצל את הגוף שלו עד תום..

12. דנידין Member

כל אלו הן לא תירוצים. גם מייקל אלוהים היה בדיוק כמו קובי 1.98 ועשה פלאים בליגה. שחקן ההגנה של השנה פעמיים!!,5 פעמיים אמ וי פי MVP, 6 פעמיים פיינלס MVP, מלך החטיפות כמה פעמיים וכו' וכו'.

לא תירוץ. אם מייקל היה בליגה, לברון היה שוכח מ MVP שהוא הולך לקבל השנה.

13. SeRgInHo Member

אני חושב שאם תעבור מאמן מאמן בליגה הגדולה בעולם ותשאל אותם אם הם בונים קבוצה, איזה שחקן הם לוקחים ראשון, 95% מהם יגידו לך לברון, ואם תשים את האהבה שלך לקובי בצד, גם אתה לוקח את לברון, וגם אני, למרות שהוא השחקן השנוא עלי.

14. דנידין Member

אני חושב שאם תוציא ממנו אובייקטיבית אני אקרא לך אלוהים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

15. GRANDE LAZIO Member

ואם קובי לא היה משחק בהילוך שני או שלישי רוב העונה, כי לא היה צורך בדומיננטיות שלו, אז התשובה בהקשר לברון ו-MVP הייתה זהה.

שקובי יפרוש, נדבר על הישגים. כרגע, עוד מוקדם. כולה בן 30, יש לו עוד 4-5 שנים טובות לתת. המון זמן לא?

באיזו הודעה שלי לא הייתי אובייקטיבי? הצגתי עובדות, גם זה לא בסדר?