אתה באמת משווה בין גרנט היל לקובי בראיינט? קובי כן בין הגדולים בהסטוריה, ומי שאומר שלא פשוט לא מבין. קודם כל הוא הפנומן הגדול ביותר בהסטוריה אחרי מייקל ג'ורדן, שבר המון שיאים אישיים, 3 תארים (פתטי שאתם בכלל אומרים שזה לא נחשב), כל שחקן שני בליגה אומר שהוא הטוב בעולם, לברון אמר שאם קובי לא יזכה ב- MVP אז אין סיכוי שהוא יזכה או משהו כזה, מייקל בעצמו אמר שבראיינט מזכיר אותו, הוא מכונת הנק' הטובה בהסטוריה אחרי מייקל, ואולי גם לפניו. סתם שנאה מיותרת לבראיינט. שיאנוס ושיתגרש 1000 פעם (גם מייקל התגרש אם אני לא טועה), הוא עדיין אחד הטובים בהסטוריה והקריירה רחוקה מלהסתיים.
http://sports.walla.co.il/?w=/175/1253011 כתבה חדשה בוואלה, לא יזיק למי שלא יודע מי זה כריס פול לקרוא קצת... ג'ייסון מי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx
השנאה פה מעוורת אנשים. אם קובי לא זוכה העונה בMVP (לפול לצערי לא יתנו בכל מקרה) אפשר לסגור את הליגה. ממש, בגלל שהוא בגד באישתו (אפשר לחשוב שלברון, נוביצקי וכל השאר לא בגדו אף פעם) לא יתנו לו פרס. תכניסו אותו כבר לכלא ותגמרו עניין.
הוא די היה בדרך לשם, אבל שילם הרבה כסף לקורבן כדי שזה לא יצא לפועל. קובי לקח אליפות כילד, כצעיר, כשחקן משלים של 20 נק' למשחק, את האליפויות מחשיבים כמו שמחשיבים לכולם, אבל זה שונה. לומר שהוא אחד הטובים בעולם כיום, כן, אין ספק, אבל לומר שהוא אחד הטובים בכל הזמנים בזמן שהוא לא מצליח להוביל קבוצה לבד מעבר לסיבוב הראשון, זה פשוט בלתי מתקבל על הדעת. איזה שיאים אישיים? מעבר ל 81 נק', נאדה. לא בהבט האישי ולא בהבט הקבוצתי הוא אחד הגדולים בכל הזמנים. אחרי שיביא טבעות אליפות על הגב שלו, שיראה יציבות בעניין שנים על גבי שנים ולא סיבוב ראשון, אז נעשה סיכומי היסטוריה של השחקנים הטובים בליגה בכל הזמנים. זה מוקדם עדיין.
סימפסון, עזוב, מייקל זה נושא נפרד. מבחינתי, את מג'יק, את לארי ואת בארקלי, מאלון וסטוקטון, לא בושה להזכיר במשפט אחד. אם מג'יק ובירד היו משחקים בשיא של מייקל, אני לא שולל אפשרות שגם הם היו נשארים בלי טבעת. סלע, האם גם פיפן היה שחקן משלים? האם גם מקייל היה משלים? ג'יימס וורת'י? ד לקובי היו לא פחות מניות באליפויות מאשר לשאק, השנאה מעוורת אותך.
וורטי ופיפן היו כוכבים, שחקני אולסטאר לכל דבר ומס' 2 בקבוצה שלהם. כוכבים משלמים, כן. אף אחד לא דיבר עליהם כ MVP, אבל פיפן גם הוא היה מועמד (כמו שקובי מועמד בשנים האחרונות). אם לברון שוב מביא את קבוצתו לגמר המזרח וקובי נושר סיבוב ראשון או שני, אז זה בלתי נמנע, לברון יקבל את הגביע בשל הישג קבוצתי טוב יותר ויציב יותר בזמן שהספרים שלו גם טובים יותר. ההישג המדהים של גארנט העונה גם מעמיד אותו במקום טוב לקחת את התואר.
לא כל כך מסכים. הלייקרס בתקופת מג'יק היו קבוצה מושלמת לדעתי, שילוב של מאמן נהדר (ריילי, שמאז לא עשה כלום אבל באותה תקופה הוא היה מתאים לסגנון של הליגה), סנטר ענק (קארים), פורוורד מעולה שהוא גם ווינר אדיר (ג'יימס וורת'י), רוטציה רחבה עם לא מעט שחקנים טובים (ביירון סקוט, מייקל קופר) וכמובן האול-אראונד פלייר הטוב בהסטוריה, שהוביל את הקבוצה לחמש אליפויות. גם אם הם היו בתקופת מייקל, הם היו לוקחים לפחות אליפות אחת לדעתי. אותו דבר לגבי בירד, לסלטיקס היה סגל אדיר והוא הוביל אותו לאליפויות. שניהם לדעתי נמצאים בין שלושת השחקנים הגדולים של הליגה (נחשו מי השלישי), ובארקלי, מאלון וכו' הם כוכבים דרג ב', שאולי אם היו לוקחים אליפויות היו דרג א'. וכן, וורת'י ופיפן לא היו שחקנים משלימים, הם היו כוכבי משנה, בדיוק כמו קובי. לא מחשיבים אותם ברמה של הכוכבים הראשיים, למרות ששניהם היו שחקנים נהדרים, ובמידה רבה של צדק.
קובי היה הרבה יותר מאשר פיפן בשיקאגו. דיברו על שאק וקובי כמשהו לא אנושי, שאף אחד לא יכול לעצור. פיפן תמיד היה הפועל השחור של ג'ורדן, הוא אף פעם לא היה סופרסטאר ברמות הגבוהות של הליגה כמו קובי. סלע, לא שכחת שה- MVP אך ורק של העונה הסדירה? אולי גם של סיבוב ראשון, אבל לא יותר. ד"א, קובי הצעיר ביותר שהגיע ל- 20,000 נק', אם אני לא טועה השני אחרי צ'מברליין שעושה רצף של איזה 10 פעמים מעל 50\40... ויש עוד שיאים שאני לא יודע, אבל יש.
קובי גם מחזיק באין ספור שיאי פרנצ'ייז. לטעון שהוא היה הפועל השחור של שאק, שלא מגיע לו MVP השנה זה מגוחך. אני ממש מרגיש לא בנוח להגן ככה על שחקן שהאמת אני דיי שונא.
עייפתי, אבל רק חייב לציין שחבל שאתה לא הוגן ואובייקטיבי גם בעניין לברון שאתה כה שונא (שונא בהרבה כפי הנראה).
אם לקאבס היה מאזן כמו לדטרויט והיא הייתה ממוקמת במקומות 1-2, הייתי אומר בלב שלם שהוא ה-MVP שלי. מה לעשות שהמציאות קצת אחרת ולברון גם במזרח העלוב מוביל אותה למקסימום מקום רביעי ונמאזן מאד בינוני. ואתה אומר כאילו קובי זה איזשהו לוזר כמו מקגריידי למשל (סתם שחקן לדעתי). קובי הוכיח כבר אין ספור פעמים עד כמה הוא שחקן גדול.
הוכיח בסיבובים הראשונים של הפלייאוף בשנים האחרונות או ששאק לקח את כל הפיינלס MVP? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx פחות דמגוגיה ויותר ענייניות חבר'ה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
איזה משחק אדיר ואיזו הופעה אדירה של מגריידי בגולדן סטייט, אין מילים. רבע אחרון מהסרטים, שלשות יאוש אדירות, היה הכל. בסופו של דבר ניצחון של הרוקטס כמובן, וגולדן סטייט עושים שטויות. דנבר ניצחה והם הפסידו, כרגע הפער הוא ממש משחק בערך, וחבל מאוד. חבל שקבוצה כזאת תהיה בחוץ, הכי מלהיבה בליגה והקהל הכי טוב בליגה.
לברון בקצב הזה הולך להיות השחקן הכי צעיר שקלע 20,000 ודי בקלות האמת. כרגע הכי צעיר שעשה זאת הוא קובי. השיא הזה ישבר פעמיים נוספות, כי הגיל אליו נכנסים ל NBA הולך וקטן. מייקל נכנס לליגה בגיל 20 ולא בגיל 17 ומשהו. בעתיד אולי יכנסו לליגה שחקנים גם בגיל 16.