לא ראיתי את כל המשחק של פיניקס-דאלאס אלא ראיתי מחצית אחת. מחצית אחת שממש נגעלתי מההגנה של הסאנס. פשוט גועל נפש. יש להם מזל גדול שהם לא מגיעים לפלייאוף כי אחרת הם היו סופגים בראש מהלייקרס. התקפה נהדרת הגנה גרוע. ממש דבר והיפוכו. ג'ייסון קיד עם משחק מדהים של 19 נקודות ו-20 אסיסטים. רק שתי איבודים. מדהים! הלייקרס יודעים איך לסבך עניינים. רק 3 הפרש, למרות שהם קלעו רק 88 נקודות. דיי נדיר לראות תוצאה כזו נמוכה במשחק של הלייקרס. הפעם זה קרה בגלל הרבע השלישי שהסתיים בתוצאה 14-12 לזכות הלייקרס. ברבע השני זה הגיע ל-17 הפרש, אבל הקליפרס הצליחו להוריד את היתרון ל-10 במחצית. ריצה של 6-1 ברבע השלישי הורידה את היתרון ל-5 בלבד, ובסופו של דבר הלייקרס הצליחו להגדיל איכשהו את היתרון שנחתם במחצית בשתי נקודות. ברבע הרביעי היתרון גדל גם ל-19 נקודות, אבל אז הגיע ריצה של 15-0 לזכות הקליפרס שהוריד את היתרון ל-3 בלבד. זה ירד לנקודה אחת גם בעקבות שתי זריקות מהקו של גורדון. קובי קולע שתי זריקות מהקו בעקבות עבירה של ג'ונס 10 שניות לסיום. לאחר מכן מגיע שלשה מדהימה של אריק גורדון שמורידה רק לשתיים ולי מעלה את סף העצבים. פישר לאחר מכן יכל לסגור את המשחק אבל החטיא זריקה אחת מהקו מה שלגמרי הגביר לי את קצב הלב. הכדור האחרון בסופו של דבר הגיע לבארון דיוויס, שלא הצליח להתפנות לשלשה בצורה טובה בעקבות השמירה הנהדרת של אריזה, ועדיין כמעט וקלע את זה. הלב שלי ממש קפץ.
משחק של 20 אסיסטים הוא עניין נדיר בכדורסל. מדהים שיש עדיין לקיד מה לתת מעצמו עוד בגילו המתקדם. לטעמי הוא יכל לשחק בקבוצה אחרת שרצה לאליפות כמו בוסטון או קליבלנד ולעשות אותם לטובים עוד יותר כמו שהוא עושה תמיד לשחקנים שמשחקים לידו. אסור לשכוח שהבחור גם יודע לעשות הגנה. קיד :aaa8: אותו דטרויט היו צריכים להביא למשחק הקבוצתי שלהם ולא את אייברסון. זה היה יכול להיות טרייד מבריק.
בגלל שהאירופאים המשעממים מעדיפים להישאר עם הצלפים הסרבים שלא יכולים לקפוץ מעל עיתון. שמח בשביל ביינום שהוא מצליח יפה ב-NBA, אני רואה אותו לא מעט והוא פשוט בלתי ניתן לעצירה שהוא נכנס לתוך הצבע. מה שביינום עושה בדטרויט, זה מה שציפו מאייברסון לעשות, להיות הסקורר מעמדת הרכז, אבל גם את זה אייברסון לא עושה.
עם כל הכבוד למשחק הגדול שקיד נתן אתמול, ההגנה של פיניקס היא אחת הגרועות בליגה. כל רכז אחד היה מגיע למספר גדול של אס'. בושה וחרפה הקבוצה הזאת. בושה וחרפה סטיב נאש שלא נותן מעצמו 20% בהגנה. לא מגיע להם להגיע לפלייאוף. עם כל השנאה שלי לדאלאס, הם הרוויחו את זה ביושר. ד"א, קיד בשנה הבאה פרי אייג'נט. הוא דיבר כבר על זה שהוא רוצה לשחק עם לברון. אני חושב על שילוב בין וויליאמס לקיד בקו האחורי, זה יהיה פשוט גדול. למרות זאת שאני חושב על לברון זה לא כל כך גדול. בקבוצה שיש בה את לברון לא נראה לי שהקאבס זקוקים למנהל משחק, הם רק זקוקים לצלפים כמו שיש להם עכשיו.
אחי, אייברסון כן תרם לדטרויט כמעט 18 נק' למשחק ו-5 אס', שזה בסדר גמור יחסית לקבוצה בה הוא משחק, עם כל האגו המגעיל שיש שם. ושוב, אייברסון לא רכז, ציפו ממנו לעשות משהו שהוא לא עשה מאז עונת הרוקי בסיקסרס, זה לא הוגן כלפיו. דטרויט פשוט ניצלו אותו לרעה, זו אחת ההתנהלויות המגעילות והאנוכיות לשחקן שראיתי מאז שאני צופה ב-NBA. מגיע להם להיכשל בלעדיו, שורה תחתונה.
אבל זה אייברסון. מרוויח פי 25 מביינום וזה אחד מספקי הנק' הטובים בהסטוריה. 18 נק' באחוזים רעים זה לא מספיק לא לאייברסון ולא לדטרויט...
ראיתי אתמול הרבה דקות של המשחק בדאלאס. מה אני אגיד לכם, שדרי ESPN גילו שבעשרת המשחקים האחרונים פניקס ספגה בממוצע 120 נקודות...לא כל הקבוצות בליגה קבוצות הגנה איכותיות, אבל ה'הגנה' של הסאנס פשוט צחוק אחד גדול. כבר במחצית הראשונה ג'ף ואן גנדי ומרק ג'קסון ירדו בלי בושה על משחק ההגנה של הסאנס. בימים יותר טובים לסאנס גם לא היתה הגנה, אבל איכשהו עם שון מריון ובוריס דיאו הקבוצה עוד עשתה מאמץ. היום? נראה לי שסטיב נאש הוא שחקן ההגנה המצטיין שלהם... לגבי ביינום כמה דברים. קודם כל הבחור לא הכוכב הגדול בדטרויט, הוא עולה בשקט מהספסל, עושה את מה שהוא יודע ובזה נגמר העניין. במכבי ביינום היה צריך להוביל, לנווט ולהיות האיש המרכזי בקבוצה. בזה הוא לגמרי נכשל. לא ראיתי ממנו הרבה בנ.ב.א, אבל איך הקליעה שלו מבחוץ? באירופה פשוט משחקים כדורסל יותר חכם ולדעתי גם זאת הסיבה למה הוא מצליח יותר באמריקה. גם באירופה היה לו אחד על אחד מצויין, אבל כמו שאני אומר פה הבינו את הפרינציפ ושמו לו לא פעם מלכודת נאה. אני מאחל לו הצלחה, אבל בבקשה אל תעשו ממנו כוכב בנ.ב.א שלא נקלט בארץ בגלל שבמכבי לא הבינו אותו.
על מה אתה מדבר? אחת הקבוצות הכי קבוצתיות בליגה. כולם שם מקריבים למען כולם. אגו זה מה שקובי ואיברסון מייצגים, לא דטרויט. לא פרינס, לא המילטון ולא אף אחד אחר. דטרויט קבוצה לוחמת ושקטה בלי שחצנות ואגו מיותרים. לא יודע מאיפה הצלחת לגבש דעה מוזרה כזאת כנגד כל העובדות בשטח.
כנראה שלא ראית שום משחק של דטרויט השנה, אחרת אין לי שום הסבר הגיוני אחר למה שכתבת פה. פרינס הוא האבא של האגו, כל שחקן שמעז לקחת לו כדור הוא ישר מגיב בפרצוף חמוץ ובתנועת ידיים של מה אתה עושה קיבינימט. המילטון כמעט טרף את המאמן שלו חי בגלל שהוא העז לשים אותו בספסל בשביל אייברסון, ראשיד וואלאס הוא מיסטר אגו, ואפילו סטאקי לוקח להמילטון ופרינס כדורים במאני טיים, לא שזה החלטת מאמן כן? קובי מייצר אגו? כנראה שגם אותו לא ראית בכלל השנה. שחקן עם אגו לעולם לא יצליח להוביל קבוצה למאזן הכי טוב במערב החזק. אגו זו סטיגמה מטומטמת שמשום מה חלק מאוהדים והיתונאים הדביקו לו, למרות שאפילו בגיל צעיר הוא הקריב המון כדי לזכות ב-3 אליפויות עם שאקיל. לך תראה משחק של דטרויט, אולי תשנה את דעתך.
אני כמובן צופה במשחקי הפיסטונס גם העונה כשלא הולך ולמעט ראשיד שאכן שחקן אגו מוכר כך גם שנים בליגה, אין עוד שחקני אגו בדטרויט למעט אייברסון. גם ראשיד אגב שהגיע לדטרויט ואלו לקחו את האליפות מהדהימה ההיא, שינה בעצמו המון למען הקבוצה ששיחקה כיחידה לוחמת אחת.
http://www.youtube.com/watch?v=l9S5obiI7_8...player_embedded לכל מי שתוהה למה הווארד לא מוזכר ביחד עם שלושת המוסקטרים כמועמד לMVP - הנה התשובה.
לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי סרקסטי... באמת נראה לך שזה מה שעומד בין סופרמן לבין הMVP? נראה לך הריקוד של לברון בפרסומת לסטייט פארם יותר "בוגר"? ואגב, הווארד בן 23, לברון בן 24, והאחרון מועמד בכיר לזכיה בתואר השנה. אין קשר בין הופעות "הזויות" בתקשורת של שקחנים לכאורה צעירים לבין הבכירה הסופית בפרס.
אהבתי את הפרסומת שלו עם וויד ובארקלי: http://www.youtube.com/watch?v=EoWs3r9aBZw להאוורד בהחלט יש את זה...